Δικαστικές περιπέτειες για ένα ζευγάρι Ρώσων τουριστών που επισκέφθηκε την Τουρκία για διακοπές αποφάσισε να μεταβεί στο Τζαμί Τσαμλιτζά (Ça...

Δικαστικές περιπέτειες για ένα ζευγάρι Ρώσων τουριστών που επισκέφθηκε την Τουρκία για διακοπές αποφάσισε να μεταβεί στο Τζαμί Τσαμλιτζά (Çamlıca) στην Κωνσταντινούπολη.
Κατά την παραμονή τους στην εσωτερική αυλή του τεμένους, αντάλλαξαν αγκαλιές και φιλιά, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των παρευρισκόμενων.
Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψή τους και πλέον αναμένουν τη δίκη τους. Η κατηγορία που τους βαραίνει αφορά την προσβολή «θρησκευτικών αξιών», η οποία θεωρείται σοβαρό αδίκημα στην Τουρκία.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας, η συγκεκριμένη πράξη τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από 6 μήνες έως 1 χρόνο.
Το Τζαμί Τσαμλιτζά (Çamlıca Camii) αποτελεί το μεγαλύτερο τέμενος στην Τουρκία βάσει μεγέθους. Μπορεί να φιλοξενήσει έως και 63.000 πιστούς και στεγάζει, μεταξύ άλλων, μουσείο, πινακοθήκη, βιβλιοθήκη, συνεδριακό κέντρο και υπόγειο πάρκινγκ χωρητικότητας 3.500 οχημάτων.
🇹🇷 Russian tourists in Istanbul may face jail for kissing in a mosque
— NEXTA (@nexta_tv) September 6, 2025
A couple from Russia came on vacation and decided to visit the Çamlıca Mosque. In the inner courtyard, they hugged and kissed — provoking strong outrage from local residents.
Police detained the tourists, and… pic.twitter.com/zcQ2Rof6N7
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση