GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ! Φτωχότερες γίνονται οι φτωχές χώρες και διευρύνονται οι ανισότητες...

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Παγκόσμια Τράπεζα για την πορεία των φτωχότερων κρατών του κόσμου, στην τελευταία της έκθεση. Οι ανισότητες...


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Παγκόσμια Τράπεζα για την πορεία των φτωχότερων κρατών του κόσμου, στην τελευταία της έκθεση. Οι ανισότητες με τον πιο πλούσιο κόσμο διευρύνονται, όπως διαπιστώνει ο διεθνής οργανισμός.

Πιο συγκεκριμένα, περισσότερες από τις μισές από τις 75 πιο φτωχές χώρες στον πλανήτη εμφάνισαν πολύ χαμηλότερο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης. Πρόκειται για μια ιστορική μεταστροφή, όπως επισημαίνεται στην έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, καθώς είναι η πρώτη φορά μέσα στον αιώνα που διανύουμε, που το χάσμα με τις πιο ευημερούσες οικονομίες μεγαλώνει.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του διεθνούς οργανισμού, η διαφορά στον ρυθμό ανάπτυξης στο κατά κεφαλήν εισόδημα έχει διευρυνθεί κι άλλο στη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών. Όπως τόνισε ο ένας από τους συγγραφείς της έκθεσης, ο Ayhan Kose, είναι η πρώτη φορά που δεν σημειώνεται σύγκλιση και γίνονται φτωχότερα αυτά τα κράτη.

Ακραία φτώχεια
Όπως ανέφερε ο ίδιος, πρόκειται για μια δομική παλινδρόμηση και γι’ αυτό σημαίνει συναγερμό η Παγκόσμια Τράπεζα. Να σημειωθεί ότι αυτό συμβαίνει παρά τον νεαρής ηλικίας πληθυσμό και τις άφθονες πλουτοπαραγωγικές πηγές αυτών των κρατών.

Σε ορισμένες χώρες η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, με το μέσο ποσοστό ακραίας φτώχειας να ανέρχεται στο οκταπλάσιο του παγκόσμιου μέσου όρου.

Σχεδόν το 25% του πληθυσμού διαβιεί στις φτωχές αυτές χώρες με λιγότερα από 2,15 δολάρια την ημέρα και το 90% των ανθρώπων που είναι αντιμέτωποι με λιμό ή υποσιτισμό, συγκεντρώνονται σε αυτές τις χώρες, κυρίως στην υποσαχάρια Αφρική, καθώς και στην νοτιοανατολική Ασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση