GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΡΟΣΟΧΗ, σκληρές εικόνες! ΔΕΚΑΔΕΣ νεκροί στη Ράφα. Το Ισραήλ επιτέθηκε σε στρατόπεδο εκτοπισμένων...

Κόλαση επικρατεί  στη Ράφα. Σύμφωνα με πληροφορίες από ανεπίσημες πηγές στην πόλη, νότια της Γάζας, 20 με 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το ...


Κόλαση επικρατεί  στη Ράφα. Σύμφωνα με πληροφορίες από ανεπίσημες πηγές στην πόλη, νότια της Γάζας, 20 με 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Κυριακής από ισραηλινό πυραυλικό χτύπημα. Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος αναφέρει ότι οι περιοχές που στοχοποιήθηκαν ήταν στρατόπεδα εκτοπισμένων από άλλες περιοχές της Γάζας.
Ο αριθμός των τραυματιών δεν έχει γίνει γνωστός. Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από το Ισραήλ μέχρι στιγμής.
Θυμίζουμε ότι ο ισραηλινός στρατός βομβάρδιζε από το Σάββατο τη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης και της Ράφα, την επομένη της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου που του δίνει εντολή να σταματήσει τις επιχειρήσεις του εκεί, με φόντο τις προσπάθειες στο Παρίσι για επίτευξη κατάπαυσης πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.
Το Διεθνές Δικαστήριο, η ανώτατη δικαστική αρχή του ΟΗΕ, είχε δώσει επίσης εντολή στο Ισραήλ να διατηρήσει ανοικτό το πέρασμα της Ράφα, που είναι απαραίτητο για την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά είναι κλειστό μετά την έναρξη της χερσαίας επιχείρησής του στις αρχές Μαΐου.
Στον απόηχο της  απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας. Το ίδιο και οι συγκρούσεις του ισραηλινού στρατού με την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς. Από νωρίς όμως το πρωί και της Κυριακής, σύμφωνα με μαρτυρίες από Παλαιστινίους αλλά και ομάδες του Γαλλικού Πρακτορείου, σημειώθηκαν ισραηλινά πλήγματα στη Ράφα (νότια) καθώς και στο Ντέιρ αλ-Μπάλαχ (κέντρο).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση