Την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου πανηγύρισε την Κυριακή στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής του Καΐρου ο Λευτέρης Πετρούνιας, ένα ...

Την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου πανηγύρισε την Κυριακή στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής του Καΐρου ο Λευτέρης Πετρούνιας, ένα μήνα μετά το ασημένιο στο αντίστοιχο μίτινγκ του Μπακού.
Ο «άρχοντας των κρίκων» πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό και κατέκτησε πανάξια την πρώτη θέση με συνολική βαθμολογία 14.366 (βαθμός δυσκολίας 5.600 και εκτέλεση 8.766), δείχνοντας ότι παραμένει στην ελίτ του αγωνίσματος.
Ο Πετρούνιας αγωνίστηκε τρίτος κατά σειρά εκτέλεσης, θέτοντας ψηλά τον πήχη με την εμφάνισή του, που αποδείχθηκε αρκετή για την πρώτη θέση. Οι βασικοί ανταγωνιστές του, ο Αβετισιάν από την Αρμενία και ο Λιού από την Κίνα, δεν κατάφεραν να τον ξεπεράσουν, ολοκληρώνοντας το βάθρο πίσω από τον Έλληνα πρωταθλητή.
Έγραψε ιστορία
Χάρη στο νέο κατόρθωμά του, ο Πετρούνιας έγινε ο μοναδικός σπεσιαλίστας με οκτώ χρυσά μετάλλια, αλλά και ο πρώτος αθλητής στα 70 χρόνια Ιστορίας του θεσμού από το 1955 μέχρι σήμερα, ο οποίος φτάνει σε διψήφιο αριθμό μεταλλίων στο ίδιο αγώνισμα!
Με το δέκατο ευρωπαϊκό μετάλλιό του στους κρίκους, αφήνει πίσω τον Ούγγρο Κρίστιαν Μπέρκι που είχε κερδίσει 9 μετάλλια στον πλάγιο ίππο μεταξύ 2004 και 2017 (6 χρυσά – 2 ασημένια – 1 χάλκινο) και τον Σλοβένο Μίτγια Πέτκοβσεκ με 9 μετάλλια στο δίζυγο μεταξύ 1998 και 2012 (4-3-2).

Στη σχετική λίστα ακολουθεί ένας άλλος Έλληνας πρωταθλητής, ο Βλάσης Μάρας, με 8 μετάλλια στο μονόζυγο μεταξύ 2002 και 2015 (5-1-2).
Παράλληλα, ο 34χρονος «άρχοντας των κρίκων» έφτασε σε άθροισμα τα δεκατρία χρυσά μετάλλια σε κορυφαίες διοργανώσεις, συνυπολογίζοντας τους θριάμβους του σε τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα (2015, 2017, 2018), στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2015 και φυσικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016».

Αναλυτικά η βαθμολογία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Καΐρου:
Πετρούνιας (Ελλάδα) – 14.366
Αβετισιάν (Αρμενία) – 14.300
Λιου (Κίνα) – 13.866
Νταβτιάν (Αρμενία) – 13.833
Αμπντελκαντέρ (Αίγυπτος) – 13.800
Άλβαρες (Χιλή) – 13.400
Χιμένεθ (Ισπανία) – 13.066

Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση