Για τους λόγους που τον οδήγησαν στην προσχώρηση του στη Νέα Δημοκρατία μίλησε σε συνέντευξή του ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδο...

Για τους λόγους που τον οδήγησαν στην προσχώρηση του στη Νέα Δημοκρατία μίλησε σε συνέντευξή του ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος μάλιστα άφησε αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, αναφέροντας πως οι πολίτες δεν τον βλέπουν σαν εναλλακτική λύση.
Όπως εξήγησε ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στο ΣΚΑΙ: «το γιατί τώρα είναι μια απάντηση που δικαιώνει την επιλογή μου, γιατί η δική μου ένταξη δεν έγινε την περίοδο του 41%. Γίνεται στα δύσκολα ή αν θέλετε στα πιο δύσκολα από εκείνης της εποχής».
«Με τον πρωθυπουργό μίλησα μετά τον ανασχηματισμό του Μαρτίου και είχα να μιλήσω από το 2022 που μου είχε τηλεφωνήσει για να με συγχαρεί για τη νίκη μου στην υπόθεση της Novartis. Πριν το 2022, είχαμε να μιλήσουμε από το 2019 που κέρδισε τις εκλογές και τον είχα συγχαρεί. Αυτή ήταν η επαφή. Συναντηθήκαμε αρχές Ιουνίου και εκεί έκλεισε το deal», συνέχισε και επισημαίνοντας πως: «Είχαμε μιλήσει μετά τον ανασχηματισμό του Μαρτίου, τότε ήταν η αναταραχή με τα Τέμπη και από την πλευρά μου του είχα πει πως αυτό που κυριαρχεί ‘’να φύγει ο Μητσοτάκης και θα δούμε μετά’’, με πάει πίσω στο 2012 και η χώρα δεν μπορεί να το ξαναπεράσει αυτό. Και τότε ήταν η επιλογή μου πως θα στηρίξω τη σταθερότητα της χώρας, την οποία υπηρετεί αυτή τη στιγμή μόνο ένας πολιτικός χώρος, διότι μόνο αυτός διαθέτει τα χαρακτηριστικά εκείνα που μπορεί να εξασφαλίσουν τον χώρο αυτό», συνέχισε
Σε ερώτηση για το εάν φοβάται το σενάριο της ακυβερνησίας της χώρας, απάντησε πως: «Εγώ δεν φοβάμαι τίποτα γιατί ο πολιτικός δεν είναι για να φοβάται αλλά για να σκέφτεται. Η Γαλλία σου δίνει ένα παράδειγμα για το τι μπορείς να πάθεις και η Ελλάδα δεν σου δίνει τις δυνατότητες ή τις αρετές μιας μεγάλης χώρας με πολλά αποθέματα. Η Ελλάδα δεν είναι Γαλλία. Συνεπώς, η σταθερότητα είναι μια πολιτική επιλογή, αναγκαία και εγώ την υπηρετώ».
Για το εάν απειλεί κάποιος αυτή τη σταθερότητα, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε: «Η αστάθεια προκύπτει από την ακυβερνησία, η ακυβερνησία είναι ο βασικός παράγοντας της αστάθειας σε μια χώρα που δεν διαθέτει και το διοικητικό σύστημα της Ιταλίας που αντέχει κλυδωνισμούς. (…)».
Για τα σχόλια που έγιναν από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος είπε: «Είχαμε πει με τον κ. Μητσοτάκη πως η ανακοίνωση αυτής της συνεργασίας θα γίνει ή λίγο πριν ή λίγο μετά τη ΔΕΘ. Ήταν σωστότερο να γίνει μετά τη ΔΕΘ και μετά από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Και για αυτό έγινε. Δεν είχε σχέση με τον Ανδρουλάκη.
Εγώ έκανα μια αρχή και θα την υποστηρίξω. Θα δώσω μάχη σταυρού στο νότιο τομέα. Δεν πήγα στη ΝΔ για να πάρω, εγώ θέλω να δώσω στη χώρα μου και έχω κάνει μια πορεία που όσα επιθυμεί ένας πολιτικός, σχεδόν τα έχω πετύχει. Δεν έχω κάτι να κερδίσω από αυτό. Το να υπηρετείς τη χώρα σου και τη σταθερότητα της χώρας σου είναι μια πρόκληση την οποία μέσα μου έχω καθορίσει ως κυρίαρχη».
Για το ΠΑΣΟΚ συνέχισε λέγοντας πως: «Δεν θα απαντήσω σε έναν πολιτικό χώρο που μου απευθύνεται με ταραχή. Δεν είναι σωστό να απαντήσω ούτε θα ανοίξω βεντέτα. Κάνω μια πολιτική αρχή και μιλάω πολιτικά και με σοβαρότητα».
Για τη δήλωση που έχει κάνει στο παρελθόν πως «η ΝΔ εξυπηρετεί τα καρτέλ σε βάρος των πολλών», ο κ. Λοβέρδος επισήμανε πως «σε ό,τι αφορά τα καρτέλ και τις συνεννοημένες πρακτικές, έχουμε μετά τις εκλογές για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, δύο πολύ σοβαρές παρεμβάσεις στα ενεργειακά και μια σε δύο φάσεις για τα ζητήματα των τραπεζών από την κυβέρνηση, που για μένα, είναι κομβικό».
Στη συνέχεια, σχολιάζοντας το αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη για εκλογές, ο κ. Λοβέρδος σχολίασε: «Μου φαίνεται πως δεν στέκει πολιτικά ένας πολιτικός ηγέτης που μετριέται στις δημοσκοπήσεις και τώρα και προ μηνών και πέρυσι και πρόπερσι για την καταλληλόλητά του ως πρωθυπουργός και οι πολίτες ανταποκρίνονται με 7%, να ζητάει εκλογές».
«Δεν μπορείς να λες για εκλογές όταν μετριέσαι διαρκώς και έχεις κριθεί επανειλημμένα σε εκλογές και ο πολίτης δεν σε βλέπει ως εναλλακτική λύση. Άρα δεν παρέχεις αυτό το οποίο η εκλογική διαδικασία εγγυάται, δηλαδή τη συνέχεια μιας χώρας. Εγώ έκανα μια πολιτική εκλογή που έχει μόνο πολιτικά χαρακτηριστικά, δεν έχει προσωπικά χαρακτηριστικά. Ήρθα σε μια περίοδο που η παράταξη το έχει ανάγκη, δεν πήγα στη ΝΔ του 41%», κατέληξε.
Επειδη, τουτος εδω ο κοπριτης,εχει το θρασος αλλα και την ιδεα οτι εμεις ειμαστε μαλακες,να συνοψισω τις παπαριες του,οπου θα εφτανε να πει:Ανηκω και εγω στην συντεχνια των διεφθαρμενων αλιτηριων και απατεωνων,οποτε ο φυσικος μου χωρος ειναι η συμμορια του Μητσοτακη.Υστερα απο την βοηθεια που του εδωσα,διασπωντας το ΠΑΣΟΚ,συνεργαστηκα για το κουκουλωμα της Νοβαρτις που και εγω τα αρπαξα(αλλα δεν μαρτυρησα για τους αλλους) και τωρα,που το πουταναριο των πληρωμενων δικαστακων,μας εβγαλε λαδι και οι ηλιθιοι της ΝΔ θα την φανε οτι ειμαι καθαρος,πηγα στον Κουλη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελικά η αλήθεια είναι ΜΙΑ!!! Υπήρχε ΜΟΝΟ ΕΝΑ μαυρο ταμείο που έσπασε σε Ζιμενς και Νοβάρτις... με το Ζιμενς λαίρωσαν απλά τον Άκη ασχετως οτι πιστά άτομα στον Σήφη τον Βαλυράκη στην ουσία διεέρευσαν και τα της "οικεγενειας"(θα θυμουντε οι παλιότερη την...Ντόρα και την καφετιέρα...και τον Κούλη και τα σταθερα τηλέφωνικά κέντρα...), τελικά και εν το μεταξυ εφόσον σώπασαν και τον Σήφη(όπου και αργοτερα μέσα στον κορωνοιό τον "έφαγαν"...και μάλιστα συνδικαλιστες του κόμματος του Λαγού της ΧΑ και ο ένας πρωην ΔΑΠΙιτης μεγαλοφοιτητοπατερας στο ΤΕΙ Δ.Ελλαδας ΑΛΛΑ και στους Κενταυρους της ΟΝΝΕΔ...ολα μα ολα στο Ντουκου και παρατρυχα να πάθει Τεμπη και αυτη η υποθεση και να βγαλουν την γυναίκα του τρελη...αλα μανα Καλογυρου)αλλά και αρκετούς άλλους(βλέπε Κακκαουνακη...) και το λαμόγιο και αντιΠΑΣΟΚ Βαξεβάνης έβγαλε την περιφημη λιστα Λαγκαρτ ΟΠΟΥ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ 1-2... δεν ήταν ούτε ο Λάτσης... δεν ήταν ουτε κάποιοι άλλοι μεγάλοι ακόμα και έως τότε λαμόγια γνωστά... ΑΛΛΑ ήταν η σύζηγος Παπασταυρου και ο ίδιος δευτερος... ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΕΓΩ Ο ΑΦΕΛΗΣ... οκ.. ο Βαξεβανης έκανε την δουλεια στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ στην ουσια που βρηκε ευκαιρία και ηθελαν να σκισουν το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ και να το παιξουν 1η φορά Αριστερα... ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΑΠΛΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΠΕΙ: " ωπα μαγκιτες...εδω έχουμε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ πορεία χρήματος ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΔΙΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ..." Ενας δεν θα το πει; ΑΡΑ ΤΕΛΙΚΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ(ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ) και ΑΡΑ ο διαχειριστης και νέος Πατσης και νέος Τσιριμωκος της μιξης βρώμικου 89 με Ιουλιανα ειναι... ο Παπασταυρου... και τα 18 πλεον πρωην στελέχοι του πασοκ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΥΝΙΣΤΟΣΑ ΤΟΥ(παλαιοκομματικους,ανδρεικους,σιμητικους(οπου αλλο εκσυγχρονισμος αλλο σημιτικος εκσυγχρονισμος αλλο οτι κατσικοθηκαν διαφοροι στους ορους)κλπ κλπ κλπ)καθως και πολλοι υιοι και κορες(Παγκαλος, Παπαντωνιου, κλπ κλπ καπου στους 13 συγγενεις) ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ κατέλειξαν στην ΝΔ... πλην ελαχιστον πρου πρόδωσαν απο την ευρωνατοικη αριστερη παντα με προσχημα δηθεν "δεξιου πασοκ" γιατι ηταν ευρολαγνοι και υπερδιεθνιστες...ΚΑΙ ΟΧΙ οπως αποδικνυεται με την αριστερη μαρξιστικη ενιαια(δλδ απο τα λιντ και τερμα απο χομπι αριστερουλιδες των βπ)ΠΩΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ? Μηπως τελικα πονεσε τοσο πολυ η ενταξη της Κυπρου...και τελικά εκεινη αναγκασε και τον χοντρο στο βετο στο Βουκουρεστι επειδη εκεινος τελικα και ηθελε αλλα ηταν και δεσμευμενος διπλωματικα; !
ΑπάντησηΔιαγραφήΤοσο πολυ τους πονεσε που η Ελλαδιτσα κατα τα αλλα επι του ΠΑΣΟΚ και ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΟΥ...καταφερε να την βαλει μεσα και να διασπασει την διαδικασια απο την ενταξη ταυτοχρονα και στο ΝΑΤΟ? καταλαβες γιατι ετρωγε χαστουκια ο ΓΑΠ; Το αεροπλανο με τον υπουργο μας; Ο Παπαδοπουλος στην Κυπρο και ο θανατος του Χριστοδουλου; Και αντι να πειτε οτι λεω ακραια πραγματα...απλα δειτε την πορεια του χρήματος και την μονιμη παραλληλη με αυτο...γερμανικη εξωτερικη πολιτική στα Βαλκανια και την Ανατολικη Μεσόγειο... ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!!! ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΧΕΣΤΕΣ!!! ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ!!
ΑπάντησηΔιαγραφή