GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ πικ νικ!» Η ΧΑΜΑΣ προειδοποιεί το Ισραήλ για την επίθεση στη Ράφα...

Η Χαμάς προειδοποίησε την Κυριακή, ότι οποιαδήποτε ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στη Ράφα, στον νότο της Γάζας δεν θα είναι «πικνίκ», τονίζο...


Η Χαμάς προειδοποίησε την Κυριακή, ότι οποιαδήποτε ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στη Ράφα, στον νότο της Γάζας δεν θα είναι «πικνίκ», τονίζοντας ότι είναι «πλήρως προετοιμασμένη» να υπερασπιστεί τους Παλαιστίνιους, σε απάντηση της εντολής του ισραηλινού στρατού να εκκενωθεί η πόλη.

Στο μεταξύ, Παλαιστίνιοι μεταναστεύουν ήδη προς την Χαν Γιουνίς.Η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί συνέχεια της εντολής του Ισραήλ να απομακρυνθεί ο κόσμος από την ανατολική Ράφα, καθώς αυξάνονται οι φόβοι για μια ολοκληρωμένη στρατιωτική επίθεση στην πόλη που παρέχει καταφύγιο σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένους.
«Η γενναία αντίστασή μας, με επικεφαλής τις Ταξιαρχίες αλ Κάσαμ, είναι πλήρως προετοιμασμένη να υπερασπιστεί τον λαό μας», δήλωσε η Χαμάς, αναφερόμενη στην ένοπλη πτέρυγά της.


Η οργάνωση κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει επειγόντως δράση για να σταματήσει τη σχεδιαζόμενη εισβολή του Ισραήλ, λέγοντας ότι απειλεί τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανυπεράσπιστων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων.
Η Χαμάς κάλεσε επίσης τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), να μην εγκαταλείψουν τη Ράφα.

Εν τω μεταξύ, οι συνομιλίες στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, το Κάιρο, φάνηκε να καθυστερούν και το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα να κλείσει τις δραστηριότητες του δικτύου Al Jazeera στη χώρα.
Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε σε ανάρτησή του στο X ότι το Ισραήλ πρέπει να εφαρμόσει το ψήφισμα 2728 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Το ψήφισμα που εγκρίθηκε στις 25 Μαρτίου 2024, απαιτεί την άμεση κατάπαυση του πολέμου στη Γάζα. Παράλληλα, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη και πυροβολικό στόχευσαν σήμερα διάφορες περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, το κατοχικό πυροβολικό βομβάρδισε τις ανατολικές περιοχές της πόλης Τζαμπάλια, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές και θύματα μεταξύ των αμάχων. Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν επίσης σπίτια αμάχων στην Μπέιτ Λάχια και την Μπέιτ Χανούν.

Προχωρώντας στον προσφυγικό καταυλισμό Nusseirat, στο κέντρο της Γάζας, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έβαλαν στο στόχαστρο πολλά σπίτια αμάχων. Ταυτόχρονα, ισραηλινά κατοχικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν έντονες αεροπορικές επιδρομές σε διάφορες περιοχές ανατολικά της συνοικίας Tal al-Hawa, νότια της πόλης της Γάζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση