GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ του 2026 αναβλήθηκε το αγροτοδικείο στη Λάρισα...

Αναβολή για τις 14 Οκτωβρίου 2026 πήρε η δίκη των δύο συλληφθέντων αγροτών για τις κινητοποιήσεις στο αγροτικό μπλόκο του Πλατυκάμπου στις 3...


Αναβολή για τις 14 Οκτωβρίου 2026 πήρε η δίκη των δύο συλληφθέντων αγροτών για τις κινητοποιήσεις στο αγροτικό μπλόκο του Πλατυκάμπου στις 30 Νοεμβρίου 2026.
Η υπεράσπιση των αγροτών ζήτησε την κλήτευση μαρτύρων αστυνομικών που ήταν παρόντες στα γεγονότα. Κατά τη διάρκεια της δίκης, πλήθος αγροτών με τα τρακτέρ τους συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο της Λάρισας για να στηρίξουν τους κατηγορούμενους αγρότες.
Πριν την έναρξη της δίκης η Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία είναι συνήγορος του ενός αγρότη, σημείωσε πως ο πελάτης της, είναι από τους λίγους νέους αγρότες που έχουν μείνει στον Πλατύκαμπο, «είναι μόλις 5-6 άνθρωποι στην ηλικία των 30 ετών, έντιμοι και με τις συνθήκες που επικρατούν είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τη σοδειά τους και τα χωράφια τους».
«Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι απότοκος μίας πολιτικής που έφερε σε απόγνωση τον αγροτικό κόσμο. Οι άνθρωποι είναι στο δρόμο γιατί δεν έχουν πού να πάνε», ανέφερε η κα Λιακούλη και συνέχισε αναφορικά με τους κτηνοτρόφους ότι «δεν έχουν επίσης πού να πάνε γιατί δεν έχουν κοπάδια».
Η κ. Λιακούλη σημείωσε ότι όλοι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα βγήκαν να διαδηλώσουν ειρηνικά και να παραθέσουν τα τρακτέρ τους δεξιά της Εθνικής Οδού καταθέτοντας τα αιτήματά τους.
Από την πλευρά του ο κ. Κόκκαλης, που εκπροσωπεί τον δεύτερο κατηγορούμενο, αναφέρθηκε στον κτηνοτρόφο που υπερασπίζεται, σημειώνοντας ότι «είδε όλη η Ελλάδα ότι φώναζε “χρωστάω παντού” και σαν αυτόν υπάρχουν χιλιάδες σε όλη τη χώρα».
Ο κ. Κόκκαλης κατέληξε με το δίλημμα αν χρειαζόμαστε «την Ελλάδα των έντιμων αγροτών και κτηνοτρόφων που φωνάζουν και διαμαρτύρονται ή την Ελλάδα αυτών που “ασκούν το δικαίωμα της σιωπής” και των απατεώνων»;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *