GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε απεργία πείνας Έλληνες ακτιβιστές που συνελήφθησαν από τις ισραηλινές αρχές...

Σε απεργία πείνας βρίσκεται ο Τάκης Πολίτης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μέλος του σκάφους «Παύλος Φύσσας» που συμμετέχει στην ...


Σε απεργία πείνας βρίσκεται ο Τάκης Πολίτης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μέλος του σκάφους «Παύλος Φύσσας» που συμμετέχει στην παγκόσμια αποστολή Global Sumud Flotilla, ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια της αναχαίτισης του στολίσκου από τις ισραηλινές δυνάμεις.
Σε ανάρτηση στη σελίδα του στα κοινωνικά δίκτυα ο Πολίτης δηλώνει ότι ξεκινά απεργία πείνας μαζί με άλλα άτομα, «από τη στιγμή της σύλληψής μας και μέχρι την απελευθέρωσή μας» ως συμβολική πράξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό και ως καταγγελία της, όπως την χαρακτηρίζει, «παράνομης σύλληψης» σε διεθνή ύδατα.
Στην ανάρτησή του ο κ. Πολίτης καλεί το κίνημα αλληλεγγύης να μην αποσπάσει το βλέμμα του από τη Γάζα, να μετατρέψει τη θλίψη και την οργή σε «καθημερινές μαζικές κοινωνικές αντιδράσεις».
Ακολούθησαν και άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής. Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση:
«Μετά την παράνομη κράτησή μας από τις ισραηλινές αρχές, ξεκινάμε απεργία πείνας. Η απόφαση αυτή δεν είναι προσωπική επιλογή, αλλά συλλογική στάση απέναντι στο έγκλημα που διαπράττεται ενάντια στον παλαιστινιακό λαό και στη συνεχιζόμενη παραβίαση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου.
Δεν αναγνωρίζουμε τον παράνομο αποκλεισμό της Γάζας. Δεν αναγνωρίζουμε το «δικαίωμα» του κράτους-τρομοκράτη να απαγάγει πλοία και ανθρώπους σε διεθνή ύδατα. Η παρουσία μας εδώ, η σύλληψη και τώρα η απεργία πείνας μας είναι συνέχεια της ίδιας στάσης: ότι η Παλαιστίνη δεν είναι μόνη, και ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να φυλακιστεί.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των μελών της αποστολής μας και του Global Sumud Flotilla συνολικά. Οποιαδήποτε κατηγορία — όπως αυτές του «αντιτρομοκρατικού νόμου» του Ισραήλ — είναι ψευδής, κατασκευασμένη και μέρος της προσπάθειας ποινικοποίησης της διεθνούς αλληλεγγύης. Δηλώνουμε επίσης ότι αν υπάρξει χτύπημα, εξαφάνιση ή απώλεια επικοινωνίας με οποιονδήποτε από εμάς, η ευθύνη βαραίνει κυρίαρχα το ισραηλινό κράτος.
Ξέρουμε όμως ότι το Ισραήλ δεν είναι μόνο του. Η συνενοχή των διεθνών και των ελληνικών αρχών είναι ξεκάθαρη: με όπλα, με οικονομικές συμφωνίες, με πολιτικές και νομικές καλύψεις διευκολύνουν την κατοχή, τον αποκλεισμό και τη γενοκτονία. Αυτή η συνενοχή πρέπει να λογοδοτήσει: Να ξεσηκωθούμε στην Ελλάδα και διεθνώς, να απαιτήσουμε να απομονωθεί πλήρως το Ισραήλ και να αγωνιστούμε, ώστε να ζήσει ελεύθερη η Παλαιστίνη και ο λαός της.
Απέναντι σε αυτούς που χρησιμοποιούν τη πείνα και επιβάλλουν την στέρηση τροφής σε δύο εκατομμύρια ανθρώπους ως όπλο πολέμου και ως χαρτί διαπραγμάτευσης, η απεργία πείνας είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε μέσα στα κελιά τους, για να κρατήσουμε ζωντανή τη φωνή του αγώνα.
Αυτή είναι για εμάς μία αυτονόητη στάση αλληλεγγύης. Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στον παλαιστινιακό λαό και σε κάθε μελλοντική αποστολή που θα συνεχίσει τον δρόμο για μια ελεύθερη Παλαιστίνη.
Άμεση απελευθέρωση όλων των απαχθέντων
Υπογράφουν:
Πλούταρχος Βεργής, μέλος πληρώματος “Οξυγόνου”
Κυριάκος Βλαχόπουλος, μέλος πληρώματος “Παύλου Φύσσα”
Ιωάννα Βρεττού, μέλος πληρώματος “Παύλου Φύσσα”
Ευγενία Καββαδία, μέλος πληρώματος “Ahed Tamimi”
Άννα Λαγωνικού, μέλος πληρώματος “Παύλου Φύσσα”
Κώστας Λαμπρίδης, μέλος πληρώματος “Παύλου Φύσσα”
Πάρις Λαυτσής, μέλος πληρώματος “Παύλου Φύσσα”
Νίκος Λιαπούρης, μέλος πληρώματος “Ahed Tamimi”
Τάκης Πολίτης, μέλος πληρώματος “Παύλου Φύσσα”
Αγγελική Σαβαντόγλου, μέλος πληρώματος “Παύλου Φύσσα”
Κώστας Φουρίκος, μέλος πληρώματος “Παύλου Φύσσα”».

Η ανάρτηση του Τάκη Πολίτη
(Λίγες ώρες πριν από την σιωνιστική επίθεση, από το ιστιοπλοϊκό “Παύλος Φύσσας”, έγραψα ένα μικρό κείμενο, το έστειλα στον αδελφό μου και του ζήτησα να το δημοσιοποιήσει στο λογαριασμό μου στο fb μετά την παράνομη ισραηλινή επίθεση στο Global Sumud Flotilla.)
Οι σιωνιστές, για μια ακόμα φορά, επιτέθηκαν σε διεθνή αποστολή αλληλεγγύης προς τη Λωρίδα της Γάζας.
Εκατοντάδες ακτιβιστές και ακτιβίστριες, άνθρωποι που εκφράζουμε την παγκόσμια συνείδηση και αξιοπρέπεια απέναντι στην γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, οδηγούμαστε στις ισραηλινές φυλακές.
Από τη στιγμή της σύλληψής μας και μέχρι την απελευθέρωσή μας, μαζί με άλλους συντρόφους και συντρόφισσες, βρίσκομαι σε απεργία πείνας ως συμβολική πράξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό που ενώ δολοφονείται με όπλο και τον λιμό, του στερείται και η ελάχιστη επισιτιστική βοήθεια που μεταφέρουμε, καθώς και ως πράξη καταγγελίας της παράνομης σύλληψής μας από την σιωνιστική συμμορία σε διεθνή ύδατα.
Η δική μας ταλαιπωρία, με την αρχόμενη από σήμερα φυλάκιση, δεν συγκρίνεται με τις συνθήκες φυλάκισης των Παλαιστινίων, πολύ δε περισσότερο με την γενοκτονία που υπόκειται ο παλαιστινιακός λαός. Το κίνημα αλληλεγγύης δεν θα πρέπει να προτεραιοποιήσει το αίτημα της δικής μας απελευθέρωσης αποσπώντας το βλέμμα του από την Γάζα, αλλά -χωρίς προφανώς να το παραβλέπει- θα πρέπει να παραμείνει στοχοπροσηλωμένο στον τερματισμό της γενοκτονίας.
Μέχρι πότε η ανθρωπότητα θα ανέχεται αυτή την κτηνωδία των σιωνιστών; Μέχρι πότε θα παρακολουθεί σε ζωντανή μετάδοση την γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού χωρίς να αντιδρά αποτελεσματικά;
Η θλίψη, η οργή, ο θυμός, ο αποτροπιασμός από τις εικόνες ντροπής που έρχονται από την Λωρίδα της Γάζας, αλλά και από τη Δυτική Όχθη, πρέπει να μετατραπούν σε καθημερινές μαζικές κοινωνικές αντιδράσεις για να πιεστούν οι συνένοχες -δυτικές κυρίως- κυβερνήσεις να πάψουν να υποστηρίζουν το κράτος-δολοφόνο και επιτέλους να σταματήσει η γενοκτονία.
Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες. Δεν μπορεί κανείς πια να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει τι συμβαίνει. Δεν μπορεί κανείς να επικαλείται την δουλειά του. Η μόνη δουλειά που έχει η ανθρωπότητα σήμερα, η μόνη δουλειά που έχουμε όλοι όσοι εξακολουθούμε να θεωρούμε τον εαυτό μας άνθρωπο, είναι να σταματήσουμε τη γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού. Είναι η ώρα που ξεχωρίζουν οι άνθρωποι από τα κτήνη, η ώρα που ξεχωρίζει το φως από το σκοτάδι.
Όλα τα μάτια στη Γάζα!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη, από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *