GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερωτήματα...

. Με μεγάλη μου λύπη παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες την προσπάθεια του κ. Βουλγαράκη να αποδείξει το πόσο ηθικός και τίμιος είναι και ότ...

.
Με μεγάλη μου λύπη παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες την προσπάθεια του κ. Βουλγαράκη να αποδείξει το πόσο ηθικός και τίμιος είναι και ότι ενεργεί μέσα στα πλάισια του συντάγματος. Μέχρι εδώ όλα καλά .
Θα ήθελα όμως από την πλευρά μου να του θέσω μερικά ερωτήματα αναφορικά με τις δραστηριότητερς του ιδίου και της συζύγου του. Η συζυγός του είναι συμβολαιογράφος και κατά τον Κώδικα των συμβολαιογράφων αλλά ακι τον νόμο θεωρείται δημόσιος άμισθος υπάλληλος. Βάσει των ανωτέρων μπορεί η συζυγός του να ασκεί εμπορικές δραστηριότητες όπως αγοαραπωλησίες ακινήτων κλπ την στιγμή κατά την οποία η συμμετοχή της σε εμποτρική εταιρία είναι καθαρά αμιγώς εμπορική πράξη; Βάσει ποιας διατάξεως νόμου παρέχεται στην συγυγό του δικαίωμα αυτό;
Ο κ. Βουλγαράκης για να αποδείξει την τιμιότητά του ισχυρίζεται ότι ενεργεί μέσα στα πλαίσα του συντάγματος. Θα ήθελα μία απάντηση αναφορικά με την εκμετάλευση των ακινήτων που είχε και αγόρασε. Πού βρίσκονται τα ακίνητα που αγόρασε η εταιρία του; Είναι σε περιοχές ιδιαιτέρου φυσικού κάλους και αναπτυσσόμενες, είναι σε τουριστικές περιοχές, είναι σε αναπτυσσόμενες περιοχές βάσει επεκτάσεως σχεδίων που έγιναν ή πρόκειται να γίνουν ή μήπως είναι στις άγονες περιοχές;
mosialos
---------

15 σχόλια

  1. Το σημαντικό είναι να δούμε σαν κοινωνία γιατί τα τελευταία χρόνια έχουμε οπισθοδρομήσει σε οικονομικό και θεσμικό επίπεδο. Η παιδεία, η υγειά οι συγκοινωνίες και ότι θυμίζει κοινωνικές υποδομές ενός ευνομούμενου κράτους έχουν κατά γενική ομολογία υποχωρήσει. H εμπιστοσύνη του μέσου πολίτη προς το κράτος έχει καταρρακωθεί. Η διαφθορά και η ουσιώδης ανηθικότητα οργιάζει στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης, ενώ κανείς δεν παραιτείται κανείς δεν αποπέμπεται κανείς δεν φαίνεται να νοιώθει την έννοια του «conflict of interest”.

    Σταχυολογώντας:
    - η κόρη Μητσοτάκη ανερυθρίαστα χρησιμοποιεί τον γιο της ως υψηλόβαθμο σύμβουλο της στο ΥΠΕΞ ενώ ο σύζυγος της ασχημονεί ως μεγαλοπαραγοντας του ντοπαρισμένου Ελληνικού Αθλητισμού στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου.
    - Ο υπ. Τύπου με φληναφήματα και επιχειρήματα που δείχνουν την δομημένη του στοιχειοθεσία και βαθιά περιφρόνηση προς τον ορθό λόγο προσπαθεί να μας πείσει ότι η αντιστοίχου διαμετρήματος αυθάδης σύζυγος του καλώς εργάζεται ως μεγαλοδημοσιογραφος σε κεντρικα δελτια εισησεων επιχειρησεων που υποτιθεται ότι ο σύζυγος της ελέγχει.
    - Ο διορθωτής του διδακτορικού ( ¨-) ) της συζύγου του πρωθυπουργού διορίζεται παντοδύναμος ΓΓ ΥΠΠΟ (ξέρετε καλά την ιστορία...) όπου προφανώς αυθαιρετεί και παρανομεί διασπαθίζοντας δημόσιο χρήμα – και αυτό πέρασε «απαρατήρητο» από την κατά τα αλλά δρακόντεια «Δικαιοσύνη»

    Ο κατάλογος – εσείς το ξέρετε καλά – δεν έχει τέλος.. Η διάβρωση έχει φτάσει μέχρι την βάση της κοινωνίας και είναι οριζόντια...

    κ. Τατουλη, έχετε πιάσει τον παλμό του κομματιού της κοινωνίας που ασφυκτιά με την κατάσταση που επικρατεί στα πολιτικά πράγματα. Ελπίζω τα κίνητρα σας να είναι διάφανα στην στάση και δράση σας αυτή.

    Η αλήθεια είναι ότι - με βάση τα όσα σταχυολόγησα πιο πάνω - μικρή σχέση έχετε με την ΝΔ, το κόμμα που παραδοσιακά στηρίζει την ευνοιοκρατία, το ρουσφέτι και την συναλλαγή και εντέλει την πολιτική αυθύα. Υπάρχουν ίσως άλλοι σχηματισμοί πιο κοντά στις πεποιθήσεις σας.

    Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις επόμενες κινήσεις σας και *ενθαρρύνουμε* και άλλους πολιτικούς να δημοσιοποιήσουν παρόμοιους προβληματισμούς τους – μήπως υπάρξει κάποια ελπίδα ότι δεν είναι σχεδόν όλο το πολιτικό σύστημα διεφθαρμένο..

    Αν αποτύχουμε και αυτή τη φορά νομίζω είναι μονόδρομος η μετανάστευση για τους αξιοπρεπείς πολίτες. (δες τε και σχετικο post στο blog μου: http://athensfewercarsmorespace.blogspot.com/2007/08/blog-post.html
    )

    Ευχομαι δύναμη και έμπνευση στο δρόμο που ακολουθείτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Για την "αξιοπρέπεια" των παιδιών του, μας είπε χθες στο ΣΚΑΙ...

    Ποιος χέζει την αξιοπρέπεια όλων των υπολοίπων Ελλήνων;
    ποιος χέζει την αξιοπρέπεια μιας ολόκληρης γενιάς των 600 ευρώ, μιας γενιάς που - ευτυχώς - δεν έχει μπαμπά τον Βουλγαράκη...

    Μπορεί να επιβιώνουν δύσκολα σήμερα, αλλά αν είχαν κι αυτό το πράμα για πατέρα, θα έπρεπε επιπλέον να ντρέπονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Αν είναι νόμιμο, είναι και ηθικό".
    Του κώλου τα νιάμερα!

    Αυτό ως ισχυρισμός δεν αποδεικνύει την νομιμότητα των πράξεων, αλλά τουναντίον αναδεικνύει επισημαίνοντας μια μεγάλη παθογένεια της δημοκρατίας μας. Αυτή δεν είναι άλλη από την ανηθικότητα του νόμου και το άηθες της προσωπικότητας των μελών του νομοθετικού σώματος.

    Γκέγκε "μάγκα" γκεμπελάρχη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριε "mosialos"
    σας συνιστω να συμβουλευθητε καποιον Real estate agent ή να μισθωσετε ενα P.I. (Private Investigator).
    Φυσικα υπαρχει και ενας τριτος ανεξοδος τροπος και αυτος ειναι να ρωτησετε τον Κο Καρχιμακη.

    Ειμαι βεβαιος οτι ο τελευταιος θα μπορεσει με αναμφισβητητη ακριβεια και ταχυτητα να σας ενημερωσει οχι μονο με διευθυνσεις των ακινητων αλλα μεχρι και σε ποια ομαδα αιματος υπαγονται τα υπο ερευνα ατομα.
    Ειναι φοβερος ο πουστης.
    Απορω πως δεν το σκεφτηκες . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ
    ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ (Ν.Δ,ΠΑ.ΣΟ.Κ,Κ.Κ.Ε ΚΤΛ}ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ...

    ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ..
    ΤΑ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΑΝΕ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΙΑ ΤΟΥ..
    ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ
    ΧΥΠΝΑΤΕ ΩΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΣΑΣ ΓΑΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τη συμβολαιογράφο γυναίκα του που ρωτάς ποιος νόμος της δίνει το δικαίωμα να συμμετείχε σε επιχειρήσεις, δεν νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει νόμος να μας δίνει δικαιώματα, αντίθετα αν υπάρχει νόμος που να το απαγορεύει τότε η κυρία είναι παράνομη.

    Τώρα για τα ακίνητα, άκουσα ότι πρόκειται για πολύ φιλέτα, αν θυμάμαι καλά, 200 στρέμματα στα Μελίσσια, 100 στρέμματα στην περιοχή των κατασκηνώσεων Άγιου Ανδρέα κ.α. λέει ο Βουλγαράκης τα πήρε από τον πατέρα του και τον πεθερό του, η δική μου ερώτηση είναι αυτοί ΠΩΣ τα πήραν. Απο που, τι πόθεν έσχες έχουν η είχαν τότε, πόσα τα πήραν από ποιον. Μου βρωμάει, κάτι μυρίζει άσχημα...


    http://press.i-GR.net
    http://malakies.i-GR.net

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι θα γίνει ρε παιδιά, κάθε στερημένο Πασόκο που περιμένει να γλύψει κόκκαλο, όταν πιάσει την εξουσία ο Τζέφρι (αν είναι δυνατόν), εδώ θα τον φιλοξενήσετε; Έλεος, που λένε και οι μανάβηδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θέλω να ρωτήσω τον Βουλγαράκη, στα πέντε χρόνια υπουργίας του μπορεί να θυμηθεί μία ενέργεια του που απέφερε στο δημόσιο όφελος τόσο όσο το ύψος της φοροαποφυγής από την άψογη διαχείριση της προσωπικής του περιουσίας? Θυμίζω για την δουλειά του υπουργού το δημόσιο έχει καταβάλει στον υπουργό μαζί με τα συμπαρομαρτούντα (ασφάλεια κ.τ.λ)τα πέντε χρόνια πάνω από 600.000 ευρώ και λογικά περιμένει ο κόσμος πολλαπλάσια οφέλη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα μπορουσατε πολυ απλα ακομα και απο τα δικα του αθλια ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ,αν τα δημοσιευατε,για να δειτε πως απο ψιχουλα εχουν υεραστια περιουσια τωρα.ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ!!!Καντε το για να ξαναδει ο κοσμος πως προοδευουν οι αλητες οι πολιτικοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΒΓΑΙΝΕΙ , ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΔΥΚΤΙΟ,ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΝ .
    ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΘΡΑΣΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ .

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ :


    Το κόλπο με το φιλέτο του ΝΑΤ
    Με πρόεδρο του ΝΑΤ τον διαχειριστή εταιρειών του Γ. Βουλγαράκη επιχειρήθηκε ο αποχαρακτηρισμός δασικής έκτασης 119 στρεμμάτων στα Μελίσσια
    Με μια «σκανδαλώδη» διάταξη, γεμάτη «σκιές», άνοιξε ο «δρόμος» για την εκποίηση του κτιρίου του παλιού ναυτικού νοσοκομείου, στα Μελίσσια και της περιβάλλουσας πευκόφυτης έκτασης των 119 στρεμμάτων.
    Αυτό το ακίνητο, που αποτελεί το «φιλέτο» της περιουσίας του πολύπαθου ΝΑΤ, εντασσόταν στα προς «αξιοποίηση ακίνητα», για τα οποία λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τού από χθες παραιτηθέντα προέδρου του Ταμείου, κ. Παν. Παπαγιαννόπουλου, λήφθηκε κατά πλειοψηφία απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο για την πρόσληψη συμβούλου.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο το μέλος του Δ.Σ. του ΝΑΤ και πρόεδρος της Ενωσης Μηχανικών (ΠΕΜΕΝ) Σάββας Τσιμπόγλου όσο και πληροφορίες από άλλες πλευρές συνδέουν την παραίτηση του προηγούμενου προέδρου του ΝΑΤ κ. Αντώνη Γρηγοράκη ακριβώς σε διαφωνίες του σε σχέση με τον τρόπο «αξιοποίησης» της ακίνητης περιουσίας.
    «Ληστεύουν το Ταμείο»
    «Με αυτή τη ρύθμιση ληστεύουν την περιουσία του Ταμείου», είχε καταγγείλει σε συνεδρίαση του ΔΣ του ΝΑΤ ο κ. Τσιμπόγλου, που διηγείται στο «Εθνος»:
    «Ο τότε πρόεδρος μου έδωσε τον λόγο του ότι όσο βρισκόταν σε αυτή τη θέση δεν θα γινόταν αυτό. Υστερα από δύο συνεδριάσεις του Δ.Σ. είχε παραιτηθεί».
    Η επίμαχη διάταξη, που ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ χαρακτηρίζει «σκανδαλώδη», είχε εισαχθεί σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας για την «ασφάλεια των λιμένων», το οποίο συζητήθηκε και ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2007, στη Βουλή.
    Θα πρέπει ν αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου είχε εισαχθεί το καλοκαίρι του ίδιου έτους στη Βουλή αλλά δεν έγινε συζήτησή του λόγω της προκήρυξης των πρόωρων εκλογών.
    Η ΠΕΜΕΝ από τις 28 Νοεμβρίου 2007 είχε καταγγείλει δια του κ. Τσιμπόγλου ότι:
    «Στο άρθρο 21 επιχειρείται ο τεμαχισμός του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ) στα Μελίσσια και η μερική ή ολική πώλησή του για να μη λειτουργήσει ποτέ».
    Η φράση - κλειδί που υπάρχει στη διάταξη και οδηγεί την ΠΕΜΕΝ να καταγγέλλει τον «τεμαχισμό» είναι ότι το σύνολο της έκτασης «μπορεί να χρησιμοποιείται ολικώς ή μερικώς ως Γενικό Νοσοκομείο Εμπορικού Ναυτικού».
    Ομως, δεν ήταν μόνο αυτό το «καυτό σημείο» στη συγκεκριμένη διάταξη.
    Αντιδράσεις
    Κατά την εισαγωγή του σχεδίου νόμου στη Βουλή διαπιστώθηκε γρήγορα ότι γινόταν μια προσπάθεια αποχαρακτηρισμού του δασικού περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου του παλιού νοσοκομείου και ο χαρακτηρισμός της ως οικοπέδου, πράγμα, όμως, που αποσύρθηκε κάτω από την πίεση των έντονων αντιδράσεων του Δήμου Μελισσίων και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
    «Μετά από πίεση που ασκήθηκε, η αρχική εισηγητική έκθεση του ΥΕΝ -η οποία αγνοούσε ότι σε όλον τον ακάλυπτο χώρο του Νοσοκομείου υπάρχει πυκνή βλάστηση- επαναδιατυπώθηκε λαμβάνοντας υπόψη τον σημερινό δασικό χαρακτήρα της περιοχής, με την απάλειψη του όρου "οικοπεδικός", που είχε αρχικά χαρακτηριστεί ο περιβάλλων χώρος», αναφέρεται σε ανακοίνωση, που εκδόθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2007, από τον Δήμο Μελισσίων, στην οποία τονιζόταν ότι με δημόσια δήλωσή τους, που καταγράφηκε στα πρακτικά της Βουλής τόσο ο κ. Βουλγαράκης όσο και ο υφυπουργός Πάνος Καμμένος δεσμεύτηκαν ότι ισχύουν όλες οι διατάξεις που αφορούν τα δασικά και τη ρυμοτομία.
    Μάλιστα ο δήμαρχος Μανώλης Γραφάκος σε δήλωσή του είχε κάνει λόγο για «σκιώδη» διάταξη, την οποία «οι μεθοδικές και αποφασιστικές ενέργειες» του δήμου απέτρεψαν αφού το «αρμόδιο υπουργείο εισάκουσε το αίτημά μας και τα πειστικά επιχειρήματα που το συνόδεψαν, «φωτίζοντας» τα σκοτεινά σημεία της».
    Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Σάββας Τσιμπόγλου σε δήλωσή του στο «Εθνος» υπογράμμισε ότι αυτά τα φαινόμενα βρίσκουν έδαφος και αναπτύσσονται στην ακολουθούμενη «αντεργατική - αντιναυτεργατική πολιτική, που μόνο αφαιρεί από τους ναυτεργάτες, την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους και τα δίνει στους εφοπλιστές και στο μεγάλο κεφάλαιο».
    Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΙΕΝ
    Από σανατόριο έγινε... βοσκότοπος
    Το Νοσηλευτικό Ιδρυμα Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ) αποτελείται από ένα πενταώροφο κτιριακό συγκρότημα επιφάνειας 11.600 τ.μ. Η περιβάλλουσα πευκόφυτη έκταση εκτείνεται σε 119 στρέμματα, στα Μελίσσια Αττικής.
    Το νοσοκομείο λειτούργησε μεταξύ του 1948, αρχικά ως σανατόριο για τους ναυτικούς και μέχρι το 1974 οπότε και ουσιαστικά ανέστειλε τη λειτουργία του, ελλείψει κονδυλίων...
    Από τότε το κτίριο εγκαταλείφθηκε στη φθορά του χρόνου, αντιμετωπίζοντας ακόμα και λεηλασίες και βανδαλισμούς, ενώ και η περιβάλλουσα πευκόφυτη έκταση έγινε, κάποια διαστήματα, ακόμα και βοσκότοπος αιγοπροβάτων...
    Την τελευταία διετία μόνο ανακατασκευάστηκε η περίφραξη του χώρου και τοποθετήθηκε μόνιμος φύλακας, ενώ δημοπρατήθηκε και ο ετήσιος καθαρισμός και συντήρηση του πευκοδάσους.
    Ολα αυτά τα χρόνια ακούγονταν κατά καιρούς διάφορες προτάσεις ή ιδέες για την αξιοποίηση του χώρου, ενώ οι ναυτεργατικές ενώσεις ΠΕΜΕΝ και «Στέφενσον» διεκδικούν αποφασιστικά «να επαναλειτουργήσει ως πανεπιστημιακή κλινική για την πρόληψη και αντιμετώπιση των επαγγελματικών ασθενειών».

    ------------------------
    ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ Ο Υ.Ε.Ν. ΕΚΑΝΕ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ !!!
    ---------------------------------
    Μαλάκας Έλληνας Φορολογούμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ρε φίλε τι ψάχνεις?
    δεν έφτιαξε αυτές τις μεσιτικές εταιρίες για αυτόν τον πλανήτη
    έμαθε για τις μελλοντικές αποστολές στον πλανήτη Άρη και σου λέει, εν΄όψη της μετοίκησης της ανθρωπότητας εκεί, κάτσε να πάρω μερικά κομματάκια γης εκεί για να έχω εξασφαλίσει τα παιδιά μου και τα παιδιά των παιδιών μου και όλους τους υπόλοιπους βουλγαρακοαπογόνους
    μιλάμε για Τόν Γονέα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η σύζυγος του «Καίσαρα» πρέπει να φαίνεται και τίμια…
    ----------------------------

    Με βάση το σαφές δείγμα γραφής, δεν είναι περίεργο που ο πρωθυπουργός κωφεύει στις αποκαλύψεις για τις επαγγελματικές δραστηριότητες της συμβολαιογράφου κ. Κατερίνας Πελέκη, συζύγου του κ. Βουλγαράκη, χάρη στην οποία ο υπουργός φέρεται να έχει αυξήσει εντυπωσιακά τα περιουσιακά του στοιχεία κατά τη διάρκεια της θητείας του στην υπηρεσία του λαού. Ούτε προκαλεί εντύπωση η απάθεια με την οποία αντιμετωπίζει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες μιας άλλης υπουργικής συζύγου, της κ. Μάρας Ζαχαρέα, συμβίας του κ. Ρουσόπουλου, η οποία αποφάσισε να ασχοληθεί με τις εκδόσεις, τομέα που ανήκει στις αρμοδιότητες του υπουργείου του άνδρα της.

    Διευκρινίζεται εδώ ότι δεν υπάρχει εκ προοιμίου τίποτε μεμπτό στο να ασχολείται η σύζυγος ενός υπουργού με δραστηριότητες τις οποίες ασκούσε και πριν να αναλάβει ο σύζυγός της υπουργικά καθήκοντα. Μάλιστα, πριν από μερικά χρόνια, όταν μερίδα του Τύπου είχε εγκαλέσει την κ. Ζαχαρέα επειδή εξακολουθούσε να παρουσιάζει δελτία ειδήσεων, το «Καρφί» δεν συμφώνησε με την κριτική που γινόταν. Το ίδιο θα μπορούσε να ισχύει και για την κ. Πελέκη, που ήταν συμβολαιογράφος πριν υπουργοποιηθεί ο κ. Βουλγαράκης, και συνέχισε την εργασία της και μετά.

    Χρειάζεται, όμως, να γίνουν μερικές σαφείς και καίριες επισημάνσεις. Εννοείται ότι, πρώτα απ’ όλα, δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ίχνος προνομιακής μεταχείρισης της υπουργικής συζύγου (ή άλλου στενού συγγενούς) από την πλευρά οποιουδήποτε κρατικού φορέα. Ακόμη και η υποψία χαριστικής μεταχείρισης θέτει σοβαρό ηθικό ζήτημα. Εννοείται επίσης ότι δεν πρέπει να εκδηλωθεί καμία παρέμβαση από υπουργό για λογαριασμό της γυναίκας του ή συγγενούς του, είτε σε άλλον τομέα είτε ακόμη περισσότερο στον τομέα ευθύνης του. Στις περισσότερες δυτικές δημοκρατίες κι εκεί όπου ο πολιτικός πολιτισμός είναι δεδομένο κι όχι ζητούμενο, οι κανόνες συμπεριφοράς των υπουργικών συγγενών είναι αυστηροί και θεωρείται αυτονόητο το ασυμβίβαστο για δραστηριότητες ή συναλλαγές μεταξύ συγγενών υπουργών και του κράτους.

    Υπενθυμίζεται ότι οι Γαλλίδες δημοσιογράφοι Κριστίν Οκράν και Μπεατρίς Σενμπέργκ παραιτήθηκαν όταν οι σύζυγοί τους έγιναν υπουργοί. Δεν υπήρχε νομικό ή συνταγματικό ασυμβίβαστο, αλλά και οι δύο επικαλέστηκαν ισχυρό ηθικό ασυμβίβαστο και διευκόλυναν τους συζύγους τους με την παραίτησή τους. Προφανώς, στην Ελλάδα του κ. Καραμανλή αυτά είναι ψιλά γράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν η πρώτη θητεία Καραμανλή περάσει στην ιστορία ως «περίοδος των κουμπάρων», η δεύτερη θητεία δικαιούται αυτονοήτως να ονομαστεί «περίοδος των συζύγων». Οι επαγγελματικές δραστηριότητες τεσσάρων (τουλάχιστον) υπουργικών συζύγων έχουν (με τον έναν ή τον άλλο τρόπο) απασχολήσει ως τώρα την επικαιρότητα. Και αυτό είναι νέο φαινόμενο στην ελληνική πολιτική.

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κατά το άρθρο 37 του κώδικα συμβολαιογράφων:
    «1. Τα έργα του συμβολαιογράφου είναι ασυμβίβαστα με την ανάληψη υπηρεσίας στο Δημόσιο, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τις δημόσιες επιχειρήσεις ή οργανισμούς κοινής με οποιοδήποτε νομική μορφή και αν λειτουργούν τα τελευταία, καθώς και με την άσκηση κάθε άλλης επαγγελματικής δραστηριότητας ή υπηρεσίας.
    2. Κατ' εξαίρεση δεν είναι ασυμβίβαστα με τα έργα του συμβολαιογράφου:
    α) η διδασκαλία νομικών ή παρεμφερών μαθημάτων σε ανώτατες και ανώτερες σχολές και σε υπηρεσίες του Δημοσίου, σε υπηρεσίες των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, β) η συμμετοχή σε συμβούλια και επιτροπές ιδρυμάτων, σωματείων, οργανισμών ή νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και γ) η ανάθεση οποιωνδήποτε διοικητικών καθηκόντων, είτε παράλληλα με τα κύρια έργα του είτε κατ' αποκλειστικότητα.
    3. Ο συμβολαιογράφος που ανακηρύσσεται υποψήφιος νομάρχης, δήμαρχος ή πρόεδρος κοινότητας τελεί σε αναστολή ως προς την άσκηση των συμβολαιογραφικών καθηκόντων. Σε περίπτωση εκλογής του η αναστολή διαρκεί όσο χρόνο έχει μία από τις ιδιότητες του προηγούμενου εδαφίου. Το ίδιο ισχύει σε περίπτωση διορισμού συμβολαιογράφου ως περιφερειάρχη, αντιδημάρχου ή εκλογής του ως προέδρου δημοτικού συμβουλίου. Η αναστολή δεν ισχύει για τους υποψήφιους και για εκείνους που θα εκλεγούν μέλη δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου.
    4. Συμβολαιογράφος, που έχει παραιτηθεί για να συμμετάσχει ως υποψήφιος σε βουλευτικές εκλογές, αν δεν εκλεγεί ή εκπέσει μετά την εκλογή του με απόφαση του Εκλογοδικείου ή εκλεγεί και λήξει η βουλευτική του θητεία, επαναδιορίζεται, ύστερα από αίτησή του στην ίδια ειρηνοδικειακή περιφέρεια. Αν η θέση του έχει στο μεταξύ καλυφθεί, ο επαναδιορισμός γίνεται σε υπεράριθμη προσωποπαγή θέση που καταργείται αυτοδικαίως όταν ο επαναδιορισμένος αποχωρήσει. Στην περίπτωση επαναδιορισμού παραδίδεται στον επαναδιορισθέντα συμβολαιογράφο το προσωπικό του αρχείο.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να συμπληρώσω, ως παλιός συμβολαιογράφος, πως ο έλεγχος των συμβολαιογράφων είναι καθήκον του αρμόδιου εισαγγελέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση