GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ στην Βουλή! ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ (από την Λεπέν) κατά της κυβέρνησης στην Γαλλία...

Διαδικασίες για την κατάθεση πρότασης μομφής έχει ξεκινήσει η αντιπολίτευση στην Γαλλία, καθώς ένταση προκάλεσε στο Γαλλικό κοινοβούλιο η απ...


Διαδικασίες για την κατάθεση πρότασης μομφής έχει ξεκινήσει η αντιπολίτευση στην Γαλλία, καθώς ένταση προκάλεσε στο Γαλλικό κοινοβούλιο η απόφαση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να περάσει τη νομοθετική μεταρρύθμιση για το συνταξιοδοτικό χωρίς ψηφοφορία στο κοινοβούλιο, ενεργοποιώντας το άρθρο 49.3 του γαλλικού Συντάγματος.

Υπενθυμίζεται ότι όταν ο/η επικεφαλής της κυβέρνησης κινήσει τη διαδικασία για ενεργοποίηση του άρθρου 49.3, οι βουλευτές έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν πρόταση δυσπιστίας μέσα σε 24 ώρες. Εάν στηριχθεί από την πλειοψηφία των βουλευτών, ο νόμος απορρίπτεται.

Η έγκριση του νομοσχεδίου χωρίς ψηφοφορία ενδέχεται να είναι το μικρότερο κακό για την κυβέρνηση, ενέχει όμως σημαντικούς κινδύνους. Μεταξύ άλλων, καθιστά την κυβέρνηση ευάλωτη σε μια πρόταση μομφής και απειλεί με νέες εντάσεις.

Το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν έσπευσε να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, ενώ η ηγέτιδά του, και κύρια αντίπαλος του γάλλου προέδρου στις τελευταίες εκλογές, υποστήριξε ότι η κίνηση αυτή είναι απόδειξη προσωπικής του αποτυχίας.

«Είναι η δική του μεταρρύθμιση, εκείνος την πρότεινε και την υπερασπίστηκε στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας», δήλωσε η Λεπέν.

Ένταση στο κοινοβούλιο
Όταν η πρωθυπουργός, Ελιζαμπέτ Μπορν επικαλέστηκε το άρθρο 49.3, οι βουλευτές απάντησαν με γιουχαΐσματα. Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει πλέον τη δυνατότητα να αποφύγει την ψηφοφορία.

«Δεν μπορούμε να τζογάρουμε με το μέλλον των συντάξεών μας, και αυτή η μεταρρύθμιση είναι αναγκαία», υποστήριξε η γαλλίδα πρωθυπουργός.

Όταν ανέβηκε στο βήμα, αριστεροί βουλευτές τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο «Η Μασσαλιώτιδα», κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Όχι στα 64». Η ομιλία της διακόπηκε από κραυγές που την καλούσαν να παραιτηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση