GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπράβο, Γιώργο!

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε στη Βουλή τη δίωξη των blogs Πρέπει να πούμε, χωρίς περιστροφές, συγχαρητήρια στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο Γ...

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
κατήγγειλε στη Βουλή
τη δίωξη των blogs
Πρέπει να πούμε, χωρίς περιστροφές, συγχαρητήρια στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Παπανδρέου κατήγγειλε, στη συζήτηση κορυφής πριν από λίγο στη Βουλή, τη δίωξη του Αντ. Τσιπρόπουλου και τη λογοκρισία στο διαδίκτυο τονίζοντας ότι εκτέθηκε διεθνώς η χώρα μας την ώρα που γινόταν στην Αθήνα το Παγκόσμιο Φόρουμ για την πρόσβαση στο internet. Πώς αντέδρασε η κυβέρνηση και ο Κ. Καραμανλής; Δυστυχώς εσιώπησαν...

Το πλήρες απόσπασμα της παρέμβασης του Γ. Παπανδρέου: "Κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας του λόγου"

Το ακριβές απόσπασμα της ομιλίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το θέμα, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό στη Βουλή, είναι το ακόλουθο:

"Έχετε αποδείξει ότι ούτε μπορεί ούτε θέλει η Νέα Δημοκρατία να ασκήσει σοβαρή και σύγχρονη εξωτερική πολιτική. Αδυνατεί να συλλάβει τις εξελίξεις, αδυνατεί να οραματιστεί το διαφορετικό. Αγνοεί ότι η παραμικρή κίνηση και εντός της χώρας βρίσκεται στο μικροσκόπιο της διεθνούς κοινότητας. Και παίρνω ένα πρόσφατο παράδειγμα. Προχθές, την ώρα που γινόταν στην Αθήνα το Παγκόσμιο Φόρουμ για την Διακυβέρνηση του Διαδικτύου, δηλαδή την ώρα που ήμασταν στο επίκεντρο της διεθνούς τεχνολογικής κοινότητας, συνελήφθη Έλληνας διαχειριστής ιστοσελίδων και κατασχέθηκε ο εξοπλισμός του με αυθαίρετη απόφαση που ουσιαστικά είναι λογοκρισία, είναι κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας του λόγου. Όμως, οι αρνητικές συνέπειες αυτού του γεγονότος επιτείνονται από τα ανύπαρκτα αντανακλαστικά της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ενώ διασυρόμαστε σε ολόκληρο το χώρο του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο."

Λέμε ξανά: Μπράβο, Γιώργο!

2 σχόλια

  1. Από τον Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κοινωνικής Ένταξης, Πολιτικής Ασύλου και Μετανάστευσης, σχετικά με την σύλληψη υπευθύνου ιστοσελίδας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


    Την ώρα που ο πρωθυπουργός μιλούσε στο πρώτο Παγκόσμιο Φόρουμ για την Διακυβέρνηση στο Διαδίκτυο, για την ελευθερία που (θα έπρεπε να) προάγει το Ίντερνετ, η χώρα μας ζούσε ένα ακόμη κρούσμα ηλεκτρονικής λογοκρισίας. Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε και φυλάκισε τον κ. Αντώνη Τσιπρόπουλο, υπεύθυνο μιας ιστοσελίδας συλλογής πληροφοριών, προφανώς μη μπορώντας ή μη θέλοντας να ξεχωρίσει ανάμεσα στον υπεύθυνο ενός δημοσιεύματος και σε αυτόν που απλώς καταλογραφεί πληροφορίες.
    Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει την παραβίαση της ελευθερίας του λόγου στο Διαδίκτυο και επισημαίνει ότι, τελικά δεν είναι τυχαίο που η χώρα μας στο πεδίο αυτό ταξινομείται στην ίδια κατηγορία με το Ιράκ και το Ιράν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το ανεβασαμε και στο φορουμ του democracy.gr. Μπραβο στο πρόεδρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση