GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ παιχνίδια! ΟΙ ΗΠΑ χαρακτηρίζουν "αντισημίτες" και συλλαμβάνουν τους φοιτητές που διαδηλώνουν για την Παλαιστίνη...

Ένα νέο δικομματικό νομοσχέδιο που προτάθεικε από έναν φιλο-ισραηλινό Δημοκρατικό και έναν φιλοϊσραηλινό Ρεπουμπλικανό θα δημιουργήσει μια ν...


Ένα νέο δικομματικό νομοσχέδιο που προτάθεικε από έναν φιλο-ισραηλινό Δημοκρατικό και έναν φιλοϊσραηλινό Ρεπουμπλικανό θα δημιουργήσει μια νέα ομοσπονδιακή υπηρεσία, κατά κάποιο τρόπο, για την αστυνόμευση του «αντισημιτισμού» στις πανεπιστημιουπόλεις και τα πανεπιστήμια .

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας θα στείλει έναν “παρατηρητή αντισημιτισμού” σε οποιοδήποτε κολέγιο λαμβάνει ομοσπονδιακή χρηματοδότηση – και σε περιπτωση που παρατηρήσει “αντισημίτες” θα ανακαλέσει τη χρηματοδότηση στα κολέγια που δεν συμμορφώνονται.

Το κάθε πανεπιστήμιο, θα είναι επιφορτισμένο με την έκδοση μιας δημόσιας, τριμηνιαίας έκθεσης που θα αξιολογεί «την πρόοδο που έχει σημειώσει ένα κολέγιο ή πανεπιστήμιο προς την καταπολέμηση του αντισημιτισμού». Το νομοσχέδιο αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Jewish Insider.

Οι ομοσπονδιακά εγκεκριμένοι «παρατηρητές αντισημιτισμού» θα αναπτυχθούν σε όλη τη χώρα για να παρακολουθούν και να κατασκοπεύουν φοιτητές, καθηγητές και οποιονδήποτε τολμά να εκφράσει την αντίθεσή του στη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα. Για παράδειγμα, με οποιονδήποτε τρόπο αναφέρονται κατά του Ισραήλ ακόμα κι ως κριτική, θα θεωρείται αντισιμιτηκή στάση.

Η Πρώτη Τροποποίηση του συντάγματος δεν θα ισχύει πλέον σύμφωνα με το πρόσφατα προτεινόμενο νομοσχέδιο, το οποίο είναι προϊόν εκπροσώπων και των δύο κομμάτων Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών.

Η μάστιγα της εβραϊκής υπεροχής
Η νομοθεσία τροποποιήθηκε ως απάντηση στις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στη Γάζα που έχουν ξεσπάσει στα πανεπιστήμια της Αμερικής. Το εβραϊκό λόμπι θέλει να σταματήσουν, παρόλο που η ομιλία των διαδηλωτών προστατεύόταν από την Πρώτη Τροποποίηση.

«Το γραφείο μου και εγώ έχουμε μιλήσει με αμέτρητους Εβραίους φοιτητές από πανεπιστημιουπόλεις σε όλη την Αμερική που αισθάνονται ανασφαλείς, καθαρά ως αποτέλεσμα της θρησκευτικής και εθνικής τους ταυτότητας», είπε ο Ritchie Torres σε δήλωση.

Τουλάχιστον 10 άλλα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, συμπεριλαμβανομένου του Ρεπουμπλικανού Προέδρου Μάικ Τζόνσον, πραγματοποιούν περιοδεία σε όλη τη χώρα για να καταγγείλουν την ελευθερία του λόγου όσον αφορά τις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στη Γάζα, αποκαλώντας τις πράξεις «τρομοκρατίας» που ενισχύουν την ακροδεξιά ρητορική και κάνουν τους Εβραίους μαθητές να νιώθουν αναστατωμένοι.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις πανεπιστημιουπόλεις των κολεγίων της Αμερικής καθώς οι εντάσεις που σιγοβράζουν για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς καταλήγουν σε καθαρή αντιπαράθεση.

Γιατί έχει σημασία: Η αυξανόμενη ένταση των διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων αντιμετωπίστηκε με επιθετική καταστολή από τους διευθυντές των σχολείων και την αστυνομία — που οδήγησε σε ένα κύμα συλλήψεων και αποβολών μαθητών.

Οι διαδηλώσεις που εξαπλώνονται έρχονται καθώς ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα ξεπερνά τους 34.000, που σημαίνει πως δεν αφορά κάποιο αντισημιτικό μένος, όπως θέλουν να παρουσιάσουν αλλά την κριτική απέναντι στο Ισραήλ για την σφαγή αθώων στη Γαζα. Οι φοιτητές έχουν κάθε δικαίωμα να διαδηλώνουν και να καλλούν να αποχωρήσουν οι εταιρείες που έχουν δεσμούς με το Ισραήλ ώστε να υποστηρίξουν την κατάπαυση του πυρός.

Τα μαθήματα στην κύρια πανεπιστημιούπολη θα είναι εικονικά ή υβριδικά για το υπόλοιπο εξάμηνο αφού περισσότεροι από 100 διαδηλωτές συνελήφθησαν και τέθηκαν σε αναστολή. Πλήθος μελών ΔΕΠ της Κολούμπια αποχώρησε τη ως ένδειξη αλληλεγγύης στους συλληφθέντες φοιτητές. Μέλη του Κογκρέσου συνέρρεαν στην πανεπιστημιούπολη της Κολούμπια για να δουν μόνοι τους την κατάσταση.

Το στέλεχος της Meta και πρώην παρουσιαστής ειδήσεων Campbell Brown είπε : «Είμαι καθ’ οδόν για το Ισραήλ όπου οι δύο γιοι μου θα είναι πιο ασφαλείς και θα αισθάνονται πιο ευπρόσδεκτοι από ό,τι θα ήταν σήμερα στο Upper West Side», όπου βρίσκεται η πανεπιστημιούπολη της Columbia.
Ο Ραβίνος Elie Buechler της Ορθόδοξης Ένωσης της Κολούμπια πίεσε τους Εβραίους φοιτητές να επιστρέψουν στα σπίτια τους «το συντομότερο δυνατό και να παραμείνουν μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση μέσα και γύρω από την πανεπιστημιούπολη», αναφέρει η Wall Street Journal.

Στο Γέιλ, η αστυνομία συνέλαβε περίπου 50 φοιτητές και τους απήγγειλε κατηγορίες για καταπάτηση. Μετά τις συλλήψεις, η διαμαρτυρία διογκώθηκε ακόμη περισσότερο, με ένα μεγάλο πλήθος φοιτητών να μπλοκάρει μια διασταύρωση, σύμφωνα με το Yale Daily News .

Το Χάρβαρντ έκλεισε για το κοινό. Το πανεπιστήμιο ανέστειλε επίσης την Προπτυχιακή Επιτροπή Αλληλεγγύης της Παλαιστίνης στο Χάρβαρντ μέχρι το τέλος του έτους και διέταξε τους φοιτητές της ομάδας να «διακόψουν όλες τις οργανωτικές δραστηριότητες» αλλιώς θα αποβληθούν, αναφέρει το Harvard Crimson .

Στο NYU , πολλά άτομα τέθηκαν υπό κράτηση, είπε το NYPD. Μια το NYU ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης, «υπήρξαν εκφοβιστικές φωνές και αναφέρθηκαν αρκετά αντισημιτικά περιστατικά».

Αν είσαι εβραίος επιτρέπεται να είσαι ρατσιστής;
Ένα βίντεο που μοιράστηκε στα Social απεικονίζει ένα ανώτερο μέλος του Ισραηλινού Αμερικανικού Συμβουλίου την Judith Varnai-Shorer να κάνει ρατσιστικά σχόλια κατά των Μαύρων σε μια πρόσφατη συγκέντρωση – «το σημαντικότερο πρόβλημα του Ισραήλ είναι η νέα γενιά της μαύρης κοινότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση