GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΥΛΟΥΣΕ και όπλα στη Λατινική Αμερική! ΠΟΙΟΣ είναι ο Έλληνας του καρτέλ με τα 210 κιλά κοκαΐνης...

Έλληνας που είναι γνωστός στις αμερικανικές αρχές ως «Pablo» είναι ανάμεσα σε αυτούς που συνελήφθησαν στην υπόθεση με τα 210 κιλά κοκαΐνης σ...


Έλληνας που είναι γνωστός στις αμερικανικές αρχές ως «Pablo» είναι ανάμεσα σε αυτούς που συνελήφθησαν στην υπόθεση με τα 210 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με γαρίδες που βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά.

Τα ναρκωτικά ήταν επιμελώς κρυμμένα σε κοντέινερ με κατεψυγμένες γαρίδες, στο λιμάνι του Πειραιά, με προορισμό την Αλβανία.
Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό της ΕΛ.ΑΣ., ο 64χρονος, που ήταν γνωστός στις αμερικανικές Αρχές ως «Πάμπλο», συνελήφθη το 2012 από τις Αρχές της Κόστα Ρίκα, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε αίτημα έκδοσης των ΗΠΑ.

Ο «Πάμπλο» πουλούσε όπλα
Το 2014 ο «Πάμπλο» είχε εκδοθεί στις ΗΠΑ και είχε δηλώσει ένοχος ενώπιον της περιφερειακής δικαστού των ΗΠΑ Δεκέμβριο του 2013 για απόπειρα παροχής υλικής υποστήριξης στις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC).
Τα δικαστικά έγγραφα αποκάλυψαν τότε ότι ο «Πάμπλο» συναντούσε έναν μυστικό πράκτορα της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), ο οποίος είχε παρουσιαστεί ως συνεργάτης της FARC. Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων προσφέρθηκε να παράσχει στην κολομβιανή οργάνωση τουφέκια εφόδου, εκτοξευτές ρουκετών και πυραύλους εδάφους-αέρος, καθώς και πυρομαχικά, με αντάλλαγμα κοκαΐνη και μετρητά.

Είχε μάλιστα κανονίσει την παράδοση τριών εκτοξευτών ρουκετοβόλων χειροβομβίδων και πραγματικών πυρομαχικών στον πράκτορα της DEA τον Ιούλιο του 2012. Είχε επίσης καταβάλει στον πράκτορα 8.500 ευρώ (11.180 δολάρια) για να κάνει μια αποστολή κοκαΐνης στην Ισπανία για λογαριασμό του και προσφέρθηκε να πουλήσει 200 χειροβομβίδες στον πράκτορα για περισσότερη ποσότητα ναρκωτικών.

210 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με γαρίδες – Τέσσερις συλλήψεις
Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί εντόπισαν στον Πειραιά περισσότερα από 210 κιλά κοκαΐνης τα οποία είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους από τη Λατινική Αμερική και είχαν ως τελικό προορισμό την Αλβανία με το αναμενόμενο κέρδος από τη πώληση τους να ξεπερνά τα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, εγκέφαλος της οργάνωσης είναι ένας 48χρονος Αλβανός ο οποίος φρόντιζε για την ανεύρεση των υπό διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών, της χρηματοδότησης της αγοράς και της μεταφοράς, της οργάνωσης της αποστολής των ναρκωτικών από τον Παναμά σε χώρες της Ευρώπης, της απόκρυψης αυτών σε εμπορευματοκιβώτια (container) με κατεύθυνση τη χώρα μας και την περαιτέρω διακίνησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση