GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΛΥΦΕΡΝΗ νύφη τώρα η Ακσενέρ! ΠΑΕΙ για πρωθυπουργός με τον Ερντογάν...

Την πρωθυπουργία «ζαχαρώνει» εδώ και καιρό η 66χρονη Ασκενέρ. Επίσημα, η Μεράλ Ακσενέρ στο άκουσμα των αποτελεσμάτων, που αφήνουν ανοιχτό το...


Την πρωθυπουργία «ζαχαρώνει» εδώ και καιρό η 66χρονη Ασκενέρ.

Επίσημα, η Μεράλ Ακσενέρ στο άκουσμα των αποτελεσμάτων, που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να χάσει από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι «θα κυνηγήσουμε την κάθε ψήφο που ρίχτηκε στις κάλπες σε κάθε γωνιά της χώρας μέχρι την τελευταία στιγμή».

Ανεπίσημα, χαστούκισε έναν αστυνομικό και έσπασε μια τζαμαρία από τα νεύρα της, φωνάζοντας: «δεν σας είπα ότι δεν θα τα καταφέρουμε να κερδίσουμε τις εκλογές;».

Αλήθεια ή ψέματα, ο Κιλιτσντάρογλου ήταν ο πιο αδύναμος υποψήφιος από αυτούς που είχε ρίξει στο τραπέζι η 6κομματική αντιπολίτευση και η «Γκρίζα Λύκαινα» είχε εκφράσει με πολλούς τρόπους την αντίδραση της.

Σχέσεις και στόχοι
Η ίδια διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Ερντογάν, κάτι που αποδεικνύει η πληροφορία (αν φυσικά ευσταθεί, γιατί για την ώρα παραμένει ανεπιβεβαιώτη) ότι ήταν το πρώτο πρόσωπο στο οποίο τηλεφώνησε ο Τούρκος πρόεδρος μόλις ανακοινώθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα και αποδείχτηκε η δυναμική του. Ο γιος της εξάλλου, Φατίχ Ακσενέρ, εργάζεται στις περιβόητες «5» κατασκευαστικές των φίλων του Τούρκου προέδρου.

Σε μια χώρα, στην οποία σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους ασπάζεται τις ακραίες εθνικιστικές θέσεις, δεν προκαλεί έκπληξη ότι η ηγέτιδα του επονομαζόμενου Καλού Κόμματος (İYİ) κυριαρχεί στις τάξεις της «σκληρής» τουρκικής δεξιάς, εξασφαλίζοντας ποσοστά υψηλότερα από εκείνα του MHP από το οποίο προέρχεται.

Μια πολύφερνη νύφη
Συνεπώς αντιμετωπίζεται ως βασική δύναμη εντός της 6κομματικής αντιπολίτευσης, αλλά και ως πολύφερνης νύφης, από όσους γράφουν, ότι στην Τουρκία οι σκληρού δεξιοί αρέσκονται στις μετακινήσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων συμμαχιών. Το δίχως άλλο, ακόμη και οι πέτρες στη γειτονική χώρα ξέρουν ότι η Ακεσνέρ θέλει την πρωθυπουργία.

Το θρίλερ συνεχίζεται και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά…

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση