GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΕ 11 ΠΡΟΣΩΠΑ! Εισαγγελική έρευνα για 4 κακουργήματα στην «Κιβωτό»...

Γενικευμένο πλήρη και σε βάθος έλεγχο στα οικονομικά του ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου, του πατέρα Αντώνιου και της συζύγου του αλλά και άλλων εννέ...


Γενικευμένο πλήρη και σε βάθος έλεγχο στα οικονομικά του ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου, του πατέρα Αντώνιου και της συζύγου του αλλά και άλλων εννέα προσώπων παρήγγειλε στην οικονομική αστυνομία ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Σέβης.

Ο κ. Σέβης που έχει χρεωθεί τη δικογραφία που σχηματίζεται για τα οικονομικά πεπραγμένα της Κιβωτού, στην παραγγελία του για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, να διερευνηθεί η ενδεχόμενη διάπραξη τεσσάρων σοβαρών οικονομικών αδικημάτων κακουργηματικού βαθμού που αφορούν υπεξαίρεση, απιστία φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της απιστίας, απαιτείται έγκληση από τη νέα διοίκηση της Κιβωτού, καθώς σε περίπτωση διάπραξης τους , είναι το νομικό πρόσωπο που έχει υποστεί ζημιά. Σύμφωνα ωστόσο με όλες τις εκτιμήσεις η νέα Διοίκηση θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο διαχειριστικός έλεγχος που διενεργείται ήδη με εντολή της, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της. Σε κάθε περίπτωση η Εισαγγελία φαίνεται να κρίνει πως σε αυτήν τη φάση δύναται να αρχίσει από τώρα την έρευνα της και για τα συγκεκριμένα αδικήματα.

Με την εισαγγελική παραγγελία, η Οικονομική Αστυνομία καλείται να διενεργήσει εκτεταμένο φορολογικό και διαχειριστικό έλεγχο στην Κιβωτό για την τελευταία πενταετία και να προβεί άμεσα στην γνωστοποίηση των στοιχείων του πορίσματος που θα συντάξει ως προς τα διαχειριστικά ζητήματα της Κιβωτού.

Παράλληλα, καλείται να ελέγξει αν έχουν δοθεί στον ΜΚΟ , επιχορηγήσεις οποιασδήποτε μορφής από κρατικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους.

Με την εντολή του κ. Σέβη επίσης ζητείται από την Οικονομική Αστυνομία να προχωρήσει άμεσα σε άνοιγμα λογαριασμών τόσο της Κιβωτού, όσο και συνολικά 11 φυσικών προσώπων ,μεταξύ των οποίων ο ιερέας και η πρεσβυτέρα, στενά συγγενικά τους πρόσωπα και μέλη που έχουν εναλλαχθεί το επίμαχο διάστημα στην Διοίκηση του ΜΚΟ. Ο Εισαγγελέας τονίζει πως στην άρση του τραπεζικού απορρήτου οι αρμόδιοι της Οικονομικής Αστυνομίας θα πρέπει να συμπεριλάβουν, κάρτες, μετοχές και οποιοδήποτε χρηματοπιστωτικό προϊόν εντοπιστεί στην κατοχή των υπό έρευνα προσώπων.

Επικοινώνησε με την εισαγγελία ο π. Αντώνιος
Εν τω μεταξύ, επικοινώνησε με την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ο πατήρ Αντώνιος και δήλωσε παρών. Σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε ότι είναι στη διάθεση των Αρχών και οι συνήγοροί του Θρασύβουλος Κονταξής, Τάσος Τριανταφύλου και Γιάννης Κώτσος που επισκέφτηκαν τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνη Ελευθεριάνο και δήλωσαν τη νέα διεύθυνση του Πατρός Αντωνίου.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές ο Αντώνιος διαμένει σε σπίτι στην Πετρούπολη. Υπενθυμίζεται ότι εξέπνευσε τα μεσάνυχτα η προθεσμία της Εισαγγελίας προς τον ίδιο να εγκαταλείψει τη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό.

Συμπληρωματική κατάθεση του 19χρονου
Παράλληλα, κατέθεσε συμπληρωματικά ενώπιον των Εισαγγελέων Ανηλίκων ο 19χρονος, πρώην φιλοοξενούμενος της δομής, όπου είναι ο πρώτος που έκανε καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση από ηγετικό στέλεχος της Οργάνωσης. Στην συμπληρωματική του κατάθεση ο 19χρονος επιβεβαίωσε τα αρχικά λεγόμενα της πρώτης κατάθεσης.

Επίσης, την Πέμπτη έγινε άλλη μία κατάθεση, από πρώην τρόφιμο της δομής της Κιβωτού ο οποίος διαμένει στην Ολλανδία. Ο συγκεκριμένος καταγγέλλων κάνει λόγο για σωματική κακοποίηση.
Μάλιστα, στην κατάθεσή του έκανε λόγο για βαριά σωματική κακοποίηση που περιλάμβανε ξυλοδαρμούς και τιμωρίες.

Στην κακοποίηση αυτή του τροφίμου που διαμένει στο εξωτερικό, φαίνεται να συμμετείχαν και δύο πρόσωπα που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών και έχουν απομακρυνθεί από την δομή.

1 σχόλιο

  1. Εισαγγελική έρευνα για τα 350(;) εκ. ευρώ που χρωστάει η ΝΔ, χωρίς να πληρώνει φράγκο, ενώ άνθρωποι χάνουν τα σπίτια για γελοίες οφειλές, πότε θα διαταχθεί;
    Συνολικά έξι παιδιά που μεγάλωσαν υπό την επίβλεψη του π. Αντωνίου έχουν διαψέυσει τον 19χρονο. Μόνο εσείς των ΜΜΕ ξέρετε, γιατί η μαρτυρία του βαραίνει περισσότερο από των άλλων παιδιών.
    Για την υπόθεση του Κολωνού θα μας πείτε τίποτα ή η ευαισθησία σας εξαντλείται στην "Κιβωτό";
    Ι. Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση