GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

300 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ σε Κολούμπια και City College! ΕΙΚΟΝΕΣ χάους στα πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης...

Σε περίπου 300 συλλήψεις κατά τις καταλήψεις σε δυο αμερικάνικα πανεπιστήμια προχώρησε η Αστυνομία στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημ...


Σε περίπου 300 συλλήψεις κατά τις καταλήψεις σε δυο αμερικάνικα πανεπιστήμια προχώρησε η Αστυνομία στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς.
«Υπάρχει ένα παγκόσμιο πρόβλημα και αυτό είναι το κίνημα ριζοσπαστικοποίησης των νέων», ανέφερε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, γνωστοποιώντας ότι συνελήφθησαν σχεδόν 300 άτομα από τα δύο πανεπιστήμια (Κολούμπια και City College), μετά την παρέμβαση της αστυνομίας που έγινε έπειτα από αίτημα των πρυτανικών αρχών.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της nytimes, ο Έρικ Άνταμς ανέφερε ότι το πανεπιστήμιο Κολούμπια αναγνώρισε πως υπήρχαν «εξωτερικοί ταραξίες» στους χώρους του, «εκπαιδεύοντας» και «συνδιοργανώνοντας» το κίνημα διαμαρτυρίας. Πρόσθεσε ότι κατόπιν αιτήματος του πανεπιστημίου, η αστυνομία πραγματοποίησε την επιχείρησή της, για να απομακρύνει αυτούς που τάραζαν μια ειρηνική διαμαρτυρία.
Επιπλέον, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης τόνισε ότι ο αντισημιτισμός και οι αντι-ισραηλινές συμπεριφορές ήταν «διάχυτες» και τόνισε ότι οι ακτιβιστές δεν βρίσκονταν εκεί «για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά, αλλά προσπαθούσαν να δημιουργήσουν χάος».

«Μαζική επιχείρηση»
Ο Έρικ Άνταμς σημείωσε ότι πραγματοποιήθηκε μια μαζική επιχείρηση στο Κολούμπια, αλλά η αστυνομία είχε, την ίδια ώρα, κι άλλα μέτωπα. «Είχαμε, επίσης, την πόλη να προστατεύσουμε», πρόσθεσε. «Υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν σε μια πόλη του μεγέθους της Νέας Υόρκης», είπε ο Άνταμς.

Διαδηλωτές με… παρελθόν
Ένας δημοσιογράφος ρώτησε πόσοι από τους συλληφθέντες μέσα και έξω από το Hamilton Hall ήταν εξωτερικοί ταραχοποιοί και δεν είχαν σχέση με το πανεπιστήμιο.
Ο John Chell, επικεφαλής της περιπολίας, είπε ότι έγιναν 282 συλλήψεις -173 από το City College και 119 από το Columbia, αλλά δεν έχουν αναλύσει ακόμη αρκετά την κατάσταση των συλληφθέντων, για να είναι σε θέση να απαντήσουν πλήρως στο ερώτημα.
Νωρίτερα, ο επίτροπος Έντουαρντ Κάμπαν είπε ότι συνελήφθησαν περίπου 300 άτομα. Όταν ρωτήθηκε για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα άτομα που συνελήφθησαν, η Rebecca Weiner, αναπληρώτρια επίτροπος του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης, είπε ότι κάποιοι άνθρωποι ήταν γνωστοί στις Αρχές, καθώς έχουν συνδεθεί με προηγούμενες διαδηλώσεις στη Νέα Υόρκη και σε άλλες πόλεις.

Η στιγμή της επιδρομής της Αστυνομίας

Σκηνές χάους επικράτησαν όταν η Αστυνομία παρενέβη στους υπό κατάληψη χώρους του Πανεπιστημίου Κολούμπια.
Ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Minouche Shafik, κάλεσε την Αστυνομία της Νέας Υόρκης, για να «αποκαταστήσει την τάξη και την ασφάλεια» στην πανεπιστημιούπολη, εν μέσω των κλιμακούμενων διαδηλώσεων, οι οποίες περιελάμβαναν, επίσης, έναν τεράστιο καταυλισμό στο γκαζόν της σχολής.
Κατά την επιδρομή συνελήφθησαν διαδηλωτές σε όλη την πανεπιστημιούπολη και στο κοντινό City College της Νέας Υόρκης, όπου εκτυλίχθηκαν παρόμοιες διαμαρτυρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση