GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΕΙ στην Παλαιστίνη ο Στέφανος Κασσελάκης...

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης την Κυριακή στις 26 και τη Δευτέρα στις 27 Μαΐου, θα βρίσκεται στην Παλαιστίνη, σύμφωνα με ασφ...


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης την Κυριακή στις 26 και τη Δευτέρα στις 27 Μαΐου, θα βρίσκεται στην Παλαιστίνη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ απηύθυνε κάλεσμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να προχωρήσει σε αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης. Η «αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από την Ισπανία, την Ιρλανδία και την Νορβηγία, αποτελεί άλλη μια σημαντική εξέλιξη, μετά από την πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, δεδομένου ότι οδηγεί στην άσκηση πίεσης προς το Ισραήλ και μπορεί να συμβάλλει στην άμεση κατάπαυση του πυρός» σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Όπως ανέφερε , «η απόφαση των τριών χωρών φέρνει προ των ευθυνών της την κυβέρνηση Μητσοτάκη προκειμένου να εγκαταλείψει το μέχρι σήμερα δόγμα του “προκεχωρημένου φυλακίου της Δύσης” και να κινηθεί υπεύθυνα και πολυδιάστατα με στόχο την άμεση επανεκκίνηση αξιόπιστων διαπραγματεύσεων με βάση τα σύνορα του 1967, για λύση δύο κρατών που συνυπάρχουν ειρηνικά, με τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού Κράτους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπενθύμισε ότι «στο πλαίσιο της αταλάντευτης αλληλεγγύης του προς τον Παλαιστινιακό λαό, ήταν η ελληνική κυβέρνηση η οποία προσκάλεσε τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, στην Αθήνα το 2015, όταν η Ολομέλεια της Βουλής, ενέκρινε ομόφωνα, παρουσία του ίδιου και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το Σχέδιο Ειδικής Απόφασης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για την αναγνώριση κράτους της Παλαιστίνης. Η κυβέρνηση Τσίπρα επίσης καθιέρωσε το τριμερές σχήμα συνεργασίας Ελλάδος – Κύπρου – Παλαιστίνης, καταφέρθηκε με σαφήνεια κατά των εποικισμών και καθιέρωσε τη χρήση του όρου «Παλαιστίνη» έναντι του όρου «Παλαιστινιακή Αρχή» σε όλα τα δημόσια έγγραφα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι «στηρίζει ολόπλευρα τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για τον άμεσο τερματισμό της αιματοχυσίας στη Γάζα και την επίτευξη μιας μόνιμης κατάπαυσης πυρός, με την επιστροφή όλων των ομήρων και την απρόσκοπτη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας. Παράλληλα, εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό ο οποίος βιώνει μια ανείπωτη τραγωδία λόγω της στρατιωτικής επέμβασης του Ισραήλ στη Γάζα, η οποία παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση