Press-Gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Αρπαγή περιουσιών στη Νίβιτσα‏...

Share it:
..
Από το ΛΗΜΕΡΙ
.
Από το περασμένο Σάββατο, οι κάτοικοι του χωριού Νίβιτσα της ιστορικής επαρχίας Χειμάρρας, έχουν παρατήσει τα σπίτια τους και φυλάνε την γη τους στην περιοχή της Κακομαίας. Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν όταν οχήματα και μηχανήματα της εταιρίας η οποία παρανόμως έχει λάβει άδεια ανέγερσης τουριστικού συγκροτήματος, προσπάθησαν να εισέλθουν στον χώρο και να ξεκινήσουν εργασίες. Οι κάτοικοι του χωριού συγκεντρώθηκαν και απέκλεισαν τον δρόμο με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν συμπλοκές αρχικά με τα όργανα της τάξης και έπειτα με τους άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας της εταιρίας.
Σύμφωνα με καταγγελίες των τοπικών αρχόντων της περιοχής, οι υποτιθέμενοι «σεκιουριτάδες» είναι στο σύνολό τους πρώην κατάδικοι και καταζητούμενοι για ποινικά εγκλήματα. Οι συμπλοκές είχαν σαν αποτέλεσμα μικροτραυματισμούς ακόμη και ηλικιωμένων ανδρών και γυναικών καθώς και συλλήψεις 9 ατόμων από τα οποία τα 4 παραμένουν στα κρατητήρια. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο δημογέροντας του χωριού, Κλεομένης Μπαντζάρης. Οι εξελίξεις αυτές βρίσκουν τον πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής ενωμένο και έτοιμο να προσέλθει στον ιερό αγώνα ενάντια στις μεθοδεύσεις. Είναι άλλωστε δεδομένο πως το πρόβλημα της Νίβιτσας είναι μόνο η αρχή ενός παράνομου σχεδίου κατασκευής τουριστικών συγκροτημάτων σε ολόκληρη την παραθαλάσσια περιοχή από την Νίβιτσα μέχρι την Παλάσα με παράλληλο εκτοπισμό των νόμιμων ιδιοκτητών.
Η Ένωση Χειμαρριωτών καταδικάζει τις πρακτικές του αλβανικού κράτους και παρακράτους, και δηλώνει πως οι κινητοποιήσεις θα είναι συνεχείς και έντονες μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας, ενάντια στις μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στην υφαρπαγή των περιουσιών της επαρχίας Χεμάρρας.
Για ακόμη μία φορά ζητάμε από το αλβανικό κράτος να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώμτα και τους νόμους του.
Ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση και σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και να αντιμετωπίσει τις αλβανικές μεθοδεύσεις.
Ζητάμε από το ελληνικό κοινοβούλιο να αναλογιστεί τις συνθήκες τις οποίες υπομένουν οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου πριν να ψηφίσει την κύρωση του συμφώνου σύνδεσης της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ζητάμε από τους διεθνείς οργανισμούς να υποχρεώσουν την Αλβανία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συμβάσεις τις οποίες έχει υπογράψει
Ο Ελληνισμός της περιοχής αντιστάθηκε επί αιώνες στους κατακτητές από όπου και αν αυτοί προήλθαν και θα συνεχίσει να μάχεται για την διαβίωσή του και διαφύλαξη της τιμής και αξιοπρέπειάς του.
---------------------
Share it:
Reactions:

Σχολιάστε το άρθρο:

12 comments:

 1. NEO!
  ΣΤΗ ΧΟΝΟΛΟΥΛΟΥ!!!


  www.2day.gr  Το βιβλίο της Τσέκου θα είναι εικονογραφημένο?
  Διαβάστε ΕΔΩ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πιστεύετε ότι παράλληλα με το Κοσοβο, πρέπει να ανακηρυχθεί και η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ;
  http://noiazomai.net/bipeiros.html
  ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΚΟΣΥΦΟΠΕΔΙΟ!!
  SAVE KOSOVO!!
  http://petitiononline.com/StankoDJ
  Όχι Ανεξαρτησία στο Κοσυφοπέδιο!!! ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ!!
  No Independence for Kosovo!!! KEEP SERBIA UNITED!!
  http://thepetitionsite.com/petition/905791187

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
  ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
  Στην Λεωφόρο Κηφισίας, στην Φιλοθέη

  ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

  ΩΡΑ 6 μμ

  Διαδηλώνουμε την αντίδρασή μας στις αλβανικές μεθοδεύσεις διαρπαγής των περιουσιών μας.

  Ο αγώνας στην Κακομαία - Νίβιτσα είναι αγώνας όλων μας.

  Ζητάμε την συμπαράσταση του ελληνικού λαού στο σύνολό του.

  Η βία και η σκληρότητα των αλβανικών δυνάμεων καταστολής απέναντι στους γέροντες και τις γερόντισσες που αντιστέκονται δεν πρέπει να περάσει έτσι.

  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ

  http://himaraunion.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ...
  ΣΚΕΨΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΛΝΑΜΕ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΚΑΙ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ...

  ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩ-ΠΕΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ !!!!!!!!!!!

  ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ! ! ! ! !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ->12:39

  στη χωνω λουλου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

  ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

  Στην Λεωφόρο Κηφισίας, στην Φιλοθέη

  ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

  ΩΡΑ 6 μμ

  Διαδηλώνουμε την αντίδρασή μας στις αλβανικές μεθοδεύσεις διαρπαγής των περιουσιών μας.

  Ο αγώνας στην Κακομαία - Νίβιτσα είναι αγώνας όλων μας.
  Ζητάμε την συμπαράσταση του ελληνικού λαού στο σύνολό του.

  Η βία και η σκληρότητα των αλβανικών δυνάμεων καταστολής απέναντι στους γέροντες και τις γερόντισσες που αντιστέκονται δεν πρέπει να περάσει έτσι.
  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. η μόνη λύσις, είναι να δοθεί ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ στην ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ, και να ενωθεί σταδιακά με την Μητέρα- Ελλάδα....
  Οι Ρωμιοί Βορειοηπειρώτες, έχουν δικαίωμα στην ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΙ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. OI ΑΛΒΑΝΟΙ ΦΤΕΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΑΘΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Παραπολιτικο :
  Σαββατο μεσημερι14.04 ο Αλογοσκουφης ο αποτυχημενος υπουργος οικονομιας του Λουδοβικου διεσχιζε απο την (ακρη και με προφυλαξεις το Συνταγμα) οταν τον διασταυρωσε τυχαια ο γνωστος αρχηγος των πρασινοφρουρων δρ Κουτσουκος που ειχε ενα μαζιτου ενα αρθρο για "τη σεισαχθεια" και οι "αυλικοι" προστατευσαν τον Αλογοσκουφη φοβουμενοι πιθανον μην "πεσουν αυγα" στην μεση του Συνταγματος, ενω ο ιδιος ο δρ δεν κανει τετοιες ενεργειες!!
  Για να αποφευχθει η ενταση ο δρ Κουτσουκος "αφησε" τον αποτυχημενο υπουργο - υπευθυνο της οικονομικης τραγωδιας να "περασει" αφου ετσι και αλλιως τον περιμενει ο λαος παρα κατω....
  Ερχονται εκλογες....γιατι αν δεν γινουν μπορει να γινει της Βομβαης απο τους υπερδανεισμενους νεοσκλαβους....
  Εξω οι αριστοκρατες απο τις Βερσαλλιες...θα τα πουμε στις
  10 Δεκεμβριου στην παλαικη πορεια - απεργια....
  Ο λαος ενωμενος ποτε νικημενος
  Δαφνη Πασοκ Συνταγμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Πάει για 6% η διαφορά...λένε...
  ενώ είναι ήδη 9 %!!
  .

  Τις επόμενες μέρες θα δημοσιοποιηθεί νέα δημοσκόπηση που ανεβάζει έτι περαιτέρω την διαφορά του ΠΑΣΟΚ από την Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαφορά αυτή θα κυμαίνεται μεταξύ 5-6%. Άρα το κυβερνών κόμμα βυθίζεται όλο και περισσότερο και δεν είναι τυχαίο ότι δεν ακούς πια ούτε ένα πολίτη να είναι ευχαριστημένος με την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή...


  ΧΑ ! ΧΑ! ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΥΣ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ" ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΑΝ ΤΟΝ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΟΤΑ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΑΥΤΑ ΠΡΙΝ ΜΗΝΕΣ....ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥ....
  ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ Η ΔΕΞΙΑ ΧΑΝΕΙ
  Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ
  9% ΕΛΕΓΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
  Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΑΝ ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥΣ "ΕΚΟΨΕ" ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥΣ!!
  Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΕΞΙ ΛΕΟΦΟΡΕΙΑ-ΚΛΟΥΒΕΣ ΓΙΑ ΝΑ "ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ" ΕΚΑΤΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ...ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΜΑΤ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ!!!
  Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ!!
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΠ

  28 Νοέμβριος 2008 2:53 μμ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Σε ποιο ελληνικό κράτος απευθύνεστε?

  Γιατί εμείς εδώ στην ελλάδα δεν το βλέπουμε πουθενά παρα μόνο όταν είναι να πληρώσουμε κάτι σε αυτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΓΙΑ ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΟΤΕ...ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ?????

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ