GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Π. Τατούλης: Πέρασαν οι εποχές...

...που όταν ο ηγεμόνας έπαιζε νευρικά τα δάκτυλα στο τραπέζι έτρεχαν οι χωρικοί να κλειδαμπαρωθούν στα σπιτικά τους από φόβο! . "Ακούω ...

...που όταν ο ηγεμόνας έπαιζε νευρικά τα δάκτυλα στο τραπέζι έτρεχαν οι χωρικοί να κλειδαμπαρωθούν στα σπιτικά τους από φόβο!
.
"Ακούω δεξιά και αριστερά ότι ο τάδε βουλευτής είναι πικραμένος, κάποιος άλλος οργισμένος, ότι ο πρωθυπουργός είναι δυσαρεστημένος. Ας σταματήσουμε αυτές τις ιστοριούλες. Η πολιτική δεν ασκείται με ψυχογραφήματα. Και ούτε ζούμε σε εποχές και χώρες που αρκούσε η φήμη ότι ο ηγεμόνας ή άρχοντας ή κοτζαμπάσης «έπαιζε νευρικά τα δάκτυλα στο τραπέζι, με οργή» για να κλειδαμπαρωθούν οι χωρικοί στα σπιτικά τους από φόβο και δέος. Αυτό είναι διόγκωση της επικοινωνίας εις βάρος της πολιτικής. Και δυστυχώς συμβαίνει σε περιπτώσεις που η άσκηση της πολιτικής έχει ξεχαστεί κάπου στο δρόμο. Προσωπικά είμαι πολιτικός. Δεν είμαι ούτε ψυχίατρος ούτε επιθυμώ να ψυχαναλυθώ...όσοι εκφράζονται με αυτούς τους όρους, δεν έχουν καμία θέση σε μια σύγχρονη Πολιτεία".
.
Αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον απόσπασμα από συνέντευξη που έδωσε ο Πέτρος Τατούλης στο kefaloniapress.gr κατά την παραμονή του στην Κεφαλονιά πριν από λίγες ημέρες.
Ο βουλευτής της ΝΔ απαντά και σε μια ερώτηση που "προβάλεται" συχνά ως ...αντίλογος στις πρόσφατες δημόσιες διαφοροποιήσεις του:
Ερ: Γιατί ως υπουργός δεν αντιδράσατε ποτέ δημόσια; Γιατί ποτέ δεν ενημερώσατε τη κοινή γνώμη για τα προβλήματα, τα στεγανά και τα κυκλώματα της εξουσίας; Γιατί αρκεστήκατε στην εσωτερική αλληλογραφία και τα υπομνήματα;

Απ: Την ερώτηση που μου κάνετε την έχω απαντήσει πολλές φορές. Ο υπουργός δεν ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο. Εκ της θέσεως του. Αντίθετα έχει την υποχρέωση να ενημερώνει τους πολιτικούς του προϊσταμένους και να επιχειρεί να λύνει τα προβλήματα που είναι στην αρμοδιότητά του. Και τα δύο τα έκανα με τεράστια συναίσθηση του καθήκοντος μου. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι στο υπουργείο Πολιτισμού υπηρέτησα τα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης. Θα ήμουν παρανοικός και ανεδαφικός αν περίμενα ότι όλα θα έμπαιναν σε τάξη μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Αλλά και μετά την απομάκρυνσή μου, δεν εξέφρασα τα κακώς κείμενα που διαπίστωνα καθημερινά. Μόνο πριν από λίγους μήνες, που η παράταξη μου κυβερνά τον τόπο πάνω από μια τετραετία, αποφάσισα να εκφραστώ δημόσια. Κι αυτό διότι ανησυχώ βαθιά και για το μέλλον της χώρας, και ασφαλώς για το παρόν και το μέλλον της παράταξης.
Κατά τα λοιπά, τονίζει και τα εξής:
-Στην Ελλάδα τουλάχιστον το σύστημα «παίζει» πάντοτε εκ του ασφαλούς, με «παίκτες» ελεγχόμενους από συμφέροντα και από παρέες. Σπάνια, η αποτελεσματικότητα, η συνέπεια και η εργατικότητα ενός πολιτικού προσμετρώνται στα θετικά της πορείας του

-Aν ένα κόμμα έχει σταλινικές δομές, αυτό εκ θέσεως δεν θα μπορούσε να είναι η φιλελεύθερη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Αν κάποιοι έχουν αυτή τη δομή οργάνωσης στο μυαλό τους, καλό είναι είτε να αποχωρήσουν είτε να διαπραγματευτούν μεταγραφή. Η παράταξη δεν είναι καμιά δεκαπενταριά άτομα που αλώνουν τους θώκους, μικρονοητικοί μια μεγαλοσυμφεροντολόγοι.
-Δεν με ενδιαφέρει κανένα χαρτοφυλάκιο και κανένα υπουργείο, αν οι αλλαγές δεν είναι δομικές και ευρύτατες.
-Για ορισμένους επικοινωνιακούς επιτελείς αυτή η ελευθερία γεννά φόβους. Αυτό ανασφάλεια είναι, παρά το οτιδήποτε άλλο. Όπως επίσης συνιστά και παραπλάνηση της κοινής γνώμης.
-Η blogoσφαιρα έχει μεγάλες δυνατότητες να ενεργοποιήσει τους πολίτες, να αφυπνίσει την επαρχία, να δώσει διέξοδο στα ερωτήματα και τις αγωνίες των πολιτών που ζουν μακριά της κεντρικής εξουσίας.
Διαβάστε τη πλήρη συνέντευξη στο kefaloniapress.gr
------------------------------------------------------

18 σχόλια

  1. Του τατουλη του εχω κανει πολλες φορες το ιδιο ερωτημα που ποτε δεν εχει απαντηση. Και εγω θα το επαναλαμβανω μεχρι να παρω απαντηση, ή να σταματησει να γραφει στα μπλογκς.

    Κυριε Τατουλη, αν σημερα εισασταν ακομη υπουργος, ή υφυπουργος, θα τα γραφατε ολα αυτα που γραφετε τους τελευταιους δυο μηνες στην μπλογκοσφαιρα?

    Περιμενω απαντηση, αν και βαθια μεσα μας εδω οι πιο πολλοι ξερουμε πολυ καλα την αληθεια.


    http://freedom-by-takis.blogspot.com

    http://malakapothiki.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aναταράξεις και "εσωκομματική διαφοροποίηση"
    Έντονες συζητήσεις και προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα όσα τον τελευταίο καιρό συμβαίνουν στο εσωτερικό της Ν.Δ, κυβερνητικοί βουλευτές και στελέχη αμφισβήτησαν μια σειρά από πολιτικές πρωτοβουλίες δημιουργώντας εσωτερικές αντιπαραθέσεις, δημόσια δηλωμένες.

    Οι προτεινόμενες λύσεις κορυφαίων υπουργών για μια σειρά λεπτών ζητημάτων αμφισβητηθήκαν έντονα, ως βασική αιτία των αντιπαραθέσεων κατά πολλούς είναι οι ιδεολογικές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των στελεχών. Αυτό εύκολα αποδυκνείεται αν μελετήσουμε προσεκτικά την τρέχουσα πολιτική πραγματικότητα.

    Είναι γεγονός ότι για την οικονομία, τα εργασιακά, άλλα και για άλλα θέματα φάνηκε να υπάρχουν μεγάλες διαφορές, ο τρόπος προσέγγισης διαφέρει με αποτέλεσμα να εκφραστούν διαφορετικές απόψεις, κάποιοι μίλησαν ακόμη και για ιδεολογική εκτροπή με τη θέσπιση νομοθετημάτων που περιορίζουν και ελέγχουν στην πράξη τα ατομικά και συλλογικά εργασιακά δικαιώματα.
    Παράλληλα αρκετοί δηλώνουν ότι με πρόσκαιρες ψευτοαπασχολήσεις και ημιαπασχόληση στο δημόσιο δεν υπάρχει πραγματική κοινωνική ανάπτυξη που είναι και το ζητούμενο.
    Και, τέλος, ορισμένοι εμμέσως πλην σαφώς δηλώνουν ότι τάσσονται υπέρ ενός ρεαλισμού που θα συνδυάζει τη θεωρητική πολιτική σκέψη με την οικονομικοκοινωνική πραγματικότητα.

    Και ενώ αυτά συμβαίνουν στην κεντρική πολιτική σκηνή, στα χωριά της επαρχίας εν μέσω καλοκαιριού και διακοπών οι πολίτες της χώρας στις συζητήσεις που κάνουν λένε ότι τα πραγματικά αίτια δεν είναι αυτά που φαίνονται και μάλλον δεν έχουν άδικο. Οι ρίζες του προβλήματος είναι αλλού.

    Παντού σήμερα και όλοι το αποδέχονται υπάρχει δυσαρέσκεια, αυτό που κυριαρχεί στην κοινωνία είναι οι μεγάλες αντιθέσεις. Εν τω μεταξύ οι ανθρώπινες ομάδες που είναι ταξινομημένες σαν «κατώτερες» υφίστανται περισσότερο τις συνέπειες της κρίσης και δεν στηρίχθηκαν όσο θα έπρεπε από τις μέχρι τώρα πολιτικές, οι πολίτες θεωρούν, μεταξύ των άλλων, ότι οι οικονομικές επιλογές τα τελευταία 14 χρόνια ήταν μονόπλευρες και στήριξαν κύρια την «άρχουσα τάξη» που δημιουργήθηκε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την 20ετια πασοκ (ειδικά στην επαρχία οι πολίτες πιστεύουν ότι έχουν παραμεληθεί, αρκετοί μάλιστα έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται αν ορισμένοι πολιτικοί γνωρίζουν την τρέχουσα κοινωνική πραγματικότητα).

    Η μεγάλη πλειοψηφεία των πολιτών θεωρεί ότι εδώ και πολλά χρόνια «βρίσκονται στην ουρά». (μας ζητούν λένε οι πολίτες να κάνουμε συνεχώς θυσίες, χωρίς ποτέ όμως να υπάρχουν παραχωρήσεις και ευκαιρίες για όλους).
    Μάλιστα κάποιοι λένε χαρακτηριστικά ότι στη σύγχρονη Ελλάδα δικαιώματα έχουν μόνο οι «βολεμένοι του συστήματος συμφερόντων» . .

    Τα φαινόμενα αυτά άνετα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «πολιτική ακροβασια» και αυτό επειδή δεν υπάρχει άνθρωπος στη χώρα που να μπορεί να φανταστεί την πολιτική μακριά από την κοινωνία, την συναίνεση και την συνεννόηση, παραδείγματα από το πρόσφατο παρελθόν υπάρχουν αρκετά.
    Η πολιτική πιστεύουν οι πολίτες δεν μπορεί και δεν πρέπει να εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες των λίγων και των ισχυρών, ευκαιρίες και προστασία από τους θεσμούς πρέπει να έχουν όλοι.

    Είναι γνωστό ότι το θεσμό της νομοθετικής εξουσιοδότησης τον δημιούργησε η ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας, έτσι η βουλή που αντιπροσωπεύει την πλειοψηφεία των πολιτών εξουσιοδοτεί τη διοίκηση να κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις.
    Τι γίνεται όμως όταν οι προτεινόμενες λύσεις ή η αναγκαιότητα τους αμφισβητούνται έντονα δεν υπογράφονται από άλλους υπουργούς και για την ψήφιση τους επιβάλετε κομματική πειθαρχεία η αλλαγές στη σύνθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας; Μπορεί οι αποφάσεις ενός υπουργού να είναι δεσμευτικές για όλους; Μπορεί να μηχανοποιείται η σκέψη και η πράξη;

    Συνήθως τα συστήματα αυτορυθμίζονται και διασφαλίζουν ισορροπία μέσα από την ανατροφοδότηση που την επιτρέπει η οριζόντια και αμφίδρομη επικοινωνία, από αυτό τον κανόνα δεν είναι λογικό να ξεφεύγει το δημοκρατικό σύστημα.

    Έτσι για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και για άλλους, οι πολιτες πιστευουν οτι προτάσεις νομών, τροπολογίες και προσθήκες που αμφισβητούνται και δεν περιλαμβάνονταν στο κυβερνητικό πρόγραμμα! πριν φτάσουν στην ολομέλεια ή στο τμήμα θερινών διακοπών της βουλής θα πρέπει εκ των πραγμάτων να συζητούνται και να τίθενται σε ψηφοφορία, είτε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, είτε στην κοινωνία.

    Διαβάστε περισσότερα

    http://neoinileias.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι λεει παλι ο...ρατατουλης;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ανώνυμε 2.45,
    Τον αδικείς τον Τατούλη. Επανειλημένα την εποχή του Ζαχόπουλου είχε καταγγείλει στόν πρωθυπουργό τα πεπραγμένα του χαζογκομενιάρη του Ζαχόπουλου, ΑΛΛΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΗΣ "ΓΙΑΤΡΙΝΑΣ" ΝΑΤΑΣΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...
    Ο Τατούλης πάντα είχε το θάρρος της γνώμης του, άλλωστε αυτά πού λέει όλοι τα συζητάμε μεταξύ μας.
    Ας σοβαρέψουμε !
    Προτιμάς τον ΛΙΑΠΗ ή τον ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ;
    ΕΛΕΟΣ !!!!
    Ενας Αρκάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι ξερω, ειχε μια κοντρα με τον χοντρο(ζαχοπουλο εννοω) αλλα η ερωτηση μου παραμενει, θα ελεγε αυτα που λεει τωρα στα μπλογκς?

    Δεν εχω καμμια διαθεση να τον αδικησω, απλα σαν πολιτης μου αρεσει να ρωταω, και αν ειναι δυσκολη η ερωτηση, oh well.. μου αρεσει να μαθαινω βρε παιδι μου, ειναι κακο?

    http://freedom-by-takis.blogspot.com

    http://malakapothiki.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΑΤΟΥΛΗ,
    ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΑΣ ΗΣΥΧΟ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ? ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ? ΒΟΛΕΨΟΥ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΟΠΩΣ Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ,ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ,ΧΩΡΑΕΙ ΑΠΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΥΣ ΑΡΚΑΔΕΣ,ΒΟΛΕΨΟΥ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΣΕΝΑ.
    ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΣΕ «ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ» ΤΟΣΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΑΛΒΑΝΙΔΑΣ, ΦΡΟΝΤΙΣΕ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ, ΘΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ,ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ,ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΜΟΙΡΟΛΟΓΑΤΕ.
    ΕΠ`ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΤΙ «ΤΑ ΔΗΛΩΣΕΣ» ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ. ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΤΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ,ΜΠΟΡΕΙΣ? ΑΚΟΥΣΑ ΤΙΠΟΤΑ? ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΜΟΥΓΚΑ!! ΕΚΕΙ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ,ΜΠΟΡΕΙΣ? ΑΝ ΟΧΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΥΑΡΙΕΣ ΣΟΥ.
    ΑΡΚΑΣ (ΚΑΙ ΕΓΩ)
    ΕΚΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΝΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΒΟΣΚΗΣ ΣΚΕΨΗ
    ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ
    ΠΑΤΕΡΑΣ
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΔΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ
    ΕΙΧΑ ΠΑΤΕΡΑ ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΑ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΝΑ «ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙ» ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ.
    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΤΑ «ΔΗΛΩΝΩ» , ΕΣΥ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΜΑΣ «ΤΑ ΔΗΛΩΝΕΙΣ»?
    ΜΑΚΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Πέτρο Τατούλη...!!!
    ----------------------------
    Είχα σκοπό να σου γράψω αρκετά.
    Θα αρκεσθώ μόνο σε μερικές ερωτήσεις και παρατηρήσεις, χωρίς ωστόσο να περιμένω και τις αντίστοιχες απαντήσεις.
    Γιατί κάθε φορά θέλεις να δημιουργείς τόσο θόρυβο γύρω από το όνομά σου;
    Γιατί δημιουργείς την εντύπωση στην κοινή γνώμη, ότι συμμετέχεις σε μια κυβέρνηση που αποτελείται από διεφθαρμένους συναδέλφους σου;
    Γιατί την όποια κυβερνητική στάση, ή τα όποια θετικά της - αν υπάρχουν - τα επισκιάζεις με την αρνητική σου στάση;
    Εάν υπάρχουν οικονομικά ή άλλα σκάνδαλα στο κόμμα σου, και κρατάς "άσσους" στο μανίκι σου, όπως μονίμως αφήνεις να εννοηθεί, γνωρίζεις ότι κατά τον Ποινικό Κώδικα θεωρείσαι συναυτουργός;
    Γνωρίζεις ότι μεγαλύτερο ηθικό αδίκημα είναι η ατολμία από τη σιωπή;
    Γνωρίζεις ότι κύριο χαρακτηριστικό των πολιτικών ανδρών, είναι η γενναιότητα και η αποφασιστικότητα στις πολιτικές τους επιλογές;
    Εάν τα γνωρίζεις όλα αυτά, και ακόμη περισσότερα που δεν είναι ούτε της στιγμής, αλλά ούτε και του χώρου, γιατί αφήνεις τα υπονοούμενα και τα αποτελέσματα των πράξεών σου, να αιωρούνται ως μολυσμένα σωματίδια στην πολιτική ζωή του τόπου;
    Γιατί δεν αναλαμβάνεις τις ευθύνες μιας αξιοπρεπούς παραίτησης;
    Στα μάτια αυτών που σε πιστεύουν, σίγουρα θα δικαιωθείς.!!!
    Όσο για μένα προσωπικά, το συμπέρασμά μου για σένα, είναι προ πολλού βγαλμένο.
    Την απομάκρυνση από το ...μαντρί φοβάσαι αγαπητέ μου Πετράκη (αρνί), με καρφωμένη μόνιμα στο μυαλό σου τη "ρύση" του αειμνήσου Αβέρωφ, περί ...λύκου.

    Σε συμπαθώ ως άτομο, αλλά με εξοργίζεις μονίμως ως πολιτικός

    gianniotis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Τατούλης έχει την εκτίμησή μας για τον τρόπο που εκδηλώνει τις απόψεις του, πράγμα που είναι μέσα και στα πλαίσια της αντιπροσωπευτικής κοινοβουλευτικής αστικής δημοκρατίας.

    Διαφωνούμε με τις πολιτικές του θέσεις, πλην όμως δεν τον κατατάσσουμε στις πόρνες, στα ερπετά και στα αρπακτικά πλήθος των οποίων κατακλύζει την νεο"δημοκρατία".

    Αν δεν υπήρχαν βουλευτές σαν τον Τατούλη, τότε οι μονοεδρικές περιφέρειες θα ήταν σύντομο ανέκδοτο σε παρωδία εκλογών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιαννιώτη,

    Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου.

    Να καταργηθεί ΑΜΕΣΩΣ το δικαίωμα ψήφου για τους πολίτες. Να ψηφίζουν ΜΟΝΟ τα κόμματα και τα μέλη τους!
    Και να αλλάξει το Σύνταγμα και ο κανονισμός της βουλής. Οι βουλευτές να μην ψηφίζουν κατά συνείδηση, αλλά, ότι σκατά τους βάλουν κάτω από μύτη.
    ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,
    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ
    (βλάπτει το κόμμα, και το κόμμα ως γνωστόν, είναι το ΚΑΤΟΥΡΟ της δημοκρατίας)


    χαχαχαχα

    γελοιότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. An den ektelesoyme ta symbolaia mas prepei na epistrepsoyme ta lefta sth siemens kai sto vardinogiannh.

    Ta fagame omvs. Den ta exoyme pia.


    ta symbolaia mas ekteloyme.

    ek ths neodhmokratias.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. WWDWOΔυστυχώς τα κόμματα στην Ελλάδα μόνο θλίψη και απέχθεια σου προκαλούν.ΟΙ βουλευτές αποτελούν μια συντεχνεία [κατα τον επιεικέστερο χαρακτηρισμό]που μοναδικό σκοπό έχουν πώς θα επανεκλεγούν.Μιλάμε για αργόσχολους που οι περισσότεροι δέν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και απολαμβάνουν τιμών και δόξας ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ.
    Γιαυτό και φροντίζουν να"κληρονομήσουν" τη θέση στους δικούς τους[παιδιά, γαμπρούς,ανήψια κλπ]
    ΤΏΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ κ.ΤΑΤΟΥΛΗ
    Παρατηρώ¨
    1.Γίνατε λαλίστατος μετά την απομάκρυνσή σας από το Υπουργείο
    2.Σαν υφ/ργος είχατε ελάχιστες αρμοδιότητες που και αυτές δεν σας άφηναν να εξασκήσετε γιαυτό στείλατε επιστολές στον Καραμανλή στις οποίες δέν απάντησε ποτέ.Γιατί τότε δέν παραιτηθήκατε?
    3.Εκλεγείκατε με την ΝΔ με καποιο -υποτίθεται- πρόγραμμα.
    4.Ψηφίσατε τις προγ/κές δηλώσεις
    5. Αν η κυβέρνηση δεν τις εφαρμόζει τότε υπεύθυνος είναι ο πρωθ /γος.ΚΑΤΑΓΚΕΙΛΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ή ΕΣΤΩ ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ
    Τα άλλα όλα είναι -με συγχωρείς- ΜΑΛΑΚΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 5.12

    Αν χάσει τις εκλογές η ΝΔ, θα φύγει; Εγώ δεν πιστεύω ότι αυτοί οι νέοι εθνοσωτήριοι έχουν πρόθεση να φύγουν ακόμα και εάν χάσουν τις εκλογές.
    Δεν το πιστεύω. Αυτό δείχνουν κάθε μέρα που περνάει.

    Μόνο που τότε, δεν θα φύγουν στα πλάγια αλλά προς τα... επάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι Διαφωνούντες δημόσια ενδέχεται να βαδίζουν με συγκεκριμένο σχέδιο προκειμένου να εκτονώνονται οι όποιες πραγματικές διαφωνίες μπορεί να προκύψουν,παλιές δοκιμάσμενες πρακτικές της δεξιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ
    ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΆΠΟΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΊ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΒΑΣΕΙ ΕΝΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ..ΣΧΕΔΙΟΥ..ΚΤΛ,ΚΤΛ,
    ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ..ΞΕΧΕΖΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ...
    ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΕΛΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ;
    ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΚΑΤΙΝΑΡΙΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !
    ΜΑΓΚΑΣ ΡΕ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ, ΜΑΓΚΑΣ. ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΑ Α... ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΦΩΝΑΧΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ;;
    ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΤΕΣ. ΟΛΙΟ ΜΑΣ ΓΑΜΩΤΟ ΜΟΥ !
    ΡΕ ΤΙ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ;;;; Εεεεεεε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗ ΤΟΝ ΕΙΠΕΣ
    ΗΓΕΜΟΝΑ ΤΟΝ ΕΙΠΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ.
    ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΪΔΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΡΑΤΑΦΟΡΙΚΑ, ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ.
    ΟΤΑΝ Ο ΑΛΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΦΑΣΙΑ, ΤΟΤΕ ΘΡΙΑΜΒΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΕΤΡΟ ΜΟΥ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΑΙ ΩΣ ¨"ΚΟΤΑ" ΛΥΡΑΤΗ.
    ΠΟΣΟΥΣ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥΣ "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ" ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕ Ο ΖΑΧΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΙΣΟΥΝ ΥΦ/ΓΟΣ ???
    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΧΑΡΔΑΒΕΛΑΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΝΤΣΟ ΒΙΛΛΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΧΑΛΑΓΕ ΧΑΤΗΡΙ.
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ !!!
    ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ Θ7

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση