GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΝΤΑΣΗ! ΜΠΑΡΑΖ αποχωρήσεων από το ΠΑΣΟΚ...

Η τέταρτη αποχώρηση από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια σοβαρή εσωκομματική ένταση. Ο Λευτέρης Χρυσο...


Η τέταρτη αποχώρηση από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια σοβαρή εσωκομματική ένταση.

Ο Λευτέρης Χρυσοφάκης, ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Πειραιά το 2019, ανακοίνωσε ότι αποσύρει το ενδιαφέρον με μια ανάρτηση που καταλήγει σε αιχμή προς την ηγεσία:
«Στη μικρή μου διαδρομή στην πολιτική, υπηρέτησα την παράταξη μου και τον Πειραιά με πίστη, με αγάπη, με αφοσίωση, με ανιδιοτέλεια. Ήρθα για να δώσω, και όχι για να πάρω. Έμαθα να ζω για την πολιτική, και όχι από την πολιτική. Γνώρισα ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν, που έχτισα σχέσεις βαθιές, ειλικρινείς, προσωπικές. Με χειραψίες ζεστές και βλέμματα καθαρά.

Έδωσα τη μάχη του σταυρού το 2019, με μόλις ένα μήνα προετοιμασία, ξέροντας πως δεν περιμένω τίποτα, απλώς για να ενώσω κι εγώ τις δυνάμεις μου με δεκάδες αγνούς αγωνιστές, και κυρίως με αυτήν που μου το ζήτησε, με τη Φώφη Γεννηματά, στον δύσκολο αγώνα που έδινε για να μας κρατήσει όρθιους. Και το πέτυχε. Από τότε δεν σταμάτησα στιγμή να δίνω καθημερινά τον δικό μου προσωπικό αλλά και συλλογικό αγώνα, για το ΠΑΣΟΚ και για τον Πειραιά που τόσο αγαπώ. Δήλωσα την πρόθεση μου να δώσω ξανά τη μάχη του σταυρού, πιστεύοντας βαθιά ότι μπορούσα να προσθέσω, να βάλω το δικό μου λιθαράκι στην κοινή μας προσπάθεια.

Ήθελα να το κάνω όπως πάντα, με σεβασμό, με αξιοπρέπεια, με περηφάνεια, όπως μου έμαθε η Φώφη Γεννηματά, που με τίμησε με την φιλία της, αλλά και με πολλή δουλειά. Δεν ζήτησα αναγνώριση, ίσως απλώς τον ίδιο σεβασμό που πρόσφερα κι εγώ. Ίσως όμως, σήμερα, κάποια από αυτά να είναι πιο δύσκολα να τα βρεις στη νέα μας “οικογένεια”.
Αποσύρω με λύπη την υποψηφιότητα μου, αλλά και με την ίδια πίστη και αφοσίωση να παραμείνω στρατιώτης της παράταξης. Της χρωστάμε να συνεχίσουμε στο δρόμο της. Εγώ θα το κάνω».


Είχε προηγηθεί η αποχώρηση από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Μαγνησία του παπανδρεϊκού Γιώργου Πετρουλάκη, ο οποίος απέφυγε να φέρει σε δύσκολη θέση τον Ν. Ανδρουλάκη με την ανάρτησή του, παρόλο που δεν έδωσε σαφή εξήγηση για την απόφασή του.

Αντίθετα, ο ορθοπεδικός – χειρουργός Βαγγέλης Γάκης που αποσύρθηκε από το ψηφοδέλτιο στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, χαρακτήρισε «εμπαιγμό» την διαδικασία ανακοινώσεων των ψηφοδελτίων, που «κατάντησαν εσωκομματικό ανέκδοτο». Επιτέθηκε στην ηγεσία ότι διέψευσε «με τον πλέον τραγικό τρόπο, τις προσδοκίες των προοδευτικών πολιτών», αναφερόμενος σε «θολό ιδεολογικοπολιτικό στίγμα που συνεχίζει να κυριαρχεί και να απογοητεύει τους προοδευτικούς πολίτες» και σε «συνεχόμενα λάθη, ατολμία, στασιμότητα, εσωστρέφεια, αυτοαναφορικότητα και τακτικισμό».

Επίσης δεν θα είναι, τελικά, υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα της Β Αθήνας ο Ηλίας Λιβάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση