GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ! ΑΓΡΙΕΣ αποδοκιμασίες από εργαζόμενους στον Άδωνη...

“Θερμή” υποδοχή επεφύλαξαν στον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη εργαζόμενοι του Θριασίου Νοσοκομείου κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο, όπ...


“Θερμή” υποδοχή επεφύλαξαν στον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη εργαζόμενοι του Θριασίου Νοσοκομείου κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο, όπου επιθεώρησε εργασίες αναβάθμισής του.

Ο υπουργός Υγείας μίλησε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τα εγκαίνια της Ειδικής Μονάδας για τις Νευρομυασθένειες, στη διάρκεια της οποίας αποδοκιμάστηκε από εργαζομένους, οι οποίοι ζήτησαν το λόγο, με έναν εξ αυτών να ανεβαίνει στο βήμα μετά τον υπουργό και να ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στον τομέα της Υγείας.

Όπως ανέφερε ο εργαζόμενος του νοσοκομείου από το βήμα της εκδήλωσης:
“Πρώτον, να ευχαριστήσουμε την κυβέρνηση που υποδέχθηκε τους υγειονομικούς του νοσοκομείου και τους κατοίκους της περιοχής με ΜΑΤ και με ομάδες πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας. Διαβεβαιώνουμε τον υπουργό και τον διοικητή του νοσοκομείου ότι ούτε παραβάτες είμαστε, ούτε εγκληματίες. Ούτε αυτοί που φωνάζουν. Είμαστε αυτοί που δουλεύουμε και κρατάμε όλα τα νοσοκομεία. Ο συνάδελφος είναι επικουρικός ορθοπεδικός, 31 Δεκεμβρίου λήγει η σύμβασή του, δεν ξέρει 1η Γενάρη αν θα έχει δουλειά και πού, εγώ είμαι νοσηλευτής σε ΜΕΘ. Είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι που φροντίζουμε τους ασθενείς του νοσοκομείου. Η σημερινή προεκλογική φιέστα της κυβέρνησης γίνεται πέντε ολόκληρους μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας της μονάδας. Εμείς καλούμε τον υπουργό να επισκεφθεί τις υποστελεχωμένες κλινικές του νοσοκομείου, όπου υπάρχουν 310 κενές οργανικές θέσεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, γιατί όλες αυτές οι προσλήψεις που γίνονται είναι λιγότερες από αυτούς που φύγανε, και αυτό παρέλειψε να το πει ο υπουργός, όπως παρέλειψε να πει ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του μητρώου των δημοσίων υπαλλήλων, ο αριθμός των μονίμων εργαζομένων στην υγεία από 90.000 το 2013, που ήταν ο ίδιος υπουργός, έχει πέσει σε 70.000 το 2024, ότι 300 συμβασιούχοι που κρατάνε όρθιο το νοσοκομείο στις 31 Δεκεμβρίου δεν ξέρουν αν θα έχουν δουλειά, ότι η διοίκηση του νοσοκομείου κατ’ εντολή του υπουργείου προωθεί την παραχώρηση της καθαριότητας σε ιδιωτική εταιρεία και 40 συμβασιούχοι θα απολυθούν, ανάμεσά τους και άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας, ότι 1.400 ασθενείς είναι σε πολύμηνη λίστα αναμονής να χειρουργηθούν στο Θριάσιο, γιατί λόγω των ελλείψεων προσωπικού και της άρνησης του υπουργείου να ικανοποιήσει ακόμα και τα αιτήματα της διοίκησης του νοσοκομείου για επικουρικούς τραυματιοφορείς, λειτουργούν μόνο 7 από τις 13 χειρουργικές αίθουσες. Πριν από 2 χρόνια ο τότε υπουργός Υγείας εγκαινίασε 8 ανακαινισμένες αίθουσες. Από αυτές δε λειτουργούν οι 8. Και είμαστε το μοναδικό νοσοκομείο της Αττικής που δεν υπάρχει μαγνητικός τομογράφος, με αποτέλεσμα ακόμα και νοσηλευόμενους ασθενείς του νοσοκομείου να τους φορτώνουμε σε ασθενοφόρα και να τους πηγαίνουμε σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Δεν υπάρχει ψηφιακός μαστογράφος, με αποτέλεσμα οι χιλιάδες γυναίκες της δυτικής Αττικής για τον προληπτικό τους έλεγχο, όταν λήξουν αυτά τα προγράμματα που είναι για έναν χρόνο, αναγκάζονται και πληρώνουν στο ιδιωτικό”.
Σύμφωνα με τον ίδιο τον υπουργό, βέβαια, οι άνθρωποι που τον αποδοκίμασαν “τελικά δεν είχαν να πουν απολύτως τίποτε πλέον από το να κάνουν φασαρία”, όπως έγραψε ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση