GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ: «ΝΑΙ στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και στο δικαίωμα τεκνοθεσίας!»

Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το δικαίωμα στο γάμο όλων των ζευγαριών, ανεξαρτήτως φύλου, καθώς και το δικαίωμα τεκνοθεσίας επανέλαβε ο αρχηγός...


Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το δικαίωμα στο γάμο όλων των ζευγαριών, ανεξαρτήτως φύλου, καθώς και το δικαίωμα τεκνοθεσίας επανέλαβε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ενόψει των εκλογών...

Στο χαιρετισμό του στην εσπερίδα με τίτλο «Δικαιοσύνη Παντού – Δικαιοσύνη για Όλα», που διοργάνωσαν η Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., το τμήμα Δικαιωμάτων και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το ζήτημα των διεκδικήσεων του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος είναι ζήτημα αξιών και ουσίας».

«Όπως ζήτημα αξιών και ουσίας είναι το να απλώνουμε το χέρι για βοήθεια σε κάθε κοινωνική ομάδα που καταπιέζεται, σε κάθε κοινωνική ομάδα που δεν απολαμβάνει πλήρη δικαιώματα, σε κάθε κοινωνική ομάδα που κινδυνεύει η ίδια της η ζωή, όπως μας επίμονα μας θυμίζουν εγκληματικές ενέργειες που χαράχτηκαν μόνιμα στη μνήμη μας» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρθηκε στο θλιβερό επεισόδιο που σημειώθηκε στο πανεπιστήμιο Πάτρας, με θύμα ένα διεμφυλικό άτομο, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για την είδηση αυτή, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στα εκπαιδευτικά προγράμματα στο σχολείο, στους νόμους και στη συμπεριφορά των Αρχών απέναντι στο ρατσιστικό έγκλημα και στη ρατσιστική βία.

«Όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας το 2015, ίσως στην πιο δύσκολη συγκυρία στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, τα ζητήματα του φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού δεν ήταν ανάμεσα στα κυρίαρχα θέματα στη δημόσια συζήτηση» εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι το βασικό θέμα ήταν ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας.

«Δεν τα θέσαμε, όμως πιστεύω, σε δεύτερη μοίρα, ούτε χρησιμοποιήσαμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζαμε τότε για να μεταθέσουμε στις καλένδες τη διευθέτηση ζητημάτων που δυστυχώς θα έπρεπε να έχουν λυθεί πολύ νωρίτερα» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «δεν κινηθήκαμε στη λογική της μετάθεσης ή στη λογική να τα έχουμε καλά με όλους, όπως κάνει η σημερινή κυβέρνηση».

«Λίγο ή περισσότερο pink washing, για να μη χάνει και την επαφή με τα ακροατήρια της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και κατά τα άλλα καμία νομοθετική πρωτοβουλία για να μην ενοχλεί και το συντηρητικό κοινό» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
 
Τα θέματα ταμπού
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υποστήριξε ότι ως κυβέρνηση προχώρησαν σε αποφάσεις τομές για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

«Όταν φέραμε στη Βουλή το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια αποδείξαμε ότι μια κυβέρνηση μπορεί να παίρνει νομοθετικές πρωτοβουλίες σε θέματα που θεωρούνται ταμπού, αρκεί να βρίσκονται στο πλαίσιο των αξιών της. Και αποδείχτηκε επίσης ότι η κοινωνία ήταν πολύ πιο μπροστά από όσο εμείς νομίζαμε ή φοβόμασταν» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

«Όπως και με τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου αργότερα, όπου δώσαμε μία πολιτική μάχη, ακόμη πιο δύσκολη» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επαναλαμβάνοντας ότι «τα δικαιώματα των πολιτών, τα ίσα δικαιώματα για όλους τους πολίτες βρίσκονται στον πυρήνα της πολιτικής μας».

«Τα ίσα δικαιώματα είναι τα υλικά με τα οποία χτίζεται μια συμπεριληπτική κοινωνία, μια κοινωνία με ορατότητα για όλα τα μέλη της, μια κοινωνία πραγματικής δικαιοσύνης παντού» πρόσθεσε.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα κρίσιμα ζητήματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, για τα οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει λάβει αποφάσεις στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησής της.

«Σε ό,τι αφορά τον κατά τα άλλα φιλελεύθερο κ. Μητσοτάκη, για τα κρίσιμα θέματα, τις κρίσιμες διεκδικήσεις του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος δεν είναι ακόμη η ώρα. 4 χρόνια κυβερνάει αλλά δεν ήρθε ακόμη η ώρα. Ούτε για το γάμο, ούτε φυσικά για τη τεκνοθεσία».

Οι αλλαγές που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις εκλογές της 21ης Μαΐου, θα ανοίξει το δρόμο για τη προοδευτική διακυβέρνηση, η οποία θα προωθήσει στη Βουλή όλα τα ζητήματα που αφορούν στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

«Και μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα θεσμοθετήσει τον γάμο για όλα τα ζευγάρια ανεξαρτήτως φύλου με πλήρη δικαιώματα, καθώς και το δικαίωμα τεκνοθεσίας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θέλω κλείνοντας να επισημάνω ότι για εμάς ο αγώνας για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ούτε αρχίζει ούτε τελειώνει στα έδρανα της Βουλής και στις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «οφείλουμε πέρα από τα θέματα του γάμου να ασχοληθούμε και με τα ακόμα πιο δύσκολα και εξίσου ουσιαστικά θέματα της ορατότητας».

«Οφείλουμε όχι μόνο στη κεντρική πολιτική αλλά στην καθημερινότητά μας να αγωνιστούμε και να στηρίξουμε τους γονείς τους, τα παιδιά τους, αλλά και όλους όσους θέλουν να μπει ένα οριστικό τέλος σε κάθε μορφή bullying. Για να μην ξαναζήσουμε ρατσιστικά εγκλήματα μίσους που μένουν αδικαίωτα, όπως η περίπτωση του Ζακ. Για να σταματήσει αυτή η θλιβερή στατιστική των αυτοκτονιών» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, καταλήγοντας ότι «δεν χρειάζονται άλλες θυσίες και μάρτυρες, αυτό που χρειάζεται είναι αγάπη και αγώνας. Αγάπη για τους ανθρώπους και αγώνας για το δίκιο».


1 σχόλιο

  1. Μηπως την τεκνοθεσια να την ξαναδειτε καλυτερα και να την αφησετε στην ακρη;Αρκετα τραβαει ο ψυχισμος των μικρων απο τις ανοησιες ή εγκληματικες ενεργειες[Κεραμεως,Μιχαηλιδου,συνεπιμελεια]Μηπως,για μια φορα να δουμε την ψυχικη υγεια των μικρων και οχι τις ορεξεις μας και τα μικροπολιτικα μας οφελη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση