GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΕΥΤΕΡΟΣ πραγματογνώμονας για τον Όλιβερ...

Με αφορμή το πόρισμα του πραγματογνώμονα που όρισε η ΕΛΑΣ για τον Όλιβερ μίλησε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» και τους δημοσιογράφ...


Με αφορμή το πόρισμα του πραγματογνώμονα που όρισε η ΕΛΑΣ για τον Όλιβερ μίλησε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Νίνα Κασιμάτη η Ανθή Ανάσογλου δικηγόρος που εκπροσωπεί φιλοζωικές οργανώσεις. Ανέφερε ότι είμαστε απόλυτα βέβαιοι για την κακοποίηση από χέρι και τόνισε ότι «μπορούμε πλέον να ζητήσουμε και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη. Το προβλέπει ο νόμος. Και βέβαια υπάρχουν και οι τεχνικοί σύμβουλοι που υπάρχουν από όλες τις πλευρές».

Όπως σημείωσε «η Πανελλήνια Ένωση κατά της Κακοποίησης Ζώων να θυμίσω ότι προχθές έκανε μηνυτήρια αναφορά ακριβώς την μέρα που βγήκε το πόρισμα, γιατί είμαστε απόλυτα βέβαιοι για την κακοποίηση από χέρι και δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής, οπότε πλέον είμαστε πολιτική αγωγή όπως ορίζει ο νόμος ότι κάθε φιλοζωικό σωματείο με πανελλήνια μορφή ή σωματείο το οποίο είναι τοπικό της περιοχής πάντα βέβαια έχει έννομο συμφέρον και δύναται να είναι διάδικος στη δίκη».

«Από την πρώτη στιγμή κιόλας είχα εκφράσει τις αντιρρήσεις μου για τον ένα πραγματογνώμονα. Σε αυτή τη σοβαρή υπόθεση ο νόμος δίνει το δικαίωμα δύο πραγματογνωμόνων. Όμως κάτι συνέβη – να σας θυμίσω ότι δεν μπόρεσα να έχω πρόσβαση όπως ήθελα στη δικογραφία- επειδή ακριβώς είναι σοβαρή υπόθεση και η πραγματογνωμοσύνη θα ήταν με τρόπο ελλιπή, δηλαδή μόνο από φωτογραφίες όχι δια ζώσης, γιατί δια ζώσης όλο το υλικό που υπάρχει καταλάβατε ότι έχει αποσυντεθεί. Τα είπαμε πόσο λάθος έγινε η μεταφορά για τη νεκροτομή και σε αυτό φταίνε οι άνθρωποι οι οποίοι δίνανε τις οδηγίες στον ιδιοκτήτη του σκύλου. Δηλαδή δεν το κράτησαν το ζώο σε ψυγείο. Τελείωσε από τη στιγμή που επήλθε ο θάνατος, επήλθε πάρα πολύ γρήγορα η σήψη. Οπότε εδώ αν θέλαμε να υπάρχει μια ασφάλεια δικαίου, ακριβώς επειδή διαλέχτηκε ένα πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη θα έπρεπε να υπάρχει και ένα πανεπιστήμιο στην Αθήνα ή ένα πανεπιστήμιο κοντά στη Βοιωτία» πρόσθεσε.

«Εμείς από πλευρά μας ετοιμάζουμε ένα υπόμνημα στο οποίο θα θέσουμε με μάρτυρες που έχουμε με ειδικές γνώσεις και θα κατονομαστούν σοβαρές ερωτήσεις, ώστε μήπως περάσουμε και στη δεύτερη πραγματογνωμοσύνη» υπογράμμισε. Υποστήριξε ότι « είναι ένα μέρος της πραγματογνωμοσύνης – προσέξτε το – ότι είναι επισφαλής η πραγματογνωμοσύνη. Δηλαδή ο ίδιος ο ίδιος πραγματογνώμονας αναφέρεται στο υλικό το οποίο ο ίδιος το κατονομάζει, ότι εδώ δεν έχω αυτό το στοιχείο, εδώ δεν έχω το άλλο στοιχείο…». «Εδώ λοιπόν δεν χρειάζεται να έχουμε κάποια βιάση. Εδώ πρέπει να είμαστε απολύτως σίγουροι για το τι συμβαίνει απόλυτα» τόνισε η κ. Ανάσογλου.

«O Όλιβερ κακοποιήθηκε από ανθρώπινο χέρι»
Στην αντεπίθεση έχουν περάσει οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του ιδιοκτήτη του χάσκι Όλιβερ, Μιχάλη Φλέγκα, έπειτα από τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για τον άτυχο σκύλο. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο πόρισμα που συνέταξε ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ και καθηγητής κτηνιατρικής Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος ορίστηκε πραγματoγνώμονας από την ΕΛ.ΑΣ. για την διαλεύκανση της υπόθεσης, ο θάνατος του Όλιβερ δεν οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση αλλά σε τραύματα από «επίθεση άλλου/άλλων ζώων».

Οι νομικοί, Έφη Γρανιτσιώτη και Αντώνης Ζαπάντης, με ανακοίνωση που εξέδωσαν το απόγευμα της Παρασκευής κάνουν λόγο για διαρροή προανακριτικού υλικού εκ των έσω ενώ επιμένουν πως «ο Όλιβερ κακοποιήθηκε από ανθρώπινο χέρι». Επίσης καταγγέλλουν προχειρότητα, ολιγωρία και διαβλητότητα της όλης διαδικασίας.

«Η Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της και δεν θα επιτρέψει η υπόθεση να κλείσει χωρίς να έχει διερευνηθεί ενδελεχώς η κάθε πληροφορία και υποψία. Αμφότεροι θα υπηρετήσουμε τον όρκο μας ως Δικηγόροι /Συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, επικουρώντας στην ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας: Ο Όλιβερ κακοποιήθηκε από ανθρώπινο χέρι. Οιαδήποτε έτερη προσέγγιση προσβάλει και προκαλεί την κοινή, καθημερινή λογική ενός μέσου ανθρώπου» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.

Παράλληλα καλούν οποιονδήποτε γνωρίζει το τι ακριβώς έχει συμβεί στον Όλιβερ να μιλήσει στις Αρχές ή να έρθει σε επαφή μαζί τους προκειμένου να τον καθοδηγήσουν υπό καθεστώς απόλυτης προστασίας και μυστικότητας.

«Δεν απειλούμαστε, δεν φοβόμαστε, δεν κάνουμε πίσω στις θέσεις μας. Οιαδήποτε προσπάθεια φίμωσής μας από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης, θα απαντηθεί με νομικές ενέργειες ενώπιον των αστικών και ποινικών Δικαστηρίων. Ο αγώνας για τη δικαίωση του Όλιβερ συνεχίζεται», καταλήγουν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του Μιχάλη Φλέγκα.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση