GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΝΑΔΙΠΛΩΘΗΚΕ! ΣΑΛΟΣ με την «16ωρη εργασία» που ανακοίνωσε ο Αδωνις...

Τη δυνατότητα να εργάζεται κανείς έως και 16 ώρες την ημέρα καθώς και το δικαίωμα των εργοδοτών να προσλαμβάνουν "δοκιμαστικά" εργ...


Τη δυνατότητα να εργάζεται κανείς έως και 16 ώρες την ημέρα καθώς και το δικαίωμα των εργοδοτών να προσλαμβάνουν "δοκιμαστικά" εργαζομένους για 6 μήνες και στη συνέχεια να τους απολύουν χωρίς αποζημίωση, ανακοίνωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του, το πρωί της Παρασκευής (4/8), ο Υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης, ουσιαστικά προανήγγειλε έναν εργασιακό μεσαίωνα, με την προστασία του νόμου αυτή τη φορά αν και ύστερα από το σάλο που ξεσηκώθηκε προχώρησε σε "διευκρινίσεις"

Καλεσμένος στην εκπομπή "Πρωινή Ενημέρωση" του ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης παρουσίασε τα βασικά μέρη της νέας εργασιακής νομοθεσίας, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, και όπως, κυνικά παραδέχτηκε ο ίδιος, θα προκαλέσει "ενδιαφέρουσες συνεδριάσεις στη Βουλή με αρκετή ιδεολογική συζήτηση".

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Εργασίας δήλωσε:
"Βασικός κορμός είναι η ενσωμάτωση μιας ευρωπαϊκής οδηγίας, που αφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων. Βέβαια, η αλήθεια είναι, ότι έχει ρυθμίσεις που μπορεί να μην αρέσουν ιδιαίτερα στους ανθρώπους της Αριστεράς, γιατί καμία φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει και πράγματα που είναι περισσότερα φιλελεύθερα.
Αλλά σε κάθε περίπτωση για την αγορά εργασίας είναι κάτι πάρα πολύ ωραίο.
Παραδείγματος χάρη, θεσπίζουμε τη δυνατότητα ενός εργαζομένου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες. Δηλαδή, μπορεί κάποιος να δουλεύει δύο 8ωρα σε δύο διαφορετικούς εργοδότες και αυτό είναι απολύτως νόμιμο, δηλωμένο και στα εισοδήματά του.
Θεσπίζουμε επίσης την περίοδο του δόκιμου εργαζομένου. Ένας εργαζόμενος εντός 6 μηνών, εργάτης σε μία επιχείρηση, μπορεί να λύεται η σύμβασή του αυτομάτως και αζημίως, σε μία περίοδο 6 μηνών".

Όταν μάλιστα η δημοσιογράφος ρώτησε τον κ. Γεωργιάδη, αν με αυτό το νομοσχέδιο θα μπορεί ένας εργαζόμενος να δουλεύει έως και 16 συνεχόμενες ώρες μέσα στη μέρα, ο ίδιος απάντησε, "αν το επιθυμεί ναι, δική του είναι η απόφαση, όχι δική μου, από δω και μπρος θα του το επιτρέπουμε, σήμερα δεν επιτρέπεται".

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις παραπάνω δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, το Υπουργείο Εργασίας προέβη σε διευκρινιστική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει:
"Στο Σχέδιο Νόμου που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, την επόμενη εβδομάδα, ρητώς διευκρινίζεται η δυνατότητα της εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Σε καμία όμως περίπτωση δεν σταματά να εφαρμόζεται το ΠΔ88/1999 περί των ελαχίστων περιόδων ανάπαυσης που αποτελεί υπερεθνικό δίκαιο και όπου εκεί ορίζεται ρητώς ότι για κάθε περίοδο 24 ωρών η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών, το οποίο συνεχίζει να ισχύει για κάθε εργοδότη στον οποίο εργάζεται ο εργαζόμενος".

2 σχόλια

  1. Και επειδη οι περισσοτεροι "επιχειρηματιες"ειναι κατι ασχετα βλαχαδερα που πουλησαν κατι χωραφια ή τα βρηκαν ετοιμα,γινανε αφεντικα,μπας και ανεβει το λιμπιντο,πιστευω να χαρηκανε που,επιτελους,ενα ψοφιο ατομο απο το 1ο οκταωρο,θα αποδωσει εξ ισου και στο δευτερο.Πού'σαι ρε Οικονομου να μας πεις για την 4η βιομηχανικη επανασταση της ανακαλυψης του τροχου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον ψήφισαν οπότε καλά κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση