Θερσίτης Ο Τραμπ, απειλεί -ξανά- με πόλεμο το Ιράν, αν δεν “παραδοθεί άνευ όρων”, με νέα...
Ο Τραμπ, απειλεί -ξανά- με πόλεμο το Ιράν, αν δεν “παραδοθεί άνευ όρων”, με νέα... έκρηξη ακατάσχετης παπαρολογίας…
Τα… παπαγαλάκια του, ανά τον κόσμο, αναμεταδίδουν τα “σενάρια” και… τις φοβέρες του περί τρομακτικών δήθεν χτυπημάτων, που “μπορεί” να ξεκινήσουν ακόμα και την Κυριακή…
…αλλά ΜΗΝ το δένετε και κόμπο!
Ο εκπρόσωπος του Ιρανικού Κοινοβουλίου Mahmoud Navabian, 👆 πάνω, φρόντισε να ξεφτιλίσει το είδος των “απειλών Τραμπ”, αποκαλύπτοντας το πραγματικό παρασκήνιο:
- “Μας ζήτησε ο Τραμπ μέσω μιας γειτονικής χώρας (Σημ: εννοεί μάλλον το Κατάρ) να του υποδείξουμε 2 τοποθεσίες για να χτυπήσει με πυραύλους - εμείς να απαντήσουμε συμβολικά με άλλα 2 χτυπήματα, κι αυτό είναι… όλα να τελειώσουν εκεί!
Από την πλευρά μας απορρίψαμε την ιδέα για ένα “στημένο πόλεμο” και προειδοποιήσαμε ότι σε περίπτωση της παραμικρής επίθεσης στο Ιράν, οι ΗΠΑ θα μετρήσουν 3-4.000 θύματα την πρώτη μισή ώρα και ότι θα χτυπήσουμε ΚΑΘΕ εγκατάσταση κι εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή που συνδέεται με Αμερικανικά συμφέροντα!”
Παρά τις πιέσεις των Σιωνιστών του Ισραήλ και των υπαλλήλων του στην Αμερική κι αλλού, όλοι καταλαβαίνουν ότι
• ΟΥΤΕ οι τεχνικά χρεωκοπημένες ΗΠΑ “αντέχουν” το κόστος ενός πόλεμου μεγάλης κλίμακας,
• ΟΥΤΕ η Δυτική παρακμιακή οικονομία μπορεί ν’ αντέξει την στέρηση του ~30% των καυσίμων που θα προκαλέσει το κλείσιμο των στενών του Ορμούζ και του Περσικού κόλπου, τροφοδοτώντας μια τεράστια ενεργειακή κρίση που μάλλον θα μετεξελιχθεί σε ανεξέλεγκτη οικονομική κατάρρευση!
Το… κόλπο του Τραμπ, με τις συνεχείς φοβέρες του - “θα κάνω - θα ράνω - θα τους δείξω εγώ και τέτοια”- είναι να προκαλεί ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ, πότε εδώ και πότε εκεί, και να τις εκμεταλλεύεται για ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ:
- Για παράδειγμα με την τεχνητή ένταση με το Ιράν, οι τιμές του Ντίζελ - που είναι δείκτης των καυσίμων- αυξήθηκαν σε 10 μέρες από τα 580 με 600 δολάρια τον τόνο, σήμερα στα 730 $ (!) ή κοντά +26%!
Πραχτικά, τόσο οι αμερικανικές εταιρείες πετρελαίου όσο και οι χρηματοπιστωτικές καταγράφουν πολλά τρισεκατομμύρια κερδών, από τη διαφορά των “συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης προμηθειών” που είχαν συνάψει χαμηλά και τις τιμές του προϊόντος που πουλούν πια πανάκριβα!

Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση