GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ! Μετά την Drag Queen, τώρα φτιάχνει και μπάρες και τσιπς εντομοπρωτεΐνης...

Οι «σαύρες» του Θεσσαλικού κάμπου ετοιμάζουν την τροφή τους...  Φουλ μέσα στην γκλομπαλιστική ατζέντα φαίνεται να είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσ...


Οι «σαύρες» του Θεσσαλικού κάμπου ετοιμάζουν την τροφή τους... 

Φουλ μέσα στην γκλομπαλιστική ατζέντα φαίνεται να είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σε σημείο που αναρωτιέται κανείς αν θα ήθελε να στείλει το παιδί του εκεί να… (παρα)μορφωθεί!

Μετά τη συμμετοχή του στην εκδήλωση του Thessaloniki Pride, για τις οικογένειες «Ουράνιο Τόξο» και φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με drag queen να διαβάζει παραμύθι σε παιδιά ηλικίας από 3 ως 13 ετών, μας επιφυλάσσει και νέο κεφάλαιο στην «ατζέντα» της παγκόσμιας ελίτ.

Στην παραγωγή βρώσιμων προϊόντων, όπως μπάρες και τσιπς, από έντομα προχώρησε ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τα είδη από έντομα που έχουν παραχθεί στο εργαστήριο Εντομολογίας του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για ανθρώπινη κατανάλωση και για ζωική και είναι εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τι ζώα, τι άνθρωποι – ένα και το αυτό μας έχουν. Διόρθωση: σε καλύτερη μοίρα τα ζώα.

Για τις μπάρες εντομοπρωτεϊνης και τα τσιπς εντόμων μίλησε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Εντομολογίας Χρήστος Αθανασίου μαζί με την ομάδα του, τους μεταπτυχιακούς και υποψήφιες διδάκτορες του συγκεκριμένου τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο διαθέτει το μοναδικό στο είδος του Εργαστήριο Εντομολογίας της χώρας.

Ήδη το Εργαστήριο Εντομολογίας προμηθεύει με γενετικό υλικό εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παραγωγής εντομο-αλεύρων για ζωοτροφές και ιχθυοτροφές.

Παράλληλα αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση “πρωτοπορώντας” έχει ήδη εγκρίνει 8 είδη εντόμων για βρώση από ανθρώπους, στο Εργαστήριο και σε πειραματικό στάδιο παρασκευάζονται τσιπς εντόμων και μπάρες ενέργειας με 70-80% εντομοπρωτείνη. Σύμφωνα με την ΕΡΤ η σχετική έρευνα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και η ομάδα βρίσκεται σε αναζήτηση επενδυτή για την παραγωγή και διάθεση ενός προϊόντος ελληνικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην χώρα μας και κυρίως σε καταστήματα υπερτροφών ή υγιεινών τροφών, κυκλοφορούν σκευάσματα εντομοπρωτεινών, τα οποία ωστόσο είναι εισαγόμενα.

Στο Βόλο εκπρόσωποι 10 χωρών για το πρόγραμμα προϊόντων από έντομα

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Χρήστος Αθανασίου, υποστήριξε ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, βρίσκεται μέσα στο χάρτη της Ευρώπης, συμμετέχοντας στην ομάδα έργου του CIPROMED, που αποτελείται από 17 εταίρους από διαφορετικούς κλάδους του αγρο-διατροφικού τομέα, ενώ συμπεριλαμβάνει 8 Πανεπιστήμια και Ερευνητικούς Οργανισμούς, 8 εταιρείες και έναν μη κυβερνητικό οργανισμό, εκπρόσωποι των οποίων θα βρίσκονται το επόμενο διήμερο στο Βόλο για την συνάντηση του Cipromed.

Τι να λέμε τώρα; Ο Βόλος είναι η πρώτη πόλη -και ίσως και η τελευταία- η οποία διεξήγαγε πριν από πολλές δεκαετίες συνέδριο Αθεϊσμού κι κατέληξε ότι… δεν υπάρχει Θεός! Γι΄ αυτό και η πόλη πάει… κατά διαόλου…

Για τις δυο επόμενες ημέρες εκπρόσωποι των εταίρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα βρίσκονται στο Βόλο και στην Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με στόχο να εκτιμήσουν την πορεία των εργασιών και των συμπερασμάτων που προέκυψαν από άπειρες ώρες παρακολούθησης μέσα στα εργαστήριο της έρευνας, αλλά και να ανταλλάξουν την μέχρι τώρα εμπειρία.

Οι εταίροι προέρχονται από 7 Ευρωπαϊκές χώρες Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρος, Μάλτα και 3 μη Ευρωπαϊκές μεσογειακές χώρες, Τυνησία, Ισραήλ, Μαρόκο. Αλίμονο! Λείπει ο μαϊντανός το Ισραήλ από τέτοια συνάντηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση