GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΗΝ ΓΑΥΔΟ! ΜΑΙΝΕΤΑΙ ο «πόλεμος» γυμνιστών – Δημάρχου...

Συνεχίζεται το «ράβε-ξήλωνε» με την πινακίδα που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Γαύδου στην παραλία Σαρακήνικο και στην οποία αναφέρεται πως «απα...


Συνεχίζεται το «ράβε-ξήλωνε» με την πινακίδα που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Γαύδου στην παραλία Σαρακήνικο και στην οποία αναφέρεται πως «απαγορεύεται ο γυμνισμός», έχοντας προκαλέσει ένα «είδος πολέμου» ανάμεσα στον Δήμο και στους επισκέπτες.

Η συγκεκριμένη πινακίδα έχει αφαιρεθεί πολλές φορές από αγνώστους από την αρχή του καλοκαιριού που τοποθετήθηκε και η αφαίρεσή της προκάλεσε την έντονη αντίδραση της δημάρχου.

Οι αντιδράσεις από τη στιγμή που τοποθετήθηκε η πινακίδα ήταν πολλές, ωστόσο, η δήμαρχος, Λίλιαν Στεφανάκη σε δήλωσή της που απευθύνεται ιδιαίτερα στους γυμνιστές, σημειώνει πως η πινακίδα θα τοποθετηθεί ξανά και ξανά και όπως υπογραμμίζει: «Θα φτιάχνουμε αυτοσχέδιες με ξύλα που θα βρίσκουμε στην ανακύκλωση μέχρι το τέλος του καλοκαιριού»

«Η αντίσταση και το ηθικό δικαίωμά μας να υπερασπιστούμε και να διαχειριστούμε το τόπο μας», αναφέρει ακόμα η δήμαρχος.

Επιπλέον, όπως γράφει «το θέμα του φετινού καλοκαιριού στη Γαύδο είναι ο γυμνισμός. Πολλοί λένε ότι είναι μέσα στη φιλοσοφία του νησιού. Και το δεχόμαστε, αφού κανείς δε μίλησε για καθολική εφαρμογή του νόμου στο νησί» και σημειώνει πως το συγκεκριμένο μέτρο αφορά μόνο μία παραλία.

«Για τη διεκδίκηση από μεριάς του Δήμου μιας μόνο παραλίας για ΟΛΟΥΣ, καταστρέφετε τη δημόσια περιουσία γιατί περιορίζεται η ελευθερία σας», υποστηρίζει ακόμα η δήμαρχος.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Δήμου Γαύδου
«Για άλλη μια φορά άγνωστοι αφαίρεσαν και κατέστρεψαν τις πινακίδες που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Γαύδου στην προσπάθειά του να διεκδικήσει μία παραλία από τις δέκα τουλάχιστον του νησιού ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Ξανά ο Δήμος Γαύδου έκανε τις νομικές ενέργειες που όφειλε για να προστατεύει τη δημόσια περιουσία, προμηθεύτηκε άλλες και αυτό θα κάνει όσες φορές κι αν χρειαστεί. Εν τω μεταξύ, θα φτιάχνουμε αυτοσχέδιες με ξύλα που θα βρίσκουμε στην ανακύκλωση μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ενώ εμείς θα μείνουμε στο νησί για να παλεύουμε να το κρατήσουμε ζωντανό να σας υποδεχτεί με το καλό και του χρόνου».

Η δήλωση της δημάρχου Γαύδου
«Όταν σε άλλες τουριστικές περιοχές οι πολίτες έχουν ξεσηκωθεί για να διεκδικήσουν το δημόσιο χώρο που τους ανήκει (βλ. «κίνημα της πετσέτας»), οι έννοιες ελευθερία για όλους και δημοκρατία στη Γαύδο, έχουν άλλο νόημα.

Όμως ΓΙΑΤΙ ένα λογικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας, που έχει καταγραφεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2011, κάτι που συνέχεια το συζητάμε μεταξύ μας το χειμώνα και μας προβληματίζει, δεν μπορούν να το κατανοήσουν κάποιοι; Και είναι οι ίδιοι που καταστρέφουν τις ντουζιέρες της παραλίας με το επιχείρημα ότι κάνουμε «εμπορευματοποίηση του δημόσιου αγαθού» ενώ προσπαθούμε να κάνουμε ορθολογική διαχείριση του περιορισμένου νερού που έχουμε στο νησί για να φτάνει ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
«Στη Γαύδο ισχύει το δίκαιο του ισχυρού όπου η τοπική κοινωνία είναι ο αδύναμος και οι επισκέπτες είναι ο ισχυρός»

ΕΠΕΙΔΗ, στη Γαύδο ισχύει το δίκαιο του ισχυρού όπου η τοπική κοινωνία είναι ο αδύναμος και οι επισκέπτες είναι ο ισχυρός.

Είναι θέμα απλής αριθμητικής! Το χειμώνα, στη Γαύδο ζουν 80-100 άτομα με λιγότερους από 50 είναι οι ντόπιοι. Το καλοκαίρι, αρκετές χιλιάδες επισκεπτών έρχονται στο νησί, με μεγάλο μέρος από αυτούς να θεωρούν ότι με το να έρχονται και να ξανάρχονται στο μοναδικό παράδεισο που είναι το νησί, αποκτούν δικαιώματα και γνώμη για τα τοπικά θέματα περισσότερο από τους «απομονωμένους» ντόπιους. Αυτοί ξέρουν το καλό μας, το καλό του νησιού και θα μας προστατεύσουν.

Από την αρχαιότητα είναι γνωστό πως στις σχέσεις εφαρμόζεται, συνήθως, το δίκαιο του ισχυρού ή, τέλος πάντων, του ισχυρότερου, που φυσικά καθορίζεται από τα συμφέροντά του. «Ο ισχυρός προχωρά όσο του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του», έγραψε ο Θουκυδίδης. Η πλευρά του αδύναμου έχει δύο επιλογές. Ο αδύναμος, ή θα αλλάξει στόχο και στρατηγική, λαμβάνοντας υπόψη το ισοζύγιο ισχύος, ή θα υποταχθεί στις αξιώσεις του ισχυρού. Οι ιστορικές καταγραφές δείχνουν πως στις διεθνείς σχέσεις δεν υπάρχει κανένας νόμος για την υπεράσπιση της νομιμότητας αλλά και της ηθικής των σχέσεων μεταξύ των κρατών. Το δίκαιο το επιβάλλουν τα ισχυρά κράτη στα αδύναμα κράτη. Τρίτη επιλογή υπάρχει; Υπάρχει. Η αντίσταση και το ηθικό δικαίωμά μας να υπερασπιστούμε και να διαχειριστούμε το τόπο μας.

Το θέμα του φετινού καλοκαιριού στη Γαύδο είναι ο γυμνισμός. Πολλοί λένε ότι είναι μέσα στη φιλοσοφία του νησιού. Και το δεχόμαστε, αφού κανείς δε μίλησε για καθολική εφαρμογή του νόμου στο νησί.
Κυρίες/οι γυμνιστές,

Για τη διεκδίκηση από μεριάς του Δήμου μιας μόνο παραλίας για ΟΛΟΥΣ, καταστρέφετε τη δημόσια περιουσία γιατί περιορίζεται η ελευθερία σας. Άραγε πιστεύουμε στη διαφορετικότητα; Υπάρχουν κάτοικοι και επισκέπτες γυμνιστές και κάτοικοι και επισκέπτες μη γυμνιστές. Μαθαίνουμε στα παιδιά μας ότι η διαφορετικότητα είναι σαν μία ανθοδέσμη με πολύχρωμα λουλούδια. Η διαφορετικότητα είναι η ποικιλία που υπάρχει στον κόσμο μας. Πρέπει λοιπόν να κατανοήσουμε και να αποδεχτούμε τη διαφορετικότητα κάποιων ανθρώπων. Είμαστε διαφορετικοί σε θέματα κουλτούρας, εθνικότητας, θρησκείας, ηλικίας, γένους, σεξουαλικής ταυτότητας, σωματικών και πνευματικών χαρακτηριστικών, αξιών, μορφωτικού επιπέδου, στην ύπαρξη κάποιας πάθησης ή αναπηρίας. Είμαι σίγουρη ότι πολλοί από εσάς διαδηλώνετε στα αστικά σας κέντρα για την υπεράσπιση της διαφορετικότητας και είμαστε μαζί σας.

Σε ένα πολιτισμένο χώρο χωράνε όλοι. Οφείλουμε να αφήνουμε χώρο για όλους. Όποια και να είναι η διαφορετικότητα μη ξεχνάμε πώς είμαστε όλοι ίσοι μεταξύ μας. Όπως ακούμε κάποιον με διαφορετικές απόψεις από τις δικές μας, όπως οφείλουμε να προβλέπουμε χώρο καπνιστών και μη καπνιστών, θέσεις parking για ανθρώπους με κάποια αναπηρία, οφείλουμε να αφήνουμε χώρο σε ανθρώπους που ο γυμνισμός δεν είναι συμβατός με τη δική τους κουλτούρα. Όπως τους βλέπουμε εμείς διαφορετικούς έτσι μας βλέπουν και εκείνοι.

Εύχομαι καλές διακοπές σε όλους, ιδιαιτέρως, σε εκείνους που έχουν επιλέξει το νησί μας για τις καλοκαιρινές διακοπές τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση