GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ..."

Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ Με αφορμή τον κίνδυνο γενικευμένης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολ...


Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Με αφορμή τον κίνδυνο γενικευμένης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή το Κίνημα της Χριστιανικής Δημοκρατίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
1. Η Χριστιανική Δημοκρατία είναι αντίθετη από θέση αρχής με κάθε μορφής επιθετική πολεμική ενέργεια, έστω κι αν για προπαγανδιστικούς λόγους επικαλείται τη «νόμιμη άμυνα». Στα πλαίσια αυτά καταδικάζει και την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ το βράδυ του Σάββατο 13 Απριλίου. Όμως, εντελώς υποκριτικά, όσοι σπεύδουν να ταχθούν στο πλευρό του Ισραήλ «ξεχνάνε» ότι η ιρανική αυτή επίθεση αποτελεί απάντηση στην πολύνεκρη αεροπορική επίθεση του Ισραήλ κατά του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό. Είναι σε όλους γνωστό ότι ο χώρος μιας διπλωματικής αντιπροσωπείας ισοδυναμεί με έδαφος της αντιπροσωπευόμενης χώρας.
2. Επισημαίνουμε το γεγονός ότι η εμπλοκή περισσότερων χωρών σε σύγκρουση με το Ιράν είναι στρατηγική επιλογή του σημερινού ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου και των ακροδεξιών συνεταίρων του στην ισραηλινή κυβέρνηση. Οι δύο χώρες βρίσκονται σε έναν ιδιότυπο πόλεμο μέσω αντιπροσώπων, αφού το Ιράν είναι βασικό στήριγμα των αντιπάλων του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή. Ο Νετανιάχου εξάντλησε την επιρροή του προκειμένου να αποσυρθούν μονομερώς οι ΗΠΑ από τη συμφωνία του 2015 για τον έλεγχο του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, η οποία διασφάλιζε σε μεγάλο βαθμό την παγκόσμια ειρήνη.
3. Άλλωστε, ο κ. Νετανιάχου έχει ήδη τορπιλίσει με κάθε τρόπο τις συμφωνίες του Όσλο ανάμεσα στη χώρα του και στην Παλαιστινιακή Αρχή, που έθεταν τις προϋποθέσεις για ειρηνική επίλυση του Μεσανατολικού, με προοπτική τη δημιουργία Παλαιστινιακού Κράτους. Έχει στηρίξει έμπρακτα την επικράτηση της ισλαμιστικής Χαμάς στη Γάζα προς εξυπηρέτηση του στρατηγικού αυτού στόχου του. Για το λόγο αυτό, αλλά και με πράξεις και παραλείψεις τις κυβέρνησής του, φέρει μεγάλη ευθύνη για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023 και τον αιφνιδιασμό της χώρας του. «Επενδύει» πολιτικά στη συνέχιση και περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου προκειμένου να αποφύγει να λογοδοτήσει στον ίδιο του το λαό για τις ευθύνες του αυτές και άλλες κατηγορίες που αντιμετωπίζει, αδιαφορώντας παράλληλα και για την τύχη των ομήρων που απήγαγε η Χαμάς στην καταδρομική αυτή επίθεση.
4. Δεν αρκεί η διεθνής κοινότητα να περιορίζεται σε συστάσεις αυτοσυγκράτησης. Οφείλει να πάψει να παρέχει τα μέσα και την πολιτική κάλυψη στην κυβέρνηση Νετανιάχου να συνεχίσει την ίδια πολιτική παραβίασης θεμελιωδών αρχών του διεθνούς δικαίου χωρίς συνέπειες και κυρώσεις. Για να σταματήσει άμεσα η συντελούμενη γενοκτονία εις βάρος του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα και να μπει τέλος στο καθεστώς της ιδιόμορφης «ασυλίας» και ατιμωρησίας που απολαμβάνει το Ισραήλ παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο. Καθόλου τυχαία δεν είναι η στροφή 180 μοιρών που έκαναν αναφορικά με το Ισραήλ κορυφαίες φιγούρες του κατεστημένου του Δημοκρατικού Κόμματος όπως η Νάνσι Πελόζι. Η στροφή αυτή ανταποκρίνεται, αν και ελλιπώς και καθυστερημένα, στην αντίστοιχη στροφή του αμερικανικού κοινού.
5. Οι πολιτικές επιλογές της ακροδεξιάς σιωνιστικής κυβέρνησης του Ισραήλ ανακυκλώνουν και κλιμακώνουν το μίσος, ενώ αποτελούν κίνδυνο για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή και για την παγκόσμια ειρήνη. Χαιρετίζουμε τις έντιμες φωνές στο Ισραήλ που με θάρρος εκφράζουν την αντίθεσή τους.
6. Η απόλυτη καταδίκη της πολιτικής του Ισραήλ πρέπει να είναι επόμενη για κάθε τίμιο και δίκαιο άνθρωπο. Δε μπορεί η πολιτική του Ισραήλ επουδενί να συσχετιστεί με τα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αντίστοιχα, η επίσης απάνθρωπη και ταπεινωτική πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων κατά της Γερμανίας μετά τον Α’ Π.Π. δεν δικαιολογεί τα εγκλήματα του Β’ Παγκοσμίου πολέμου του γερμανικού κράτους.
7. Η παύση των εχθροπραξιών πρέπει να συνοδευτεί από την άμεση έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών με στόχο την ανακήρυξη ανεξάρτητου και βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με ταυτόχρονη αποχώρηση των ισραηλινών εποίκων από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη του Ιορδάνη. Με δεδομένο ότι ο εποικισμός είναι επίσης έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, πάγιο είναι το αντίστοιχο αίτημά μας για την ανατροπή των συνεπειών του εποικισμού στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Αθήνα 23.4.2024. Από το Γραφείο τύπου της Χ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση