GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ! κύρωσε διαγωνισμό της περιφέρειας Αττικής λόγω υπερκοστολόγησης...

Στην αποκάλυψη ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε διαγωνισμό ύψους 17,8 εκατ. ευρώ της περιφέρειας Αττικής λόγω υπερκοστολόγησης, προχώρησε ο...


Στην αποκάλυψη ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε διαγωνισμό ύψους 17,8 εκατ. ευρώ της περιφέρειας Αττικής λόγω υπερκοστολόγησης, προχώρησε ο Παύλος Πολάκης, με ανάρτησή του στο Facebook.
Όπως φαίνεται στην απόφαση του Συνεδρίου, «εξάλλου, η έλλειψη εμπεριστατωμένης έρευνας αγοράς αναδείχθηκε και από μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής στην ανωτέρω 150/27.1.2023 απόφασή της, με την οποία αρχικώς εγκρίθηκε η διενέργεια του διαγωνισμού. Ειδικότερα, κατά τα εκτεθέντα ανωτέρω στη σκέψη 15, μειοψηφία μελών της Οικονομικής Επιτροπής στην προαναφερθείσα απόφαση αναφέρθηκε σε υπερκοστολόγηση της εν θέματι προμήθειας, εκθέτοντας και συγκεκριμένα αριθμητικά δεδομένα για τις τρέχουσες τιμές αγοράς.
Οι αιτιάσεις αυτές, προερχόμενες από μέλη του αρμοδίου οργάνου της αναθέτουσας Αρχής, έπρεπε να ληφθούν υπόψη, κατά την έκδοση της ως άνω απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, προκειμένου να επανεκτιμηθεί η ορθότητα της διεξαχθείσας έρευνας αγοράς, με τη διεξαγωγή, κατά τα ανωτέρω, διεθνούς έρευνας αγοράς, χωρίς τούτο να συνεπαγόταν υπερβολική καθυστέρηση στη διενέργεια του διαγωνισμού, αφού η προηγηθείσα έρευνα αγοράς είχε ολοκληρωθεί σε σύντομο χρόνο με τη λήψη προσφορών από τρείς ημεδαπούς οικονομικούς φορείς μια ημέρα μετά την αποστολή προς αυτούς των σχετικών αιτημάτων της οικείας Επιτροπής Διερεύνησης Τιμών μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και ένωσης οικονομικών φορέων «ΙΝΤΡΑΚΑΤ Ανώνυμη Εταιρεία Τεχνικών και Ενεργειακών Έργων – ΤΕΡΝΑ Ανώνυμος Τουριστική και Ναυτιλιακή Εταιρεία Τεχνική».
Το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφαίνεται ότι κωλύεται η υπογραφή του υποβληθέντος σχεδίου σύμβασης, κάνοντας παράλληλα αναφορά στις καταγγελίες για υπερκοστολόγηση που είχε κάνει η μειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής.

Η απόφαση


Πολάκης: «Να παρέμβει η ευρωπαία εισαγγελέας»
Την παρέμβαση της ευρωπαίας εισαγγελέως Λάουρα Κοβέσι ζήτησε -μέσω της ανάρτησής του- ο Παύλος Πολάκης.

Αναλυτικά:
«ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Η ιστορία επαναλαμβάνεται όχι ως φάρσα αλλά ως τραγωδία…
Παλιότερα μέσω αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ για την αντιμετώπιση της γρίπης και καλά, είχαν αγοραστεί μέσω μιας τεχνικής κατασκευαστικής εταιρείας (!!!!) ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ Α.Ε νομίζω το όνομά της, θερμικές κάμερες για τα σημεία εισόδου στη χωρά σε τιμές 120.000 ευρώ η μια όταν η τιμή της καλύτερης στην πιάτσα ήταν 12.000 ευρώ!
Ε ΜΑΝΤΕΨΤΕ
Σήμερα το «επιτελικό κράτος» του Μητσοτάκη, μέσω της Περιφέρειας Αττικής Πατούλη – Χαρδαλιά, υπέγραψε σύμβαση για αγορά 388 καμερών για τον έλεγχο της κυκλοφορίας που κοστίζουν 10.000 ευρώ η καλύτερη, στην τιμή των 36.000 ευρώ η μια!
Έστησαν τις τεχνικές προδιάγραφες, δεν έκαναν ερευνά αγοράς, και ανέθεσαν τη δουλειά με έκπτωση 1% (!!!!) και έτσι ήθελαν να φάνε 17.800.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης που εντάχθηκε το έργο!
Ευτυχώς όμως το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά διαδικασία του προσυμβατικού ελέγχου ακύρωσε το διαγωνισμό ονομάζοντας μάλιστα και “διεφθαρμένους” αυτούς που τον διεξήγαγαν!
Μικρή λεπτομέρεια: Πάλι από εργολαβική τεχνική εταιρεία ήθελαν να αγοράσουν τις κάμερες (ΙΝΤΡΑΚΑΤ-ΤΕΡΝΑ)!!! Έχουν καλύτερες τιμές φαίνεται!
Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ!!
Επειδή δεν έχω καμία εμπιστοσύνη πλέον σε κύκλους της ανώτερης ποινικής δικαιοσύνης που αρχειοθετούν με “αδιευκρίνιστα ποσά”, καλώ την Ευρωπαία Εισαγγελέα κυριά Κοβέσι να παρέμβει, καθώς το σκάνδαλο αφορά ευρωπαϊκούς πόρους !
(Συνεχιζεται…)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση