GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ! «ΑΠΟΝΤΕΣ» (στο... εξωτερικό), από την Επιτροπή, άλλοι δυο «καραμανλικοί» βουλευτές...

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες αντικαθίστανται από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το θέμα των υποκλοπών  και ο βουλευτής Ευριπίδης ...


Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες αντικαθίστανται από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το θέμα των υποκλοπών  και ο βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης καθώς και ο Ανδρέας Κουτσούμπας ο οποίος είχε διαφωνήσει ανοιχτά με το απόρρητο. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο πώς οι δύο βουλευτές αντικαθίστανται στην Επιτροπή με τη δικαιολογία ότι  θα βρίσκονται στο εξωτερικό. 

Είναι προφανές πώς αυτή η …βολική εξέλιξη επιτρέπει στην κυβέρνηση να τους αντικαταστήσει με άλλους που θα υπερασπιστούν ευκολότερα την κυβερνητική γραμμή. Αλλά και για τους ίδιους τους βουλευτές που ανήκουν στους “καραμανλικούς” και   θα ήταν δύσκολο να εκπροσωπήσουν άποψη με την οποία έχει κεντρικά συγκρουστεί ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός. Γι'  αυτό προτίμησαν να ...απουσιάζουν

Ήδη έχει αντικατασταθεί από χθες ο Κώστας Τζαβάρας ο οποίος έχει εκφράσει με ένταση την αντίρρησή του στην επίκληση του απορρήτου αλλά και στη γενικότερη τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο ζήτημα.

Αντίθετα η βουλευτής Α΄ Αθηνών  Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία επίσης έχει αντιταχθεί με σθεναρό τρόπο δημόσια στους κυβερνητικούς χειρισμούς επί του σκανδάλου των υποκλοπών θα είναι παρούσα στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Mετά τις τελευταίες εξελίξεις και την αντικατάσταση Τζαβάρα, Στυλιανίδη και Κουτσούμπα, το βάρος ενδεχόμενης διαφοροποίησης ως προς το απόρρητο πέφτει στην Όλα Κεφαλογιάννη η οποία εφόσον επιμείνει στη διαφωνία της τότε θα υπάρξει ισοψηφία. Να σημειωθεί ότι η αντιπολίτευση διαθέτει στην Επιτροπή 9 βουλευτές ενώ η ΝΔ 10.

Η αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να ασκήσει πίεση προς τον πρώην Γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, που είναι ο μόνος όπως όλα δείχνουν, που θα παραστεί στη Συνεδρίαση. Οι τρεις υπόλοιποι, δηλαδή οι κ. Γιάννης Λαβράνος, Φέλιξ Μπίτζιος και Ταλ Ντίλιαν σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, δεν θα παραστούν αλλά θα καταθέσουν γραπτώς μέσω των ελληνικών πρεσβειών, στις χώρες του εξωτερικού όπου και βρίσκονται.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ταλ Ντίλιαν είναι ο Ισραηλινός ιδρυτής της Intellexa που εμπορεύεται το Predator, ενώ ο Φέλιξ Μπίτζιος επιχειρηματίας που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα συνδέονται άμεσα με τις εταιρείες Krikel και Intellexa και ο Γιάννης Λαβράνος επιχειρηματίας που έχει στενή σχέση με τον Γρ. Δημητριάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση