GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΙΕΤΑΞΕ το Δικαστήριο! ΒΙΑΙΗ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ της συντρόφου του Παύλου Φύσσα...

Τη βίαιη προσαγωγή της φίλης του Παύλου Φύσσα, στην αγκαλιά της οποίας ξεψύχησε ο μουσικός μετά το δολοφονικό χτύπημα που δέχθηκε από τον κα...


Τη βίαιη προσαγωγή της φίλης του Παύλου Φύσσα, στην αγκαλιά της οποίας ξεψύχησε ο μουσικός μετά το δολοφονικό χτύπημα που δέχθηκε από τον καθ ομολογίαν δράστη της εγκληματικής ενέργειας Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί σε ισοβια κάθειρξη, αποφάσισε πριν λίγη ώρα το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, ύστερα από αίτημα της υπεράσπισης και με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση για τις 3 Φεβρουαρίου 2023.

Η Μαρίνα Δαλιάνη, δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, ζήτησε από το δικαστήριο πριν λάβει απόφαση για βίαιη προσαγωγή να εξετάσει ότι έχουν εξαντληθεί όλοι οι άλλοι τρόποι με την πρόεδρο να επισημαίνει ότι η μάρτυρας έχει εντοπιστεί σε επαρχιακή πόλη και έχει κλητευθεί.

«Έδειξε τον Ρουπακιά»
Νωρίτερα, στο δικαστήριο εξετάστηκε ως μάρτυρας μία αστυνομικός, η οποία κατέθεσε πως ο Παύλος Φύσσας ήταν εκείνος που σήκωσε την μπλούζα, τους έδειξε το τραύμα και τους είπε ότι ο Ρουπακιάς τον μαχαίρωσε.

«Δεν είχαμε οπτική επαφή, φορούσαμε τα κράνη μας, φωνάξαμε να σταματήσουν, δε μας άκουσαν, τραβήξαμε πίσω εντελώς τυχαία τον Φύσσα και τότε μας είπε ότι τον είχε μαχαιρώσει και σήκωσε τη μπλούζα και μας έδειξε το τραύμα. Ο Ρουπακιάς είχε πάει στο αυτοκίνητό του να φύγει και τον πρόλαβαν οι συνάδελφοι» κατέθεσε η μάρτυρας.

Η μάρτυρας δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από την πρόεδρο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σχετικά με το πως ενήργησε εκείνο το βράδυ.

Πρόεδρος : Αν δε σας έλεγε ο Φύσσας ότι αυτός με μαχαιρώσε θα καταλαβαίνετε κάτι;
Μάρτυρας : Όχι εάν δε μας σήκωνε τη μπλούζα και μας έδειχνε δε θα καταλαβαίναμε κάτι. Εμείς είδαμε δύο άτομα να τσακώνονται. Να ρίχνουν κλωτσιές, μπουνιές.

Πρόεδρος : Ο Ρουπακιάς σας έδωσε κάποια απάντηση στο λόγο που μαχαίρωσε το Φύσσα;
Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι.

Πρόεδρος : Λέτε ήταν ψύχραιμος και ήρεμος.
Μάρτυρας : Δεν έτρεξε, πήγαινε ήρεμος. Δεν είχε αντιληφθεί το τι θα γίνει; Δεν ξέρω. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να τρέξει.

Πρόεδρος : Δεν περίμενε ότι θα επέμβετε, δεν είχατε κάνει τίποτα μέχρι τώρα θα μπορούσε να φύγει.
Μάρτυρας: Δεν ισχύει αυτό, δεδομένων των συνθηκών που υπήρχαν κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε.

3 σχόλια

  1. Απ' όσα έχουν δημοσιευθεί, ο Ρουπακιάς νόμιζε, ότι όλοι οι αστυνομικοί είναι χρυσαυγίτες. Αυτό εξηγεί, γιατί δεν έτρεξε.
    Από την άλλη, πάντα σύμφωνα με δημοσιέυματα, η αστυνομικός της ΔΙΑΣ είχε πει "έ, όχι και μαχαίρι", και ύστερα συνέλαβαν τον δολοφόνο. Πάντως, όσα κατέθεσε είναι προβληματικά.
    Δεν μπορεί να 'χει προηγηθεί πριν λίγες ημέρες ο παρολίγον δολοφονικός ξυλοδαρμός μελών του ΠΑΜΕ, να μην έχει ενισχυθεί η αστυνομική παρουσία στην περιοχή σε περίπτωση επανάληψης επεισοδίων και η αστυνομικός να καταθέτει στα σοβαρά, ότι τους είπαν σταματήσουν και δεν τους άκουσαν.
    Ι. Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι απορία άξιο πως η σύντροφος του Παύλου Φύσσα δεν έχει εμφανιστεί μέχρι τώρα στο Δικαστήριο για να καταθέσει... (εξού και το Δικαστήριο διέταξε την βίαιη προσαγωγή της)

    Επίσης, απορία άξιο είναι γιατί η Μαρίνα Δαλιάνη, δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, από την πρώτη μέρα δεν την είχε προτείνει-δεν την είχε εντάξει στη λίστα μαρτύρων για να κλητευθεί; όταν πάντα σύμφωνα με δημοσιεύματα, στην αγκαλιά της ξεψύχησε ο Παύλος Φύσσας... και τώρα μετά από τόσο καιρό έρχεται και λέει-ζητάει: "από το δικαστήριο πριν λάβει απόφαση για βίαιη προσαγωγή να εξετάσει ότι έχουν εξαντληθεί όλοι οι άλλοι τρόποι".

    Είναι δυνατόν τόσο καιρό να αγνοείται η ύπαρξη της όχι μόνο από το Δικαστήριο αλλά και από την Μαρίνα Δαλιάνη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι γεγονός, ότι ξεψύχησε στην αγκαλιά της κοπέλας του. Αποδεικνύεται από την φωτογραφία, που 'χε δημοσιευθεί τότε στο πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος.
      Ίσως δεν αντέχει να υποστεί και πάλι την ίδια διαδικασία. Δεν είναι λίγο να πεθαίνει άνθρωπος στα χέρια σου.
      Το μείζον είναι η στάση των αστυνομικών, δηλαδή κατά πόσον θα μπορούσε ν' αποτραπεί η δολοφονία εάν είχαν επέμβει νωρίτερα.
      Κανείς δεν την αγνοεί. Και να 'θελαν... Απλώς, η κοπέλα του λογικά είχε διαμηνύσει στην δικηγόρο, ότι δεν θέλει να τα ξαναζήσει. Δικαστές και πολιτική αγωγή ήλπιζαν ν' αναθεωρήσει. Δεν αναθεώρησε και διετάχθη αναγκαστικά βίαιη προσαγωγή.
      Ι. Κ

      Διαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση