GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καζαμίας 2008...

... Του Ντίνου Γκέκα www.attackta.com ... Σε λίγες μέρες το 2007 θα είναι παρελθόν και μια νέα χρονιά ανατέλλει. Για να μην αγωνιάτε -χρονιά...

...
Του Ντίνου Γκέκα
www.attackta.com
...
Σε λίγες μέρες το 2007 θα είναι παρελθόν και μια νέα χρονιά ανατέλλει. Για να μην αγωνιάτε -χρονιάρες μέρες που είναι- για το τι μας περιμένει, διαβάστε αυτά που σε ένα χρόνο θα αποτελούν ιστορία!
ΚΟΣΜΟΣ
Η νέα χρονιά μπαίνει με εορταστικούς βομβαρδισμούς του Ο.Η.Π.Ε (Οργανισμός Ηνωμένων Πολιτειών –άντε και- Εθνών) στο Ιράκ, Αφγανιστάν, Ιράν, Πακιστάν και όλα σε –αν,. μιας και ετοίμαζαν τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο οι αλήτες και τους πιάσαμε. Καθώς μπαίνει η άνοιξη η βενζίνη επιτέλους φτάνει τα 2€, στρογγυλή τιμή για όλο τον πλανήτη, ώστε να αποφευχθούν ανισότητες, ανταγωνισμοί και νοθείες. Στρογγυλά ποσά, καθαρές λύσεις!

Ο Πούτιν αυτοπροτείνεται για πρόεδρος των Η.Π.Α., λίγο πριν τις εκλογές, και η δημοτικότητά του φτάνει στα ύψη, όταν απευθύνεται στον αμερικανικό λαό μέσω CNN, φορώντας καπελάκι jokey με τη σημαία της Αμερικής, και μιλώντας αγγλικά με άψογη καλιφορνέζικη προφορά αποκαλύπτοντας ότι ο προπάππους του ήταν γελαδάρης στο L.A. στα τέλη του 1800. Εκλέγεται πανηγυρικά Πρόεδρος, με τι Χίλαρι Αντιπρόεδρο. Ο Μπιλ (Ο Κλίντον βρε…) δε θα αντέξει τον εξευτελισμό και θα δοκιμάσει την τύχη του στη Ρωσία.
ΕΛΛΑΔΑ
Μετά τις γιορτές οι απεργίες κλιμακώνονται, με αποτέλεσμα η Φάνη Πετραλιά να αναγκαστεί να αλλάξει look μήπως και συγκινηθούν οι άσπλαχνοι εργαζόμενοι και την αφήσουν να μεταρρυθμίσει τη χώρα. Γίνεται Emo, απειλή ότι θα τα τινάξει αν δεν δεχτούν να συζητήσουν μαζί της, και ως τελευταία λύση μήπως και την ακούσουν βγάζει cd με στίχους που συγκινούν όχι μόνο την ελληνική, αλλά και την παγκόσμια καλλιτεχνική και πολιτική σκηνή. Η επιτυχία της, την ωθεί σε παραίτηση ώστε να αφιερωθεί στη στιχουργία και το τραγούδι. Απροσδόκητα η κοινωνία ηρεμεί, αντιλαμβάνονται όλοι το μεγαλείο της και σταματάνε όλες οι κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό. Σε γκάλοπ που γίνεται ο Γιωργάκης παίρνει μόλις 17%, κινεί διαδικασίες για νέες εσωκομματικές εκλογές, στις οποίες και συμμετέχουν 8 υποψήφιοι. Παρά τη μεγάλη μάχη ο George βγαίνει και πάλι νικητής, και αποφασίζει να καθιερώσει κάθε 6 μήνες εκλογές στο ΠΑΣΟΚ. Έτσι θα γίνει ο πιο πολυνίκης Πρόεδρος, και ας μη γίνει ποτέ Πρωθυπουργός.
Το καλοκαίρι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν βγει να φυλάνε τα δάση της χώρας από τους εμπρηστές. Καμία υπηρεσία δε δουλεύει, ωστόσο για τις βασικές ανάγκες δημιουργούνται ειδικά γραφεία στα δάση, φιλικά προς το περιβάλλον.

Τα βουνά μας πλημμυρίζουν από κόσμο και στις παραλίες είναι μόνο τα γυναικόπαιδα. Επίσης ανακαλύπτονται όλες οι χασισοφυτείες από τους εργαζόμενους. Οι εκτάσεις είναι τεράστιες, τα λεφτά πολλά και το κράτος αποφασίζει να προμηθεύσει την Ολλανδία επίσημα με καλής ποιότητας ελληνικό χασίς. Η ολλανδική κυβέρνηση δέχεται την πρωτοποριακή πρόταση και η μεγαλύτερη διακρατική συμφωνία της Ελλάδας είναι πραγματικότητα.
Η Ελλάδα πλέον δε χρωστάει σε κανέναν και ο Καραμανλής ανακοινώνει διπλασιασμό σε όλους τους μισθούς και έξτρα πριμ 5000€ σε κάθε Έλληνα.
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
Μετά τα Sprider και τον Κωτσόβολο στη πόλη μας καταφτάνουν όλα τα μεγάλα brand names: Praktiker, Ikea, Zara, Village, Carrefoure κλπ. παρελαύνουν Ανατολικά και Δυτικά της πόλης. Όλες οι τοπικές επιχειρήσεις κλείνουν και το κέντρο της πόλης γίνεται the place to be. Πεζοδρομούνται όλοι οι δρόμοι από Ψανή μέχρι και Γρίμποβο, τα μόνα μαγαζιά που υπάρχουν είναι για καφέ, ποτό και φαγητό και η Ναύπακτος γίνεται ο Νο1 προορισμός για τρελές διακοπές, χειμώνα καλοκαίρι. Οι τελευταίοι κάτοικοι του κέντρου φεύγουν μη αντέχοντας τη φασαρία, αλλά το αντίτιμο είναι αρκετό για να κτίσουν νέες πολυτελείς βίλες στο βουνό.
Η Επιτροπή εύρεσης χώρου για το ΤΕΙ αποφασίζει πως οι φοιτητές είναι καλύτερο να πάνε σπίτι τους ή αλλού. Η παρουσία τους είναι επιβλαβείς για τα τοπικά ήθη και έθιμα και αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία της πόλης. Στη θέση του (ποια;) αποφασίζεται να γίνει club τεραστίων διαστάσεων για να ικανοποιήσει τις ανάγκες για διασκέδαση των όλο και αυξανόμενων τουριστών που καταφτάνουν στη πόλη. Το BBC καλύπτει live τα εγκαίνια του Club Tzatziki (χωρητικότητας 7000 ατόμων παρακαλώ), στο οποίο παραβρίσκεται η Britney Spears τραγουδώντας μαζί με την Έφη Θώδη και κάνοντας παγκόσμια μόδα την ελληνική μουσική. Η πόλη ζει μεγάλες στιγμές...
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Απίστευτη χρονιά το 2008! Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την απίστευτη πορεία στο Champions League και φτάνει στο τελικό της Μόσχας όπου απέναντι στη Μπαρτσελόνα σηκώνει το τρόπαιο με γκολ του Πάντου. Ο Τζόρτζεβιτς παίρνει μεταγραφή στα 36 του στη Μίλαν έναντι 30εκ.€ και σπάει όλα τα ρεκόρ. Ακολουθούν άλλοι 13 ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού οι οποίοι αλλάζουν φανέλα έναντι τρελών αμοιβών και ο Κόκκαλης -αφού τα τσεπώνει- αφήνει την ομάδα και αγοράζει τον ΟΤΕ, που ήταν πάντα το μεγάλο του όνειρο!
Ο Ρεχάγκελ ζητάει βοήθεια από το Λεμονή ενόψει Euro και ο Takis δείχνει τη μεγαλοψυχία του αποδεχόμενος να δώσει τα φώτα του. Το δικέφαλο κοουτσάρισμα στέφεται με απόλυτη επιτυχία και η Ελλάδα γράφει ιστορία σηκώνοντας για δεύτερη συνεχόμενη φορά το Ευρωπαϊκό!
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η εκπομπή της Βροχοπούλου «Κλαψ-ρούλα» στις 23 Νοεμβρίου 2008 σπάει όλα τα ρεκόρ. 86% τηλεθέαση! Με καλεσμένους τον Λαζόπουλο και τον Καρβέλα, που επιτέλους τα βρίσκουν on kamera. Ο Νίκος τραγουδάει για πρώτη φορά στην εκπομπή το καινούριο του κομμάτι «Αν πετύχει η μακακία, τύφλα να’χει το μαμήσι» και το αφιερώνει στον Λάκη, ο οποίος συγκινημένος σηκώνεται και τον φυλάει στο στόμα! Η Ρούλα αρχίζει να κλαίει με αναφιλητά…

4 σχόλια

  1. Πολύ καλό!! Χρόνια Πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χιόνι, κάρτες, κεριά, δώρα, στολισμένα δέντρα... Όλα αυτά οδηγούν το μυαλό όλων μας χωρίς αμφιβολίες και περιστροφές στα Χριστούγεννα. Σκεφτήκατε όμως ποτέ τι σχέση έχουν τα κεριά με τα Χριστούγεννα και γιατί κάθε χρόνο στολίζουμε ένα δέντρο και ευχόμαστε να χιονίσει;

    Στην Βίβλο δεν γίνεται καμία αναφορά ότι υπήρχε χιόνι την νύχτα που γεννήθηκε ο Χριστός και όμως, κάθε χρόνο η ελπίδα πως θα ζήσουμε "λευκά Χριστούγεννα" επανέρχεται! Από που μας ήρθε τελοσπάντων αυτή η τρελή ιδέα πως τα Χριστούγεννα πρέπει να είναι λευκά για να είναι τέλεια; (Γιατί όχι πράσινα; Ή μπλε;)

    Το πιο πιθανό είναι η ιδέα αυτή να μεταδόθηκε γύρω στο 1843 όταν ο Άγγλος συγγραφέας Τσαρλς Ντίκενς έγραψε την ίσως πιο διάσημη χριστουγεννιάτικη ιστορία για ένα πάμπλουτο, μα πολύ τσιγκούνη επιχειρηματία και εχθρό των Χριστουγέννων, τον Εμπενίζερ Σκρουτζ.


    Την εποχή που έγραψε ο Ντίκενς την ιστορία του επικρατούσε στην Αγγλία ένας παγετώνας, η Αγγλία ήταν λοιπόν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα καταχιονισμένη, όπως και το σενάριο του Ντίκενς!

    Όταν λοιπόν οι άνθρωποι στα επόμενα χρόνια διηγούνταν αυτή την ιστορία, είχαν πάντα στο μυαλό ότι συνέβηκε τα Χριστούγεννα και μάλιστα σε κατάλευκο τοπίο, γι' αυτό ίσως να επικράτησε η άποψη πως το χιόνι είναι απαραίτητο για ωραία Χριστούγεννα.

    Οι χιονάνθρωποι στις χριστουγεννιάτικες κάρτες... είναι απλώς το αποδεικτικό στοιχείο πως θέλουμε τα Χριστούγεννα να είναι λευκά!

    Τώρα που μιλάμε για κάρτες...

    Την ιδέα της χριστουγεννιάτικης κάρτας λέγεται πως είχε ένας Άγγλος δημόσιος υπάλληλος ο οποίος φιλοτέχνησε την πρώτη με ένα φίλο του καλλιτέχνη το 1840.

    Την χρονιά αυτή άνοιξε το πρώτο δημόσιο ταχυδρομείο στην Αγγλία μιας και είχαν αρχίσει να φτιάχνονται σιδηρόδρομοι οπότε τα γράμματα και οι κάρτες μπορούσαν να μετακινηθούν πολύ πιο γρήγορα και προ πάντων φτηνά, έτσι ώστε να μπορούν και οι φτωχοί να στέλνουν κάρτες.

    Ευχές! Το αναπόσπαστο μέρος της κάθε κάρτας!

    χριστουγεννιάτικη ευχή κάποιων χωρών και γλωσσών.

    Ισπανικά: Feliz Navidad

    Ρώσικα: ’S Rozhdestvom khristovym

    Ιαπωνικά: Meri Kurisumasu

    Γαλλικά: Joyeux Nol

    Γερμανικά: Frohes Weihnachtsfest

    Τσέχικα: Prejeme Vam Vesele Vanoce

    Πορτογαλικά: Feliz Natal

    Ινδικά: Shub Naya Baras

    Το στόλισμα ενός δέντρου είναι ένα ακόμη από τα μυστήρια των Χριστουγέννων. Από που λέτε να ξεφύτρωσε;

    Οι παγανιστές (φυσιολάτρες, είχαν σαν θρησκεία την λατρεία προς τη μητέρα φύση) στην Ευρώπη χρησιμοποιούσαν πάντοτε κατά τους χειμερινούς μήνες σαν διακόσμηση στα σπίτια τους κλαδιά από δέντρα για να τους θυμίζουν την άνοιξη που πρόκειται να έρθει.

    Οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν κλαδιά για διακόσμηση των ναών τους κατά την γιορτή "Σατουρνάλια" και οι Χριστιανοί σαν σημάδι της αιώνιας ζωής με το Θεό.

    Το πιο πιθανό είναι το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο να υπήρξε στην Γερμανία, πριν περίπου 1000 χρόνια. Ένας Άγγλος ιερέας επισκέφτηκε μια παγανιστική φυλή στην Γερμανία για να κηρύξει τον Χριστιανισμό, κι όταν είδε πως ετοιμάζονταν να θυσιάσουν ένα μικρό αγόρι σαν δείγμα λατρείας σε μια βαλανιδιά, ξερίζωσε από θυμό το ιερό δέντρο.

    Εκεί που ξερίζωσε την βαλανιδιά φύτρωσε ένα έλατο, πράγμα που ο ιερέας εξέλαβε σαν σημάδι της Χριστιανικής πίστης και οι ακόλουθοι του το στόλισαν με κεριά για να μπορεί να κηρύσσει στους παγανιστές και την νύχτα!


    Ο μύθος για το πώς ξεκίνησαν οι άνθρωποι να βάζουν τα δέντρα στα σπίτια τους προέρχεται από την Γερμανία. Σύμφωνα με αυτόν μια οικογένεια δέχτηκε τη παραμονή των Χριστουγέννων ένα μικρό ταλαιπωρημένο αγόρι στο σπίτι της και το επόμενο πρωί το αγόρι είχε μεταμορφωθεί στον μικρό Χριστό ο οποίος πρόσφερε στην οικογένεια σαν δώρο ένα κλαδί έλατου. Τώρα, αν ψέματα ή αλήθεια... άγνωστο!

    Αρχικά τα έλατα διακοσμούνταν με ειδικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα και κεριά που συμβόλιζαν τα αστέρια. Επειδή όμως τα κεριά ήταν πολύ επικίνδυνα, ο Αμερικάνος Μόρις εφηύρε το 1895 τα ηλεκτρικά φωτάκια που χρησιμοποιούμε μέχρι σήμερα.

    Εκτός από έλατα χρησιμοποιούνται σε διάφορες χώρες και άλλα δέντρα, όπως για παράδειγμα τα δέντρα μπανάνας και μάνγκο στην Ινδία!

    Φτάσαμε στο τελευταίο και ίσως πιο κρίσιμο σημείο των Χριστουγέννων: τα δώρα!

    Η ιδέα του να χαρίζουμε διάφορα πράγματα στα αγαπημένα μας πρόσωπα προήλθε από τα δώρα που έκαναν οι τρεις μάγοι στον μικρό Χριστό.

    Το Λιβάνι ήταν ένα άρωμα που χρησιμοποιούσαν οι Ιουδαίοι και σαν δώρο συμβόλιζε πως ο Χριστός θα γινόταν αγαπητός.

    Το χρυσάφι ήταν το αγαθό των Βασιλιάδων, πράγμα που συμβόλιζε την ιδιότητα ως Βασιλιά που έχει ο Χριστός για τους Χριστιανούς.

    Η Σμύρνα ήταν άρωμα που τοποθετούσαν στους νεκρούς για να μυρίζουν ωραία, πράγμα που συμβόλιζε πως ο Χριστός θα υπέφερε και θα πέθαινε.

    Τα Χριστούγεννα είναι για τους Χριστιανούς το μεγάλο δώρο που έκανε ο Θεός στην ανθρωπότητα. Έτσι και σήμερα, οι άνθρωποι κάνουν δώρα στα αγαπητά τους πρόσωπα σαν σύμβολο αγάπης.



    ΚΑΛΑ ΧΡΙΡΣΤΟΥΓΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. XA XA Μας έκανες και γελάσαμε.

    ΥΓ. Ο Ακρωτηριανάκης ξάδελφός σου είναι;
    Μπρρρρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O Θεός να σας κόβει μέρες και να μου δίνει χρόνια...

    Δρακουμέλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση