GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

2. Από το λάπτοπ του κελιού μου...

.. Απεργούν οι φυλακισμένοι όχι όμως και τα κελιά-σουίτες . Γράφει ο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ . Στη «στενή» κάνουμε απεργία πείνας, μόνο νεράκι πίνουμε κ...

..
Απεργούν οι φυλακισμένοι όχι όμως και τα κελιά-σουίτες
.
Γράφει ο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ
.
Στη «στενή» κάνουμε απεργία πείνας, μόνο νεράκι πίνουμε και κανα τσιγάρο φίλτρο ή στριφτό στο χέρι… Φυσικά στα «έξτρα λαρτζ» κελιά η ζωή συνεχίζεται για ελάχιστους επώνυμους που παρεπιδημούν, αλλά και για κάποιους βαρυποινίτες νονούς, που περνούν όπως σε μια σουίτα του Χίλτον ή της Γκραν Μπρετάνια… Θα περιγράψω παρακάτω την θριαμβευτική άφιξη «κρατούμενου» μεγαλοδικηγόρου και μπορείτε να φανταστείτε κι΄άλλα… Όπως την είσοδο και διαβίωση σ΄αυτά πρώην υπουργών, μεγαλοτάδε και μεγαλοδείνα κάθε κλάδου, μίζας και φακέλου, ακόμη και ρασοφόρων… Να το δούμε αυτό και να μη το πιστέψουμε, όπως αν έπαιρνε το πρωτάθλημα ο Θρασύβουλος… Αλλά αυτό είναι μια υπενθύμιση για την απεργία μας και συνεχίζω:
Οι φυλακές έχουν και γιατρό, η δική μας ένα γλυκομίλητο ανθρωπάκι, που κατα πως δείχνει ήταν ανίκανο να διατηρήσει δικό του ιατρείο ή να δουλέψει σε νοσοκομείο κι΄αν δεν ήταν κάποιας ηλικίας θα΄ λεγα πως κάνει το αγροτικό του… Μια μέρα που΄ χα υψηλό πυρετό, ήρθε στο κελί κι΄από τότε με συμπάθησε, γιατί είναι κι΄αυτός ιντερνετίστας και προσπαθεί με αναρτήσεις με ψευδώνυμο και ανώνυμα μηνύματα στα μπλογκ να δώσει το στίγμα του… Παθιάζεται μπροστά στα πλήκτρα, σα να λέει «είμαι κι΄εγώ εδώ, όχι μόνο οι μεγαλογιατροί και τα γιατρουδάκια με γνωριμίες, που βγαίνουν στη τηλεόραση για πάσα νόσο και μαλακία». Βασικά ο καρντάσης από το στρατό, αλλά κι΄ ο ντόκτορας –έτσι τον λένε όλοι, εδώ- με βολέψανε στο γραφείο, να ειδοποιώ τους κρατούμενους που έχουν επίσκεψη, σιγά μη πήγαινε δεσμοφύλακας να τους το αναγγείλει… Αυτή η θέση, μου έδωσε κάποιο κύρος και τουπέ, γιατί δεν είναι μικρό πράμα να σουλατσάρεις από διάδρομο σε διάδρομο, να σου ανοίγουνε οι ένστολοι τις σιδερόπορτες και να σε βλέπουν οι κρατούμενοι πίσω από τα κάγκελα σαν συνεργαζόμενο με τους κατακτητές… « Έχεις να φας κλωτσιές αν συναντηθούμε έξω», μου είπε μια μέρα ένας της πέμπτης πτέρυγας, που μου ζητούσε να του κονομήσω λίγη "μαύρη" κι΄εγώ του είπα «μαύρες υπάρχουν μόνο στις γυναικείες φυλακές»…
Σας έλεγα στο πρώτο γράμμα, ότι η φυλακή είναι μικρογραφία της κοινωνίας, και του πολιτικοοικονομικού συστήματος - και να γιατί: Από βραδίς με είχε ειδοποιήσει ο αρχιδεσμοφύλακας , ότι αύριο φέρνουν ένα «Μούτρο» και να προσέχω στο φέρσιμό μου. Πράγματι από το πρωί όλοι βρισκόντουσαν εν αναμονή κι΄ο ίδιος ο διευθυντής τον υποδέχτηκε λες κι΄ ήταν ο Ρουσόπουλος ή έστω ο Βαλιανάτος, καλοξυρισμένος, παρφουμαρισμένος, με φουλάρι, μακρύ καμηλό παλτό κι΄αν δεν ήταν παχουλός, νταλεκουάλε στο κούνημα και στο αξάν Ψηνάκης… Έμεινε κάμποσο καιρό στη σουίτα του, με όλα τα σέα και τα μέα του και τις διευκολύνσεις για καθημερινή επικοινωνία με τους συνεργάτες του και επισκέψεις του κολλητού του… Σούζα όλοι και τα σκυλιά δεμένα, αμολυτά είναι μόνο για τις πτέρυγες όπου γηγενείς και αλλοεθνείς πολύ θα τους ήθελαν ανάμεσα στα χνώτα τους, όλους αυτούς τους μεγαλοσχήμονες παγαπόντηδες που δεν τους πιάνει ο νόμος…
εργ
Σημείωμα:
Μπερδεύω ολίγον τι πρόσωπα και καταστάσεις, για να μη ξαναβρεθώ στη Πέμπτη πτέρυγα… Πάντως τα περι του μεγαλοδικηγόρου, έγιναν όπως σας τα περιγράφω. Και μη ξεχάσω να σας πω: Το βασιλικό κελί-σουίτα, που εδώ του είχαν δώσει οι φυλακισμένοι το όνομα παλιού μιζαδόρου υπουργού –που ποτέ δεν λογοδότησε ούτε φυλακίστηκε- το λένε τώρα Έφραίμ... Ούτε αυτός θα φιλοξενηθεί...
-----------------------------------

7 σχόλια

  1. Mια είναι η λύση και η ελπίδα του Ελληνικού λαού.

    Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα με τον αδιάφθορο Γιώργο Παπανδρέου επικεφαλής.

    ΠΑΣΟΚ: ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΣΗΜΕΡΑ. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΥΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣ ΔΟΥΝΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΚΑΙΛΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πες κι άλλα, μεγάλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. KRATATE GERA...S
    E LIGO O Dr KOUTSOUKOS THA SAS STEILEI NA SAS ANTIKATASTHSOYN KATI APATEONES THS RHGHLHS..KOMPINADOROI KAI KAPOIOI TRAPEZIKOI POY KLEBAN TON KOSMAKH!!
    MESA OI MEGALOTRAPEZHTES!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ .....


    Πρόταση: Αυτόματη ενοποιήση όλων των δάνειων
    του κάθε πολίτη σε ένα σε μια μόνο τραπεζα
    και μείωση δόσης στο ένα τρίτο της σημερινής
    (η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει το ενα τρίτο
    των μηνιαίων αποδοχών του κάθε πολίτη
    με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής)!!

    12 Νοέμβριος 2008 9:27 πμ

    ---------------------------- \
    ΒΛΕΠΕΤΕ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΕΣΣΟΤΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΤΟΥ Δρ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ!!!

    ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Δρ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ...ΣΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ....\

    ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΩΟΥΜΕ 28 ΔΙΣΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!

    ΕΛΕΝΗ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mια είναι η λύση και η ελπίδα του Ελληνικού λαού.

    Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα με τον αδιάφθορο Γιώργο Παπανδρέου επικεφαλής.

    ΠΑΣΟΚ: ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΣΗΜΕΡΑ. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΥΡΙΟ.

    12 Νοέμβριος 2008 9:10 πμ




    Ρε για κούνα το κεφάλι σου μπας και συνέλθεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ !! Η "ΝΕΑ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ" ΤΟΥ Δρ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ !!

    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ 28 ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...


    Πρόταση: Αυτόματη ενοποιήση όλων των δάνειων
    του κάθε πολίτη σε ένα σε μια μόνο τραπεζα
    και μείωση δόσης στο ένα τρίτο της σημερινής
    (η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει το ενα τρίτο
    των μηνιαίων αποδοχών του κάθε πολίτη
    με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής)!!

    Πρόταση: Δεν μπορεί να υπάρχει επιτόκιο δανεισμού πάνω από 2%
    του αντίστοιχου επιτοκίου καταθέσεων ανά τράπεζα!

    Σήμερα όποια και να είναι η κυβέρνηση σε κάθε χώρα
    (δεξια-κεντρώα-αριστερή)
    αναγκαστικά θα ακολουθήσει σοσιαλιστική πολιτική!!


    ΒΛΕΠΕΤΕ ΦΙΛΟΙ Bloggers ΟΤΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ "ΝΕΑ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ" ΤΟΥ Δρ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ!!!

    Ο Δρ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ...ΣΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ....

    Ο Δρ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:
    Η νέα σεισάχθεια μπορεί να περιλαμβάνει εκτός των άλλων και τα εξής μέτρα – ασφαλιστικές δικλείδες:
    1. Αυτόματη ενοποίηση όλων των δάνειων που έχει ο κάθε πολίτης σε διάφορες τράπεζες, σε ένα σε μία μόνο τράπεζα και μείωση της δόσης στο ένα τρίτο της σημερινής. Το μέτρο αυτό θα συμβάλει τα μέγιστα στην αποσυμφόρηση των δανειοληπτών και στην παύση της συνεχούς νέας δανειοδότησης για να ξεπληρώσουν τις υπέρογκες μηνιαίες δόσεις. Επειδή ο κάθε πολίτης έχει μεγάλες μηνιαίες δόσεις αναγκάζεται να ξαναδανειστεί από άλλη τράπεζα για να καλύψει τα προηγούμενα...και πάλι ξαναγυρίζει ξαναδανείζεται και πέφτει σε ένα φαύλο κύκλο!! Στη συνέχεια εγγυάται ο συγγενής του, αρχίζουν οι υποθήκες και μετά κατάσχεται το σπίτι. Στο τέλος έρχεται η υποδούλωση - σκλαβιά και τέλικά η αυτοκτονία!.
    2. Η μηνιαία δόση που δεν ξεπερνά το ένα τρίτο του μηνιαίου μισθού του κάθε πολίτη!! Το κράτος αντί να χαρίζει χρήματα στις τράπεζες αναλαμβάνει την αποληρωμή των δανείων του κάθε πολίτη, ενώνει δηλ. όλα τα δάνεια του κάθε πολίτη σε όλες τις τράπεζες σε ένα σε μία και μόνη τράπεζα και καθορίζει χαμηλή μηνιαία δόση που δεν ξεπερνά το ένα τριτο του μηνιαίου μισθού του κάθε πολίτη!! Ετσι και ο λαός θα ανακουφιστεί και μια σχετική ρευστότητα θα υπάρξει!!
    3. Δεν μπορεί να υπάρχει επιτόκιο δανεισμού πάνω από 2% του αντίστοιχου επιτοκίου καταθέσεων ανά τράπεζα. Δηλ. αν σε μια τράπεζα το επιτόκιο καταθέσεων είναι 2% το επιτόκιο δανεισμού να είναι 4 % (ξεπερνώντας και τον Πεισίστρατο)!!!
    4. Επαναπροσδιορισμός του κοινωνικού σκοπού ύπαρξης και λειτουργίας των τραπεζών. Οι τράπεζες λειτουργούν ως ενδιάμεσες μεταξύ των πολιτών. Σκοπός των τραπεζών σε μια ευνομούμενη κοινωνία δεν είναι ο εκβιασμός των πολιτών και η ληστεία τους μέσω των υπερβολικών – εκβιαστικών δανείων επιτοκίων. Τα χρήματα που καταθέτει ο ένας πολίτης τα δανείζεται ο άλλος μέσω της τράπεζας –ενδιαμέσου. Τα υπέρογκα υπερκέρδη των τραπεζών αποδεικνύουν τη ληστεία που γίνεται σε βάρος του απομονωμένου – ανήμπορου κοσμάκη.
    5. Να ισχύσει και για τις τράπεζες η νομοθεσία περί παράνομου ταχύτατου ηθικά και κοινωνικά πλουτισμού μέσω των ληστρικών – εκβιαστικών επιτοκίων και κατασχέσεων. Η κατοικία εκάστου είναι άσυλο και δεν μπορεί να κατασχεθεί από κανέναν!! Μάλιστα υπάρχει νομοθεσία κατά του υπερβολικού, παράνου ηθικά και κοινωνικά πλουτισμού!! Τα 28 δις αντί για τις τράπεζες να τα πάρει ο λαός για την αποπληρωμή των δανείων του!
    6. Η αποτυχία μιας τράπεζας επιβαρύνει τον ίδιο τον τραπεζίτη και τους μεγαλομετόχους της!!. Όταν η τράπεζα κερδίζει τα κέρδη τα καρπούνται ΜΟΝΟ οι ίδιοι. Όταν η τράπεζα χάνει τότε πρέπει - κατά κάποιους - να πληρώσει πάλι ο λαός κατά το κοινόν στον αγώνα όλοι μαζί και στην μάσα χώρια. Να κατασχεθεί ένα μέρος από τις υπέρογκες περιουσίες των μεγαλο –τραπεζιτών για απόσβεση της αποτυχίας.
    7. Στήριξη των μικρομεσαίων και χαμηλόμισθων. Η εξαφάνιση των μικρομεσαίων και των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κοινωνικές εκρήξεις, σε κοινωνικά δράματα και αυτοκτονίες, για να δικαιώσουν οι νεοφιλελεύθεροι αντι-μαρξιστές μόνοι τους τον Μαρξ ότι οι καπιταλιστές με την απληστία τους βάζουν μόνοι τους τη θηλιά στο λαιμό τους!!. Η κοινωνική δικαιοσύνη δεν μπορεί να μειωθεί προς όφελος της τραπεζικής ολιγαρχίας. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ο νομπελίστας Πολ Κρούγκμαν για τα καταλάβει τόσο απλά πως θα σωθεί και το τραπεζικό σύστημα αλλά και ο κοινωνικός ιστός!!
    Αν δεν λάβουμε υπόψιν και τις ανωτέρω προτάσεις οποιαδήποτε άλλο μέτρο, όσο καλό και να είναι, είναι πρόσκαιρο και απλά αναβάλλει χρονικά την έκρηξη των προβλημάτων.

    ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΩΟΥΜΕ 28 ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!! ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΝΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΚΑΙ ΡΕΥΣΤΟΤΗTΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ!!



    ΕΛΕΝΗ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση