GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΙΟΙ απειλούν να μετατρέψουν το Παρίσι σε σκουπιδότοπο...

Μετά τους δημοσίους υπαλλήλους που απείλησαν με απεργιακές κινητοποιήσεις αν τις ημέρες των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιο...


Μετά τους δημοσίους υπαλλήλους που απείλησαν με απεργιακές κινητοποιήσεις αν τις ημέρες των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού δεν λάβουν επιπλέον αμοιβή, ήρθε η σειρά των υπαλλήλων καθαρισμού του Δήμου της γαλλικής πρωτεύουσας, που επίσης προειδοποίησαν να απεργήσουν το κρίσιμο διάστημα αν δεν εισπράξουν πριμ. Εν προκειμένω, ζητούν και μισθολογικές αυξήσεις και εφάπαξ αποζημίωση για τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν «κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, όταν η πόλη θα έχει κατακλυστεί από εκατομμύρια επισκέπτες».

Συγκεκριμένα, η CGT FTDNEEA, η συνδικλαιστική οργάνωση εργζομένων στη Θυγατρική Διαχείρισης Απορριμμάτων και Υγειονομικού Καθαρισμού των Υπονόμων της Πόλης του Παρισιού της CGT (πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις της Γαλλίας), επέλεξε συμβολικά την ημέρα της Πρωτομαγιάς για να εκδώσει μια προειδοποίηση για απεργιακές κινητοποιήσεις τις περιόδους από τις 14 έως τις 16 Μαΐου, από τις 22 έως τις 24 Μαΐου και από την 1η Ιουλίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Αύξηση 400 ευρώ και πριμ
«Ογδόντα πέντε ημέρες πριν από την τελετή έναρξης, οι εργαζόμενοι στον καθαρισμό του Δήμου εντείνουν τις πιέσεις για να εξασφαλίσουν μισθολογικές αυξήσεις 400 ευρώ μηνιαίως για όλους τους υπαλλήλους και επίσης τη χορήγηση επιπλέον έκτακτης αποζημίωσης ύψους 1.900 ευρώ σε όσους υπαλλήλους εργαστούν για να καλύψουν τις ανάγκες της πόλης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων», γράφει ο Σαρλ Πλαντάντ στον «Figaro».

Η CGT FTDNEEA καλεί όλο το προσωπικό της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Υδάτων και των Δημοτικών Οδικών Μεταφορών να συμμετάσχει «ενεργά και μαζικά» στις εκδηλώσεις τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, που ξεκινούν με δύο προειδοποιητικές απεργίες εντός του Μαΐου. Σε επιστολή που απηύθυνε στη δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό, η συνδικαλιστική οργάνωση προσδιορίζει και άλλες ειδικότερες διεκδικήσεις που αφορούν κάθε κλάδο εργαζομένων στο Δήμο.

«Κυρία Δήμαρχε, ο νόμος σάς υποχρεώνει να μας δεχθείτε για να διαπραγματευθούμε. Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό. Τα στελέχη μας θα σταθμίσουν το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων και θα αποφασίσουν για τη συνέχεια και η συνδικαλιστική μας οργάνωση θα θέσει στη διάθεσή τους όλα τα μέσα που διαθέτει», προειδοποιούν οι συντάκτες της επιστολής.

«Ελάτε να τα βρούμε»
Πρέπει να σημειωθεί ότι και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας τις τελευταίες εβδομάδες οι εργαζόμενοι στον καθαρισμό των Δήμων κινητοποιούνται και διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις. Στις 9 Απριλίου με πρωτοβουλία συνδικαλιστών επίσης της CGT όι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου της Μασσαλίας ζήτησαν αύξηση 30% στο επίδομα ανθυγιεινής απασχόλησης που εισπράττουν, απειλώντας με απεργία.

Σε ό,τι αφορά το Παρίσι, η CGT απηύθυνε επιστολή προς τη σοσιαλίστρια Ινταλγκό διαβεβαιώνοντάς την ότι οι εργαζόμενοι στο Δήμο δεν έχουν πρόθεση να καταστρέψουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Οι Αγώνες είναι ωστόσο ένας μοχλός πίεσης. Και αν υπάρχει πίεση είναι επειδή η πολιτική που ακολουθείται από το Δήμο δεν ανταποκρίνεται στις διεκδικήσεις των εργαζομένων», εξήγησε μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο ο Κριστόφ Φαρινέ, γενικός γραμματέας της CGT FTDNEEA.

Ο συνδικαλιστής καθησύχασε πάντως του Παριζιάνους λέγοντας ότι «αν οι αρμόδιες αρχές της πόλης προτίθενται να διαπραγματευτούν με τη CGT, δεν θα υπάρξει καμιά ανησυχία». Η γαλλική πρωτεύουσα θα είναι δηλαδή και κατά τη διάρκεια της κορυφαίας αθλητικής γιορτής του πλανήτη η Πόλη του Φωτός και δεν θα μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.
Πηγή: ΟΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση