GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και η άλλη άποψη...

...για την απόσυρση του βιβλίου Από την "Ελευθεροτυπία", τα σχετικά με την απόσυρση από τις σχολικές βιβλιοθήκες του βραβευμένου β...

...για την απόσυρση του βιβλίου

Από την "Ελευθεροτυπία", τα σχετικά με την απόσυρση από τις σχολικές βιβλιοθήκες του βραβευμένου βιβλίου της Έρσης Σωτηροπούλου "Ζιγκ-Ζαγκστις Νεραντζιές".Και ένας ντόρος περί λογοκρισίας, ακροδεξιών αντιλήψεωνκαι τα γνωστά. Όπως αναφέρει λεπτομερώς στην σχετική αίτησή του ο ΚώσταςΠλεύρης το μυθιστόρημα της κ.Σωτηροπούλου είναι γεμάτο από χυδαίες λέξεις (γαμώ, μαλάκα, χέσε μας κλπ), ενώ στην σελ. 18 μαθαίνουμε ότι "ο πυρετόςφτιάχνει την καλύτερη μαστούρα", ότι "το πιο άγριο σέξ γίνεται μέσα στοχειρουργείο" και ότι ο ήρωας του βιβλίου "μια φορά μέσα στην εντατικήείχε δει ένα δικέφαλο πέος"! Αυτό για μια ποιο σαφή εικόνα τουπεριεχομένου του βιβλίου.Από λογοτεχνικής πλευράς είναι ένα πραγματικό αριστούργημα, είναι τοκαλύτερο βιβλίο των τελευταίων 500 χρόνων, και η συγγραφεύς θα πρέπει ναπάρει Νόμπελ , πούλιτζερ, αρίων, και ότι άλλο βραβείο κυκλοφορεί στηναγορά. Εσκεμμένα όμως στα δημοσιεύματα συγχέεται το λογοτεχνικό με τοπαιδαγωγικό.Η αμφισβήτηση της παιδαγωγικής αξίας του βιβλίου δεν έχει να κάνει σετίποτα με την λογοτεχνική αξία του βιβλίου. Ένα βιβλίο που έχει αγοραστεί από το Υπουργείο Παιδείας για να βρίσκεται στις σχολικές βιβλιοθήκες,οφείλει να έχει ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ σκοπό.Αν το "Κωδικας Davinci" το λογοτεχνικό αριστούργημα και BEST SELLER τουDan Brown με το ακραίο αλλά λογοτεχνικά τεκμηριωμένο και άρισταστοιχειοθετημένο περιεχόμενο αγοραζόταν από το υπουργείο και βρισκόταν σε όλες τις σχολικές βιβλιοθήκες, δεν θα ξεσηκωνόταν ο κόσμος; Ποια η διαφορά με το γνωστό βιβλίο της ιστορίας (αυτό που αποσυρθηκε) που με λογοτεχνικό ύφος χαρακτήριζε την μικρασιατική καταστροφή ως"συνωστισμό". Γιατί λογοκρίνουν ένα τέτοιο βιβλίο; Στο κάτω κάτω ταπαιδιά είναι ελεύθερα να κρίνουν την αλήθεια.Μήπως τελικά όλη η κουβέντα γίνεται λόγω του ότι η μήνυση έγινε από τον κ Πλευρη; Αν είναι έτσι ας το πουν ευθέως και ας αφήσουν τα περί "λογοκρισίας".Η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης δεν σημαίνει ασυδοσία .Τηνκαραμέλα περί λογοκρισίας όποτε μας συμφέρει, καλό είναι να την φτύσουμε. Και αν θέλουν οι δημοσιογράφοι να μιλήσουν για λογοκρισία ας δουν μέσαστο σπίτι τους, που γράφουν ότι τους υπαγορεύουν.
aplospolitis
-------------------------------

22 σχόλια

  1. Σκοταδισμος και ανευθυνοφοβια ειναι τα σημάδια αυτης της απόσυρσης .
    Αναρωτιέμαι,έχει ακούσει ο μεσιε Πλευρης..πως συνομιλούν οι νέοι σημερα?
    Εχει στησει ποτε το αφτι του..αν ακούει ακομα, να ακούσει?
    Προφανως οχι γιατι στα ΚΑΠΗ που συχνάζει...δεν υπάρχουν νεοι..
    Να σας πω μερικες εκφρασεις έτσι για την ορθότητα των λεχθεντων μου..που χρησιμοποιουν τα νεα παιδια...14-18 και μεγαλύτερα..
    Ελα ασε ειναι για τον πουτσο ..
    Παρε μας μια πιπα τώρα..
    Δεν γαμιεσαι ρε μπαζο..
    Κλαιν μαιν μαι πουτς..
    Πιες κανενα μπαφο..
    και αλλα που δεν θυμαμαι τώρα..

    Υποκριτες γαμωτο ειμαστε ακομα..Μιλαμε για μεγάλη υποκρισια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΕΝΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ

    ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ,

    ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ

    ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΡΕΛΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ!


    ξυπνάτε ....ξημέρωσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 9.13
    Ακριβώς επειδή μιλάνε έτσι εμείς πρέπει να τους ενθαρρείνουμε;

    ''APLOSPOLITIS''Αν είσαι νέος και έχεις τόσο καθαρές σκέψεις μπράβο σου. Αν είσαι μεγάλος χαρά στο κουράγιο σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιο σεμνά ρε Μαρίκα...
    ======================
    Κάποτε, σε μια άλλη στήλη τα γραφόμενά μου, είπες ότι σε κάλυψαν πλήρως.
    Εσύ τώρα γιατί θες να με κουφάνεις;
    Με τον φιλαράκο σου έτσι επικοινωνείτε;
    Όσο απελευθερωμένος και να το παίξω, ειλικρινά δεν ξέρω αν θα μπορέσω να σε παρακολουθήσω.
    Εύχομαι να μην έχεις πάρει κάτι και σε πείραξε.

    Φιλικά
    gianniotis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόνο για απαγορεύσεις και ιδιωτικοποιήσεις είστε. Τι καλύτερο να περιμένει όμως κανείς; Κλασικοί δεξιοί.
    Μεταρρυθμίσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να τ'αφήσει αυτά ο Πλεύρης και να μας απαντήσει για τους φονιάδες που θάστελνε να σκοτώσουν την Τσέκου.

    Το ΛΑΟΣ, που οι βουλευτές του Αδωνις και Πλεύρης υποτίθεται ότι λαμβάναν επιστολές από τον τάχα μου αποπειραθέντα δικηγόρο-υπάλληλο του Πλεύρη, να μας πεί, τι σχέση έχουν με τους εκβιασμούς του Πλεύρη.

    Το ενδιαφέρον του για το τί διδάσκονται τα παιδιά μας να τ'αφήσει κατά μέρος. Οι μαφιόζοι, αντί να επιτίθενται ήρθε η ώρα να απολογηθούν.

    Φασισμός και υπόκοσμος πήγαιναν πάντα χέρι-χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο κάτω κάτω ταπαιδιά είναι ελεύθερα να κρίνουν την αλήθεια
    -------------------------------
    ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ;
    ΜΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΤΥΦΛΩΣΕ ΑΥΤΗ Η ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ;
    ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ 11,12 Η ΚΑΙ 13 ΕΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ "ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ";
    ΤΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ; ΣΕ ΒΛΑΚΕΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ;
    Ο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ Μ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.
    ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΥΠΕΡΑΝΩ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΟΤΣΑΝΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣ Ο ΕΝΗΛΙΚΑΣ.
    ΕΛΕΟΟΟΟΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο/Η wert01gf είπε...
    =====================

    ΚΙ ΕΣΥ ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και επειδή τοπε ο Πλέυρης , παναπει ότι ειναι οπωσδήποτε λάθος?? Αν ο Βεελζεβούλ. η απεικονιση του απόλυτου κακού πεί οτι 1+1=2 θα καταργησουτμε την αριθμητική??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειπαμε εσεις οι ψυχικα ανωμαλοι δηθεν αριστεροι, το μυαλο σας το εχετε στο κατω κεφαλι.Το επομενο βημα τωρα ειναι να προωθησετε στα σχολεια βιβλια με παιδικη πορνογραφια.Για να βρεθει καποιος (φασιστας)να το αποσυρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η απόφαση του δικαστηρίου ηταν σωστή και ο Πλεύρης εχει τα ιδια δικαιώματα με όλους τους έλληνες να προσφεύγει οποτε θελει στη δικαιοσυνη

    Δεν απαγορευτηκε το βιβλίο απλά αποσύρθηκε από τα σχολεία. Οι μαθητες εχουν χιλιάδες καλύτερα και πιο ωφελιμα βιβλία να διαβάσουν.
    Τωρα αν ο μπαμπας τους ειναι "απελευθερωμενος" (τρομαρα του!) ας παει να το αγορασει από το βιβλιοπωλείο της γειτονιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σώνει και καλά τα σκουπίδια του κάθε ψυχανώμαλου αριστεριστή πρέπει να τα διαβάζουν τα παιδιά στα σχολεία; Κι επειδή τον παίρνει 'προοδευτικά' ο Βαλλιανάτος μήπως πρέπει να εισαχθεί η διδασκαλία του 'παίρνειν' κι αυτή στα σχολεία; Αντε γαμηθείτε ρε, ψευτοπροοδευτικοί της πούτσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα μας απαντήσει ο Πλαύρης, τι σχέση έχει με τους δύο δικηγόρους που λέγανε στον Ζαχόπουλο να βγάλουν από την μέση την Τζέκου;

    Γιατί δεν μιλάει κανείς για την συμμορία εκβιαστών που διηύθυνε ο Πλέύρης ο ίδιος;

    Πιστεύεται ότι υπάρχει κανείς που πιστεύει, ότι τους εκβιασμούς τους έκανε ο Μπαλέρμπας και ο φούφουτος;

    Ο εισαγγελέας γιατί δεν καλεί τον Πλεύρη, να μιλήσει για την συμμετοχή του στο έγκλημα;

    Γιατί απαγγέλει κατηγορίες στους υπαλλήλους του και όχι στον ίδιο;

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κανονικα δεν πρεπει να απαγορευετε κανενα βιβλιο στα σχολεια.Καιρος ειναι να βαλουν στις βιβλιοθηκες λογοτεχνικα βιβλια με περιεχομενο την κτηνοβασια.Εχετε χασει το μετρο,για να νομιμοποιησετε την ανωμαλια σας την προωθειται στα παιδια.Εχετε γινει πολυ επικινδυνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιαννιωτη
    ΅Εχεις δικαιο που τρομαξες...μονο που εγώ δεν μιλώ ετσι.Ζητω συγνωμη για την γλώσσα μου..Απλα τα εγραψα και ειναι λιγα απο αυτα που ακουω απο νεα παιδια..
    Οσο για το βιβλιο, μυθιστόρημα ειναι και δεν εχει σχεση με ιστοριες και παρόμοια απ΄ότι εχω ακούσει..
    Να σου πω δεν πήρα τίποτα...αλλα αν συνεχίσουν ολα αυτα τα περιέργα...σίγουρα θα πάρω .Κι οχι μόνο εγώ αλλα όλοι μας για να αντέξουμε..Μια ντοπα εννοω..
    χεχεχε

    Α ρε χωριάτη εχεις δικαιο...Τα βάζουν με μια συγραφέα..και δικαιώνουν τον Πλευρη..και τα δικαιώματα του.. Εναν συνεργάτη και φιλο δολοφόνων..
    Ο Χριστος και η Παναγία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. PE XWPIATH!!!

    EFAGES TIN PIPA KAI TAPEXES!

    Xaxxaxaxaxxaxa


    Oust xenodouloi fataoules 'apisterosapakia' !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δειξτε μου ενα παιδι που ξενυχτησε διαβαζοντας λογοτεχνια αντι να βλεπει τσοντες στο ιντερνετ .Αϊντε μαλακες μας ταχετε κανει καρπουζια.Αντι να στραφουν οι νεοι στη λογοτεχνια τους αποπροσανατολιζετε με τις μπουρδες του πλευρη.Θα σοκαριστει πολυ ο μαθητης με το βιβλιο της σωτηροπουλου και φυσικα αμεσως μετα θα δει ενα βιντεακι στο κινητο του οπου πηδιουνται συμμαθητες του..να ξεχαρμανιασει!Αλλα τι να περιμενει κανεις απο υποκριτες σαν καιτου λογου σας.Δηλαδη αν ενας 14χρονος εμπαινε στο press-gr μερα μεσσημερι και διαβαζε τις γαργαλιστικες ιστοριουλες του babis η τον αλλο το χλιμιντζουρα το gr-sex θα αλλοτριωνοταν λιγοτερο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Ένα βιβλίο που έχει αγοραστεί από το Υπουργείο Παιδείας για να βρίσκεται στις σχολικές βιβλιοθήκες,οφείλει να έχει ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ σκοπό."
    Έτσι φαντάζεσαι τα σχολεία? Μόνο με "παιδαγωγικά" βιβλία? Άραγε ποιά είναι τα "παιδαγωγικά" βιβλία? Τι διαφορές έχουν από τα άλλα, τα μη "παιδαγωγικά". Και τι είναι η "παιδαγωγική"? Κάτι εντελώς διαφορετικό και ξέχωρο από την υπόλοιπη κοινωνία? Οπότε το σχολείο πρέπει να λειτουργεί σε γυάλα. Ή ακόμα καλύτερα πρέπει να λειτουργεί όπως ορίζουν οι ΄"ειδικοί" κάθε φορα γιατί αυτοί ξέρουν καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ANTE ME TO KALO ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΛΑΙΔΗΣ ΤΣΑΤΕΡΛΥ ΤΟΥ ΒΑΝ ΝΤΕ ΒΕΛΝΤΕ. ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΗΟ ΕΧΕΙ Ο κ. ΠΛΕΥΡΗΣ
    ΜΗ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ!!!
    ΜΠΕ-ΔΕΣ-ΜΑΘΕ-ΠΕΣ:
    http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. .
    .
    .

    To Press-gr καθιερώνει μια νέα αποκαλυπτική. "στήλη"
    σε όλη την χώρα!
    .
    Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για ακόμη περισσότερη ενημέρωση, σχετικά με το πώς θα επισκεφτείτε το WWW.SEX.GR Για να κονομάμε παίζοντας με τα νεύρα σας
    ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΗΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ καθιερώνει μια νέα στήλη: Με παρασκήνια και ειδήσεις -που δεν δημοσιεύονται, δυστυχώς, πουθενά αλλού- δηλαδή πως τον παίζει ο ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ εάν βάζει κολοδαχτυλο ο ένας στον άλλον και αλλά πολλά που θα σας συναρπάσουν

    ====παρακαλούνται όσοι έχουν καρδιακά προβλήματα να κλείσουν τον υπολογιστή και να πάνε για ύπνο μερσί====

    ===========================

    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ Μ Α Λ Α Κ Ε Σ ΤΟΥ PRESS_GR ΤΟ prestige ΤΟΥ blog ΤΟ ΧΑΣΑΤΕ.

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΧΩΝΑΝΕ ΓΕΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΕΔΩ.

    ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΟΥΝΟΛΙΓΟΥΡΗΔΕΣ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΤΣΟΝΤΑ
    ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ

    === ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΩΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΩΝ===
    .
    .
    .
    .
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. .
    .
    .

    To Press-gr καθιερώνει μια νέα αποκαλυπτική. "στήλη"
    σε όλη την χώρα!
    .
    Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για ακόμη περισσότερη ενημέρωση, σχετικά με το πώς θα επισκεφτείτε το WWW.SEX.GR Για να κονομάμε παίζοντας με τα νεύρα σας
    ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΗΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ καθιερώνει μια νέα στήλη: Με παρασκήνια και ειδήσεις -που δεν δημοσιεύονται, δυστυχώς, πουθενά αλλού- δηλαδή πως τον παίζει ο ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ εάν βάζει κολοδαχτυλο ο ένας στον άλλον και αλλά πολλά που θα σας συναρπάσουν. Που τρώνε τα λεφτά που βγάζουν από το GR-SEX σε ποιο παραδρομο της ΣΥΓΓΡΟΥ συχνάζουν

    ====παρακαλούνται όσοι έχουν καρδιακά προβλήματα να κλείσουν τον υπολογιστή και να πάνε για ύπνο μερσί====

    ===========================

    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ Μ Α Λ Α Κ Ε Σ ΤΟΥ PRESS_GR ΤΟ prestige ΤΟΥ blog ΤΟ ΧΑΣΑΤΕ.

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΧΩΝΑΝΕ ΓΕΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΕΔΩ.

    ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΟΥΝΟΛΙΓΟΥΡΗΔΕΣ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΤΣΟΝΤΑ
    ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ

    === ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΩΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΩΝ===
    .
    .
    .
    .
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση