GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κλοπή των αποθεματικών της Ρωσίας... Έρχεται η έκδοση νέου νομίσματος, στην ερχόμενη συνάντηση των BRICS!

Της Ιωάννας Υψηλάντη Το θέμα με την κλοπή των αποθεματικών της Ρωσίας, από τις ΗΠΑ, που...

Της Ιωάννας Υψηλάντη

Το θέμα με την κλοπή των αποθεματικών της Ρωσίας, από τις ΗΠΑ, που...

αποφασίστηκε, το προηγούμενο Σάββατο, δεν είναι τόσο απλό.
Και δεν αναφέρομαι στις οικονομικές επιπτώσεις, που θα υποστεί η αξιοπιστία του Τραπεζικού συστήματος, ή στο πλήγμα, που θα δεχθεί το Αμερικανικό δολάριο, αλλά στην μετέπειτα εξέλιξη του γεγονότος.
Όταν αυτό το νομοσχέδιο εγκριθεί και υπογραφεί από τον Μπάϊντεν, που η νοητική του κατάσταση δεν συνάδει, νομικά, με την υπογραφή του, τότε και η ΕΕ θα πέσει σε μια μεγάλη παγίδα.
Οι ΗΠΑ, που από δεκαετίες έχουν ψηφίσει νόμο, για την κλοπή των αποθεματικών ξένων χωρών και τον έχουν εφαρμόσει και στο Ιράκ, ενώ στην Λιβύη μετέφεραν στα δικά τους θησαυροφυλάκια τον χρυσό της, θα καλέσουν την Ευρώπη να προχωρήσει, στην ίδια ακριβώς κίνηση.
Και γιατί αυτό;
Το μεγαλύτερο μέρος των αποθεματικών της Ρωσίας, στο εξωτερικό βρίσκεται στην Ευρώπη. Το ύψος τους υπολογίζεται σε 200-220 δις δολ. Στις ΗΠΑ, δεν γνωρίζουν καν πόσα είναι αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, που κατέχουν και προσδιορίζονται με πρόχειρους υπολογισμούς, από 16-38 δις δολ, κυρίως σε περιουσίες ιδιωτών.
Από την άλλη, η Ρωσία κρατάει περιουσιακά στοιχεία της Δύσης, ύψους 500 δις δολ. και το περίπου 80% αυτών των στοιχείων ανήκουν στην Ευρώπη.
Στην ΕΕ δεν υπάρχει νόμος που επιτρέπει τις κατασχέσεις, γι΄αυτό και αποφάσισαν να εγκρίνουν μόνο την κατάσχεση των κερδών, που προέρχονται, από τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας.
Τώρα, ο Μπάϊντεν αναμένεται να καλέσει και την ΕΕ να προβεί σε κατάσχεση όλων των Ρωσικών αποθεματικών, αλλιώς δεν έχει νόημα, ούτε επιφέρει κάποιο πλήγμα, στην Ρωσική οικονομία, μόνο η ιδιοποίηση έστω και 38 δις ιδιωτικής περιουσίας ολιγαρχών, που είτε θα ενισχύσουν τον Τραπεζικό Αμερικανικό τομέα, είτε θα μοιραστούν στους πολίτες. Σιγά τα αίματα!
Στην ΕΕ, όμως, μία κίνηση κλοπής, εκτός από τις νομικές επιπτώσεις, θα έχει και πολύ πόνο, σε περίπτωση απαντητικής κατάσχεσης των δικών της περιουσιακών στοιχείων, από την Ρωσία. Θα καταρρεύσει το οικονομικό της σύστημα. Αλλά αν οι ΗΠΑ θελήσουν να βάλουν χέρι και στα Ευρωπαϊκά περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας, τότε θα πρέπει η ΕΕ να κινηθεί πρώτη.
Θα το κάνει; Χλωμό! Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!
Από την άλλη να μην ξεχνάμε και την οικονομική αντιπαράθεση ΗΠΑ-Κίνας, που προμηνύει μεγάλες ανατροπές.
Έρχεται η έκδοση νέου νομίσματος, στην ερχόμενη συνάντηση των BRICS.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση