Σε αιχμηρές και ειρωνικές αναφορές για τους Ελληνες προέβη ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Εντι Ράμα, κατά τη διάρκεια συζήτησης σε πάνελ στα Η...

Σε αιχμηρές και ειρωνικές αναφορές για τους Ελληνες προέβη ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Εντι Ράμα, κατά τη διάρκεια συζήτησης σε πάνελ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Ο συντονιστής της συζήτησης ήταν Ελληνας και κατά τη διάρκειά της ο Ράμα είπε: «Ως Ελληνας […] πάντα υποτιμάς τους ανθρώπους. Νομίζεις ότι έχεις το μονοπώλιο της φιλοσοφίας. Νομίζεις ότι είσαι κληρονόμος του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, αλλά δεν είσαι».
Σε άλλο σημείο, ο συντονιστής αναφέρθηκε σε ένα πρότζεκτ επένδυσης ενός δισεκατομμυρίου για την Αλβανία. Ο Ράμα απαντά ότι «είναι πάνω από ένα δισεκατομμύριο» και συνεχίζει:
«Μετράτε όπως οι Ελληνες. Οταν μιλάτε για τα δικά σας χρήματα, βάζετε τρία μηδενικά παραπάνω. Οταν μιλάτε για τα χρήματα των άλλων, αφαιρείτε τρία μηδενικά. Αυτό κάνετε. Γι’ αυτό σας αγαπάει τόσο πολύ η Ευρωπαϊκή Ενωση», λέει.
🇦🇱 Albanian PM Edi Rama joked about Greeks and Montenegro during a panel discussion in the UAE:
— kos_data (@kos_data) January 14, 2026
"As a Greek ... you always underestimate people because you believe you have a monopoly on philosophy and are the direct heirs of Plato and Aristotle, but you are not."
"Montenegro… pic.twitter.com/q8yw12vd9K
Για τους περηφανους μπαντριωτες που θα εκραγουν,ασχετα που ο Κουλης μας καταντησε να ειμαστε ξεφτιλες,12% αυξηση στις συνταξεις τα Αλβανα.Εσεις απο σανο,πώς πατε;
ΑπάντησηΔιαγραφή