GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΟ ΡΟΛΟΪ των 116.000€ που τον «έκαψε»! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ο γνωστός τράπερ που «πιάστηκε στη φάκα» της ΑΑΔΕ...

Έλληνας trapper με χιλιάδες followers και lifestyle εικόνα πολυτελείας  «πιάστηκε στη φάκα» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με...


Έλληνας trapper με χιλιάδες followers και lifestyle εικόνα πολυτελείας  «πιάστηκε στη φάκα» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μετά από στοχευμένο έλεγχο που αποκάλυψε ευφάνταστο σχήμα φοροαποφυγής με επίκεντρο μια Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΜΚΟ).
Η υπόθεση έχει προκαλέσει αίσθηση, τόσο για το μέγεθος των ποσών που εμπλέκονται όσο και για την προκλητική προβολή πολυτελών αγαθών στα social media, τα οποία φαίνεται πως… τον πρόδωσαν.
 Το ρολόι των 116.000€ που άναψε «συναγερμό»
Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή για την κινητοποίηση της ΑΑΔΕ στάθηκε δημοσίευση του trapper σε προσωπικό του λογαριασμό, όπου ποζάρει με ρολόι αξίας 116.000 ευρώ. Η φωτογραφία έγινε viral και, όπως φαίνεται, έπεσε στην αντίληψη του αλγορίθμου παρακολούθησης ψηφιακών δαπανών της ΑΑΔΕ, ο οποίος «σαρώνει» τις αναρτήσεις καλλιτεχνών, influencers και αθλητών.
Άμεσα ξεκίνησε διασταύρωση δηλωθέντων εισοδημάτων με τις εμφανείς πολυτελείς αγορές του trapper, με αποτέλεσμα να προκύψουν σοβαρές φορολογικές αποκλίσεις.
 Η ΜΚΟ-«βιτρίνα» και το κόλπο με τα πνευματικά δικαιώματα
Όπως αποκαλύφθηκε, ο trapper είχε συστήσει αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, μέσω της οποίας η δισκογραφική του μετέφερε όλα του τα πνευματικά και οικονομικά δικαιώματα — ποσό που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.
Η εταιρεία, παρότι παρουσιάστηκε ως φιλανθρωπικού χαρακτήρα, κάλυπτε ουσιαστικά προσωπικές πολυτελείς δαπάνες του trapper, όπως:
Αγορά supercars
Ρολόγια υψηλής ωρολογοποιίας
Επωνυμίες μόδας (τσάντες, ρούχα, αξεσουάρ)
Lifestyle έξοδα «επαγγελματικής προβολής»
Η μεθοδολογία αυτή επέτρεπε στον καλλιτέχνη να εμφανίζει τις πραγματικές του απολαβές ως δωρεές προς τη ΜΚΟ, αποφεύγοντας έτσι την άμεση φορολόγησή τους.
 Πρόστιμα άνω των 500.000€ – Συνεχίζεται ο έλεγχος
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι ελεγκτές επέβαλαν πρόστιμα που ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ, ενώ η ΑΑΔΕ συνεχίζει την έρευνα τόσο στην επίμαχη ΜΚΟ όσο και στη δισκογραφική εταιρεία που εμπλέκεται στις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων.
Πηγές αναφέρουν πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν γίνει παρόμοιες μεταβιβάσεις και από άλλους καλλιτέχνες, σε μια πιθανή πρακτική φοροαποφυγής ευρείας κλίμακας, μέσω φιλανθρωπικών «βιτρινών».
Η αποκάλυψη 
Όπως  αποκαλύφθηκε μέσα από ανάρτηση στο Twitter   «ο Snik είναι ο τράπερ που πιάστηκε στη "φάκα" της ΑΑΔΕ. Η ΜΚΟ, τα πολυτελή οχήματα και τα ρολόγια που τον "έκαψαν" για φοροδιαφυγή. Αντιμετωπίζει πλέον βαρύτατες κατηγορίες για φοροαποφυγή μέσω αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας. Το lifestyle του τον πρόδωσε..! »
Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις, με τους χρήστες να σχολιάζουν την «ειρωνεία» του να προσπαθεί κανείς να αποκρύψει εισοδήματα την ώρα που επιδεικνύει χλιδή στα social media.
Καμία επίσημη αντίδραση από τον trapper
Μέχρι στιγμής, ο γνωστός trapper δεν έχει προβεί σε δημόσια δήλωση. Δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει την εμπλοκή του, ενώ οι δικηγόροι του –σύμφωνα με πληροφορίες– προετοιμάζουν απάντηση.
Η υπόθεση έχει ήδη ανοίξει ευρύτερη συζήτηση γύρω από το πώς τα social media μετατρέπονται σε «παγίδα» φορολογικών ελέγχων, αλλά και το κατά πόσο οι καλλιτέχνες αξιοποιούν «δημιουργικές» πρακτικές για να προστατεύσουν τα κέρδη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *