GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξυλοδαρμός κατοίκων στο Καρβουνάρι Θεσπρωτίας!‏

, Τι λέει ο υφυπουργός κ. Αντ. Μπέζας; , Εδω και αρκετό καιρό στο Καρβουνάρι Θεσπρωτίας οι κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις δυνάμεις...

,
Τι λέει ο υφυπουργός κ. Αντ. Μπέζας;
,
Εδω και αρκετό καιρό στο Καρβουνάρι Θεσπρωτίας οι κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής στην προσπάθεια του εργολάβου να εγκαταστήσει τα μηχανήματα για τη δημιουργία ΧΥΤΑ που σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων βρίσκεται 100 μέτρα από τις αυλές των σπιτιών τους.
Η προσπάθεια εγκατάστασης του εργολάβου στο εργοτάξιο βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και πολύ καιρό αλλά βρέθηκε αντιμέτωπη με τις δυναμικές κινητοποιήσεις των κατοίκων που αντιδρούν έντονα στη δημιουργία του ΧΥΤΑ σε τόσο κοντινή απόσταση από τα σπίτια τους. Βέβαια πέπλο σιωπής καλύπτει τις ενέργειεες των δυνάμεων καταστολής (προπυλακισμούς, ξυλοδαρμούς και τραυματισμούς κατοίκων) αφού κανένα ΜΜΕ δεν καλύπτει τα γεγονότα ,με εξαίρεση την Ελευθεροτυπία που και αυτή αφιέρωσε ελάχιστο χώρο σε σχέση με τη σοβαρότητα του ζητήματος.
Μήπως σε αυτό παίζει ρόλο ότι το χωριό ανηκει στην εκλογική περιφέρεια του υφυπουργού οικονομικών Α.Μπέζα ο οποίος διαβεβαίωνε την τοπική κονωνία ότι δεν θα δημιουργηθεί ΧΥΤΑ χωρίς τη συγκατάθεσή τους για την επιλογή του χώρου;
chronical

22 σχόλια

  1. Αφορμή λοιπόν του άρθρου μου οι λαϊκίστικες δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ , του κ. Καρατζαφέρη , ο οποίος ζήτησε με στόμφο να παραιτηθεί η κυβέρνηση , και να πάμε σε κυβέρνηση προσωπικοτήτων .

    Τώρα εγώ θα γίνω κακός αν του θυμίσω ότι το ύψιστο δικαίωμα της δημοκρατίας , δηλ. την εκλογή των αντιπροσώπων στο κοινοβούλιο και την οποιαδήποτε κυβέρνηση την προτείνει ΜΟΝΟ ο λαός και όχι ο ΛΑΟΣ .
    Και δυστυχώς γι`αυτόν ο λαός ψήφισε μόλις πριν τέσσερεις μήνες .
    Σαν πολύ γρήγορα δεν χαλάνε τα …φρέσκα κατά τον κ . Καρατζαφέρη ;
    POLITIS-GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουν δίκιο οι κάτοικοι του Καρβουναρίου.

    Τόσα χρόνια λειτουργούσαν όλα σητν εντέλεια:
    πέταγαν τα σκουπίδια τους αυτοί και τα γύρω χωριά σε ανεξέλεγκτες και παράνομες χωματερές, απ'όπου ξεπηδούν πυρκαγιές κάΘε καλοκαίρι,
    χωματερές οι οποίες έχουν και το επιπλέον προτέρημα ότι είναι εξαιρετικό μέρος να βάζεις τα κοπάδια σου να βοσκήσουν...

    Ε λοιπόν, γιατί τους χαλάνε τη ζαχαρένια με την δημιουργία σύγχρονου ΧΥΤΑ;

    Nτροπή! Nα παραιτηθεί η κυβέρνηση αμέσως, και να σπεύσουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης να σταθούν στο πλευρό των μαρτυρικών κατοίκων του Καρβουβαρίου ανεμίζωντας μαύρες σημαίες και υποσχόμενοι ότι θα ξηλώσουν το ΧΥΤΑ και θα το μεταφέρουν στο δίπλα χωριό (άλλης περιφέρειας εννοείται) μόλις εκλεγούν.

    Αει σιχτίρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 10.22
    είσαι μεγάλος βλάκας.

    Πάρα πολύ μεγάλος βλάκας.

    Μιλάς για μια υπόθεση που δεν ξέρεις τίποτε και στα γρήγορα καταδικάζεις τον ΑΔΥΝΑΤΟ.

    Το κεντρικό σχόλιο έχει μια ανακρίβεια την οποία πρέπει να διορθώσει ο συντάκτης.

    Ο ΧΥΤΑ δεν απέχει 100 μέτρα, από τις αυλές των σπιτιών. Απεχει 500 μέτρα.

    Ομως αγαπητοί φίλοι , η υπόθεση του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, είναι χαρακτηριστικό δείγμα ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ και από το ΠΑΣΟΚ και από την ΝΔ.

    Κατάχρηση εξουσίας από τους περιφερειάρχες.

    Το Καρβουνάρι ΒΛΑΚΑ ΦΙΛΕ ήταν ένα από τα λίγα , ΙΣΩΣ το μόνο χωριό που στο ερώτημα της Βάσως Παπανδρέου -τότε ΥΠΕΧΩΔΕ- αν θέλει κάποιος ΧΥΤΑ στο χωριό του, απάντησε μέσω του Κοινοτικού Συμβουλιου του, ότι δέχεται και όχι μόνο αυτό αλλά ΔΩΡΙΣΕ στο Ελληνικό Δημόσιο, έκταση ΤΟΥ 50 στρεμα΄των νομίζω, για να γίνει ο Νέος ΧΥΤΑ, ΄σε μία θέση που απέχει από το Χωριό γύρω στα 3 χιλιόμετρα από τα σπίτια.

    Ομως η θέση αυτή ενοχλούσε μεγαλοκτηνοτρόφους που νοικιάζουν τις Δημοτικές εκτάσεις και έτσι κατάφεραν να προκαλέσουν πρόταση μεταφοράς του στην σημερινή θέση.

    Περιττό να σας πώ ότι η Μελετητική Ομάδα, έβρισκε πάντα σωστές τις θέσεις που πρότεινε η "εξουσία", αλλά πάντα προβληματικές τις "θέσεις" που πρότεινε το χωριό.

    Ολο ανακάλυπταν οτι η θέση είναι κοντά σε εκτάσεις ΝΑΤΟΥΡΑ ή θα μολύνουν τα υπόγεια νερά -υποτίθεται ότι ο ΧΥΤΑ γίνεται με την προυπόθεση ότι δεν μολύνει τα νερά-.

    Ετσι σ'αυτούς που εμπιστεύτηκαν την εξουσία και είπαν ΝΑΙ μωρέ να γίνει ΧΥΤΑ στο χωριό που θα εξυπηρετεί τους πέριξ Δήμους, όχι μόνο τους κάνουν τον ΧΥΤΑ μέσα στα σπίτια τους, αλλά πλέον δεν θα πετάν εκεί τα σκουπίδια μόνο οι όμωροι Δημοι, αλλά όλος ο Νομός Θεσπρωτίας, ο Νομός Πρέβεζας, ο Νομός Λευκάδας και Κέρκυρας.

    Πληρώνουν οι άνθρωποι την καλή τους διάθεση, την ευπιστία τους ότι έχουν να κάνουν με μια εξυσία που αν μη τι άλλο θα εκτιμήσει την ΚΑΛΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΘΕΣΗ.

    Σ'αυτό λοιπόν το χωριό που ξεσηκώθηκαν επειδή οι ΑΧΡΕΙΟΙ με κορυφαίο τον Περιφερειάρχη, που αρνείται να κάνει συζήτηση εδώ και δύο χρόνια για κατασκευή του ΧΥΤΑ κάπου μακρύτερα, επειδή θα χάσει τα κονδύλια της ΕΕ, έχουν στείλει τα ΜΑΤ οι ΑΛΗΤΕΣ.

    Φίλοι, ας συμπαρασταθούμε στους κατοίκους αυτού του χωριού.
    Το ξέρω το ζήτημά τους. Πέρασα από εκεί το Καλοκαίρι στις διακοπές μου.

    Ή θέση έχει επιλεγεί για να βολέψει τους μεγαλοκτηνοτρόφους και τον εργολάβο, επειδή εκεί δεν χρειάζεται αν κάνει μεγάλο δρόμο προσέγγισης.

    Το πρόβλημα δεν είναι ότι είναι μέσα στο χωριό, αλλά σ'αυτή την θέση όλα τα σκουπιδιάρικα της Ηπείρου θα περνούν όλη την ώρα μέσα από τις αυλές τους.

    Το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ, αλλά και οι Δημοσιογράφοι, που διαβάζετε αυτό το βλόγκ, πάτε δείτε μόνοι σας την κατάσταση και αποφασίστε αν θα αφήσετε την έκφραση της ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ της ΕΞΟΥΣΙΑΣ, να κάνει την ήσυχη ζωή αυτων των "καλής διάθεσης χωρικών" ΚΟΛΑΣΗ.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πρόβλημά σας για μια ακόμη φορά είναι οι Βλάχοι. Το χωριό σας έχει ένα σωρό Βλάχους, Βλάχος είναι και ο Μπέζας. Οι βλάχοι με τα πολλά πρόβατα και ο Μπέζας που αν δεν τους κάνει το χατίρι (και τους χαλάσει τα βοσκοτόπια) δεν θα ξαναεκλεγεί...

    Μπράβο σας αν είναι έτσι, και είστε οι μόνοι που ζητήσατε ΧΥΤΑ στο χωριό σας. Αλλά αυτό να το τονίζετε. Προς τα έξω βγαίνει ότι απλά δεν θέλετε ΧΥΤΑ. Ο κόσμος δεν τα ξέρει αυτά. Αλλά "μην σου τύχει μη σου λάχει να σε κυνηγούν οι βλάχοι..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τον ρατσισμό σου για τους βλάχους να τον βάλεις εκεί που ξέρεις, χαμένε.

    Αυτοί που αποφάσισαν να διατεθούν για να γίνει ο ΧΥΤΑ "πολιτισμένα" είναι βλάχοι.

    Αυτοί που διαμαρτύρωνται, είναι βλάχοι.

    Το πρόβλημα είναι η εξουσία. Η αλλαζονεία της και η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ της ΕΞΟΥΣΙΑΣ, η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ, η "Χρήση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ όποτε βολεύει την εξουσία", η "χρήση της επιστήμης κατά την ευαρέσκεια της εξουσίας".

    Το πρόβλημα είναι άνθρωποι σαν εσένα που ψάχνουν την αιτία σε οτιδήποτε άλλο και όχι στην ουσία.

    Ο Μπέζας είναι ένα ανθρωπάκι που έχει γαντζωθεί από την καρέκλα του. Το πρόβλημα του δεν είναι οι ψήφοι των βλάχων, αφού υπάρχουν και από τις δύο μεριές του προβλήματος, αλλά να μη κακοκαρδίσει την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ και τους σχεδιασμούς της.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χωριάτη χαμένο κορμί,δεν καταλαβαίνεις ότι όταν εκφράζεσαι με τέτοιο τρόπο απωθείς τους αναγνώστες παρά τους πιθανόν σωστούς ισχυρισμούς σου αντί να τους κερδίζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οχι δεν το καταλαβαίνω και δεν με ενδιαφέρει να είμαι αρεστός.

    Την αλήθεια με ενδιαφέρει να πώ και η αλήθεια είναι ότι δεν φταίνε οι βλάχοι, αλλά η εξουσία.

    Εγώ θα τα λέω χύμα και σ'όποιον αρέσουν.



    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΧΥΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙΟΥ

    Αγαπητοί φίλοι....

    Γράφω για πρωτη φορά και ο λόγος ειναι διοτι διάβασα το άρθρο για το ΧΥΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙΟΥ.

    Είναιπράγματι μια μεγάλη και πονεμένη ιστορία .
    Γνωρίζω το θέμα πολύ καλά και ειμαι στη διάθεση σας να τα περιγράψω όλα .
    Επειδή όμως δεν γνωρίζω καλά να λειτουργώ το σύστημα εδώ ( δηλ. πως γινεται η ανάρτηση και αλλα ξεκινάω δοκιμαστικα .Ας ΜΕ ΒΟΗΘΉΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. press.gr@hotmail.com

    Στέλνεις το κείμενό σου στο πάρα πάνω μέηλ και το ανεβάζουν όποτε και αν κρίνουν, οι διαχειριστές του press-gr.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. έτσι και πάλι ο "χωριάτης" έδειξε γιατί οι βλάχοι του καρβουναρίου δεν μπορούν να συζητήσουν...

    Εγώ είπα ότι οι βλάχοι είναι το πρόβλημα. Ο Χωριάτης είπε ότι οι βλάχοι είναι και απο τις δύο μεριές του προβλήματος, αλλά φρόντισε πρώτα να δείξει την "βλαχιά" του (με την κακή έννοια του όρου) και να μας υβρίσει. Όπως σου είπε και κάποιος παραπάνω και να έχεις δίκιο έτσι, το χάνεις...

    Βέβαια, αν με αυτό εδώ μέσα μπορέσουμε οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής να καταλάβουμε "τί και ποιός φταίει", μέχρι τώρα δυστυχώς φαίνεται να επιβεβαιώνομαι γιατί "φταίνε οι βλάχοι με την ξεροκεφαλιά τους και την αδυναμία τους να συζητήσουν". Ας με διαψευσεις...


    Απο την άλλη ρε φίλε, να σου πώ κάτι? Σιγά μην είναι το πρόβλημα τα βοσκοτόπια των βλάχων τσελιγκάδων. Αυτό μου φαίνεται και λίγο απλοϊκό. Μπορεί και να ισχύει βέβαια, αλλά αν ισχύει είναι πολύ γελοίο.

    Και αν πάτε με το μυαλό του "χωριάτη", aka "τα πήραμε όλα σβάρα και όποιον πάρει ο χάρος" τότε ΧΥΤΑ σας χρειάζεται... ΧΥΤΑΑΑΑΑΑΑ....

    Βάλτο καλά στο μυαλό σου άξεστο βλαχάκι: το πρόβλημα είναι στις πλάτες σας και όχι στις δικές μου. Εγώ σου είπα να φροντίσετε να πάρετε την κοινή γνώμη της τοπικής κοινωνίας με το μέρος σας και εσύ βγήκες να το παίξεις τσαμπουκάς. Το να μου βγάζετε το σχολείο να κάνει πορεία στην Παραμυθιά (άλλο που δε θεν τα πιτσιρίκια, να χάσουν μάθημα) δεν λέει κάτι.

    Αλλάξτε τακτική, μάθετε να συνδιαλέγεστε πρώτα και μετά φτάνετε και στην κριτική και στην διεκδίκηση...

    Μέχρι τότε, ο ΧΥΤΑ πρέπει να γίνει εκέι που έχει οριστεί και μάλιστα σύντομα...

    "Μπεζάκι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε, προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.
    Δεν περιμένω τίποτε διαφορετικό από σένα, από αυτούς και δεν υπολογίζω έτσι κι αλλιώς ότι έχουν τα κότσια να συνεισφέρουν στην επίλυση του προβλήματος.

    Να ρίξουν τα σκουπίδια τους σε κάποιους θέλαν και ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ.

    Σας ξέρω εσάς τους κάτοικους της ευρύτερης περιοχής, σας θυμάμαι και από τα λύματα στον Καλαμά.

    Προσωπικά σας ΥΠΟΤΙΜΩ βαθύτατα.

    Δύο χρόνια τώρα το ξέρετε το πρόβλημα και δεν ασχολήθηκε κανείς σας να μάθει πόσο "χωριάτες" είστε.
    Δεν ήξερες κάν ότι είχες να κάνεις με την πανελλαδική εξαίρεση ενός χωριού που ΔΕΧΤΗΚΕ να γίνει ο ΧΥΤΑ στο χωριό του, εσύ ο πολιτισμένος και μη ΒΛΑΧΟΣ.
    Είστε ένα μάτσο ΥΠΗΚΟΟΙ.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. και ναί για σένα τα παιδιά κάναν διαδήλωση για να χάσουν το σχολείο τους, αφού αυτά που πρέπει να "μάθουν" σ'αυτό είναι τόσο απλά όσο ο κόσμος ΣΑΣ.

    ΓΛΥΨΙΜΟ, ΒΟΛΕΜΑ, ΔΙΑΠΛΟΚΗ.

    Τι τους χρειάζονται οι υπόλοιπες γνώσεις.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χωριάτη,
    αν τα πάρεις με την σειρά αυτά που είπαμε θα δείς:

    -είπες κάτι και εγώ παρανοώντας το έστω, συντάχθηκα μαζί σου. Είπες ότι το πρόβλημα είναι τα συμφέροντα κάποιων για τα βοσκοτόπια. Εγώ θεώρησα ότι είναι μια περίπτωση "Βλάχων" και σας είπα και μπράβο για την παλία σας απόφαση να δεχτείτε τον ΧΥΤΑ. Τώρα εσύ αφού έβρισες, έβγαλες ένα σωρό συμπεράσματα: Ότι εμένα δεν με ενδιαφέρει, ότι δεν έχω τα κότσια να κάνω κάτι, ότι είμαι της διαπλοκής και του γλυψίματος, είπες πως μας υποτιμάς.

    Έχετε χάσει την ψυχραιμία σας. Ή αλλιώς πάσχετε απο μανία καταδίωξης. Όλοι είναι εχθρόι σας και όλοι θέλουν το κακό σας. (Δεν μου κάνει εντύπωση, απ'ότι ξέρω στο χωριό σας η μανία πάει κάλά...)


    Και για να πέσω στο επίπεδό σου...

    Αν λοιπόν δεν περιμένεις τίποτα από κανέναν άλλο παρά μόνο ήρθες εδώ για να ... για να κάνεις τί? Να κλαφτείς? Να μοιρολογήσεις? Μιας και εμείς λοιπόν είμαστε του γλυψίματος και της διαπλοκής (όπως μόνος σου έβγαλες κάθε συμπέρασμα) αντε να παίξεις αλλού.

    Πήγαινε στο καφενείο του χωριού σου, και αν έχουν τελειώσει την χαρτοπαιξία απο την πρωτοχρονιά, πήγαινε να κλαφτείς μαζί τους. (Ρίξε και καμιά ζαριά στο μεταξύ, βοηθάει...). Αν πάλι δεν βρείς κανένα, τράβα μέχρι την παραμυθιά να σε πούνε "ντάτση", να πλακωθείς με κανέναν γιατί σε κοίταξε και μετά γύρνα στο σπίτι σου και κοιμήσου (αφού πρώτα σουρώσεις...).

    Φτιάξε την μικροκοινωνία σου πρώτα βλάχο, φτίαξε το χωριουδάκι σου και μετά να μιλήσεις για τους άλλους. Πού ισχύουν όλα αυτά που θέλεις να εννοείς ότι είστε? Είστε εσείς της ρήξης και της ανατροπής επειδή δεν θα έχουν οι προβατίνες σας να φάνε? Είστε της αλληλεγγύης και του διαλόγου που το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι να υβρίζετε?
    Ω! συμμετοχική δημοκρατία του Καρβουναρίου! Ω! αλτρουισμέ που πηγή σου είναι το ύψιστο Καρβουνάρι!

    Κακώς βέβαια έπεσα στο επίπεδό σου... Το είχε πεί κάποιος παλία:

    "Μην τα βάζεις με τούς βλάκες. Σε ρίχνουν στο επίπεδό τους και εκεί σε κερδίζουν λόγω πείρας"

    Πάιξτε μπάλα μόνοι σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ναί, καλά κατάλαβες, θα παίξουμε μπάλα μόνοι μας.
    θα μας λείψεις. θα παίζεις μάλλον με τους έξυπνους, όπου ξανά θα χάσεις επειδή θα σε παίξουν στο επίπεδό τους.
    Παράτα μας όμως. Εντάξει;

    Αντε ασχολήσου με τίποτε άλλο, εξυπνάκια.

    Και ναί από σένα δεν περιμένω τίποτε.

    Ούτε από τους άλλους υπηκόους.

    Καλά παιδιά, να πάτε εκκλησία της Κυριακή, να κοινωνήσετε.

    Και δεν ήρθαμε. Δεν είσαι εσύ εδώ και μείς αλλού.
    Καλό είναι να συνηθίσεις ότι πέρασε η εποχή που "ερχόμασταν" σε διάφορους Γκόρτσους, που είχαν τα μέσα να δένουν και να λύνουν.

    Εσύ ήρθες ΕΔΩ, εσύ θα έρχεσαι εδώ, αλλά μάλλον δεν σε βλέπω να σε σηκώνει ο τόπος.

    Τα υπόλοιπα για το πόσο θίχτηκε ο "ανώνυμος" εγωισμός σου. Αλλού΄.

    Και να θυμάσαι, σας ΥΠΟΤΙΜΩ βαθύτατα. Δεν είναι της ώρας να σου εξηγήσω, γιατί, αλλά σας υποτιμώ και έχω τους λόγους μου.

    Και πούσαι, μη μας εγκαταλείπεις, η συνεισφορά σου θα ήταν καταλυτική. Ελεος λυπήσου μας.

    Αντε ρε νούμερο, που υπογράφεις και προκλητικά "μπεζάκι";
    Το ξέρει ο Μπέζας ή θα το μάθει αργότερα που θα ζητήσεις εκδούλευση και ίσως αυτός ευθύνες;

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. << φίλε >> μπεζακι πραγματικα μου έκανες μεγάλη εντύπωση αλλα δυστυχως αρνητική σε σχέση με οσα γράφεις

    ισως να μην ευθύνεσε εσυ για αυτο αλλά αυτοι που σε χουν πληροφορήσει .

    Πάντως για να ξέρεις χωρίς να θέλω να σε προσβάλω άλλα έχεις άγνοια των πραγμάτων.
    Ανείσαι απο τα μέρη μας δηλ. θεσπρωτος σε προσκαλώ να έρθεις να δεις που ακριβώς γινετε ο ΧΥΤΑ και ειμαι σίγουρος οτι θα φρικάρεις ,αλλα αν δεν μπορεις μπορω να σου στειλω φώτο.
    επισης ειμαι σε θέση να σου απαντήσω σε οτιδηποτε σε σχεση με το χυτα .
    Τέλος το να αποκαλεις τουσ Καρβουναρίτες ΒΛΑΧΟΥΣ να ξέρεις οτι αυτο υποτιμαει εσένα και οχι τους βλάχους.
    αλήθεια εσυ (μπεζάκι) τι είσαι ??
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. «Εκοψαν» τον δρόμο στον υπουργό


    Σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου στον υπ. Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη προχώρησαν χθες, μετά την επίσκεψή του στο υπό ανέγερση 2ο Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς, κάτοικοι των χωριών Ζερβοχώρι, Προδρόμι και Καρβουνάρι Θεσπρωτίας.



    Λίγο μετά τις 10.30 το πρωί, απειλήθηκαν μικροεπεισόδια και σπρωξίματα με αστυνομικούς, όταν οι κάτοικοι έκοψαν τον δρόμο στον υπουργό, στο ύψος του κτιρίου του ΚΕΓΕ, δηλαδή πριν από την είσοδο της Παραμυθιάς, με αίτημα να μην κατασκευαστεί ΧΥΤΑ στη θέση Αρίζα του χωριού Καρβουνάρι, σε χώρο 100 στρεμμάτων.

    Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται, διότι επιλέχθηκε άλλη θέση από την αρχική (Μπάμπα) για την οποία είχαν δώσει τη συγκατάθεσή τους, και ο ΧΥΤΑ, αντί για διαδημοτικός, θα είναι διανομαρχιακός. Επιπλέον, τονίζουν ότι απειλούνται πλέον οι κτηνοτροφικές μονάδες με 20.000 αιγοπρόβατα στην ευρύτερη περιοχή, εκ των οποίων πολλά είναι ελευθέρας βοσκής.

    Στη συνέχεια, παρέδωσαν στον κ. Στυλιανίδη ψήφισμα διαμαρτυρίας και ο υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματά τους στην κυβέρνηση. Ο κ. Στυλιανίδης συνοδευόταν απ' τον περιφερειάρχη Ηπείρου Δημήτρη Πανοζάχο και τον νομάρχη Βασίλη Γιόγιακα, ενώ μαζί του ήταν και διοικητικά στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, που αναγκάστηκαν τελικά ν' αποχωρήσουν από την άλλη είσοδο της Παραμυθιάς.

    «Συγκράτηση, ενημέρωση και ψυχραιμία», συνέστησε ο νομάρχης Βασίλης Γιόγιακας, ενώ, όπως μας είπε, λόγω του κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για κάθε χωματερή που λειτουργεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2009, θα πρέπει κάθε δήμος να χρεώνεται με 22.000 ευρώ τον μήνα. «Στον Νομό Θεσπρωτίας έχουμε μέχρι στιγμής 57 παράνομες χωματερές», κατέληξε.



    Α.ΣΤ.



    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 25/01/2008
    --------

    Μπράβο, μη το βάζετε κάτω.
    Θα υποχωρήσουν.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλε χωριάτη θα το προσπαθήσουμε μεχρι τέλικής ,ετοιμάζω κάποιες φώτο και υλικό να αναρτήσω ,πάντως να ξέρετε οτι και η συμμετοχή σας ειναι απαραίτητη και θα βοηθήσει παρα πολύ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλε μου, εγώ θα συμπαρασταθώ με όλη μου την δύναμη, για έναν επιπρόσθετο λόγο.

    Εχω θυμώσει πολύ, με την στάση των ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ανθρώπων, που είναι ΙΚΑΝΟΙ να σκοτώσουν κάποιον που από λάθος γρατσούνισε το χρώμα του ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ τους, αλλά δεν είναι ΙΚΑΝΟΙ ούτε την στοιχειώδη κατανόηση να δείξουν, για την καταστροφή της ζωής των συνανθρώπων τους.

    Είμαι πολύ θυμωμένος, με το Οικολογικό Κίνημα που έχει βάλει πάνω από την ζωή ενός χωριού, που υπάρχει εκεί εκατονταετίες, τις περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ.

    Είναι στρέβλωση των κριτηρίων κάθε ευαισθησίας, αυτή η στάση.

    Είμαι πολύ θυμωμένος με τους Μελετητές που προσέχουν -τάχα μου- να μην ενοχλήσουν την περιοχή ΝΑΤΟΥΡΑ και πάνε 3 χιλιόμετρα μακρυά τον ΧΥΤΑ, αλλά δεν βλέπουν τον οικισμό , τους ανθρώπους, και τον βάζει μέσα στα σπίτια τους.

    Μόνο αίσχος μπορώ να πώ και λυπάμαι και αυτούς και το Τεχνικό Επιμελητήριο που δεν τους ξεχέζει.

    Τους λυπάμαι, τους λυπάμαι πραγματικά όλους.

    Καλό βράδυ

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είμαι αναγνώστης του μπλογκ και παρεμβαίνω εδώ για να εκφράσω τη θλίψη και απογοήτευσή μου από τον παραπάνω "διάλογο".
    Αντί το αναρτηθέν σχόλιο για τον ΧΥΤΑ στο Καρβουνάρι Θεσπρωτίας να γίνει αφορμή για τη δημοσιοποίηση ενός προβλήματος που κατ αρχήν φαίνεται να είναι τοπικής κλίμακας, όμως στην πραγματικότητα είναι ευρύτερο κοινωνικό (θυμίζω τα επαναλαμβανόμενα πρόστιμα που έχουν επιβληθει στην Ελλάδα από την Ε.Ε. για το θέμα των ανοιχτών χωματερών), αντί το αναρτηθέν σχόλιο να γίνει αφορμή για την παρουσίαση των επιφυλάξεων της τοπικής κοινωνίας και των αυθαιρεσιών της περιφερειακής και κεντρικής εξουσίας (αλήθεια, έχουν υποβληθεί σχέδια που να πιστοποιούν ότι ο χώρος θα είναι πράγματι "Υγειονομικής Ταφής" με τήρηση όλων των προδιαγραφών στεγανοποίησης και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα απόθεσης-ανάπλασης και όχι ανοιχτή χωματερή όπως έγινε στην περίπτωση δημιουργίας πρόσφατου ΧΥΤΑ στην Κέρκυρα; έχουν άραγε υποβληθεί σχέδια για την αποφυγή της συγκοινωνιακής επιβάρυνσης του Καρβουναρίου; γενικώς τί προτίθενται επιτέλους να κάνουν;), αντί να γίνει το σχόλιο για βαθύτερη και ουσιαστική ενημέρωση για το θέμα (τη στιγμή που περνάει στα ψιλά γράμματα των μεγάλων εφημερίδων),
    αντί για όλα αυτά,
    οι αναγνώστες του σχολίου αναλώνονται σε βλακώδεις τοπικιστικές βρισιές και σε διαχωρισμούς μεταξύ βλάχων και μη-βλάχων (λες και η υπόλοιποι Έλληνες είμαστε κατευθείαν απόγονοι του Περικλέους...) και σε διαξιφισμούς που -αν μη τι άλλο- βλάπτουν την εικόνα της τοπικής κοινωνίας προς τα έξω και γενικά την εξέλιξη της υπόθεσης.

    Ας βρεθεί κάποιος νηφάλιος από το Καρβουνάρι να παρουσιάσει το ζήτημα νηφάλια και να θέσει τα ερωτήματα των κατοίκων προς τις αρχές (στο press.gr@hotmail.com). Φτάνει πια με τη μιζέρια.

    Ας αφήσουμε λίγο πρέφα, πιοτό και κριτική της καρέκλας καφενείου ή καναπέ (συνήθειες πανελλαδικά ισχύουσες και όχι μόνο καρβουναρίτικες) και ας λειτουργήσουμε επιτέλους συλλογικά ρε παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σας αναφέρω την ιστορία του ΧΥΤΑ
    επιγραμματικά


    1. Το 1999 ο Δήμος Παραμυθιας ( το Καρβουναρι ανήκει στον Δήμο Παραμυθιας) συμφωνεί στη Συμμετοχή ενός Διαδημοτικου ΧΥΤΑ με όμορους Δήμους από τους οποιους δυο ανήκουν στον Νομό Πρεβέζης .
    2. Το 2001 η Βάσω Παπανδρεου αναθέτει το σχεδιασμό για την διαχείριση στερέων αποβλήτων στην
    Περιφέρεια ( δηλ. περιφερειακός σχεδιασμός )
    3. Η Περιφέρεια αποφασίζει στη δημιουργία 4 ΧΥΤΑ
    α. χυτα ιωαννίνων ( ο οποιος ακόμα δεν έχει χωροθετειθεί )
    β. χυτα Αρτας ( κατασκευάστηκε άλλα ακόμα δεν λειτουργεί λόγω κακοτεχνιών)
    γ. χυτα θεσπρωτίας ( είναι κατασκευασμένος άλλα λείπει ο εξοπλισμός και είναι μικρός)
    δ. χυτα Διανομαρχιακής ενότητας θεσπρωτίας – πρέβεζας με έδρα το Καρβουνάρι όπου θα είναι μέσα και η πόλη της πρέβεζας άλλα και άλλοι τρείς Δήμοι της ΠΡΈΒΕΖΑς

    εδώ απ ότι βλέπετε φτιάχνουν δυο ΧΥΤΑ στον ποιο μικρο - φτωχό Νομό της Ηπείρου ενώ στην Πρέβεζα κανέναν , και όλα αυτά γινόταν εν αγνοία των κατοίκων του Καρβουναρίου .

    4. το 2003 ζητήθηκε από την Περιφέρεια << έγκριση περιβαλλοντικών όρων Ανατολικά του Καρβουναρίου >> το Νομαρχιακό Συμβούλιο γνωμοδοτεί στους περιβαλλοντικούς όρους Ανατολικά του Καρβουναρίου για την δημιουργια ΧΥΤΑ αλλά με τον όρο να υπάρχει δικαίωμα αλλαγής θέσης και υπό την συναίνεση των κατοίκων .

    Από εδώ και στο εξής άρχισε να γίνετε γνωστό το θέμα στην περιοχή μας και αρχίζουν οι αντιδράσεις


    4. Τον Αυγουστο του 2003 η Περιφέρεια ζητά την παραχώρηση 100 στρεμ. Από το Δήμο ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ Κκαι στην συνέχεια ο Δήμος από το τοπικο Διαμέρισμα Καρβουναρίου . το τοπικο διαμέρισμα αποφασισε στην μη παραχώρηση στην συγκεκριμένη περιοχή αλλά πρότεινε εναλλακτική λύση
    Παραχωρώντας έκταση σε τρείς άλλες θέσεις 3000μέτρα από το χωριό .Το δημοτικό ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΣΤΗ συνέχεια παίρνει και αυτό την ίδια απόφαση.

    Ο περιφερειάρχης κ. Πανοζάχος τα αγνοείσε όλα αυτά και χωρίς να λάβει υπόψη τις διαμαρτυρίες των κατοίκων άλλα και των θεσμικών και τις τόσες συναντήσεις –συζητήσεις που έγιναν ,και γνωρίζοντας το μέρος διότι το επισκεφθηκε και ειχε άποψη.

    Παρ όλα αυτά προχώρησε στην Δημοπράτηση του έργου αγνοώντας ακόμα και τον ΒΟΥΛΕΥΤΉ κ Μπέζα
    Στη συνέχεια προχώρησε σε αναγκαστικές απολλοτροιώσεις 80 στρεμ που ανήκαν στον Δήμο Παραμυθιάς και 15 στρεμ σε ιδιώτες όπου εκει εγιναν αγωγές .
    Ο Δήμος Παραμυθιας μαζι με την Επιτροπή Αγωνα προσέφυγαν στο Συμβούλιο Επικρατείας οπου η υπόθεση εχει αναβληθεί τρείς φορες μέχρι τώρα και θα γίνει της 2-4-2008.
    5. Το 2006 το νέο Νομαρχιακό ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ (το οποιο ανήκει στη Ν.Δ ) ΠΉΡΕ ΝΕΑ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ << ΟΧΙ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙ >> .
    Παρ όλα αυτά ο Περιφερειάρχης ξεκίνησε την προσπάθεια εγκατάστασης του εργολάβου οπου αποτράπηκε τρεις φόρες με την συμπαράσταση του Νομάρχη του Δήμαρχου και των κατοίκων .
    Δυστυχώς όμως την τέταρτη φορά 11-12-2007 ο περιφεριάρχης εγκατασησε τον εργολάβο ο οποιος εισέβαλε 5 .00 τα ξημερώματα Υπο την συνοδεία 6 διμοιριών ΜΑΤ ΚΑΙ ΕΓΚΑΕΤΈΣΤΗΣΕ ΤΑ ΠΡΏΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ
    ΟΙ κάτοικοι ήρθαν σε σύγκρουση με τα ΜΑΤ και τρείς φορές σταμάτησαν τις εργασιες .
    Στην παρούσα φάση ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ μας παράτησε και προσπαθούσε να μας πείσει να δεχτουμε τιν χυτα και να θέσουμε όρους και στη συνεχεια το ιδιο έκανε και υπουργός του ΝΟΜΟΎ κ ΜΠΕΖΑΣ .
    Το καρβουναρι από τοτε βρισκετε σε αστυνομικό κλοιό σε 24 ωρη βάση .
    Πολλά πράγματα δεν χρειάζετε να τα αναφέρω στο τι γίνετε με την Αστυνομία τα καταλαβαίνετε και
    Μόνοι σας .

    Αποστάσεις από το ΧΥΤΑ :
    ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙ ΧΥΤΑ 250 μ
    ΠΡΟΔΡοΜΙ ΧΥΤΑ 600μ
    ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ ΧΥΤΑ 500 μ
    ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΧΥΤΑ 600μ
    ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΧΥΤΑ 800 μ
    ΑΥΤΑ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Απο Σταματια Μπέση
    κατάγομαι απο την Θεσπρωτία
    Ζώ στην Κατερίνη
    Αν θέλετε να δείτε πως θα είναι ο τόπος σας σε 10 χρόνια(άν δεν πάρετε τα μέτρα σας) μπήτε στην ιστοσελίδα¨"otoposmou.gr"
    Με απέιρο θυμό καιαπογοήτευση Σταματία Μπέση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αν θέλετε να να δείτε πως θα κατανυήσει ο τόπος σας σε 10 χρόνια αν δεν πάρετε τα μέτρα σας μπήτε στην ιστοσελίδα "otoposmou.gr"
    Σταματια Μπέση
    Κάτοικος Κατερίνης καταγόμενη απο Θεσπρωτία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση