GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Press-gr άλλαξε τη ροή των γεγονότων...

. Από το www.greekamericannewsagency.com/ . Σε έντονους ρυθμούς συνεχίζεται η πολιτική όξυνηση στην Ελλάδα τα Blog που εχουν και τον πρώτο ...

.
.
Σε έντονους ρυθμούς συνεχίζεται η πολιτική όξυνηση στην Ελλάδα τα Blog που εχουν και τον πρώτο λόγο στις αποκαλύψεις και τελικά στην διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού καταγράφουν με το δικό τους αιχμηρό αλλά ελεύθερο λόγο τις τελευταίες εξελίξεις.
Το Press-Gr είναι αυτό το ΜΜΕ που με τις συνεχείς πραγματικές και ουσιαστικές αποκαλύψεις με ντοκουμέντα αλλά και προσωπικές επιθέσεις κάποιων αρθρογράφων του προς τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο, που εν τέλη σηματοδότησε τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Το Press-Gr παρά τις επιθέσεις και τον πόλεμο λάσπης που δέχθηκε από γνωστά οργανωμένα συμφέροντα στην Ελλάδα απέδειξε ότι άλλαξε την ροή των γεγονότων στην Ελλάδα βάζοντας τη χώρα στη Β΄φάση της Ελεύθερης δημοσιογραφίας μετά την δεκαετία του 1980 όπου τότε (μετά το 1985) ξεκίνεισε η πρώτη φάση της Ελεύθερης δημοσιογραφίας. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια και οι ελεύθερη δημοσιογραφία έγινε κράτος εν κράτει. Έγινε εξουσία. Πήρε αξιώματα και γαλόνια. Μπούκωσε στο χρήμα. Οι απανταχού πρωτεργάτες της -δυχτυχώς για κάποιους γιατί οι αλήθειες πρέπει να λέγονται και να γράφονται σωστά - σε αυτούς συγκαταλέγεται και ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος που τότε ήταν στο MEGA μαζί με άλλους συναδέλφους που τώρα έχουν δικά τους ΜΜΕ και κάνουν δουλειές με το κράτος και την εκάστοτε εξουσία δημιούργεισαν την λεγόμενη ελεύθερη δημοσιογραφία. Για είκοσι και πλέον χρόνια κυριάρχεισε η ελεύθερη δημοσιογραφία σε διάφορες παραλαγές ώσπου ξέφτισε. Ξεθώριασε. Έγινε ένα με την εξουσία και ξέχασε να κάνει μαχητική και αποκαλυπτική δημοσιογραφία. Έγινε η πρώτη εξουσία και μάλιστα ανελεύθερη δημοσιογραφία. Περιπλέχτηκε στα γρανάζια της διαφθροάς. Της διαπολοκής και της εμπλοκής στα μεγάλα έργα. Έκανε κουμπαριές και άλλα τέτοια φαιδρά κοινωνικού χαρακτήρα. Έστησε εταιρίες. Άρχισε -η ελεύθερη δημοσιογραφία- να κάνει business.
Μέχρι που ήρθε το press-GR (κάπου το 2006)και άλλαξε τη ροή των γεγονότων έστω και με τον καθυπεροβολή λόγο που κάποιες φορές χρησιμοποιεί. Το press-GR απέδειξε ότι άνοιξε το δρόμο για την β φάση στην δεύτερη περίοδο της μεταπολιτευτικής ελλάδας, της Ελεύθερης δημοσιογραφίας στην Ελλάδα. Δείτε τον τρόπο που τα γνωστά έγκυρα και επίσημα ΜΜΕ παρουσιάζουν ένα θέμα (π.χ το θέμα Ρουσόπουλου) και αντίστοιχα τον τρόπο που παρουσιάζεται από το Press΄-GR.
Το Press-GR είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι είναι αυτό το ελεύθερο ΜΜΕ που άλλαξε τη ροή των γεγονότων στην Ελλάδα αναγκάζοντας και άλλους συναδέλφους να ανοίξουν το δικό τους blog αλλά κυρίως δραστηριοποίησε και άλλους ενεργούς πολίτες και άνοιξαν και αυτοί τα δικά τους blog. Κάπως έτσι στην Ελλάδα άνοιξαν-ξεμπούκωσαν από το έμφραγμα που είχαν υποστεί - και οι φλέβες ροής ειδήσεων, ενημέρωσης,γεγονότων, και πραγματικά ελεύθερης πληροφόρισης έγιναν χιλλιάδες στο σώμα της Β' περιόδου της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ψυχή της Δημοκρατίας είναι δημοσίευση.
--------------------------------------------------

9 σχόλια

  1. Συμφωνώ σε αυτό που λέτε, έχετε κάνει όμως και 'σεις τις μαλακίες σας!

    Αλλά δεν πειράζει..

    Αρκεί να μην επαναλαμβάνονται :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Agapitoi sinaderfoi toy press-gr (mias kai spoudazw dimosiografia) , ontws apo tote pou mpike to internet sta perissotera spitia , mporoume na poume oti yparxei eleu8erh enhmerwsh kai eleu8erh dhmosiografia...
    Omws to internet osa 8etika exei , alla tosa arnhtika exei epishs.
    Ektos ths eleu8erhs dhmosiografias exei kai thn eleu8erh propaganda.
    Pantws eseis exete kerdisei thn empistosini m kai pragmatika protimw na perimenw panw apo to pc gia na dw tin eidisi pou 8a grapsete 1os para na perimenw na dw eidhseis... Synexiste etc. To xrima den mporei na xeiragogisi tin diadiktiaki enhmrwsh...

    EDW EIMASTE ELEU8EROI!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα μεγάλο εύγε και για τις αναρτήσεις σχετικά με τη Σκύρο.

    "Στη Σκύρο, το ψάρι βρωμάει από τους ...ΟΤΑ!"
    https://www.blogger.com/comment.g?blogID=31249303&postID=7747574696669510411

    Αύριο ανοίγει ο ασκός των ΜΠΟΦΟΡ για τα λαβράκια τις πρωτοβάθμιας διαπλοκής στη Σκύρο.

    Η δημοκρατία σε έξαρση!
    http://skyrosnea.pblogs.gr/2008/10/h-synentefxh-toy-baggelh-apostoloy.html

    Το παρελθόν σε άμυνα με προπετάσματα καπνού φοβίας, προς πάσα κατεύθυνση.
    http://skyrosnea.pblogs.gr/2008/10/gia-to-zhthma-ths-idiokthsias-h-mh-toy-dhmosioy-sthn-skyro.html


    Συγχαρητήρια σε όλους τους blogάκιδες "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΝΟΗΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απλώς σας πλήρωσε καλά ο Κοντομηνάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακριβως ετσι ειναι οπως τα γραφετε.
    Εκει που πια ειχαν ξεφτισει οι εφημεριδες και η τηλεοραση με το ραδιοφωνο δεν ηταν σε θεση να προσφερουν,αν οχι αντικειμενικη,τουλαχιστον ελευθερη πληροφορηση, ηρθατε σεις.
    Ενα καινουργιο,δυναμικο κι αδεσμευτο μεσο.
    Και επιπλεον σχεδον δωρεαν(0 καθενας πληρωνει μονο τον φορεα συνδεσης στο διαδυκτιο και τιποτα αλλο) και με δυνατοτητα αμεσης παρεμβασης του αναγνωστη χωρις λογοκρισια.
    Ναναι καλα το "Press-gr" και οι συντελεστες του που ανοιξαν το δρομο(μετα την περσυνη ιστορια με τον κυριο Χιωτη πλημυρισε το διαδυκτιο απο bloggers).
    Χρειαζεται απλα ενας αυτοελεγχος κι ενας αυτοσεβασμος απ'ολους μας για ενα υπαρχει ενα αξιοπρεπες επιπεδο σε ολα τα κειμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά δέν ξέρεις????
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πραγματικά έχουμε φθάσει στο σημείο να παρουσιάζει η τηλεόραση δελτίο ειδήσεων κι εμείς να μην της δίνουμε σημασία, αλλά την ίδια ώρα να διαβάζουμε Press-gr.Αυτό τα λέει όλα.Την πραγματική πληροφόρηση πλέον δεν την παίρνουμε ούτε από τις εφημερίδες αλλά και ούτε από την τηλεόραση.Να είστε πάντα καλά για να μας ανοίγετε τα μάτια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. to press-gr...allaxe tin roi ton gegonoton giati exei kai...dr koutsouko!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα μόνα ΜΜΕ που δεν υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, είναι το Press-gr
    και το "Αποκαλυπτικό δελτίο" του
    Extra Chanel.΄Ολοι οι άλλοι νομί-
    ζουν ότι τρώμε κουτόχορτο και ότι
    δεν καταλαβαίνουμε τι κρύβεται πί-
    σω από τις κραυγές τους (βλ.Τράγκας
    -Είναι πολλά τα λεφτά Άρη)
    Όλοι αυτοί που αντί να μας δίνουν ειδήσεις αντίθετα προσπαθούν να μας
    αποκρύψουν την αλήθεια και να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι το μαύρο
    είναι άσπρο,γιατί έχουν τους λόγους τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση