GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤ. στον Παναμά! «ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ» για την οικογένεια της Καϊλή...

Η ισπανική οργάνωση για την καταπολέμηση της διαφθοράς ΑCODAP διαβίβασε στους εισαγγελείς τα έγγραφα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο.  Nέες ε...


Η ισπανική οργάνωση για την καταπολέμηση της διαφθοράς ΑCODAP διαβίβασε στους εισαγγελείς τα έγγραφα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο. 

Nέες εξελίξεις για την Εύα Καϊλή μετά από επώνυμη καταγγελία δύο Ισπανών πολιτών.

Στο Twitter αναρτήθηκε επώνυμη καταγγελία δύο Ισπανών πολιτών, στο γραφείο του Ευρωπαίου εισαγγελέα και στην ισπανική οργάνωση για την καταπολέμηση της διαφθοράς ΑCODAP (Ενωση ενάντια στη Διαφθορά) σχετικά με τους πρωταγωνιστές του Qatargate.

Η ανάρτηση συνοδεύεται από αποδεικτικά τραπεζικών καταθέσεων, από το περιεχόμενο των οποίων προκύπτει ότι σε λογαριασμούς που διατηρούν η Εύα Καϊλή, ο πατέρας της και άλλα σχετιζόμενα πρόσωπα σε τράπεζα στον Παναμά έχουν κατατεθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ από το Qatar Investment Authority.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» η ACODAP σε γραπτή απάντησή της επιβεβαίωσε ότι υπήρξε αποδέκτρια της καταγγελίας και του σχετικού υλικού, το οποίο όπως διευκρίνισε επρόκειτο να διαβιβάσει χθες ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών της Ισπανίας.

Το τηλεοπτικό κανάλι OPEN ανέφερε σε ρεπορτάζ του ότι συνομίλησε με πηγές τις ισπανικής ακτιβιστικής ομάδας, οι οποίες ανέφεραν ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που ενισχύσουν τη θέση εναντίον των ατόμων που βρίσκονται υπό έρευνα, ωστόσο δεν μπορούν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες στα ΜΜΕ.

Ενημέρωσαν, ακόμη, ότι έχουν καταθέσει ήδη τα στοιχεία αυτά στις ισπανικές διωκτικές αρχές, οι οποίες εξετάζουν αυτή τη στιγμή τι θα πράξουν τις επόμενες ώρες και ημέρες, εάν, δηλαδή, θα στείλουν τα νέα στοιχεία στις βελγικές αρχές.

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ο Μίλτος Σακελλάρης, πηγές της ένωσης ενάντια στη διαφθορά σημειώνουν ότι, «υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που ενισχύουν τη θέση εναντίον των υπό έρευνα ατόμων. Ωστόσο, προς το παρόν δεν μπορούμε να δώσουμε στα μέσα ενημέρωσης περισσότερες πληροφορίες. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία προετοιμασίας των αποδεικτικών στοιχείων». Τα εν λόγω στοιχεία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του OPEN έχουν καταθέσει ήδη από χθες στις εισαγγελικές Αρχές της χώρας τους και μένει να δούμε τι θα πράξουν τις επόμενες ημέρες, αν δηλαδή, θα μεταφέρουν τα στοιχεία στο Ευρωκοινοβούλιο – κάτι το οποίο εκτιμάται πως θα κάνουν.

Υπενθυμίζεται ότι σε δημόσια δήλωση ο δικηγόρος της οικογένειας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είπε ότι τα συγκεκριμένα έγγραφα δεν είναι γνήσια.

Όπως ανέφερε, η πλευρά της Εύας Καϊλή «θα ζητήσει από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να ερευνήσει ποιος είναι ο πλαστογράφος και ποιες οι σκοπιμότητες του».

1 σχόλιο

  1. Αυτοι,εκει,στειλανε τα πλαστα,κατα τον εγκριτο και σοφο Δημητακοπουλο,αποδεικτικα στον Εισαγγελεα[που δεν ειναι Ντογιακος]Δεν θα το πω θρασος,μαλλον χειροτεροι,στο μυαλο απο ΚουλισταςΤι;οχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση