GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραιτηθείτε για να ...προσληφθείτε!

. Ο ΔΟΛ θέλει να κλείσει δυο περιοδικά του αλλά χωρίς να πληρώσει ...αποζημιώσεις. Οι υποσχέσεις, οι απειλές και η νέα εταιρεία! . Κάποια π...

.
Ο ΔΟΛ θέλει να κλείσει δυο περιοδικά του αλλά χωρίς να πληρώσει ...αποζημιώσεις. Οι υποσχέσεις, οι απειλές και η νέα εταιρεία!
.
Κάποια πολύ σοβαρά πράγματα που λαμβάνουν χώρα στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη -δηλαδή ΔΟΛ- αυτές τις ημέρες. Και συγκεκριμένα στα περιοδικά Ram και Hitech, του τομέα περιοδικών επιστήμης και νέων τεχνολογιών του ΔΟΛ.
Οι εργαζόμενοι αυτών των δύο περιοδικών εκλήθησαν ένας μετά τον άλλον, για κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον διευθυντή του τομέα περιοδικών κύριο Σπίνουλα. Στην συνάντηση αυτή που έγινε στο γραφείο του τελευταίου, τους ειπώθηκαν σε γενικές γραμμές τα εξής πράγματα:
Ο ΔΟΛ δεν ενδιαφέρεται να κρατήσει άλλο τα δύο περιοδικά (Ram και Hitech) και θέλει να τα κλείσει και να απολύσει τους εργαζόμενους τους.
Ο κύριος Σπίνουλας -μετά από συμφωνία που έχει ήδη κάνει ή σκοπεύει να κάνει με τον ΔΟΛ- ενδιαφέρεται να κρατήσει τα περιοδικά και να τα μεταφέρει σε μια νέα εταιρεία, της οποίας αγνοείται η ονομασία, αλλά και η ίδια η ύπαρξη (ενδεχομένως δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα).
Ο κύριος Σπίνουλας ενδιαφέρεται να κρατήσει και να μεταφέρει το υπάρχον προσωπικό των δύο περιοδικών στην νέα εταιρεία, αλλά για να γίνει αυτό έθεσε στους εργαζόμενους (με τους οποίους μίλησε κατ’ ιδίαν, όπως είπα πιο πριν) τον υποχρεωτικό όρο να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους και να μην πάρουν αποζημιώσεις από τον ΔΟΛ, για όσα χρόνια δούλεψαν!!
Ο κύριος Σπίνουλας καθησύχασε τους εργαζόμενους των δύο περιοδικών λέγοντας τους ότι όποιος υπογράψει παραίτηση, θα του δοθεί αυτομάτως και μια έγγραφη εγγύηση που θα του κατοχυρώνει τα εργασιακά του δικαιώματα και θα του αναγνωρίζει τα χρόνια προϋπηρεσίας του στα περιοδικά του ΔΟΛ.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυρίου Σπίνουλα, σε περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος δεν υποβάλει την παραίτησή του και θελήσει να απολυθεί για να πάρει την αποζημίωσή του (κάτι απολύτως νόμιμο, ηθικό και λογικό) τότε αυτομάτως αποκλείεται από οποιαδήποτε μελλοντική πρόσληψη τόσο από την νέα εταιρεία που θα αναλάβει τα δύο περιοδικά, όσο και από τον ΔΟΛ!!!
Ο κύριος Σπίνουλας -σαν να μην έφτανε το όλο σκηνικό του εκβιασμού- είπε στους εργαζόμενους ότι θα έπρεπε να του απαντήσουν το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 5 Μαΐου.

Αυτό που συζητιόταν στους διαδρόμους, είναι ότι ο κύριος Σπίνουλας έκανε η θα κάνει μια μυστική συμφωνία με τον ΔΟΛ, για να πάρει τόσο τα ονόματα των περιοδικών, όσο και τον εξοπλισμό και τα όργανα μέτρησης που χρησιμοποιούνταν στα εργαστήρια των Ram & Hitech. Για να του δοθούν όμως αυτά χωρίς πληρωμή, θα έπρεπε ο ΔΟΛ να πληρώσει όσο το δυνατό λιγότερα χρήματα σε αποζημιώσεις!!! Εξ ου και τα προαναφερθέντα.
Επειδή σε αυτή την χώρα φαίνεται τελικά ότι τα καρτέλ λειτουργούν όχι μόνο στην αγορά τροφίμων, αλλά και στον χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης Μ.Μ.Ε., είμαι πολύ περίεργος να δω το πώς θα κινηθούν οι δημοσιογραφικές και συντακτικές ενώσεις, αλλά -το πιο βασικό- και οι Αρχές αυτής της χώρας, για να ερευνήσουν μια πρωτοφανή περίπτωση μαζικού εκβιασμού εργαζομένων. Περιπτώσεις σαν αυτή συμβαίνουν κάθε μέρα βέβαια.
Μ.Θ.
-----------------------------------------

39 σχόλια

  1. Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ...
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΠΑΣΟΚ.... ΠΟΥ ΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΗΠΙΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο "ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ" ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ !!

    ΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο "ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ"...


    ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΗΔΗ ΠΟΛΛΑ ΝΕΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ......

    ΕΙΔΕ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ.....neoi kai nees..

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ...
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΠΑΣΟΚ.... ΠΟΥ ΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΗΠΙΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο "ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ" ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ !!

    ΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο "ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ"...


    ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΗΔΗ ΠΟΛΛΑ ΝΕΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ......

    ΕΙΔΕ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ.....neoi kai nees..
    ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤ...Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ... ΤΗΣ Β ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΑΠΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΕΝΤΟΣ ΕΠΤΑ ΜΗΝΩΝ...ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΕ ΠΟΛΛΑ ΙΚΑΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ...
    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΠΑΣΟΚ.... ΠΟΥ ΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΗΠΙΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...

    4 Μάϊος 2008 12:29 πμ

    =================================

    ...μα αυτοί είναι/ήταν πάντα με την Ντόρα..ούπς σόρυ τον Μπένι εννοώ!


    ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφήστε τις βλακείες και πείτε τώρα τι θα γίνει με τους εργαζόμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιός είναι αυτός ο Σπίνουλας και ποιά είναι η πορεία του στο χώρο ώστε από εργαζόμενος στο ΔΟΛ να είναι σε θέση να αγοράσει τα περιοδικά; (Όπως κατάλαβα από το άρθρο ότι πρόκειται να γίνει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "όποιος υπογράψει παραίτηση, θα του δοθεί αυτομάτως και μια έγγραφη εγγύηση που θα του κατοχυρώνει τα εργασιακά του δικαιώματα και θα του αναγνωρίζει τα χρόνια προϋπηρεσίας του στα περιοδικά του ΔΟΛ"

    Αυτό γιατί μου ακούγεται οξύμωρο; Τα χρόνια προυπηρεσίας με ποιόν τρόπο θα αναγνωριστούν, δεδομένου ότι δε μιλάμε για το δημόσιο και η προυπηρεσία ούτως ή άλλως προκύπτει από τα ένσημα; Επιπλέον, αφού κάποιος παραιτείται τι εργασιακά δικαιώματα έχει, αφού πλέον παραιτήθηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γρήγορα τον εισαγγελέα και την επιθεώρηση εργασίας επάνω στον Σπίνουλα και τον όποιο Σπίνουλα έχει το θράσος να παριστάνει τον πονηρό...

    Η απάτη έχει τα όριά της..

    Αγαπητοί φίλοι δημοσιογράφοι, μην παραιτηθεί κανείς... Χέστε όλοι μαζί τον Σπίνουλα και τσακίστε τον με τις παρανομίες που έχει αποδεδειγμένα πράξει...

    Την έχει χεσμένη την φωλιά του...

    Τα δυο περιοδικά έχουν τελειώσει... Ποιός διαβάζει περιοδικά αυτού του τύπου σε χαρτί πλέον... Τι στο καλό υπαρχει στο internet…

    Ο κύριος Σπίνουλας έχει κολλήσει σε άλλες εποχές... ας μείνει κολλημένος εκεί... μην τον ξυπνήσει κανείς...

    Σσσσσσσς... μην τον ξυπνήσετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΔΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ.
    ΤΟ PRESS-GR ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΝΑ ΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχώς η παραπάνω τακτική έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιό συνηθισμένη τακτική σε πολλές εταιρείες.

    Το καινούριο σπόρ του Έλληνα είναι το φαγοπότι και η ρουφιανιά σε όλα τα επίπεδα. Είναι η ηθική κληρονομιά του παπανδρεϊκού καθεστότως που έζησε η Ελλάδα και που είναι η ταφόπλακα του Ελληνικού κράτους.
    Επί είκοσι και πλέον χρόνια η Ελλάδα αποτέλεσε, με τις ευλογίες του παπανδρέου, το εκκολαπτήριο κάθε είδους χαφιέδων, ρουφιάνων, απατεώνων, κλεφταράδων, καταχραστών, αλητών, λαμογιών και τόσων άλλων "φρούτων" του δημοκρατικού στρατού των ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΩΝ (το ξεχάσαμε αυτό Ε;;;)που έχουν ανεπανώρθωτα,κατ'εμέ", καταστρέψει τη χώρα αφού έχουν μετατρέψει τον πλούτο του λαού(όχι του πράσινου λαού που εκόπτετο ο παπανδρέου)σε βίλες και κότερα.
    Εκεί που είχαμε τον "επικατάρρατο" κατόρθωσε ο πολύς και βαθιά δημοκράτης παπανδρέου (με το ανδρίκελο γιωργάκη που έχει τις ίδιες ευθύνες) να μετατρέψει τους μισούς 'Ελληνες σε δούλους των άλλων μισών...

    Η κυβέρνηση καραμανλή που βέβαια έχει πολλές ευθύνες έχει για μένα ένα μικρό έστω ελλαφρυντικό:
    έχει προσκρούσει στο παρακράτος του πασοκ.
    Μπορεί να είναι κακό το ότι πολλοί απο τα παπανδρεϊκά λαμόγια να είναι τώρα γλύφτες στον καραμανλή(αυτό έγινε και πρώην χουντικών που έγιναν αυτοστιγμή πράσινοι δημοκράτες και σήμερα πλέ..)αλλά η καλά αμοιβόμενη σοσιαλιστική μισαλλοδοξία(ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά) με βολέματα σε δημόσιο κ.α, αλλά αυτό είναι το χειρότερο.
    Γιατί καλλιεργήθηκε αμοιβόμενο μίσος μισαλοδοξίας.
    Αυτό το λέω με αποδείξεις γιατί το ένοιωσα και κατάλαβα οτι αυτή η κυβέρνηση θα αποτύχει, αμμέσως μετά τις εκλογές του 2004.
    Βρισκόμενος στους χώρους δημόσιων νοσοκομείων(που είναι χώρος κλασσικού παραδείγματος των όσων παρπάνω παρέθεσα) ,λόγω της δουλειάς μου.Μπορώ να περιγράψω την κατάσταση που επικρατούσε ως ένα εκνευρισμένο μελλίσι και άκουγες στους διαδρόμους ,απο την τελευταία καθαρίστρια μέχρι τον πρώτο γιατρό, τον εκνευρισμό να εκφράζεται με φράσεις τύπου "θα τους γαμήσουμε θα τους γαμήσουμε" και είχα πάθει ΣΟΚ !!!

    Επανέρχομαι στο αρχικό θέμα με αυτά που έγιναν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα φαίνονται τώρα.
    Οι ρουφιάνοι που είναι στελέχη των περρισοτέρων εταιριών αυτά κάνουν.Το έχω ζήσει και εγώ το φαινόμενο.Απλά ήμουν τυχερός γιατί είχα αποζημιωθεί το 2000 σε αντίστοιχη περίπτωση.Αργότερα όμως όταν το κλίμα έγινε όπως σήμερα στο ΔΟΛ άλλοι συνάδελφοι έζησαν τέτοιες καταστάσεις και απειλές...
    Να δούμε που θα ξέσπάσει αυτή η κατάσταση.
    'Ισως σε ....... ένοπλες διαμαρτυρίες - εξεγέρσεις ,τύπου γαλλικής επανάστασης, απο την πείνα του λαού ....
    ΜΑΚΑΡΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ζητώ συνεργασίες και απασχολήσεις ως ηθοποιός, τραγουδιστής και παρουσιαστής και δέχομαι οποιαδήποτε επαγγελματική πρόταση ή τυχόν συνεντεύξεις στα ΜΜΕ.

    Μπορώ να συμμετέχω σε θεατρικές παράστάσεις,να τραγουδώ σε νυχτερινά κέντρα ή σε ιδιαίτερες σκηνές,να παρουσιάζω εκπομπές στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

    Επισης παρουσιάζομαι δωρεάν για φιλανθρωπικούς και ζωοφιλικούς σκοπούς.

    Δίνω δε συνετεύξεις για μένα αλλα και για την φιλία μου με την καινούργια Μαίριλιν Μονρό (Merilyn Monroe) του κόσμου Παρίς Χίλτον (Paris Hilton).

    Επίσης πολάω τα ωραιότερα Τσιουάουα (Chihuahua)σκυλιά του κόσμου με F.C.I γνησιότητας και Κ.Ο.Ε μακρύτριχα και κοντότριχα.

    Επίσης λόγο των εννέα διπλωμάτων αστρολογίας που διαθέτω,δέχομαι επισκέψεις απο αξιόλογα άτομα για αστρολογικές προβλέψεις καρμικής αστρολογίας.

    Με αγάπη γιατί ανήκω σε όλο τον κόσμο που λατρεύω και αγαπώ χωρίς σύνορα. Είμαστε όλοι αδέλφια. Ζω για να δώσω σε όλο τον πλανήτη.

    Ευχαριστώ πολύ,
    ο Εθνικός Σταρ της Ελλάδας,
    Ανδρέας Ευαγγελόπουλος.

    Αλληλογραφία:
    Αγίων Σαράντα 55, Νέα Ερυθραία,
    Μορτερό - Καστρί, 146-71, Αθήνα,
    Τηλ.: 6944-90 25 39, 210-620.49 90,
    E-mail: nationalstarparishilton@yahoo.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλα που εχουμε και το pressgr να ενημερωνομαστε γιατι τα χαζοκαναλα και οι βλακοεφημεριδες μονο κουτοχορτο μας ταιζουν.

    Σχετικα με το Σπινουλα ηταν απο παλια συνεργατης του περιοδικου RAM -εγραφε αρθρα κλπ. Για την εξελιξη του δεν ξερω τα πως και τα γιατι παντως. Γεγονος παντως ειναι οτι κι εγω αγοραζα το RAM για πολλα χρονια γιατι ηταν αξιοπιστο και ολα του τα τεστ ησαν αναλυτικα και εβγαζαν την αληθεια. Δυστηχως ομως τα τελευταια 5 χρονια περιπου αυτο αρχισε σταδιακα να αλλαζει και το περιοδικο καταντησε οπως ολα τα εντυπα στην Ελλαδα: "διαπλεκομενο" . Τα τεστ απο αναλυτικα εγιναν περιγραφικα και επαψαν να αντιμετωπιζουν τον αναγνωστη σαν νοημονα ανθρωπο. Τον εβλεπαν μονο σαν καταναλωτη και με τα ευμενη σχολια τους για αχρηστα gadgets προσπαθουσαν να τον εξωθησουν σε αγορες. Πιστευω πως ο κοσμος σιγα σιγα το καταλαβε αυτο κι επαψε να αγοραζει το περιοδικο.

    Τωρα δεν ξερω αν ο Σπινουλας κανει οτ καλο πεδι για να παρει το περιοδικο στα χερια του και να το μετατρεψει οπως παλια (ασπιλο κι αμολυντο) αλλα δε νομιζω. Νομιζω οτι τελικως ολα εδω πληρωνονται. Ολοι αυτοι οι εργαζομενοι στο RAM που πουλησαν την ψυχη τους στο διαβολο τα τελευταια χρονια αντιλαμβανονται πλεον οτι ο διαβολος ηρθε να τους την παρει. Ας τους γινει μαθημα λοιπον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παιδιά μπαίνω εδώ και μήνες καθημερινά στο press.gr και είναι η πρώτη φορά που στέλνω κάποιο σχόλιο γιατί το θέμα είναι πραγματικά πάρα πάρα πολύ σοβαρό.
    Δεν έχω καμία σχέση με κάποιον υπάλληλο ή το περιοδικό και ούτε το αγόραζα. Θα μπορούσε όμως ο καθένας μας να ήταν στη θέση των εργαζομένων και έτσι είναι επιβεβλημένη η στήριξή μας.
    Αυτό που θέλω να ρωτήσω καταρχάς είναι: Ο εισαγγελέας θα επέμβει;;;
    Και κάτι άλλο πολύ σημαντικό: Ποίος σας λέει ότι αν οι αργαζόμενοι το δεχτούν και πάρει ο Σπίνουλας τα περιοδικά, σε λίγο καιρό δε θα κλείσουν και τότε θα δικαιούνται ελάχιστη αποζημίωση;; Αυτό το σενάριο μπορεί να είναι είτε προμελετημένο, είτε απλά να μην πάει καλά το περιοδικό και να κλείσει.
    Προτείνω λοιπόν στους εργαζόμενους να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να μην το δεχτεί κανείς. Χωρίς αυτούς άλλωστε κανένας Σπίνουλας δε μπορεί να κάνει τίποτα. Τους προτείνω επίσης να το καταγγείλουν στις αρχές και όχι μόνο σε blogs. Κι εμείς οφείλουμε να το διαδώσουμε...
    Συγχαρητήρια και πάλι για την είδηση!

    ΥΓ: Bloggers, μην πιστεύετε απόλυτα κανέναν. Ούτε καν to press. Διαβάζετε και φιλτράρετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κατά τα άλλα η δον Φάνη τρέχει να σώσει το ασφαλιστικό και τις μαύρες τρύπες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το κόλπο είναι γνωστό στον εκδοτικό χώρο και στα ΜΜΕ. Η Διοίκηση της μητρικής Εταιρείας (ΔΟΛ, Λαμπράκης, Ψυχάρης, κλπ) μαζί με τον αχυράνθρωπό τους (Σπίνουλας) δημιουργούν μια νέα εταιρεία την οποία για χ-ψ λόγους μετά από ένα χρονικό διάστημα κλείνουν. Αποτέλεσμα;

    Κερδισμένοι: η Διοίκηση, αφού γλιτώνει τις αποζημιώσεις οι οποίες και γράφονται με θετικό πρόσημο στον ισολογισμό της Εταιρείας (μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για εταιρείες εισηγμένες στο χρηματιστήριο). Ευνοημένοι, λοιπόν, και οι μέτοχοι. Ευνοημένος όμως και ο αχυράνθρωπος αφού θα έχει τσεπώσει ένα γερό ποσό και άλλες διευκολύνσεις για τις υπηρεσίες του.

    Χαμένοι: Όλοι οι εργαζόμενοι που όπως πάντα οδηγούνται σαν πρόβατα στη σφαγή. Χαμένη όμως και η πολιτεία που βλέπει για ακόμη μία φορά τους θεσμούς της να ποδοπατούνται, αλλά και όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς και οι συντακτικές ενώσεις που βουτηγμένες μέσα στην διαπλοκή αδυνατούν πλέον να προστατεύσουν τα απλά δικαιώματα των πολιτών και συνανθρώπων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε Μπαζιωτόπουλε μήπως είσαι κοπρόφιλος ; Οτι και να διαβάσεις το «χέσε» δεν το ξεχνάς να το βάζεις. Και τι δουλειά έκανες ανόητε για να εκφέρεις γνώμη ; Κανένας συνταξιούχος του δημοσίου θα είσαι που αντί να λέει στο καφενείο «Αν με κάνανε πρωθυπουργό θα βλέπατε» το λέει στο ίντερνετ. Τέλος πάντων πλάκα έχει το ανθρωπάκι...
    Τώρα για τον Σπίνουλα. Χαμένα θα πάνε αλλά έτσι για την πλάκα. Ο Σπίνουλας είναι δημιούργημα των Τεχνικών Εκδόσεων του Καββαθά, έκανε λαϊκό το RAM όταν έφυγε ο Χοϊδάς, που το παλικάρι μέτραγε και μετά εδρεώθηκε με τον Μπιλίρη και τον Χατζή στο άνοιγμα του ΔΟΛ που διέλυσε την τιμή της μετοχής.
    Ελα Μπαζιωτόπουλε τώρα γράψε κάτι για να δείξεις ότι ξέρεις για ποιους μιλάω. Αντε με τον κάθε τρόμπα που δεν θα πέρναγε έξω από τον ΔΟΛ στην Μιχαλακοπούλου και θέλει να δίνει και συμβουλές στην πιάτσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σε απαντηση του προηγουμενου.
    Φαινεται οτι ξερεις τι συμβαινει στον ΔΟΛ. Αφου το ξερουν οσοι δουλευουν εκει οτι ολοι οι εργοδοτες τους ειναι απατεωνες και εκλεψαν τα χρηματα του κοσμακι στο χρηματηστηριο και συνεχιζουν να κλεβουν μεσω των διαφορων εταιρειων τους το δημοσιο τοτε γιατι περιμεναν τοσο καιρο.
    Οσο παιρνανε το μισθο (τα κλεμμενα λεφτα) ολα ηταν καλα και τους γραφανε ολους αλλα τωρα που θα μεινουν απο δουλεια τσουζει λιγο.
    Καλα να παθουν οσοι εργαζονται για απατεωνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για να δεις ότι ξέρω τι λέω ανώνυμε 7:18, μετά τους Μπιλιροχατζήδες που πήραν πόδι από τον ΔΟΛ για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου κι ο ένας τράβηξε κατά Άργος μεριά και ο άλλος ψήνει μπιφτέκια, ο Σπίνουλας περιέργως την γλύτωσε. Αργότερα σήκωσε πάλι κεφάλι όταν τα βρήκε με τον φίλο του τον Λάλα και μαζί με τον Καστρινάκη, τον διευθυντή προμηθειών του ΔΟΛ, βαλαν χέρι στο γλυκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγώ πάντως θυμάμαι ότι ο Σπίνουλας εμφανίστηκε μαζί με το RAM. Βέβαια έχω σταματήσει εδώ και χρόνια να αγοράζω τέτοια περιοδικά γιατί δε βρίσκω να προσφέρουν πλέον τίποτα στην εποχή του Internet.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλή η δημοκρατική ατμόσφαιρα των blog, αλλά δυστυχώς πρέπει να διαβάζουμε και τις μαλακίες κάθε καραγκιόζη που δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα. Πρώτον: Όπως λέει και ο φίλος των 7:18, ο κάθε παπάρας που περνάει έξω από την Μιχαλακοπούλου 80, ή έχει κάποιον γνωστό που δουλεύει στον ΔΟΛ και ακούει το ράδιο-αρβύλα των διαδρόμων, όχι μόνο έχει άποψη, αλλά την κοινοποιεί και σε εμάς. Έξω ρε ρόμπες. Όποιος δεν γνωρίζει τον Σπίνουλα να πάει να ρωτήσει τους εργαζόμενους στον Τομέα Εκδόσεων Επιστήμης και Τεχνολογίας για να του πουν τι έκανε ο άνθρωπος για να διασώζει κάθε τόσο τους υπαλλήλους από τις εκκαθαρίσεις Ψυχάρη. Δεύτερον: αν δεν έπαιρνε τα περιοδικά ο Σπίνουλας κάπου 60 άτομα θα ήταν άνεργα σε κανα-δυο μήνες. Ο ίδιος δεν νομίζω να είχε πρόβλημα να βρει αλλού δουλειά. Τρίτον: ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙ Ο ΔΟΛ 60 ΑΤΟΜΑ, ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ; Θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι ο όρος τέθηκε από τον ΔΟΛ (διάβαζε Ψυχάρη) και όχι από τον Σπίνουλα; Τι εκβιασμός των εργαζομένων και παπαριές; Τέταρτον: Το θέμα δεν θα κλείσει εδώ. Μην ξεχνάτε ότι στον Τομέα υπάρχει κι άλλο περιοδικό, η ναυαρχίδα του ΔΟΛ, το National Geographic, το οποίο λόγω συμφωνιών με Αμερικάνους και prestige, δεν παίρνει μαζί του ο Σπίνουλας. To περιοδικό το τρέχει ο γνωστός πανεπιστημιακός Ν.Σ. Μάργαρης με ομάδα ιδιαίτερα δυνατή - αν κρίνω από το ότι το 2000 ήταν 17 άτομα και μετά από περασμένες εκκαθαρίσεις Ψυχάρη έχουν μείνει πιο λίγοι από τους μισούς. Σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις κι εκεί, και τότε θα πέσει πολύ γέλιο...
    Πέμπτον: Όσοι βιάζονται να προεξοφλήσουν το κλείσιμο της εταιρείας του Σπίνουλα δεν θα ικανοποιηθούν. Τα περιοδικά είναι κερδοφόρα και ο Σπίνουλας έχει σκοπό να βγάλει κι άλλα. Και το παιχνίδι το γνωρίζει ΠΟΛΥ-ΚΑΛΑ. Τώρα θα μου πείτε γιατί τα διώχνει ο ΔΟΛ, αφού είναι κερδοφόρα; Η απάντηση είναι γνωστή μόνο στον ίδιο τον κο Ψυχάρη. Προφανώς για τους ίδιους λόγους που έκλεισε το National Geographic Traveler, ή το Discovery & Science: Δηλαδή χωρίς κανέναν απολύτως λόγο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρε Μ.Θ. τι μας λές τώρα; Που ζεις, στον Άρη; Ποιές δημοσιογραφικές και συντακτικές ενώσεις; Οι μισοί εκεί μέσα δουλεύουν με μπλοκάκια και άλλοι τόσοι εξωτερικοί με μπλοκάκια. Και μας λές για αποζημιώσεις και δικαιώματα. Δεν λες καλά που αντί να πάει ο Σπίνουλας ν αβρει μια καλοπληρωμένη θέση μεγαλοmanager σε ανταγωνιστικό όμιλο (κρα κάνουνε), πήρε τον κόσμο και ανοίγει εταιρεία να έχουν μια δουλειά όι χριστιανοί. Και πού είσαι: άμα δεν είσαι καλά πληροφορημένος, μην κάνεις τον εργατοπατέρα, διότι αν δεν το κατάλαβες, γράφεις μαλακίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η εξαίρεση της χώρας μας από το πρωτόκολλο του Κιότο, λόγω ανυπαρξίας αξιόπιστου συστήματος καταμέτρησης των ρύπων, εκθέτει για ακόμα μία φορά τη χώρα μας και προκαλεί την παρέμβαση του ΟΗΕ, ο οποίος δείχνει "κόκκινη κάρτα" στην Ελλάδα για τη συνεχιζόμενη έλλειψη περιβαλλοντικής πολιτικής.

    Μάλιστα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να προσφύγει στο ευρωδικαστήριο κατά της Ελλάδας, καθώς η συμφωνία του Κιότο αποτελεί τμήμα της κοινοτικής νομοθεσίας, ενώ η Ελλάδα είναι η μόνη ανάμεσα σε 141 κράτη που αποβλήθηκε από τα κριτήρια του Κιότο.

    Kαψαμπέλη πουσταρά σου γαμιέται η μαμά.

    Όπως εξήγησε στο ΣΚΑΪ ο υπεύθυνος Τύπου της Επιτροπής για την κλιματική αλλαγή του ΟΗΕ Τζον Χέι, η Ελλάδα αποκλείστηκε από το σύστημα εμπορίας ρύπων που προβλέπει το Πρωτόκολλο, καθώς αθέτησε τις υποχρεώσεις μέτρησης και καταγραφής των ρύπων.


    • Αποκλείστηκε η Ελλάδα
    • Ο ΣΚΑΪ προειδοποιούσε
    Για λανθασμένους χειρισμούς από το 1995 στο σύστημα απογραφής εκπομπών αερίων που χειριζόταν το Αστεροσκοπείο Αθηνών έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Σταύρος Καλογιάννης, ο οποίος παραδέχτηκε ότι "είμαστε σε καθεστώς μη συμμόρφωσης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δηλαδή ο κάθε Σπίνουλας από φιλανθρωπία λέει στους εργαζόμενους να παραιτηθούν αν θέλουν να έχουν δουλειά στο μέλλον;

    Όσο για τον συγκεκριμένο, που κάποιοι τον κρίνουν ως τρομερό μάνατζερ, εγώ σταμάτησα να αγοράζω το RAM από τότε που ανακάλυψα τα ξένα περιοδικά γιατί ήθελα τα λεφτά που δίνω για περιοδικό να πιάνουν τόπο και όχι να παίρνω σελίδες ολόκληρες για κοσμολογία και άσχετα θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Στον αλητήριο Ανώνυμο (4 Μάϊος 2008 7:18 μμ)

    Προτείνω να σκεφθεί οτι το θέμα αυτό είναι πολυ σοβαρό για να χώνει την σκατομένη φάτσα του...

    Όσο αφορά τις ειδικές γνώσεις σου αποβλακωμένο τσιράκι του μέσου που υποστηρίζεις... Ε τι τσιράκι θάσουνα αν δεν ήξερες και δυο ονόματα... που στα έβαλαν με ένεση διότι πάλι τα ξεχνούσες;

    Εδώ ανώνυμη χυδαιόφατσα... δεν μας ενδιαφέρει το ιστορικό του Σπίνουλα αλλά η εξαπάτηση των εργαζομένων στο ΡΑΜ με τεχνάσματα χαμηλής επινόησης...

    Βέβαια είναι απόλυτα νόμιμα μέχρι τη στιγμή που κάποιοι θα πάρουν την απόφαση να καταγγείλουν την συναλλαγή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Ανώνυμε (5 Μάϊος 2008 12:00 πμ)

    κατέβα μερικά σκαλιά και άσε τις ψευτοδημοσιαγραφικές μαγκιές του μπακάλικου... δεν μετράνε δικέ μου...

    Εδώ δεν θα υποστηρίξουμε κανένα χλυδάτο που χρησιμοποιεί τεχνικές εξαπάτησης... και αν ο Σπίνουλας είναι τόσο λαμπρό και άξιο παλληκάρι ας παει αλλού να παίζει με τους βώλους του...

    Αλλα αν ήταν θα είχε παράστημα και δεν θα έμπαινε σε αυτή την σκατο συναλλαγή αλλά θα έλεγε στον Ψυχάρη να παει να χαθεί... Δεν το είπε όμως διότι κόττισε και όποιος κοττίζει έχει όλη την ευθύνη και δεν αξίζει κανένα θαυμασμό...

    Όσοι πιστεύουν οτι θα φτιάξει άλλο περιοδικό και υπογράψουν θα σιχαίνονται τον ίδιο τους τον εαυτό αργότερα...

    Όλοι μαζί λοιπόν φτύστε την συναλλαγή στα μούτρα όποιου σας την προτείνει...

    Κάντε τη φάτσα του να μουσκέψει στο φτύμα και καμία άλλη κουβέντα. Ροχάλα στο πρόσωπο και έξω απο το γραφείο του οποιουδήποτε σας προτείνει παράνομες συναλλαγές....

    Αν απειλήσει συμβουλή δικηγόρου-εργατολόγου και μήνυση χωρίς χρονοτριβή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. "Αν ηταν η ψωλη βιολι, θα το παιζανε πολλοι".(Λαικη παροιμια).
    Αν ξερατε το Θ. Σπινουλα, δεν θα λεγατε τοσες μπαρουφες γι αυτον.
    Εγω, που τον ξερω 30 χρονια, μπορω να πω, οτι προκειται για ατομο ικανο, υψηλης ευφυιας, εργασιομανες, και τελειομανες.
    Αρχισε να ασχολειται με τα συστηματα ηχου, που τα ειχε σπουδασει στο ΕΜΠ, πιο πολυ απο μερακι και κολλημα, παρα απο βιοπορισμο.
    Αυτος ξεκινησε με τον "ΗΧΟ",του Καββαθα και αφου δουλεψε μετα σε εταιρια μελετης και κατασκευης ηλεκτρονικως μηχανηματων, ως μελετητης,ξεκινησε με τα RAM και HiTech, τα οποια συντομα, εγιναν leaders στο χωρο, μακραν απο τα αλλα.(Εδω ισχυει και η ανωτερω παροιμια).
    Τωρα για το φιλο, που λεει οτι σταματησε να τα αγοραζει, γιατι τα εβρισκε στο Ιντερνετ, μαλλον θα εννοει οτι απλως δεν καταλαβαινε τι διαβαζε και ετσι επεσε στη σουπα του Ιντερνετ, για να καταλαβει.
    Αν ειχε παει στα εργαστηρια του περιοδικου, που για πρωτη φορα στην Ελλαδα εγιναν απο περιοδικο, θα ειχε ανοιξει το στομα του για τη δουλεια που γινοταν εκει μεσα.
    Αλλα τι καθομαι και κουβεντιαζω τωρα με ανθρωπους, που εφαρμοζουν το ου με πεισεις καν με πεισεις;
    Τωρα για τα σημερινα, δεν τα ξερω και δεν θα πω τιποτα.Εκεινο που ηξερα, ειναι οτι οσο ηταν επι κεφαλης ο Λαμπρακης, δεν ειχαν προβλημα τα περιοδικα, και το προβλημα αρχισε, απο τη στιγμη που τα ηνια ανελαβε ο Ψυχαρης.
    Τωρα το πως και το γιατι, δεν το γνωριζω.
    Επειδη, ολα τα παιδια, τουλαχιστον στο HiTech, τα γνωριζω, ευχομαι να παει καλα η προσπαθεια να μην κλεισουν τα περιοδικα και για να διαβαζω εγω και αλλοι, αυτο που μας αρεσει, αλλα και το κυριοτερο, για να μη χασουν τις δουλειες τους τοσοι ανθρωποι.
    Απλως και λογω του οτι ξερω το Θοδωρο, δεν πιστευω οτι προσπαθει να χαντακωσει τους εργαζομενους, με τους οποιους ειναι μαζι τοσα χρονια. Πιστευω οτι θα κανει ο,τι μπορει για καλυτερα.
    Απλως πιστευω λεω, γιατι δεν εχω καμμια πληροφορια για το τι γινεται "απο πισω".
    Ευχομαι να πανε ολα καλα και να κρατηθουν οι δουλειες σε ολους τους φιλους, που εργαζονται στα δυο περιοδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Theodore,

    κανείς δεν υβρίζει το αξιόλογο παρελθόν του κυρίου Σπίνουλα...

    Τα περιοδικά του τα διάβαζα όσα χρόνια είναι στην αγορά και σε διαβεβαιώ ότι διαβάζω περιοδικά ήχου απο τις αρχές της δεκαετίας του 70 (θυμάσαι την τεχνική εκλογή;) και υπολογιστών απο τις αρχές της δεκαετίας του 80.

    Όμως εδώ δεν κρίνουμε τις αναμφίβολα λαμπρές σπουδές, ευφυΐα και ικανότητα διαχείρισης των περιοδικών...

    Τα περιοδικά στην καλή εποχή τους, δηλαδή σχεδόν μέχρι πρόσφατα, ήταν πετυχημένα και τα εργαστηριακά αποτελέσματα με συνέπεια πριν θυσιαστούν... στον βωμό των εσόδων απο διαφημίσεις...

    Εκείνο που κρίνουμε είναι το τώρα.

    Και το τώρα το κρίνουμε δυστυχώς βάσει φημών.

    Αν οτι ελέχθη για τον εκβιασμό ήταν ψέμα, τότε αχρείος είναι αυτός που διέδωσε την ψευδή φήμη... Βρείτε τον και εξηγήστε του...

    Αν πάλι είναι αλήθεια η εκβιαστική συναλλαγή, τότε ο κύριο Σπίνουλας με μια μονοκονδυλιά αμαύρωσε ένα αξιολογότατο παρελθόν και δεν θα καθαρίσει ποτέ... Αυτή η μαυρίλα δεν έχει αντίδοδο, περονιάζει το δέρμα μέσα-μέσα και χρειάζεται γδάρσιμο για να φύγει...

    Όποιος έχει την αλήθεια ας έχει και τα κότσια να την πει για να καθαρίσει το τοπίο... Άλλωστε κάποιος θα βρεθεί που δεν θα υπογράψει... ας μιλήσει λοιπόν επωνύμως ως Χαράλαμπος... ή όπως τον λενε τέλος πάντων...

    Αν δεν εμφανιστεί κανείς να μιλήσει επώνυμα, ο κύριος Σπίνουλας αποκαθιστάται πλήρως διότι πρόκειται για κατινίστικη προβοκάτσια στο πρόσωπό του.

    Διαλέχτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Υπάρχουν στην Ελλάδα εταιρίες "μελετης και κατασκευης ηλεκτρονικως μηχανηματων"; Μη τρελαθούμε κιόλας. Σιγά μη μας πεις ότι υπάρχουν και εταιρίες κατασκευής μικροεπεξεργαστών.

    Όσο για το RAM, που κάποιοι θεωρούν πολύ δυσνόητο για εμάς τους κοινούς θνητούς, το μισό περιοδικό ήταν πως να χρησιμοποιήσεις προγράμματα που έβρισκες στο internet πχ για dvd ripping, το άλλο μισό τεστς που εμένα δε μου έλεγαν τίποτα γιατί η δική μου εμπειρία διαφωνούσε με τα αποτελέσματά τους, και ότι έμενε ήταν άρθρα για το σύμπαν και τη φιλοσοφία.

    Τα ξένα περιοδικά ήταν (και είναι) απείρως καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτές οι ¨"λαμπρές σπουδές" ποιές είναι; Γιατί εγώ βλέπω να αναφέρεται μόνο το ΕΜΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κοιτα, κατ αρχας, δεν ξερω, τι ηταν αυτο που τον εκανε να αρχισει να δουλευει,απο πολυ νωρις, στον ΗΧΟ.
    Νομιζω οτι του αρεσε το αντικειμενο (ηχος και αναπαραγωγη του),τοσο πολυ, που δεν ενδιαφερθηκε για παραπερα τιτλους.
    Εξ αλλου, για τη δουλεια που κανει, φανηκε εκ του αποτελεσματος, οτι τα ειχε τα προσοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το να φτύνεις ότι δεν μπορείς να πιάσεις, είναι μια καλή ψυχοθεραπία (ιδιαίτερα για ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ)...
    Εκτός και αν δεν είναι αυθόρμητα όσα γράφονται εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΕΛΕΟΣ!! ΠΗΞΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΚΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ, ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΦΟΔΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ-ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ...

    Δεν γνωρίζω ποιες σχολές έχει τελειώσει ο Σπίνουλας και ούτε με ενδιαφέρει. Η ουσία των πραγμάτων, άλλωστε, δεν εντοπίζεται στις σπουδές του. Ο άνθρωπος, ανεξάρτητα από τον χαρακτήρα και τις προθέσεις του, πολύ σύντομα θα αποκτήσει έναν δικό του εκδοτικό οργανισμό. Αυτό συνεπάγεται ένα και μόνο πράγμα: Ο κ. Σπίνουλας θα ενταχθεί στην Αστική Τάξη! Σαν μέλος της, είτε του αρέσει είτε όχι, θα πρέπει να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και αυτό νομίζω οτι όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει.

    Όσο για τους εργαζόμενους, η λύση βρίσκεται μακρυά από δικηγόρους και πάσης φύσης νομικούς συμβούλους. Αυτές οι απόψεις μου θυμίζουν επανάασταση από τον καναπέ... "μη λερωθούμε κιόλας!"... Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αγωνιστούν συλλογικά για να υπερασπίσουν και να διευρύνουν τα διακιώματά τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν φταίει κανείς άλλος. Φταίνε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που υποκύπτουν στον εκβιασμό του κάθε Σπίνουλα ο οποίος μάλιστα θρασύτατα παριστάνει και τον σωτήρα των εργαζομένων. Δεν χρειάζονται "σωτήρες" οι εργαζόμενοι. Οταν μάλιστα οι "σωτήρες" αυτοί είναι τζογαδόροι και νταβατζήδες μέχρι το κόκκαλο. Η στοιχειώδης αξιοπρέπεια επιβάλλει την επιλογή της απόλυσης παρά της παραίτησης υπό εκβιασμό. Κάθε εργοδοτικός εκβιασμός που περνάει είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψει στο μέλλον ακόμα πιο αισχρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ρώτησε κανένας μαλάκας τους εργαζόμενους να μάθει τι έχουν να πουν; Όχι τους 2-3 συγκεκριμένους που άρχισαν αυτό το θρεντ αλλά και μερικούς άλλους; Νοιώθουν άραγε εκβιαζόμενοι ή ανακουφισμένοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Για τον επαναστατη της παρεας.
    Εκατο ξυλιες, σε ξενο κωλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Έλεος! Μερικοί γράφουν λες και ένα-δύο συγκεκριμένα άτομα έσωσαν την τεχνολογία στην Ελλάδα! Και μόνο το ότι περιοδικά υπολογιστών που γράφουν μέσα για άσχετα θέματα "επιστημονικού ενδιαφέροντος" έχουν πέραση στην Ελλάδα δείχνει πόσο πίσω είμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αυτό το σχόλιο απευθύνεται κυρίως στον theodore.

    Φαντάζομαι ότι όποιος δεν τα είδε με τα μάτια του δεν μπορεί να εκφέρει γνώμη για τα εργαστήρια του περιοδικού.
    Ούτε για την ποιότητά τους, ούτε για το κύρος τους.
    Οπότε εμφανίζεσαι πολύ εύκολα με ένα επιχείρημα απίστευτα σαθρό μεν, για όποιον διάβαζε το RAM ως περιοδικό τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια, κι αρκετά ισχυρό για τον κάθε αδαή που απλά έχει δει τη διαφήμιση "3 στους 4 διαβάζουν RAM".

    Αυτά τα "μάλλον δεν καταλάβαινε τι διάβαζε", "έπεσε στη σούπα του Internet" κτλ, θα μπορούσαν να λείπουν.
    Άνοιξε οποιδήποτε μεγάλο forum ελληνικό (thelab, outofspecs, pc-technology) για να διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι την άποψη των ανθρώπων που ασχολούνται με την τεχνολογία για το περιοδικό RAM.
    Να προσθέσω επίσης ότι τα μεγάλα fora του εξωτερικού έχουν άπειρα reviews από απλούς χρήστες, οι οποίοι τεστάρουν retail κομμάτια, ούτε handpicked, ούτε συγκεκριμένα revisions.

    Το RAM ήταν "πληρωμένο" περιοδικό, τουλάχιστον από το '96 όταν ο Πουλιάδης κι ο κάθε Πουλιάδης στέλνανε hardware για test με τα επιθυμητά αποτελέσματα έτοιμα.
    Όσοι έχετε παλιά ή και νέα τεύχη στα χέρια σας, με συγκριτικά για οποιοδήποτε hardware, κάντε ένα κόπο να αναζητήσε παραπλήσια συγκριτικά στο Internet.
    Θα εκπλαγείτε, όχι απλά από το βάθος στο οποίο φτάνουν για τα χαρακτηριστικά, αλλά και για τα εξαντλητικά tests και (τουλάχιστον) κάποια screenshots ενδεικτικών αποτελεσμάτων.
    Διαβάστε τα conclusions για να δείτε μόνοι σας πως πουλάει αέρα κοπανιστό ως deep hardware knowledge το RAM.


    Όσο για τον "κύριο" Σπίνουλα, τα editorial του συνήθως είναι μόνο για διάβασμα στις δύσκολες ώρες της δυσκοιλιότητας.
    Προσωπικά δεν εντυπωσιάστηκα ποτέ με τις γνώσεις του. Αυτοχαρακτηριζόταν μεγάλος guru γιατί έμπαινε στο δίκτυο του γραφείου του από το σπίτι. Γιατί τα Windows 98 (OSR2), δεν του έκλεβαν CPU load σε σχέση με τα NT 4.0
    Δεν διάβασα ούτε για tweaks, ούτε εκτενείς αναλύσεις hardware specs.
    Διάβασα όμως λόγια απίστευτης μεγαλομανίας και φιγούρας για εξοπλισμό εικόνας και ήχου εξαιρετικά απρόσιτο οικονομικά.
    Σχήμα κύκλου λοιπόν, είμαστε πάλι στην αρχή.
    Ποιός θα κρίνει τα γραφόμενα του Σπίνουλα? Ποιός θα κρίνει τις γνώσεις του?

    Τέσπα, ξαναδιαβάστε μια φορά το HiTech από τη σκοπιά ενός εργαζόμενου με μισθό της τάξης των 900-1500 ευρώ και κρίνεται μόνοι σας αν το περιοδικό εξετάζει τα τεκταινόμενα στον χώρο εικόνας και ήχου, ή την κοινωνική και οικονομική σας ανέλιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Εγω θα γραψω μονο για την κουβεντα περι πληρωμενων κομματιων.
    Θεωρω μεγαλη πουστια, το να γραφεις τετοια πραγματα, για εργαζομενους, και δεν ηταν μονο ο Σπινουλας, τα περιοδικα αλλα δεκαδες σκληρα εργαζομενοι, εκμεταλλευομενος την ανωνυμια σου.
    Επειδη ετυχε να ειμαι παρων πολλες φορες στις εργασιες εκτιμησεως διαφορων συσκευων στο HiTech και για το τι εμπεριστατομενες ακροασεις και θεασεις γινονταν, ιδιαιτερα για τα ακριβα μηχανηματα,(για το RAM,δεν εχω αποψη απο πρωτο προσωπο,λογω αγνοιας του αντικειμενου),σου λεω οτι εισαι πολυ εμπαθης και φευτης.
    Για τα υπολοιπα περι Σπινουλα, αυτα "ετσι ειναι, αν ετσι νομιζετε".
    (Παντως κι εγω, στην ομαδα των 1500 Ευρω ανηκω).

    ΥΓ. Και επειδη μας "θαμπωσες", με τα "ξενα" περιοδικα που διαβαζεις και το Ιντερνετ, θα σου πω απλως, οτι επειδη ετυχε να ειμαι πολυ μεγαλυτερος σε ηλικια απο σενα, διαβαζα Αγγλικα και Αμερικανικα περιοδικα, πριν γεννηθεις εσυ και ξερω τι γραφανε και πως τα γραφανε.
    Και κατεληξα, οτι το να θελεις 30 σελιδες για να κανεις ενα τεστ ηχειου, ειναι τελικα μια χαζομαρα, γιατι απλουστατα, δεν μπορεις να οφελησεις τον αναγνωστη, αφου δε θα μπορει να διαλεξει κατι να αγορασει απο τα τοσα πολλα που κυκλοφορουν, αφου θα του παρουσιαζεις ενα καθε μηνα.
    Γι αυτο και τα γραφηματα και τα διαφορα "επιστημονικα", που γραφονται εδω κι εκει, με αφηνουν παγερα αδιαφορο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Νομίζω ότι είστε off topic. Το Θέμα δεν είναι το RAM, αλλά η πουστιά που πάει να παιχτεί εις βάρος των εργαζόμενων. Κε Σπίνουλα, εάν θέλεις να σώσεις τον εαυτό σου και τους εργαζόμενους, κάνε κάτι καθαρό, τίμιο και αντρίκειο. Φτύσε στα μούτρα τον Λαμπράκη, και ξεκίνα κάτι νέο από την αρχή. Το RAM και το Hitech έχουν απαξιωθεί. Όλοι λένε ότι τα παίρνετε και οι κυκλοφορίες είναι χώμα. Άσε λοιπόν τους εργαζόμενους να πάρουν τις αποζημιώσεις τους ( να λαδώσει λίγο και τ’ αντεράκι τους με τους μισθούς πείνας που τους δίνεις, να ξεχρεώσουν και καμιά πιστωτική) και με όσους θέλουν να σε ακολουθήσουν (οικιοθελώς γιατί γουστάρουν και όχι εκβιαστικά ή με ακολουθείς ή απολύεσαι) να ξεκινήσεις καινούρια περιοδικά. Τι κι αν το RAM γίνει DRAM και το hitech γίνει hidef; Όχι όμως να αγοράζεις τίτλους με τα λεφτά (τις αποζημιώσεις στην προκειμένη) των εργαζόμενων. Έτσι ξέρω κι εγώ να κάνω επιχειρήσεις. Και η δικαιολογία ότι θα πληρώσεις εσύ τις αποζημιώσεις εάν τελικά κλείσουν (στα χέρια σου) τα περιοδικά είναι σαχλαμάρα. Με τι λεφτά θα πληρώσεις τον κοσμάκη κ. Σπίνουλα, εάν φαλιρίσεις; Σκέψου το καλά. Δεν θα καταστραφείς μόνο εσύ, αλλά θα πάρεις στο λαιμό σου και 80 εργαζόμενους. 80 οικογένειες, που θα μείνουν στο δρόμο, εξ αιτίας σου. Εξ’ αιτίας της φιλοδοξίας σου να γίνεις κι εσύ εκδότης, (ή της μυστικής σου συμφωνίας με το Λαμπράκη όπως φημολογείται για να ξεφορτωθεί αναίμακτα τους εργαζόμενους σε RAM & Hitech). Εξ’ αιτίας της μανίας σου να εκδικηθείς γιατί σου πήρανε το in.gr. Αν έχεις κάποιον λεφτά πίσω σου που θα σε στηρίξει, προχώρα. Εάν είσαι μόνος σου, να είσαι 100% σίγουρος ότι θα σε φάνε οι ίδιοι που σε φτιάξανε. Θα καταστραφείς για πάντα, και μαζί σου θα παρασύρεις 80 οικογένειες στο χαμό. 80 εργαζόμενους που σε ακολουθούν σαν πρόβατα επί σφαγή. Σταμάτα να τυφλώνεσαι από τις φιλοδοξίες σου. Σταμάτα να δικαιολογείσαι στον εαυτό σου ότι το κάνεις για να σώσεις τα περιοδικά και τον κόσμο σου. Τα περιοδικά κάνανε τον κύκλο τους και έχουν γίνει ζόμπι του παρελθόντος. Άφησε τα να πεθάνουν τώρα, πριν ξεφτιλιστούν κι άλλο και ξεκίνα κάτι καινούριο. Κάντο για σένα, για τα παιδιά σου, για τον κόσμο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Για να κλείνει αυτό το θέμα, θα ήθελα να παραθέσω μερικές σκέψεις αφού διάβασα προσεκτικά όλα τα σχόλια που γράφηκαν μέχρι σήμερα. Μήπως πέρασε από το μυαλό κανενός ότι συνήθως δεν υπάρχει καμιά συνομωσία και σκοτεινή ιστορία πίσω απο τα γεγονότα; Μήπως τα πράγματα είναι πιο απλά από ότι φαίνονται;

    Μήπως απλά ο Ψυχάρης για διάφορους λόγους θέλει να ξεφορτωθεί αναίμακτα τα περιοδικά;

    Μήπως ο Σπίνουλας αισθάνεται ακόμη πολύ ενεργητικότητα για να πάει σπίτι του και θέλει απλά να συνεχίσει την προσπάθεια σε έναν χώρο που αποδεδειγμένα τον αγαπάει;

    Και ποιά καλύτερη ευκαιρία θα βρει από αυτή, να πάρει τους συνεργάτες που δουλεύει μαζί τους χρόνια και να συνεχίσει δύο περιοδικά που ουσιαστικά έστησε ο ίδιος; (Το RAM το αναβάθμισε και το HiTeck ήταν δικιά του ιδέα).

    Μήπως ψάχνουμε για πράγματα που δεν υπάρχουν;

    Το δίκαιο του εργαζόμενου δεν είναι θέμα του Σπίνουλα, αλλά των ίδιων των εργαζόμενων. Κι εδώ τ απράγματα είναι απλά: Ο ΔΟΛ κλείνει τα περιοδικά και θ ααπολύσει κόσμο. Αν θέλεις απολύεσαι και παίρνεις την αποζημίωσή σου, ή έχεις την ευκαιρία ν ασυνεχίσεις ακριβώς αυτό που έκανες σε άλλο γραφείο. Έτσι απλά.

    Τώρα αν νομίζετε ότι διευθυντές και στελέχη σε επίπεδο Ψυχάρη και Σπίνουλα είναι αφελείς, γελιέστε. Ασφαλώς και δεν θα άφηνε ο ΔΟΛ τους εργαζόμενους να πάρουν αποζημίωση και μετά να πάνε να δουλέψουν στον Σπίνουλα. Και ασφαλώς ο Σπίνουλας προτιμά τους επί χρόνια συνεργάτες του από το να τρέχει να βρίσκει νέους. Σε αυτή την αμοιβάια συμφέρουσα συμφωνία που βρίσκεται το άδικο του εργαζόμενου; Μην ακουγόμαστε σαν εργατοπατέρες. Το να λέει κάποιος "φτύστε τους στα μούτρα" μέχρι να βρεθεί ένας με οικογένεια και παιδιά χωρίς δουλειά, είναι πολύ μεγάλη η απόσταση.

    Τώρα αν δεν του κάτσει του Σπίνουλα και ποιος είναι από πίσω άλλο θέμα. Αλλά σας διαβεβαιώ ότι την συγκεκριμένη στιγμή τουλάχιστον τους εργαζόμενους στο RAM και HiTech δεν τους ενδιαφέρει ποσώς...

    Και για να κλείσω, η άκαιρη συζήτηση για την ποιότητα και το περιεχόμενο των περιοδικών μπορεί να έχει μία μόνο απάντηση: Κανείς δεν υποχρεώνει κανέναν να αγοράζει τα περιοδικά. Τώρα αν νομίζετε πάλι ότι ο Σπίνουλας θα εκδίδει περιοδικά που μπαίνουν μέσα, σίγουρα δεν τον ξέρετε καθόλου καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση