GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με τις συγκρούσεις στον Καύκασο...

. ...επαληθεύονται εφιάλτες των Οικολόγων Πράσινων . Από την  Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων . Οι Οικολόγοι Πράσινοι με...

.
...επαληθεύονται εφιάλτες των Οικολόγων Πράσινων
.
Από την Εκτελεστική Γραμματεία
των Οικολόγων Πράσινων
.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι με θλίψη πληροφορούνται τα όσα διαδραματίζονται αυτές τις μέρες στον Καύκασο ανάμεσα στην Ρωσία και την Γεωργία και εκφράζουν τη λύπη τους ιδιαίτερα για τους άμαχους θύματα του πολέμου. Κάνουν έκκληση σε όλες τις πλευρές να σταματήσουν άμεσα τις εχθροπραξίες για να δοθεί δίοδος στον διάλογο και τις διπλωματικές λύσεις. Κάθε μέρα που περνάει, αυξάνουν οι κίνδυνοι για την παγκόσμια ασφάλεια, περισσότεροι άμαχοι χάνονται, περισσότεροι πρόσφυγες αγωνίζονται να επιβιώσουν.
H προσπάθειά της Γεωργίας να ελέγξει με βία την αποσπασθείσα Νότια Οσετία ήταν ένα τραγικό σφάλμα αλλά και η αντίδραση από πλευράς του Ρωσικού στρατού είναι όχι μόνο παράνομη αλλά και δυσανάλογη από κάθε άποψη, με αποτέλεσμα η φρίκη αυτής της αδικαιολόγητης σύγκρουσης να εκτοξευθεί σε νέα ύψη.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν απαραίτητη την ενεργοποίηση κοινών πρωτοβουλιών από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε όλα τα επίπεδα για την άμεση κατάπαυση του πυρός και την βοήθεια προς τους αμάχους αλλά και για την εξεύρεση μόνιμης λύσης για την επίλυση του προβλήματος. Η διατήρηση των συνόρων και η κατοχύρωση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων πρέπει ναι είναι η βάση οποιασδήποτε συμφωνίας.
Παρότι ο πόλεμος αυτός φαίνεται να έχει πολλές και περίπλοκες αιτίες όπως ο νέος γεωστρατηγικός ρόλος της Ρωσίας και η προς Ανατολάς επέκταση του ΝΑΤΟ, οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν μπορούν παρά να σκεφθούν ότι επαληθεύονται μερικοί από τους χειρότερους εφιάλτες τους για τους οποίους έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα.
Σήμερα και σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία έχουν μειωθεί παγκοσμίως οι συγκρούσεις και οι πόλεμοι. Αυτό όμως δεν ισχύει σε περιοχές όπου περνούν αγωγοί ή υπάρχει πετρέλαιο και στις οποίες παρουσιάζεται τάση αύξησης των ένοπλων συρράξεων, κάτι που αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο στο μέλλον, από την Μέση Ανατολή μέχρι την Αρκτική, για όσο η ανθρωπότητα διατηρεί τη δίψα της για όλο και περισσότερα ορυκτά καύσιμα.
Άσχετα με το αν στην προκείμενη περίπτωση οι αγωγοί αποτελούν ή όχι την καθοριστική αιτία του πολέμου, η παρουσία τους δημιουργεί ένα κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό υπόβαθρο που αποδεδειγμένα ευνοεί τις αναφλέξεις.
Πέρα λοιπόν από την ευχή μας να σταματήσουν αμέσως οι εχθροπραξίες για να βρεθεί ειρηνική διέξοδος από την κρίση, βλέπουμε πως αν δεν δρομολογήσουμε άμεσα την απεξάρτησή μας από το πετρέλαιο, ίσως μας ξαφνιάσουν πολλές ακόμη συγκρούσεις και θρηνήσουμε κι άλλους αμάχους τόσο κοντά μας όπως τώρα όσο και μακριά μας.
Ο δρόμος προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα είναι πλέον μονόδρομος. Μια ενεργειακή επανάσταση είναι απαραίτητη και ουσιαστική για την προστασία όχι μόνο του κλίματος αλλά και της διεθνούς ειρήνης. Ας ξεκινήσουμε τώρα.
Εκφράζουμε εδώ την αλληλεγγύη μας με όλα τα θύματα της σύγκρουσης και την υποστήριξή μας προς το Πράσινο Κόμμα της Γεωργίας που έχει αγωνιστεί ακατάπαυστα για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ειρήνη σε μια χώρα όπου αυτές οι αξίες δεν έχουν ακόμη εδραιωθεί.
----------------------------------------------------

16 σχόλια

  1. Δηλαδή θα μπουκάρω εγώ στο σπίτι σου και θα αρχίσω να σε δέρνω και όταν πλακώσει το σοι σου και μου κάνει την μούρη κρέας ,τότε θα λέω σταματήστε τους με δέρνουν οι αλήτες , πολλή καλά κάνουν οι ρώσοι ότι και να κάνουν έχουν όλα τα δίκια μαζί τους
    shkat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επειγόντως. δωρίστε τον τρεμόπουλο στο σαακασβίλι.
    δώστε μαζί προίκα κι άλλη μια πυραυλάκατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΠΟΙΟΣ ελέγχει την Ευρασία, ελέγχει τον κόσμο... Το γνωρίζουν και οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί. Το γνωρίζει και ο Μιχαήλ Σαακασβίλι, καθώς επιθυμεί να παίξει στη νέα φάση του «Μεγάλου Παιχνιδιού».

    Η άλλοτε «μαύρη τρύπα της Γης» διαθέτει παγκοσμίως τις περισσότερες ανεκμετάλλευτες πηγές πετρελαίου και φυσικού αερίου. Δεν είναι τυχαίο ότι το γεωπολιτικό βάρος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ μετατοπίζεται όλο και πιο Νοτιοανατολικά. Ο Γεωργιανός πρόεδρος ξέρει καλά ότι βρίσκεται εκεί όπου διασταυρώνεται το νέο ενεργειακό Ελντοράντο.

    ΣΠΟΥΔΑΣΜΕΝΟΣ στη Γαλλία και τις ΗΠΑ, εισέβαλε στην πολιτική σκηνή ως μεταρρυθμιστής, κατήγγειλε τον πολιτικό του «πατέρα» Έντουαρντ Σεβαρτνάντζε και τον ανάγκασε να παραιτηθεί. Δεν είναι λίγοι όσοι κατηγορούν τον 41χρονο πρόεδρο ως λαϊκιστή και άνθρωπο με εμμονή στην εξουσία.

    Ο «δημοκράτης» Μιχαήλ κατέπνιξε τη λαϊκή αντίδραση εναντίον του τον περασμένο Νοέμβριο και φίμωσε τα μίντια. Ο «Μίσα» είναι ο άνθρωπος των Αμερικανών στην περιοχή και δεν το κρύβει. Αυτή τη φορά, όμως, δεν υπολόγισε σωστά. Η πεποίθηση ότι η ευρισκόμενη στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας, Γεωργία θα μπορούσε να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ χωρίς να ανοίξει μύτη, ήταν τουλάχιστον αφελής. Όπως και ότι θα μπορούσε να επιτεθεί στους Οσέτιους, με το Κρεμλίνο σε ρόλο παρατηρητή.

    ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ Σαακασβίλι είναι να προκαλέσει τη Μόσχα, ώστε κατόπιν να ισχυριστεί ότι δεν μπορεί να αποτελεί εγγυήτρια δύναμη στον Καύκασο, σε αντίθεση με το ΝΑΤΟ...

    Στην πολιτική και δη τη διεθνή, η υπερβολική αυτοπεποίθηση πληρώνεται. Πολύ περισσότερο, αν τα βάζει κανείς με έναν αντίπαλο όπως η Ρωσία.

    Το πολιτικό μέλλον του «Μίσα» διαγράφεται γκρίζο. Το πιθανότερο είναι ότι θα βγει χαμένος από τη σύγκρουση, όπως και οι εμπνευστές της στην Ουάσιγκτον. Τα ποντάρισαν όλα στο λάθος άλογο. Τώρα βλέπουν τη Μόσχα να τους δείχνει ποιος είναι το αφεντικό στην περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οικολόγοι-πράσινοι με μπλέ και κίτρινους κόκκους.
    Τα νέα τσιράκια των Αμερικάνων δίνουν το παρόν τους με πρόσχημα την οικολογία.
    Ασε ρε Τρεμόπουλε,σου δώσανε στα γκάλοπ ελπίδες ότι θα μπείς στην Βουλή κι εσύ βγάζεις ανακοινώσεις επί παντός επιστητού.
    Με κάτι τέτοιους έχει καταντήσει η λέξη οικολογία να ακούγεται σαν βρισιά στην χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. είδατε ρε? έβγαλε ανακοίνωση ο Τρεμόπουλος και οι Ρώσοι σταμάτησαν τον πόλεμο! κοινώς κλάσαν μέντες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ti ises apostaseis kai paparies kratate re provokatore´? Aei gamh8hte!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Pe malakes oikologoi den pate na fitepsete kanena rapanaki!
    Bre ousstt koproskula!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγκινηθηκαν οι Πρασινοι οικολογοι ρε παιδια!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Οταν πεφτανε οι βομβες στο κοσοβο,στο Αφγανισταν,στο Ιρακ και σκοτωναν αμαχο πλθυσμο που ησαστον ρε ΜΑΛΑΚΕΣ;;;;;;Αι σιχτιρ τσουτσεκια !!!μαζυ με την οργανωση για τα ανθρωπινα δικαιωματα να πανε στο διαολο και στα κρυα ταρταρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιοι οικολόγοι και πράσινοι αυτοί είναι σκέτη μαυρίλα . Κοροϊδεύουν τον κόσμο για να παίζουν στο σύστημα της μασας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αφού το πληροφορηθηκατε και σας έπιασε μια θλίψη μπράβο!

    Πολιτικό κόμμα είστε όχι συλλογος δεσποινίδων.
    Πάτε τώρα να κλαψετε παρεα με τον Αλαφούζο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εκτός από τα φυτά, τους τρεμουλιάρηδες κωλόγους, τα αμερικανάκια και τους συριζίτες, οι Έλληνες είναι πάντα με το μέρος των αμυνόμενων.
    Από την άλλη, αν μπορούσαν οι μισάνθρωποι γλείφτες να φανταστούν ότι μόλις καταρρεύσουν τα σκιάχτρα τους δε θα βρίσκουν να φάνε, θα γινόντουσαν άνθρωποι και δε θα προσπαθούσαν να ποτίσουν τα πάντα με το μίσος τους και το διχασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρέ παπάρες γλαστροοικολόγοι
    άν δέν έμπεναν οί Ρώσοι,ακόμα θά
    έσφαζαν οί Γεωργιανοί.
    Θέλετε καί Κοινοβούλιο μαλακοπί-
    τουρες,αδύναμοι νά εκφράσετε έστω
    μία καθαρή άποψη.Γλυστρίδες.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΞΕΚΩΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΟΤΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΑΝ ΑΘΩΑ ΠΑΙΔΑΙ ΟΙ ΓΑΜΙΑΔΕΣ ΣΑΣ ΣΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ; ΟΥΣΤ ΑΠΟ 'ΔΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΖΕΤΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣΙ ΚΩΛΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΤΕ ΨΗΦΟΥΣ .


    ΑΝΤΕ ΜΗΝ ΠΑΡΕΚΤΡΑΠΩ ΚΑΙ ΠΩ ΤΙ ΘΑ ΑΡΠΑΞΕΤΕ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συμφωνώ με τον theodore,άλλο οικολογία και άλλο ΤΡΕΜΟΥΣΤΕΡΙΑ ,Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΕΙΠΟΙ ΑΞΟΥΣΙΟΜΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ,ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ -ΝΑΤΑΣΑ ΤΗΝ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ-ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ[ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 100ΕΤΩΝ ]ΣΕ ΟΔΟ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε σεις μπεμπηδες, αφου ψηφιζετε δεξια, φαινεται απο τα σχολια σας, τι ερχεστε εδω να το παιζετε αριστεροι και αντιαμερικανοι ? Διαβαστε αλωστε πιοι ειναι οι πιο φιλοαμερικανοι λαοι στην Ευρωπη. Οι ρωσοι ειναι στις πρωτες θεσεις.
    Κι οσο για τα γεγονοτα, ποιος θα μπορουσε να επεμβει οταν οι Ρωσοι ισοπεδωνουν τσετσενικα χωρια? Μονο οι μεγαλοι δηλαδη θελετε να επεμβαινουν στις μικροτερες χωρες? Πολυ ωραιοι ειστε. Τα πραγματα ειναι απλα. Πρεπει να αποχωρησουν ολοι οι Ρωσοι στρατιωτες απο τη Γεωργια, και πρεπει ο πρεοεδρος της Γεωργιας να δικαστει για γενοκτονια του λαου της χωρας του. Οποιος δεν εχει παρωπιδες βλεπει δικαια και ελευθερα. Παρατηστε τα καρατζαφερικα σας με τον αριστερο μανδυα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση