GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΙ 3 ΕΠΙΛΟΓΕΣ των ηττημένων του ΣΥΡΙΖΑ...

Στέφανος Μπαγεώργος Η εκλογή του νέου προέδρου (ή διοικητή του, σύμφωνα με τον ίδιο) του ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει και την ταυτόχρονη υιοθέτηση της, ...


Στέφανος Μπαγεώργος
Η εκλογή του νέου προέδρου (ή διοικητή του, σύμφωνα με τον ίδιο) του ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει και την ταυτόχρονη υιοθέτηση της, δηλωμένης με σαφήνεια, επιλογής για μετατόπισή του στο χώρο του κέντρου. Ο κύκλος που άνοιξε το 2000 με τον " χώρο διαλόγου και κοινής δράσης της αριστεράς" έκλεισε με την αυτοκτονία του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από διάτρητες και εκφυλιστικές διαδικασίες. Αυτή η εξέλιξη έχει δρομολογηθεί από καιρό. Αποτελεί επιλογή του Τσίπρα και έγινε αποδεκτή, δια της σιωπής,και από αυτούς που σήμερα ομνύουν στο όνομα της αριστεράς. Η σταδιακή εγκατάλειψη βασικών ιδρυτικών χαρακτηριστικών της φυσιογνωμίας του και η επίμονα επαναλαμβανόμενη αναφορά στη " μεγάλη δημοκρατική παράταξη" ήταν το προοίμιο των τελευταίων εξελίξεων.
Νομίζω όμως, ότι είμαστε ακόμη στην αρχή. Ο στόχος της δημιουργίας ενός ελεγχόμενου, εναλλακτικού κυβερνητικού κόμματος στη ΝΔ προυποθέτει ανακατατάξεις και σε άλλους πολιτικούς χώρους. Αν, πότε και πως θα γίνουν, θα το μάθουμε στο, όχι και τόσο μακρυνό μέλλον.
Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με όσους, εντός ΣΥΡΙΖΑ, επιμένουν αριστερά. Επιμένουν δηλαδή ότι ο στόχος, είναι ο κοινωνικός μετασχηματισμός της κοινωνίας (βασική μονάδα μέτρησης στο " αριστερόμετρο") η αλλαγή της και όχι η διαχείρηση.
Έχουν 3 επιλογές: την ιδιώτευση, την ανάληψη πρωτοβουλιών για συλλογική παρέμβαση και την ενσωμάτωση στη νέα τάξη πραγμάτων. Σέβομαι την πρώτη επιλογή, αναμένω την δεύτερη και εύχομαι καληνύχτα και καλή τύχη σε όσους επιλέξουν την τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση