GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ "ΟΧΙ"! ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης...

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ψήφισε υπέρ της ένταξης του Κοσσυφοπεδίου στον οργανισμό, φέρνοντας τη χώρα ένα βήμα ...


Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ψήφισε υπέρ της ένταξης του Κοσσυφοπεδίου στον οργανισμό, φέρνοντας τη χώρα ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Η ψηφοφορία έλαβε χώρα μετά από την απόρριψη τροπολογιών που προτάθηκαν από τη Σερβία, Ιταλούς και Ούγγρους βουλευτές, οι οποίες ζητούσαν την ίδρυση της Ένωσης Δήμων με Σερβική πλειοψηφία ως προϋπόθεση για την ένταξη.

Με 131 θετικές ψήφους, 29 αρνητικές, 11 αποχές, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση υπερψήφισε την πρόταση. Η πρόταση για ένταξη του Κοσσυφοπεδίου έλαβε την υποστήριξη της εισηγήτριας Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία στην έκθεσή της τόνισε ότι η χώρα έχει εκπληρώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Τέσσερις στους πέντε Έλληνες βουλευτές ψήφισαν υπέρ της ένταξης του Κοσόβου. Αυτοί είναι: Ντόρα Μπακογιάννη, Άννα Ευθυμίου, Γιώργος Σταμάτης, Ευρυπίδης Στυλιανίδης. Καταψήφισε μόνο η Νίνα Κασιμάτη. Απείχαν από την ψηφοφορία ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Νωρίτερα, η Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας και η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχαν επίσης ψηφίσει υπέρ της αίτησης ένταξης του Κοσσυφοπεδίου.

Η τελική απόφαση για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου εναπόκειται στο Συμβούλιο Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο αναμένεται να λάβει την τελική του απόφαση τον Μάιο.

1 σχόλιο

  1. Ακόμα και οι απόντες Αλέξης Τσίπρας, Γιώργιος Παπανδρέου ουσιαστικά κλείνουν το μάτι στο Κόσοβο, δεν συζητώ για την ζημιά που μας κάνουν στις σχέσεις μας με την Σερβία οι υπερψηφίσαντες την πρόταση Ντόρας Μπακογιάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση