GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φτήνια...‏

. Του Αγίου http://grbloopers.blogspot.com/2008/03/blog-post_7636.html . Σχολιάζουμε τη χυδαιότητα της τηλεόρασης, τον παιδισμό του ραδιοφών...

.
Του Αγίου
http://grbloopers.blogspot.com/2008/03/blog-post_7636.html
.
Σχολιάζουμε τη χυδαιότητα της τηλεόρασης, τον παιδισμό του ραδιοφώνου και την κατάντια της επώνυμης δημοσιογραφίας, η οποία συναγωνίζεται σε καιροσκοπισμό το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα και συνήθως αφήνουμε στο απυρόβλητο τον Τύπο. Είναι, βλέπετε, αυτό το ρημάδι το δημοκρατικό στερεότυπο που εμποδίζει τους δημοκρατικούς πολίτες να ασκήσουν κριτική στον Τύπο γι' αυτό που είναι και κάνει και όχι επ' αυτού που θα ήθελαν να είναι και έπρεπε να κάνει.
Διαβάζοντας τον κυριακάτικο Τύπο θα μπορούσε κανείς να συνοψίσει τις εντυπώσεις σε δύο παρατηρήσεις: (πλήρες post)


- Όσο περισσότερο συντηρητική εμφανίζεται μία εφημερίδα και όσο περισσότερο στηρίζει απροκάλυπτα τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, τόσο περισσότερο «γαργάρα» κάνει το λεγόμενο «σκοπιανό».
Φανταστείτε για μια στιγμή, τι θα έγραφαν τούτες τις ώρες της διαρκούς διολίσθησης της ελληνικής κυβέρνησης ως προς το ζήτημα, εάν στην εξουσία δεν βρισκόταν ο Μακεδών Καραμανλής, αλλά κάποιος άλλος, μη-Μακεδών και άλλου κόμματος! Βιώνουμε την εθνική διολίσθηση της ελληνο-ορθοδόξου, με γεύση νεοφιλελευθερισμού, παράταξης.
- Όσο περισσότερο συνδεδεμένη επιθυμεί να εμφανίσει ότι είναι μία εφημερίδα με την περίφημη Δημοκρατική Παράταξη, τόσο περισσότερο εκπονεί σενάρια και καλλιεργεί ελπίδες διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, είτε με την δημιουργία ενός νέου κεντρώου κόμματος, είτε έμμεσα, με τον σχηματισμό ενός μεγάλου συνασπισμού της κεντροδεξιάς. Βιώνουμε την διολίσθηση της διαπλοκής από το δίπολο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στον πολιτικό πυρήνα που την παράγει και την διαμορφώνει.
Μαζί με το τέλος της μεταπολίτευσης αποκτούμε την εμπειρία της απομυθοποίησης ενός συστήματος που, διά του Τύπου, υποστήριξε ψευδείς πολιτικές ταυτότητες, ψευδεπίγραφα κόμματα και νόθες πολιτικές προσωπικότητες, ψηλά στην κλίμακα της ιεραρχίας του πολιτικού προσωπικού. Επώνυμοι δημοσιογράφοι και δημοσιολόγοι, δίχως ίχνος ντροπής και αξιοπρέπειας, συντάσσουν προπαγανδιστικά κείμενα - γνώμης ή επιχειρούν αναλύσεις που μοιάζουν μάλλον με φτηνή πραμάτεια πλανόδιων πραματευτών, που περιδιάβαιναν πριν από χρόνια την ελληνική επαρχία και τα προάστια των μεγαλουπόλεων. Δεν θα μπω στον κόπο να αναφερθώ σε παραδείγματα. Ανοίξτε στην τύχη μια φυλλάδα της Δημοκρατικής Παράταξης για να διαπιστώσετε του λόγου (μου) το αληθές.
Σε ότι αφορά τον Τύπο της Συντηρητικής Παράταξης, δεν χρειάζεται καν να εντρυφήσετε στα ενδότερα. Αρκεί να αφιερώσετε δεκαπέντε δευτερόλεπτα μελετώντας τα πρωτοσέλιδα. Αφού πρώτα προκλήθηκε ισχυρή εντύπωση στην κοινή γνώμη από τις δεκάδες δημοσκοπήσεις και «δημοσκοπήσεις» για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και την υψηλή αποδοχή του Α. Τσίπρα, τώρα, περνώντας σε ένα δεύτερο στάδιο, ο Τύπος της διαπλοκής και οι παραφυάδες του επιχειρούν να θορυβήσουν τα ευρύτερα μεσαία στρώματα και να προκαλέσουν τα συντηρητικά αντανακλαστικά κοινωνικών ομάδων, εγκλωβισμένων στο πελατειακό σύστημα. Διερμηνεύουν κατά τον διαπλεκόμενο κανόνα, την κοινωνική τάση για άμεση μετεξέλιξη του πολιτικού συστήματος σε μια άλλη ριζοσπαστική ως προς τις φιλελεύθερες και δημοκρατικές αξίες, βάση, σαν ένα είδος «κοινωνικού αυτοκτονικού ιδεασμού».
Σαν, δηλαδή, η κοινωνία να την «ψώνισε» από την πολύ τηλεόραση και την υπερβολική δόση life style και ερωτεύθηκε, νοερώς, έναν 33άχρονο πολιτικό, απατώντας τους θεσμικούς συζύγους και τους εξωθεσμικούς νταβάδες της.
Απίθανοι άνθρωποι, που τόσα χρόνια συμβάλουν στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης από τα τηλεπαράθυρα, ανακάλυψαν ξαφνικά τη δύναμη της εικόνας, σαν να μην την εμπορεύθηκαν οι ίδιοι προσωπικά και οι πολιτικοί πελάτες ή πάτρωνές τους, επί τουλάχιστον δύο δεκαετίες και σαν να μην δόμησαν επ' αυτής το καθεστώς της διαπλοκής, το οποίο στις μέρες μας τρίζει, εγκλωβισμένο στις αντιφάσεις του και στην διαπιστωμένη αδυναμία του να αναπαράγει τον εαυτό του. Αφού πρώτα, συντηρητικόστροφος και δημοκρατικόστροφος Τύπος, ανέδειξαν το «φαινόμενο Τσίπρας», τώρα όλοι μαζί, εμφανίζουν το «φαινόμενο» ως τον μπαμπούλα για το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ.
Αντί να εστιάσουν στις αντινομίες ενός διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος με προκαπιταλιστικά, οικογενειοκρατικά χαρακτηριστικά στην ανάδειξη του πολιτικού προσωπικού και στην αδυναμία του να ανταποκριθεί στα σύγχρονα κοινωνικά αιτήματα με έμφαση στον ολοένα αυξανόμενο αποκλεισμό σημαντικών κοινωνικών ομάδων (νέοι, επιστήμονες, υπερχρεωμένα νοικοκυριά κλπ), «επιχειρηματολογούν» για την «ανάγκη» διαμόρφωσης νέων πολιτικών φορέων στην κεντροδεξιά, οι οποίοι δήθεν θα κάνουν ελκυστικότερη την εικόνα της. Κάποιοι, λιγότερο φαιδροί, επιχειρούν να πείσουν για την ίδια ανάγκη, αναπτύσσοντας μία θεσμική φιλολογία με κατεύθυνση την ενίσχυση της νομιμοποίησης των αποφάσεων. Γνωστές κουβέντες που εκστομίζονται ή διατυπώνονται σε περιόδους κρίσης και απορρύθμισης των εξουσιαστικών και παρα-εξουσιαστικών μηχανισμών παραγωγής πολιτικής και κοινωνικού ελέγχου.
Χωρίς δισταγμό, υποστηρίζω ότι όλοι οι παραπάνω είναι μακριά νυχτωμένοι!
Ο κοινωνικός μετασχηματισμός δεν τους περίμενε και ξεκίνησε να πραγματοποιείται με γοργούς ρυθμούς τα τελευταία έξι χρόνια. Το ότι ο δικομματισμός δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει αυτή την εξέλιξη και να την εκφράσει πολιτικά, είναι μιας άλλης τάξεως ζήτημα.
Αποτελεί μία σοβαρή υπόθεση την οποία, εμφανώς πλέον, δεν μπορούν να προσεγγίσουν όσοι γαλουχήθηκαν επαγγελματικά μέσα στα πελατειακά δίκτυα της μεταπολίτευσης. Η ριζοσπαστική αριστερά δεν έγινε μόδα επειδή οι άλλοι είναι ντεμοντέ, ή επειδή δεν διαθέτουν όμορφα αγόρια και κορίτσια να αντιπαραβάλουν στο «γυαλί» δίπλα στον Τσίπρα, άλλα επειδή η δεξιά εξευτέλισε τα εθνικιστικά της χαρακτηριστικά και επειδή στο ΠΑΣΟΚ κατέληξε να γίνει φάρσα το κοινωνικό κράτος και η κοινωνική προστασία, που ιδανικά θα συνδυαζόταν με μία μορφή σύγχρονης ανάπτυξης, έτσι ώστε και τα δύο να συμβάλουν στην κοινωνική πρόοδο.
Η κοινωνία ριζοσπαστικοποιείται αντικειμενικά. Είναι ζήτημα ωριμότητας των πολιτικών υποκειμένων για να προσαρμοστούν σ' αυτήν την τάση.
Είναι εύλογο, όμως, ότι τα παρα-ώριμα (σάπια) δεν έχουν θέση σε αυτήν την διαδικασία, έχουν, όμως, ως φαίνεται θέση, στις προθήκες (πρωτοσέλιδα) του φτηνιάρικου Τύπου

15 σχόλια

  1. Σωστά μιλάς!!!

    http://hellas-fos.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΛΟΥΣ;
    ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΙΔΟΣ Σ Π Α Ν Ι Ζ Ε Ι . . .

    ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ Ε Ι Σ Α Γ Ο Υ Μ Ε ;
    ΚΙΝΑ, ΙΣΩΣ;
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ
    ΤΗΝ Α Ξ Ι Ο Λ Ο Γ Η Σ Η;

    ΑΡΑ και παλι ΠΑΤΟΣ ΕΙΜ ΑΣΤΕ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Τ Ι Π Ο Τ Α ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ Η ΖΩΗ ΦΕΥΓΕΙ
    ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ
    ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΜΕ Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Ι ,
    ΤΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ!!

    ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ Ο Ν Ο Μ Α
    ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ!

    ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΤΕ;

    ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ Α Ν Τ Ι Σ Τ Ο Ι Χ ΟΥ Σ Ε
    ΚΑΙ ΣΤΟ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Ο
    ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑΤΑΝ ΤΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ!....

    ΠΟΙΟΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ;
    ΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΒΕΣ, ΣΤΙΣ ΒΙΛΛΕΣ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ, ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ
    ΓΙΑ ΝΑ Μ Ι Λ Η Σ Ε Ι, ΓΙΑ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ
    ΓΙΑ ΝΑ Α Φ Υ Π Ν Η Σ Ε Ι

    ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΑΙΩΝΙΕΣ Ψ Υ Χ Ε Σ;
    .......

    ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ;
    ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΝΑΜΕ;
    ΠΟΥΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ;
    ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΠΙΣΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΟΥΣ;
    Γ Ι Α Τ Ι ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ Ε Ξ Ω ΣΤΟΥΣ Δ Ρ Ο Μ Ο Υ Σ;

    ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΊ;
    ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ;
    ΤΥΦΛΟΣ, ΤΥΦΛΟΝ ΕΑΝ ΟΔΗΓΕΙ
    ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ΣΕ ΒΟΘΥΝΟ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ, ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΥ
    ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
    ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ο ΚΑΙ ΦΥΛΑΝΕ ΜΑΤΣ-ΜΟΥΤΣ ΤΟ Χ Ρ Υ Σ Ο ΕΞΩΦΥΛΛΌ ΤΟΥ.

    ΕΑΝ, ΛΕΩ, ΕΑΝ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΧΑΛΑΣΕΙ
    ΜΕ Τ Ι ΘΑ ΑΛΑΤΙΣΟΥΜΕ; ...
    ΜΗΠΩΣ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΕΧΕΙ
    ΧΑΛΑΣΕΙ;....


    ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΗΣΗ
    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

    αριστειδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΕΜΑΤΗ «ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ» ΚΑΙ «ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ» Η ΕΛΛΑΔΑ
    Εφ. Ελεύθερος Κόσμος 23 - 03 - 2008
    Στην εφετεινή του Έκθεση, 41 σελίδων, για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ελλάδα, που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα,το αμερικάνικο υπουργείο Εξωτερικών, κάνει ευρύτατη αναφορά στην εφημερίδα μας, στον Κώστα Πλεύρη και στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, με αφορμή τις πρόσφατες δίκες μας με τους Εβραίους. Αναφερόμενο στην ιστορική δίκη της 18ης Δεκεμβρίου, το State Department κατηγορεί τον Κώστα Πλεύρη για Ρατσισμό και Αντισημιτισμό και εκφράζει την ευαρέσκειά του για την πρωτόδικη καταδίκη του σε 14 μήνες φυλάκιση. Προσθέτει δε ότι στην ίδια δίκη, ο "Ελεύθερος Κόσμος" απηλλάγη όλων των κατηγοριών. Όσον αφορά τον ΛΑΟΣ, το State Department εκφράζει την ανησυχία του για την είσοδο του "ακροδεξιού" αυτού κόμματος στην Ελληνική Βουλή και κατηγορεί τον Γιώργο Καρατζαφέρη ότι ενώ δημοσίως αρνείται πως το ΛΑΟΣ είναι κόμμα αντισημιτικό και ρατσιστικό, έχει συχνά αρνηθεί το Ολοκαύτωμα, μιλάει για Εβραϊκή συνομωσία εις βάρος της Ελλάδος και καταγγέλλει ότι 136 από τους 300 Έλληνες βουλευτές είναι Μασόνοι!Στις υπόλοιπες σελίδες, η εφετεινή έκθεση του State Department είναι εντυπωσιακά σκληρή για την Ελλάδα. Η χώρα μας κατηγορείται ότι καταπιέζει δεκάδες υπαρκτές και ανύπαρκτες μειονότητες, από τους Μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης μέχρι τους Τσιγγάνους, τους Βλάχους, τους Αλβανούς και τους … Ομοφυλόφιλους. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να κατηγορήσει την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία ότι αρνείται να βγάλει από την Λειτουργία της Μεγάλης Εβδομάδος τις εχθρικές αναφορές προς τους Εβραίους και να καταγγείλει δημοσίως το έθιμο του καψίματος του Ιούδα. Και πάλι ο Δημητράς!Εκείνο που είναι ιδιαιτέρως αξιοσημείωτο στην όλη υπόθεση είναι το εξής: Και η φετεινή έκθεση του State Department για τα ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ελλάδα μοιάζει να έχει γραφεί κατευθείαν από το "Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι". Το ύφος, η σύνταξη, και οι λεπτομέρειες των περισυλλεγείσων πληροφοριών παραπέμπουν ευθέως στις ανακοινώσεις του Παναγιώτη Δημητρά και των συνεργατών του, ιδίως της μόνιμης κατηγόρου μας Andrea Helen Gilbert, της γνωστής Αμερικανοεβραίας διοργανώτριας του Ελληνικού Gay Parade (Παρέλαση των ομοφυλοφίλων).H απάντηση ΠλεύρηΣτο μεταξύ: Αμέσως μόλις πληροφορήθηκε την … τιμητική αναφορά του Αμερικάνικου Υπουργείου Εξωτερικών στο πρόσωπό του, ο ελληνολάτρης δικηγόρος κ. Κώστας Πλεύρης έκανε την παρακάτω απολαυστική δήλωση:"Κύριοι, την 19 Μαρτίου 2008 εδημοσιεύθη στον Ελληνικόν Τύπον έκθεσις εκ 41 σελίδων σχετική με την εσωτερικήν κατάστασιν, που επικρατεί στην Ελλάδα.Εκεί υπερασπίζεσθε τους Αθιγγάνους, τους μετανάστας, κατηγορήτε το Ελληνικό κράτος δι' έλλειψιν ανεξιθρησκείας, ανακαλύπτετε στην Πατρίδα μου δήθεν εθνοτικάς μειονότητας, που δήθεν καταπιέζονται και πολλά άλλα ψεύδη, που δεν με εκπλήσσουν, διότι είσθε γνωστοί παγκοσμίως ψεύται, όπως αποδεικνύουν τα ψεύδη σας δια το Ιράκ, όπου δεν υπήρχαν όπλα μαζικής καταστροφής. Είσθε ακόμη και δολοφόνοι, διότι εξ αιτίας σας εφονεύθησαν μέχρι τώρα 1.150.000 Ιρακινοί. Είσθε και υποκριταί, διότι ισχυρίσθητε ότι ηγωνίσθητε κατά της δικτατορίας του Σαντάμ, ενώ άλλας δικτατορίας τας υποστηρίζετε π.χ. Πακιστάν και μάλιστα δικτατορίας θεοκρατικάς π.χ. Κουβέιτ.Τέλος δεν είσθε κάν Αμερικανοί, αλλά Εβραίοι, ώστε το υπουργείον σας εβραιοκρατείται κι εξυπηρετεί τα εβραϊκά συμφέροντα. Δι' αυτό έχετε υπηρεσία που καταγράφει όχι τας αντιαμερικανικάς ενεργείας, αλλά τας αντισημιτικάς.Αναφέρατε στην έκθεσίν σας ως θετικόν δια την Ελλάδα ότι κατεδικάσθην "για ρατσισμό και αντισημιτισμό" εις φυλάκισιν 14 μηνών.Επί του προκειμένου θέλω να σας παρατηρήσω τα εξής:1) Η καταδίκη μου εφεσιβλήθη και θα δικασθώ εκ νέου. Όμως απεσιωπήσατε, ότι διά το μεγαλύτερον μέρος της κατηγορίας ηθωώθην! Όπως απεσιωπήσατε ότι κατεδικάσθην παρά την απαλλακτικήν πρότασιν της Εισαγγελέως και παρά την αντίθετον γνώμην μίας εκ των τριών δικαστών, η οποία διεφώνησε με την καταδίκην μου.2) Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να παριστάνετε τον κριτήν των εσωτερικών όλων των κρατών, κατά παράβασιν του καταστατικού του ΟΗΕ, που απαγορεύει επεμβάσεις στα εσωτερικά άλλων χωρών; Ποιος σας διώρισε ελεγκτήν του τι θα κάνη ή τι δεν θα κάνη ένα κράτος; Αν κάποιοι παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα είσθε σεις και οι προϊστάμενοί σας Εβραίοι, που κατασφάζουν με προτροπή σας τους ηρωϊκούς Παλαιστινίους, γυναίκας και παιδιά.Τα ανωτέρω θα σας έλεγε κάποιος διπλωμάτης. Εγώ όμως σας ομιλώ σαν Έλλην και σας δηλώ, ότι την έκθεσίν σας, τους συντάκτας της και αυτούς που την ανακοινώνουν τους γράφω στα αρχίδια μου.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εχω μια απορια,με τοσες προσληψεις που ανακοινωνουν οι εφημεριδες καθε μερα ειδικα της δεξιας εδω και χρονια υπαρχουν ανεργοι στην ελλαδα?επειδη ζω στη γερμανια μηπως χρειαζεστε εργατικο δυναμικο να γυρισω και εγω επιτελους στην πατριδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλε ρε Άγιε …..για νέο μας το λες ??????
    Δες τα πρωιναδικα …και τα μεσημεριαναδικα …..!
    Σε (-αδικο) δεν καταλήγουν ….τι περιμένεις μ’όλες τις σακαφλιορες
    Και όλο το αδερφατο …..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή είμαι ρατσιστής όταν δηλώνω ότι δεν γουστάρω τις αδελφές, τους σημίτες, τους δεξιούς,τις κατίνες των πρωϊνομεσημεριάδικων,τους Μητσοτακικούς, τους αστικοποιημένους βλάχους, τους μαστρωπούς, τους χασισέμπορους και λοιπούς συνοδιπόρους των σκληρών, τους Αλβανούς, τους ημιμαθείς, τα λαμόγια, τους δήθεν, τις λεσβείες,τα τσόλια των βραδυνών ειδήσεων, τους κλώνους, και πάνω και πέρα απ' όλα τους ανιστόρητους Αμερικανούς;

    ε, τότε ρε μαλάκες ναι. Είμαι ρατσιστής.. Κι εσύ ρε ροζ ζυμάρι που ετοιμάζεσαι να μου απαντήσεις με φληναφήματα σάλτα και gamisou..

    επωνύμως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και πάλι ευχαριστούμε για την ευδιάκριτη αποτύπωση των συνθηκών υπο διαμόρφωση.

    Ομως τελικά..
    Η ΚΟΤΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ή
    ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΗΝ ΚΟΤΑ ;

    Οι πολιτικοί εξαρτώνται απο τα ΜΜΕ
    ή
    Τα ΜΜΕ απο τους πολιτικούς ;

    ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ;
    Ποιός διακινεί τα απαραίτητα ΚΟΝΔΥΛΙΑ...ώστε να προκύψει το επιθυμητό για κείνον αποτέλεσμα;
    Ποιός είναι εκείνος, που αδιαφορώντας για τις απόψεις της κοινωνίας, μηχανουργεί, ώστε να
    επιτευχθεί Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΣ;

    FOLLOW THE MONEY...δεν συμβουλεύουν οι "επίδοξοι"
    Sherlok Holmes;



    watson

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠ'ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1492.

    ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟΣ "ΑΓΙΟΣ" ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΕΝ ΕΤΕΙ 2008 ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΝ: ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ "ΦΤΗΝΙΑΡΙΚΟ ΤΥΠΟ".

    ΕΥΓΕ "ΑΓΙΕ" ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΕ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εχει δικιο Αγιε ο 3.39. Τι ειναι αυτα που γραφεις. Απο το 1492 ειναι γνωστο οτι ο Τσιπρας θα γινει φαινομενο οπως λες απο τα μεσα για αν τον κατασπαραξουν μετα στηνοντας κεντροδεξια σεναρια!!
    Ασε ρε αγιε απο το 1492 ξεραμε ολοι οτι ο Καραμανλης γουσταρει γεωγραφικο προσδιορισμο για την Μακεδονια και συμφωνει με τον Γιωργακη και τον ΤΣΙΡΙΖΑ.
    Τσασε ρε αγιε που θα μας πεις που το παει ο τυπος. Απο το 1492 ειναι ολα αυτα γνωστα. Ολο μπουρδες εισαι. Αυτα που γραφεις ταπε κι ο Μακρυγιαννης στα απομνημονευματα του. Παψε τις παπαρες και διαβασε την ιστορια της εθνικης παλιγενεσιας. Εκει ειναι γραμμενα ολα με το ν και με το σ. Εκτοτε σταματησε η ιστορια αλλα που να το καταλαβεις εσυ με το καθυστερημενο μυαλο σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σ'ευχαριστώ ρε "σύντροφε" για την υποστήριξή σου και τις αγνές σου προθέσεις για την προσπάθεια υποστήριξής μου.

    Πέρασε αύριο να σου δώσω και το αντίτιμο.

    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγιε,
    γιατί στο άλλο κομμάτι σου,
    μιλάς για δίδυμο Καραμανλή-Μπακογιάννη, αφου όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι έτσι! Μετά θα μιλήσεις και για δίδυμο Παπανδρέου-Βενιζέλου. Η ύπαρξη αυτών των διδύμων, δεν είναι εκείνη που έχει διαλύσει την όποια κοινωνική συνοχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε 4.17
    Προφανώς ξέρετε κάτι που δεν το γνωρίζω εγώ!
    Τη φράση "δίδυμο Καραμανλή –Μπακογιάννη" την χρησιμοποιώ αποκλειστικά όταν αναφέρομαι σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.
    Η εξωτερικά πολιτική χαράσσεται από τον επικεφαλής της Κυβέρνησης, ο οποίος έχει και την κυβερνητική ευθύνη και εφαρμόζεται από τον αρμόδιο Υπουργό των Εξωτερικών.

    Τι είδους σύγκριση είναι αυτή με Παπανδρέου – Βενιζέλο!

    Υπονοείς κάτι κακό; Αν έχεις στοιχεία «φώτισε» και τους υπόλοιπους.
    Δεν καταλαβαίνω που πάει το ζήτημα της «κοινωνικής συνοχής».
    Μήπως θέλεις να πεις κομματικής συνοχής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 6.08 ΑΓΙΕ

    Σίγουρα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής έτσι πρέπει να είναι. Πόσες φορές όμως δε διαβάζουμε, ότι η κα Μπακογιάννη αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τις οποίες δεν έχει υπάρξει προσυνενόηση με τον πρωθυπουργό;

    Στο εσωτερικό απο την άλλη πλευρά, παρατηρείται το παράδοξο, να υπάρχει μεγαλύτερη σύμπνοια απόψεων μεταξύ
    Καραμανλή και Παπανδρέου απο τη μία, και
    Μπακογιάννη και Βενιζέλου απο την άλλη
    καθώς και των εκπροσώπων τους .

    Η παραπάνω σύμπνοια διχάζει ανάλογα, τις δημοσιογραφικές πένες και σαφέστατα τους ψηφοφόρους. Σε αυτό το τελευταίο αναφέρομαι, όταν μιλώ για διάλυση της βασικής κοινωνικής συνοχής.

    Δεν είναι τυχαίο, ότι το πολυσυζητημένο κεντροδεξιό σχήμα, στο βάθος του τούνελ δείχνει
    Μπακογιάννη-Βενιζέλο (με αδιαμφισβήτητη την κυριαρχία της πρώτης).

    Τι σημασία μοιάζουν να έχουν τα κόμματα, μπροστά στις νέες ομάδες εξουσίας που επιβουλεύονται την διακυβέρνηση, κάτω απο κάθε ταμπέλα ευκαιρίας;


    watson

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση