Τα… δόντια της δείχνει η κακοκαιρία, που πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, με κύρια γνωρίσματα τις κατά τ...
.jpg)
Τα… δόντια της δείχνει η κακοκαιρία, που πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, με κύρια γνωρίσματα τις κατά τόπους έντονες βροχοπτώσεις και τις ισχυρές καταιγίδες.
Πτώσεις δέντρων, καταστροφές σε στέγες και καλλιέργειες, πλημμύρες, αλλά και ανεμοστρόβιλοι σε παραλίες σημειώθηκαν λόγω της απότομης επιδείνωσης του καιρού. Μεταξύ των περιοχών που επλήγησαν είναι το Αγρίνιο, η Φθιώτιδα, η Θεσσαλονίκη, η Ζάκυνθος, η Δράμα, η Χαλκιδική και ο Βόλος.
Υπολογίζεται ότι συνολικά τις τελευταίες ώρες έχουν πέσει συνολικά πάνω από 100.000 κεραυνοί.
Νωρίτερα, μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι σε Λάρισα, Φθιώτιδα, Κεντρική/Βόρεια Εύβοια, Σκύρο, Μαγνησία και Σποράδες, με προειδοποίηση για επικίνδυνα φαινόμενα (βροχές, καταιγίδες, κεραυνούς) για τις επόμενες 12 ώρες, συνιστώντας ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις.
Λίγο πριν τις 7 το βράδυ ισχυρό μπουρίνι χτύπησε, κυρίως, τα βόρεια και δυτικά προάστια της Αττικής.




Πλημμύρισε η Λεωφόρος ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο.
Λόγω συσσώρευσης υδάτων, υπήρξε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Πειραιώς από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και από το ύψος της οδού Πέτρου Ράλλη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.
Επίσης μετά από πτώση σκαλωσιάς, υπήρξε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Γρ. Λαμπράκη από το ύψος της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση στην περιοχή του Πειραιά.
Λόγω πτώσης δέντρου υπήρξε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Μιστράλ, από το ύψος της οδού Πίνδου, στην περιοχή του Νέου Ψυχικού.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, διεκόπη η κυκλοφορία του Τραμ στην περιοχή του Πειραιά, καθώς και του προαστιακού σιδηροδρόμου, ενώ η κυκλοφορία στη Γραμμή 7 του Τραμ διεξαγόταν στο τμήμα Ασκληπιείο Βούλας – ΣΕΦ.
Ακόμη ένα άτομο εγκλωβίστηκε μέσα σε ταξί στο Ίλιο, καθώς από την κακοκαιρία έπεσε δέντρο πάνω στο όχημα, εμποδίζοντας το άτομο να βγει από αυτό.
Στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο πυροσβεστών με ειδικό εξοπλισμό, προκειμένου να απομακρύνει τα κλαδιά και να επιχειρήσει την απελευθέρωση του εγκλωβισμένου.
Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχθηκε 30 κλήσεις για αγροτοδασικές πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της χώρας, ως αποτέλεσμα κυρίως έντονης κεραυνικής δραστηριότητας τις τελευταίες ώρες.
Τα Περιφερειακά Κέντρα Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, τις απογευματινές ώρες σήμερα, 24 Ιουλίου 2026, και μέχρι στιγμής, έχουν λάβει σε όλη την Επικράτεια 216 κλήσεις εκ των οποίων:
– 194 για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων και αφαιρέσεις αντικειμένων και
– 22 για απεγκλωβισμούς ατόμων απο ανελκυστήρες
Απο τις ανωτέρω κλήσεις, μόνο στην Αττική, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει λάβει:
– 152 για κοπές δένδρων, αντλήσεις υδάτων και αφαιρέσεις αντικειμένων καθώς και
– 5 για απεγκλωβισμούς ατόμων απο ανελκυστήρες
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται σε διασπορά και επεμβαίνουν κατά τόπους για την αντιμετώπιση των συμβάντων.
Άκρως θεαματική ήταν η είσοδος της καταιγίδας στο λεκανοπέδιο. Η θερμοκρασία στις 18:39 ήταν στους 26,4 βαθμούς, 17 λεπτά μετά στις 18:56 κατρακύλησε στους 16,7!
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση