GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατεβάζει ρολά το "Αττικόν"...

.. ...αν δεν πληρωθούν οι εφημερίες. Ολόκληρο το έγγραφο απόγνωσης των γιατρών . Αν δεν πληρωθούν οι εφημερίες , μετά τις 15 Ιουλίου 2008 ...

..

...αν δεν πληρωθούν οι εφημερίες. Ολόκληρο το έγγραφο απόγνωσης των γιατρών

.



Αν δεν πληρωθούν οι εφημερίες, μετά τις 15 Ιουλίου 2008 ΔΕΝ θα κατατεθεί πρόγραμμα Γενικών Εφημεριών και θα αποσυρθεί το Νοσοκομείο Αττικόν από το σύστημα Γενικής Εφημερίας!

Αυτό αποφάσισαν οι γιατροί του Νοσοκομείου - και το πλήρες περιεχόμενο του εγγράφου που έστειλαν στον Διοικητή του Σπ. Αποστολόπουλο έχει ως εξής:

.............................................................

ΘΕΜΑ: « Σχετικά με απλήρωτες εφημερίες »

Αξιότιμε κύριε Διοικητά,

στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27-6-2008 στις 13:00μ.μ.με τους Διευθυντές των Κλινικών και Εργαστηρίων (ή εκπροσώπους των) και την πενταμελή της ΕΙΝΑΠ του ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ» με θέμα πληρωμή εφημεριών και προοπτική για τον τρόπο εφημερίας, διετυπώθηκαν τα κάτωθι:

Ομόφωνη ήταν η απόφαση ότι είναι απαράδεκτο να εφημερεύουν οι γιατροί και να έχουν να πληρωθούν από τον Φεβρουάριο μήνα ,επίσης γίνεται σαφές από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου και από την διαδικασία πληρωμών μέσω της ΥΔΕ ότι δεν θα πληρωθούν στο ακέραιο οι εφημερίες τους ή και καθόλου ,για το 2008;

Έγινε ευρεία συζήτηση και διάφορες τοποθετήσεις και τελικά διετυπώθησαν δύο προτάσεις για την από εδώ και πέρα στάση των γιατρών για τις εφημερίες.

1η πρόταση: Η πρόταση της Πενταμελούς της ΕΙΝΑΠ του Νοσοκομείου μετά από γενική συνέλευση «Να μην σταλεί πρόγραμμα Γενικών εφημεριών και να μην πραγματοποιήσει γενικές εφημερίες από 1-7-2008 εάν δεν πληρωθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες έως τον Μάϊο 2008 .

2η πρόταση: Πρόταση του Καθηγητού κ..Δ.Κρεμαστινού ,που εκφράστηκε (λόγω απουσίας και κατόπιν συνεννόησης) δια των Αν.Καθηγητού κ.Ρίζου και του Αναπληρωτή Διευθυντή κ. Απ.Πέτρου, γιατρών της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής και η οποία τελικά υιοθετήθηκε.: «Να κατατεθούν προγράμματα εφημεριών ΜΟΝΟΝ μέχρι 15 Ιουλίου και εάν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα των εφημεριών -μετά τις 15 Ιουλίου 2008 ΔΕΝ θα κατατεθεί πρόγραμμα Γενικών Εφημεριών και θα αποσυρθεί το Νοσοκομείο από το σύστημα Γενικής Εφημερίας. Στο διάστημα των 15 ημερώιν θα δημοσιοποιηθεί η κατάσταση, θα ενημερωθούν το Υπουργείο, ΔΥΠΕ, ΣΟΤΥ, όλοι οι κοινωνικοί φορείς και μέσα μαζικής ενημέρωσης

Αξιότιμε κύριε Διοικητά και σεβαστά μέλη του Δ.Σ. του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου, να ενημερώσετε άμεσα όλους τους αρμόδιους φορείς για την αποφάση των γιατρών και των Διευθυντών των Κλινικών και Εργαστηρίων για την απόσυρση του Νοσοκομείου από το σύστημα Γενικής Εφημερίας, εάν δεν πληρωθούν τις πραγματοποιημένες εφημερίες έως Μάϊο.

Ουδεμία ευθύνη φέρουν οι γιατροί γιατί σας έχουν επανειλημμένα ενημερώσει ότι δεν πληρώνονται τις δεδουλευμένες εφημερίες. Πρέπει δε να σημειωθεί ότι η κατανόηση, η υπομονή που έδειξαν οι γιατροί εδώ και χρόνια με καθυστερήσεις και περικοπές εφημεριών δεν έχει άλλα περιθώρια.

Παρακαλούμε πολύ ,γνωρίζοντας τα προβλήματα που θα προκύψουν στους ασθενείς ,οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτε, να δώσετε κατεπείγουσα λύση στο δίκαιο αίτημα των γιατρών και να καταβληθούν άμεσα οι δεδουλευμένες εφημερίες και να μεριμνήσετε ώστε να κατατεθούν τα πρόσθετα κονδύλια στον λογαριασμό των εφημεριών του Νοσοκομείου μας και να πληρωθούν κανονικά οι εφημερίες για το έτος 2008.

Με εκτίμηση,

Ι. Α. ΒΕΡΓΑΔΟΣ

Αν.Καθηγητής Οφθαλμολογίας

Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας


---------------------------------

3 σχόλια

  1. Έχουν απόλυτο δίκιο οι γιατροί και πρέπει να στηριχτούν από όλους. Με το «Αττικόν» δεν έλαχε να έχω ποτέ κάποια σχέση, και ως ασθενής όμως και ως συγγενής ασθενών έχω προσφύγει σε νοσοκομεία και της πρωτεύουσας, κυρίως όμως επαρχιακά, στο «Βενιζέλειο» και το Πανεπιστημιακό του Ηρακλείου Κρήτης. Παντού και πάντοτε οι γιατροί φέρθηκαν τέλεια. Δεν νομίζω να είμαι τόσο τυχερός, ώστε να «πέφτω» συμπτωματικά σε ευσυνείδητους.
    Είναι αδιανόητο οι άνθρωποι αυτοί να μένουν απλήρωτοι. Και από την πλευρά του ασθενούς, τους δίνω δίκιο να αρνηθούν την προσφορά των υπηρεσιών τους. Τόσα διασπαθίζει η κυβέρνηση από εδώ και από κει. Από τους γιατρούς βρήκε να τα στερεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ.
    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟ ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ.
    ΧΕΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.
    -ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΡΑΓΙΑΔΕΣ-ΡΑΓΙΑΔΕΣ.. ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
    ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ, ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
    ΧΑΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Η Κ. ΝΑΤΑΣΣΑ ΠΑΖΑΪΤΗ -ΑΝΕΜΗ -ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΜΕΧΡΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ. ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΜΑΝΑΤΣΕΡ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΕΣΤΙΑΤΩΡΙΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ,ΙΣΩΣ ΕΚΕΙ ΦΑΝΕΙ ΙΚΑΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση