GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης...

.. Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης του Χρήστου Σιδερόπουλου έχει ως εξής: "Κύριε Πρόεδρε, Με την επιστολή μου αυτή προς την Νομαρχιακή...

..
Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης του Χρήστου Σιδερόπουλου έχει ως εξής:
"Κύριε Πρόεδρε,
Με την επιστολή μου αυτή προς την Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Νομού Λάρισας και εσάς προσωπικά, και λαμβάνοντας υπ' όψιν τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την επιστροφή φόρου πετρελαίου που αφορά όλους τους αγρότες της Ελλάδος αλλά και το χρονίζον πρόβλημα της λειτουργίας του εργοστασίου της Βιομηχανίας Ζάχαρης και τη μετατροπή του σε μονάδα παραγωγής βιοαιθανόλης, σας ενημερώνω ότι δεν επιθυμώ πλέον να συνεχίσω να προΐσταμαι της Γραμματείας Αγροτικού της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας.
Η απόφαση αυτή είναι απόρροια του δυσμενούς κλίματος που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο, όχι μόνο της ευρύτερης περιοχής του νομού μας και έχει στόχο να καταδείξει το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, οι οποίοι έρχονται πλέον, ενώπιον ενός ορατού οικονομικού αδιεξόδου.
Συμμετέχοντας ενεργά σε ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε από εκπροσώπους των αγροτών, των Ενώσεων και συνδικαλιστών με εντολή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προχωρήσαμε στην διαμόρφωση μιας τεκμηριωμένης πρότασης για το αγροτικό πετρέλαιο και τα λίτρα που αντιστοιχούν ως ετήσια κατανάλωση για τις καλλιεργητικές φροντίδες των αγροτών.
Τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών αντί να λάβουν υπόψη τις προτάσεις μας που στήριζαν το εισόδημα των αγροτών, προχώρησαν αυθαίρετα στην ανακοίνωση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε ύψος που όλοι οι αγρότες θεωρούν απαράδεκτο. Η εντύπωση που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο και στον απλό πολίτη είναι ότι για μια ακόμη φορά τα συναρμόδια υπουργεία φάνηκαν άτολμα και χωρίς την απαιτούμενη πολιτική σκέψη και βούληση να στηρίξουν τους πολίτες της υπαίθρου, για τους οποίους κάνει πολύ συχνά αναφορές ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Οταν το πετρέλαιο σήμερα τιμάται προς 1,40 ευρώ το λίτρο και η διαφορά που επιστρέφει το υπουργείο Οικονομίας ανέρχεται στα 0,34 λεπτά αντιλαμβάνονται όλοι ότι το κόστος του πετρελαίου για τον αγρότη είναι δυσβάσταχτο. Ως εκ τούτου οι αγρότες πληρώνουν τα σπασμένα των όποιων εσφαλμένων πολιτικών χειρισμών και διπλοπληρώνουν επί της ουσίας το πετρέλαιο που χρειάζονται για να καλλιεργήσουν και να παράγουν.
Η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη και πρέπει να αποσυρθεί. Και η παραίτησή μου από τη θέση που με ορίσατε ως επικεφαλής της Γραμματείας Αγροτικού, προς αυτή την κατεύθυνση κατατείνει. Να αναδείξει το άδικο της απόφασης και την ανάγκη απόσυρσής της. Επιπροσθέτως, ένα ακόμη ζήτημα που θέτει εν αμφιβόλω την αξιοπιστία της ληφθείσας απόφασης από την κυβέρνηση, αφορά στη μετατροπή των εργοστασίων της ΕΒΖ Λάρισας και Ξάνθης σε μονάδες παραγωγής βιοαιθανόλης. Τόσο η Αυτοδιοίκηση Α' και Β' βαθμού, οι συνεταιριστές αλλά και οι Ενώσεις, χαιρέτησαν και στήριξαν την απόφαση αυτή γιατί έδινε μια άλλη αναπτυξιακή διέξοδο στους αγρότες. Ωστόσο, τρία χρόνια σχεδόν μετά την επίσημη εξαγγελία δημιουργίας των εργοστασίων παραγωγής βιοαιθανόλης, βρισκόμαστε σε πλήρες αδιέξοδο. Η διοίκηση της Βιομηχανίας παρακολουθεί αμήχανη τις εξελίξεις, δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της για το μέλλον των εργοστασίων, αφού όπως φαίνεται, το επενδυτικό ενδιαφέρον για την πρώτη γενιά βιοαιθανόλης δεν υπάρχει. Η εταιρεία πρέπει να αναλάβει την ευθύνη να προχωρήσει άμεσα η λειτουργία του εργοστασίου με τη χρήση τεχνολογίας δεύτερης γενιάς για την παραγωγή βιοαιθανόλης. Πιστεύω ότι η περίοδος των λόγων έχει περάσει και πρέπει να περάσουμε σε συγκεκριμένες ενέργειες. Τα πισωγυρίσματα και τα παρακάλια σε υποψηφίους επενδυτές δεν καταδεικνύουν ούτε αποφασιστικότητα, ούτε και την ύπαρξη ενός σχεδίου ικανού να δώσει προοπτική στον αγροτικό τομέα.
Κύριε πρόεδρε,
Αναλογιστείτε ότι από το νομό μας και από τη Θεσσαλία έχουν χαθεί 500 θέσεις εργασίας από το εργοστάσιο της ΕΒΖ και χιλιάδες αγρότες εγκατέλειψαν την τευτλοκαλλιέργεια. Αρα δεν μπορούμε να παρακολουθούμε με απάθεια την μη υλοποίηση συγκεκριμένων και με χρονοδιάγραμμα, κυβερνητικών εξαγγελιών.
Κύριε Μπατζηλιώτη, ως κυβερνητικό στέλεχος που βρίσκεστε πολύ κοντά στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και όχι μόνο, οφείλετε λαμβάνοντας τα μηνύματα από τα μέλη της ΝΟΔΕ και τους πολίτες της υπαίθρου να τους τα μεταφέρετε. Είναι το ελάχιστο που μπορείτε και εσείς να πράξετε όπως και όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά για να φτάσουν τα μηνύματα εκεί που πρέπει. Ειδάλλως, νομίζω ότι κι εσείς γνωρίζετε ότι οι πολίτες θα στείλουν με την πρώτη ευκαιρία τα μηνύματά τους εκεί που πρέπει…
Παρακαλώ όπως δεχθείτε την επιστολή αυτή ως κραυγή αγωνίας και μεταφοράς του προβληματισμού μου, που θα κοινοποιήσω και προς τα ΜΜΕ του νομού μας".
--------------------------------------------------

10 σχόλια

  1. ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΤΗΣ "ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ":

    1. Αναπτυξιακή φωτιά καίει εδώ και πέντε μέρες τη Ρόδο. Η φωτιά καίει ασταμάτητα στο πιο ανεκμετάλλευτο και ως εκ τούτου "υπανάπτυκτο" κομμάτι του νησιού και χωρίς τη βοήθεια των ανέμων, παρά μόνο με την αγαστή συνεργασία των ιθυνόντων και των νέων επενδυτών, κοντεύει να τελειώσει το έργο της.

    Οι ντόποιο χωριάτες θα πουλήσουν όσο-όσο στους νέους επενδυτές, οι παληοί ξενοδόχοι θα ξεκουμπιστούν μαζί με τους τουρίστες, ΙΔΟΥ ΠΕΔΙΟ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟ για τους νέους αναπτυξι-άρχες.

    2. Αναπτυξιακή φωτιά έχουμε και στην Αχαϊα και στο τμήμα εκείνο που πέρισυ ατυχώς παρά τις ηρωϊκές προσπάθειες των αναπτυξι-αρχών μας δεν κάηκε. Ως γνωστόν στο σημείο αυτό θα διέλθει η νέα εθνική οδός και τυχόν αποζημιώσεις λόγω των έργων σε μη-καμμένες εκτάσεις θα ήταν τροχοπέδη για την ανάπτυξη.

    Εκτιμάται ότι φέτος οι ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΦΩΤΙΕΣ θα φθάσουν τα περισυνά επίπεδα με ίσως μια ελαφρά μείωση, λόγω της ανόδου του πετρελαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΤΣΙ..

    Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ...

    -Είναι μέσα στο σώμα μας
    -Είναι στην καρδιά μας
    -Είναι στην ψυχή μας
    -Είναι στο βλέμμα μας

    -Είναι στους δρόμους μεταμφιεσμένη σε φτωχούς ζητιάνους
    -Είναι στα καφενεία
    -Είναι στα έρημα χωριά


    Τελικά τί είναι η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ??

    -Μήπως είναι οι φωτιές στα δάση ?
    -Μήπως η ταλαιπωρία στα λιμάνια ?
    -Μήπως η ακρίβεια στην αγορά ?
    -Μήπως στις στατιστικές της ανεργίας ?


    Τελικά που είναι η ανάπτυξη, ρωτάει ο ποιητής.

    Και απαντά ο ΘΕΟΣ:

    -Ψάχτε τα σπήλαια-δεν θα τη βρείτε
    -Ψάχτε τους βυθούς των θαλασσών-δεν θα τη βρείτε
    -Ψάχτε τα δάση-δεν θα τη βρείτε
    -Ψάχτε τις κατακόμβες της Καρπάθου-δεν θα τη βρείτε
    -Ψάχτε τις τσέπες σας, ούτε εκεί θα τη βρείτε

    ... ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΞΕΡΩ, συνέχισε να μονολογεί ο ΘΕΟΣ.
    -και που είναι, ξαναρωτάει ο ποιητής
    -Στην ΠΙΣΤΗ, Στη μεγάλη Πίστη, απαντάει ο ΘΕΟΣ. Οποιος είναι άπιστος δεν θα τη δεί ΠΟΤΕ.

    -Μά το θεό, ΘΕΕ ΜΟΥ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ, είμαι τελικά ΑΠΙΣΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαίνεται η ενδοπαλαιστιανική βία για τον έλεγχο της εξουσίας στα Παλαιστινιακά Εδάφη. Οι δυνάμεις ασφαλείας της Χαμάς συνέλαβαν δεκάδες μέλη της Φατάχ, έπειτα από βομβιστική επίθεση που κόστισε τη ζωή σε πέντε μέλη της Χαμάς. Μεταξύ των θυμάτων και ένα κοριτσάκι.
    «Η εγκληματική αυτή πράξη δείχνει ότι η έκκληση για διάλογο που απηύθυνε η Ραμάλα αποτελεί απάτη που έχει ως στόχο να ρίξει στάχτη στα μάτια και να καλύψει μια συνωμοσία για τη δολοφονία και την τρομοκράτηση των μελών δυνάμεων ασφαλείας μας» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Χαμάς.
    Η οργάνωση σχολίασε την έκκληση του Μαχμούντ Αμπάς για συμφιλίωση ανάμεσα στις δύο μεγάλες παλαιστινιακές παρατάξεις.
    Πρόκειται για την μεγαλύτερη έκρηξη ενδοπαλαιστινιακής βίας εδώ και ένα χρόνο, από την εκδίωξη της Φατάχ και την ανάληψη του ελέγχου των Λωρίδας της Γάζας από τη Χαμάς.
    «Η Φατάχ δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τις εσωτερικές διαμάχες της Χαμάς» απάντησε η Φατάχ.
    ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ ΠΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ : ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ
    SHKAT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΕΙΤΕ, ΑΓΑΠΗΤΟΙ;

    ΑΙΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΩΘΗΣΕΤΑΙ - ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΤΕ!

    Aυτά που περιγράφονται στην επιστολή παραίτησης, είναι τα καλά της παγκοσμιοποίησης. Με άλλα λόγια, όταν ένας αγρότης στην βραζιλία φτιάχνει φτηνότερη ζάχαρη από τον έλληνα, ο έλληνας αγρότης πρέπει να χρεωκοπήσει, να πουλήσει τη γή του και να πάει εργάτης στη φαβέλα της πόλης.

    Στην πορεία αυτή θα έχει απωλέσει και την (όποια) περηφάνεια του - και ΑΥΤΟ είναι το τελικώς ζητούμενο.


    (Κι αν είναι Ηλείος αγρότης και πείσμων με τον τόπο του, αρκεί λίγη θερμοδυναμική και οι κωλυσιεργίες του κάθε μολυβιάτη για να τον μετατρέψουν, μέσα σε ένα χρόνο, σε παρία των αστικών κέντρων...)

    Γειά σας ρε λεβέντες της παγκοσμιοποίησης! Γειά σας τατούληδες, μάνοι και ανδριανόπουλοι. Μια χαρά το πάτε το γράμμα!

    Δ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 2:58

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ ΠΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ

    ===============

    Έ, όχι και άραβες οι (περισσότεροι) Παλαιστίνιοι!

    Εξισλαμισμένοι Φιλισταίοι είναι.

    Δηλαδή... ελληνάρες από την Λεβεντογέννα!

    Για αυτό και τρώγονται μεταξύ τους, σαν μαλάκες, όποτε δίνει το σύνθημα ο (εκάστοτε) εχθρός τους!!!

    Για αυτό και πούλησαν τη γή τους για πενταροδεκάρες και τώρα κάθονται και μυξοκλαίνε που "τους έχει στην απέξω" ο νέος αφέντης τους.

    Δεν έχετε παρατηρήσει τις ομοιότητες;

    Άντε και στα δικά μας, λεβέντες μου, ύστερα από δύο-τρεις δεκαετίες...

    Δ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καψαμπέλη,
    έχω πατήσει την ένδειξη προς την Bloger.com για δημοσίευση κειμένων που αντίκεινται στην πολιτική δημοσίευσης, όταν περιέχουν ρατσιστικά αντισημητικά και άλλα τέτοιου χαρακτήρα μηνύματα.
    Γενικά είναι προκλητικές πολλές φορές οι δημοσιεύσεις στο ΠΡΕΣΣ, αλλά σήμερα μετά τα σχόλια του ΣΗΚΑΤ, τα πήρα και πάτησα το κουμπί.

    Για να μην αναρωτιέσαι αν το ερευνήσουν και έχεις συνέπειες ποιός το έκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. shkat
    αν και το σχόλιο σου είναι άσχετο συμφωνώ μαζί σου.Προσπάθησε πάντως να σχολιάζεις ανάλογα με την ανάρτηση γιατί έχεις κάνει στο παρελθόν πολύ πετυχημένα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ "ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ" Ο ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ... ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΙΣΘΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΗ ΣΤΗΝ...ΕΜΜΙΣΘΗ ΘΕΣΗ!!! (ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ ΩΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ (ΔΕΣ http://www.opekepe.gr/html/opekepe/simvoulio.html).

    ΔΗΛΑΔΗ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ "ΧΤΥΠΑ" ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΚΟΝΤΟ ...ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν ξεσηκώνανε τους αγρότες οι συνδικαλιστές της ΝΔ και του ΚΚΕ πριν, υπήρχε ιερός σκοπός. Οι επιδοτήσεις και τα χρήματα έπρεπε να τα τρώνε τα λαμόγια και όχι αυτοί, γιατί είχαν παχύνει και δεν μπορούσαν να ασχοληθούν επιτυχώς με τις καλλιέργειές τους. Το ΠΑΣΟΚ φταίει γιατί τους είχε κακομάθει!!!!

    Εξάλλου ο Καραμανλής που οι περισσότεροι ψήφισαν, στην ύπαιθρο της Ραφήνας που βρίσκεται,όταν δεν είναι στις Βρυξέλλες εκεί που δίνει τις δικές του μάχες, μοχθεί νύχτα μέρα για τα συμφέροντα τους και τους έδωσε «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά» στα λόγια, γιατί σ’ αυτά είναι αχτύπητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. και γιατι Κε αγροτοπατερα το πετρελαιο τιμαται σημερα 1,40? αν κανεις τους υπολογισμους με μετατροπη σε ευρω, θα δεις πως το κοστος του ειναι στις τιμες του 2000 περιπου, αντε κατι λιγο πιο πανω.

    Ποιοι και πως κρατανε την τιμη τοσο ψηλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση