GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αγιοβασίλης, βασιλόπιτα...

...Ισραήλ και Coca Cola‏! . Της Μαρίας Λούπου . Ανθελληνικό μένος απέπνεαν τα έργα του Μεγάλου Βασιλείου (του Αγιοβασίλη). Ενδεικτικά: •«Μη ...

...Ισραήλ και Coca Cola‏!
.
Της Μαρίας Λούπου
.

Ανθελληνικό μένος απέπνεαν τα έργα του Μεγάλου Βασιλείου (του Αγιοβασίλη). Ενδεικτικά:
•«Μη δειλιάζετε από των ελληνικών πιθανολογημάτων, τα οποία είναι σκέτα ξύλα, μάλλον δε δάδες, που απώλεσαν και του δαυλού την ζωντάνια και του ξύλου την ισχύν, μη έχοντος δε ούτε και του πυρός την φωτεινότητα, αλλά ως δάδες καπνίζουσες καταμελανώνουν και σπιλώνουν όσους τα πιάνουν και φέρουν δάκρυα στα μάτια όσων τα πλησιάζουν». («Εnarratio in prophetam I», κεφ. 7, τ. 196, γρ. 3-9.)
• «Είναι εχθροί οι Έλληνες, διότι διασκεδάζουν καταβροχθίζοντας με ορθάνοιχτο το στόμα τον Ισραήλ».(«Εnarratio in prophetam Ιsaiam», κεφ. 9, τμ. 230, γρ. 1-10.)]
• «Ημείς δε, ώσπερ απεφύγομεν Έλληνας.»(«Contra Sabellianos et Arium et Anomoeos», τ. 31, σελ. 600, γρ. 32.)
• «Οι παρά τοις Έλλησι σοφοί, τον μεν βίον έχοντες τοις αισχίστοις της σαρκός πάθεσιν εγκυλινδούμενον.»(«Εnarratio in prophetam Isaiam», κεφ. 10, τμ. 239, γρ. 22.)
• «Δια της σης σοφίας εις το βάθος της Ομήρου μανίας εισελθείν.»(«Εpistulae», Epistle 345, τμ. 1, γρ. 25.)
• «Οι των Ελλήνων σοφοί, οι την φιλοσοφίαν ασκήσαντες, και την μισογυνίαν ελόμενοι, κατακρίνουσι τους εν τη αληθινή σοφία όντας, και συμπεπλεγμένους γυναικαρίοις ασώτοις.»(«Sermo de contubernalibus», τ. 30, σελ. 824, γρ. 39-42.)
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει αυτό που διαβάζουμε στο συναξάρι, ότι, όταν ο Βασίλειος ήταν επίσκοπος Καισαρείας, ο τότε έπαρχος Καππαδοκίας πήγε να εισπράξει φόρο από την Εκκλησία. Ο Βασίλειος μάζεψε από τους χριστιανούς ό,τι πολύτιμο είχαν (νομίσματα, δακτυλίδια κ.τ.λ.), με σκοπό να τα δώσει στον έπαρχο. Έπεισε(;) όμως τον έπαρχο να μην πάρει τον φόρο, κι εκείνος το έκανε. Μη γνωρίζοντας ο Βασίλειος σε ποιόν να επιστρέψει τι, έφτιαξε πίτες, στην κάθε μια έβαλε από ένα πολύτιμο αντικείμενο και τις μοίρασε στον κόσμο. Τότε έγινε και το θαύμα: ο κάθε ένας βρήκε στην πίττα του αυτό που είχε δώσει! Σε αυτήν την ιστορία, ανεξάρτητα από το πόση δόση αλήθειας περιέχει, παρατηρούμε τον βυζαντινισμό και τη χειραγώγηση του χριστιανικού ποιμνίου από την Εκκλησία σε όλο τους το μεγαλείο: Το κράτος προσπάθησε να κάνη το αυτονόητο, να εισπράξει φόρο από την Εκκλησία. Η Εκκλησία μάζεψε το απαιτούμενο ποσό από το «ποίμνιο», δίχως να βάλει χέρι στον εκκλησιαστικό κορβανά. Δεν ήθελε όμως να δώσει λογαριασμό στο κράτος. Αφού ξεφορτώθηκε (με αδιευκρίνιστο τρόπο) τον κρατικό λειτουργό, επέστρεψε τα πολύτιμα αντικείμενα στο ποίμνιο. Έτσι μετουσιώθηκε στη συνείδηση των χριστιανών σε «κράτος», το οποίο υποτίθεται ότι έχει καλύτερο πρόσωπο. Τους παίρνει μεν τακτικά τα λεφτά, αλλά το κάνει για το καλό τους, καθότι επί πλέον επενδύει και για τη σωτηρία των ψυχών τους.
Η θλιβερή αυτή ιστορία μεσαιωνικού βυζαντινισμού έχει επιβιώσει ως τις μέρες μας σαν έθιμο κι οι νεοέλληνες –έμπλεοι ενθουσιασμού– κόβουν κάθε χρόνο τη βασιλόπιτα, τιμώντας έτσι τη διαχρονική φοροαπαλλαγή και οικονομική και πολιτική ασυδοσία της Εκκλησίας, δίχως να το γνωρίζουν. Τραγική ειρωνεία...
Ο Βασίλειος ασκήτευσε επί πολλά έτη και πέθανε σε ηλικία 49 ετών από ασθένεια των νεφρών, που μάστιζε εκείνο τον καιρό τους ασκητές λόγω της κακής διατροφής τους. Η σύγχρονη μορφή του Αγιοβασίλη αποτελεί προϊόν προπαγάνδας εξουσιαστικής, που λειτουργεί υπέρ της υπερκατανάλωσης και του υλικού ευδαιμονισμού. Καθώς πλασάρεται ως «θέσφατο» χριστιανικό ο ά-λογος υπερκαταναλωτισμός, καθαγιασμένες πρακτικές οικονομικής παγκοσμιο-ποίησης κάνουν θραύση πίσω από το αγιοβασιλιάτικο προσωπείο.

Η παχύσαρκη ερυθρόλευκη γελαστή μορφή με τα δώρα άρχισε να σταθεροποιείται τον 19ο αιώνα με επιρροή κυρίως από τον άγιο Νικόλαο των Δυτικών.
Η τελική μορφή του, που γνωρίζουμε σήμερα, οφείλεται σε διαφημιστική εκστρατεία της Coca Cola στις αρχές της δεκαετίας του ’30, που σκοπό είχε να αυξήσει τις πωλήσεις των προϊόντων της κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
------------------------------------

24 σχόλια

  1. Είναι ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ να καταλάβουμε ποιός είναι πίσω από τους κουκουλοφόρους και τους παρακινητές της αποσταθεροποίησης της Ελλάδας.

    ΠΟΙΟΣ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ;

    Η Ν.Δ. χάνει γιατί οι καναλάρχες την κατηγορούν ότι δεν κτυπάει αλύπητα τους κουκουλοφόρους.

    Ο Σύριζα χάνει γιατί οι καναλάρχες τον κατηγορούν ότι υποκινεί τους ταραξίες.

    Το ΚΚΕ χάνει γιατί οι καναλάρχες το κατηγορούν ότι είναι δεκανίκι της Ν.Δ. (το θράσος δεν έχει όρια).

    Το Λαός χάνει γιατί οι καναλάρχες το κατηγορούν ότι είναι δεξιό, άρα υπέρ της άχρηστης αστυνομίας.

    Και βεβαίως βλέπουμε συνεχείς δημοσκοπήσεις από το Mega, τον Ant-1, τον Alpha, τον Αλτερ και το Star, όπου όλα τα κόμματα πέφτουν εκτός από ένα που ανεβαίνει.

    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ;

    Μόνο ο ελληνο-αμερικάνος γιός της margaret chad.

    Πού είπε ΝΑΙ στο βρώμικο αμερικάνικο σχέδιο Ανάν το 2005, που είπε ΝΑΙ στην αμερικάνικη πρόταση για το όνομα Μακεδονία-Σκόπια το 2002 για τους βόρειους γειτόνους μας και που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ σχολιάσει τις κοσμοι-στορικές συμφωνίες του Καραμανλή με τους Ρώσους για τους αγωγούς και τους Κινέζους για τα λιμάνια.

    Και μετά οι οπαδοί του πασόκ ονομάζουν ατεκμηρίωτες θεωρίες συνομωσίας τις κατηγορίες ότι ο Γιωργάκης κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ ότι του λένε οι αμερικάνοι και οι καναλάρχες υπάλληλοί τους, σε βάρος της Ελλάδας.

    Φίλοι πασόκοι, θυμηθείτε είμαστε όλοι ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    Μην παρασύρεστε από τους καναλάρχες, που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία από τους αμερικάνους.

    Αφήστε τους κομματικούς φανατισμούς και βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει καθαρά.

    Θα βρείτε αμέσως ΟΛΕΣ της απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΧΙ ΚΛΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

    Αφήστε πιά τα κλάματα για τους Ζιχαντιστές. Γιατί αυτό είναι η Xαμάς. Οσο για τις μανάδες που κλαίνε για τα σκοτωμένσα παιδακια γιατί οι ίδιες δηλώνουν υπερήφανες όταν αυτά τινάζονται στον αέρα ζωσμένα βόμβες? Σκοτώνοντας και μερικές δεκάδες αθώους. Η όταν στα σχολεία, στα σπίτια, στις πολυκατοικίες και στα τζαμιά έχουν ρουκετοβόλια? Αφήστε πιά την υποκρισία των αθώων δήθεν παλαιστίνιων οπαδών της Χαμάς. Ρωτήστε τους παλαιστίνιους της Δυτικής Οχθης και τους Αραβεσ της Ιορδαβίας, της Συρίας, της Σαουδαραβ΄λιας, του Κόλπου και της Βόρειας Αφρικής. Γιατί όλοι αυτοί σιωπούν και φωνάζουν ...οι ελληνάρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πέθανε σε ηλικία 49 ετών από ασθένεια των νεφρών, που μάστιζε εκείνο τον καιρό τους ασκητές λόγω της κακής διατροφής τους

    Γιατί δεν τον προστάτευσε ο θεός του από αυτή την ασθένεια, ώστε να μπορεί να συνεχίσει ο Καππαδόκης το συκοφαντικό και καταστροφικό έργο του εναντίον του Ελληνισμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ και τρία χρόνια γίνεται ένας πόλεμος της εκλεγμένης από 4.000.000 Έλληνες κυβέρνησης και της αμερικανικής κυβέρνησης.
    Τα λεφτά που ξοδεύονται είναι όσα και τα αμερικανικά συμφέροντα, πολλά, πάρα πολλά.
    Πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξουν την Ελλάδα.
    Το διακύβευμα είναι το όνομα των Σκοπίων, η Κύπρος και οι ρωσικοί αγωγοί φυσικού αερίου.
    1. Η αμερικανική βάση στα σύνορα Σκοπίων-Κοσόβου είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο (εκτός ΗΠΑ) και στοχεύει τα νότια της Ρωσίας. Χωρίς σταθερή κυβέρνηση στα Σκόπια διακυβεύεται η λειτουργία της.
    2. Η Κύπρος καθορίζει τις εξελίξεις στο Μεσανατολικό εδώ και πενήντα χρόνια. Οι Αγγλοαμερικανικές βάσεις εκεί είναι καθοριστικές για την πίεση στους Παλαιστινίους. Η Κύπρος πρέπει να δεχθεί το σχέδιο Ανάν πάσει θυσία.
    3. Οι ρωσικοί αγωγοί, όχι μόνο δίνουν οικονομική ανάσα στη Ρωσία αλλά βοηθούν στην απεξαρτητοποίηση της Ευρώπης από τον αμερικάνικο αγωγό που έρχεται από την Τουρκία.
    4. Μέσω των Ελληνικών λιμανιών οι Κινέζοι βάζουν πόδι σε όλες τις Ευρωπαικές αγορές και συσφίγγουν τις σχέσεις Ε.Ε._Κίνας.
    Ο Ελληνικός λαός αντιστέκεται γιατί ξέρει ότι σήμερα τα Ελληνικά συμφέροντα είναι αντίθετα από τα αμερικανικά και γιαυτό συμφωνεί με τον Πρωθυπουργό.
    Τα κτυπήματά τους όμως είναι κάτω από τη μέση και συνεχή. Οι αμερικανο-ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες δουλεύουν χέρι-χέρι με τους ντόπιους ιδιοκτήτες καναλιών και εφημερίδων. Για να ελέγξουν την κατάσταση πρέπει να τοποθετήσουν ένα πρωθυπουργό που λέει ναι.
    Και ποιος καλύτερος από ένα δικό μας άνθρωπο, που είναι μάλιστα μισός αμερικανός εξ αίματος.
    Αν ο κ. Καραμανλής έχει πολιτικό ένστικτο θα ζητήσει άμεσα ταυτόχρονο δημοψήφισμα για τα τέσσερα αυτά θέματα, που προφανώς θα δεσμεύουν και τις μελλοντικές Ελληνικές κυβερνήσεις.
    ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ Κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παλιάνθρωποι δοσίλογοι πασόκοι, πετσοκόβετε τη χώρα και τον πολιτισμό μας φέτα-φέτα, εδώ και τριάντα χρόνια.
    Ότι και να κάνετε όμως, τώρα είσαστε τελειωμένοι.
    Η μπλογκόσφαιρα είναι ελεύθερη και κανένας Λαμπράκης, Μπόμπολας ή Κοντομηνάς δεν μπορεί να σκεπάσει τις βρωμιές σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ, δεν μπορώ να ξεκαθαρίσω αν είσαι προκατειλημμένος ή άσχετος αλλά αυτά που γράφεις είναι χονδροειδή ψέματα! 1ον, ο Μέγας Βασίλειος όταν αναφέρεται στους "Έλληνες", αναφέρεται στους ειδωλολάτρες, τους εθνικούς. Ο τόπος αυτός είναι κοινός σε όλη τη χριστιανική γραμματεία. Ο όρος "Έλλην" ξαναπήρε την εθνική σημασία στο 10ο αιώνα. 2ον, Τα χρήματα τα οποία μάζεψε ο Μ. Βασίλειος ήταν επειδή ο Ιουλιανός είχε εξοργιστεί και θα κατέστρεφε την Πόλη αλλά εν τω μεταξύ πέθανε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας εναντίον των Περσών και έτσι δε χρειάσθηκε να τα πληρώσει και έτσι έφτιαξε πίτες και τα μοίρασε στους φτωχούς.

    Υ.Γ. Μερικές φορές καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επιτέλους μια ορθολογιστική ανάρτηση...

    Για να μη ξεχνιόμαστε, τι σημαίνει Ελλάδα και τι χριστιανισμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι θυμήθηκα, αλλά και τι σου είναι αυτές οι συμπτώσεις βρε παιδί μου.
    Στις 3/1/2009, Σάββατο μεσημέρι και ώρα 13.49, εκεί κάπου πρόλαβα, μάλλον άκουσα, Το Γεγονός, στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.
    Κάποιος κύριος Τσουκαλάς, για τον οποίον δεν γνωρίζω περισσότερα, έδινε συνέντευξη αλλά ήμουν άτυχος που δεν άκουσα όλα όσα είπε., γιατί ο κύριος αυτός αποδείχτηκε Μέγας Προφήτης.
    Άκουσα όμως τον Προφητικόν Λόγον Του, διότι προς το τέλος της συνέντευξης του και σε στιγμή που είχαν αρχίσει οι αποχαιρετισμοί με τον παρουσιαστή, του ζητά ο παρουσιαστής, να κάνει μια ευχή για τον καινούριο χρόνο το 2009.
    Και τι απάντησε ο Κάφρος;
    Εύχομαι να είναι το ίδιο Εκρηκτικό όσο ήταν το 2008 στα τελευταία του……..
    Τα συμπεράσματα του μπορεί να βγάλει ο καθένας ελεύθερα …….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ελεγα οτι εβγαλαν τον π.Εφραιμ απατεωνα (δεν το πιστευω) αλλα τελος παντων.ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΥΝΟΜΩΤΗ , ΦΙΛΑΡΓΥΡΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ.Δεν ντρεπομαστε λεω εγω και μου βαζετε τετοια αισχρα αρθρα της λουπου πως την λενε που απο οτι φαινεται απο τα γραφομενα της κολυμπα μες την αμαρτια και την βλακεια.ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΑ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ .ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ(EINSTEIN)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΑΑΑΑΑΧ ΤΙ ΚΑΛΑ ΤΙ ΚΑΛΑ!ΤΩΡΑ ΗΣΥΧΑΣΑ!ΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΗΜΕΝΟΥΛΗΣ Ο ΕΦΡΑΙΜ ΟΤΑΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΑΝΤΑΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΤΟΥ!
    ΑΧ ΤΙ ΚΑΛΑ ΤΙ ΚΑΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και για να καταλαβετε ποιαν αγνοια εχει αυτη η Λουπου.ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΦΥΛΗ ΜΑΣ.Το λεει και στο ευαγγελιο.Τουλαχιστον διαβαζε κα Λουπου πριν γραφεις ΓΙΑΤΙ ΓΕΛΙΟΠΟΙΗΣΑΙ
    ΗΜΑΡΤΟΝΝΝΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΥΔΤΥΧΩΣ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΥΣ ΔΙΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΔΙΔΑΧΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΑ
    ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΩΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΑΜΠΕΛΙΟΥ.

    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΡΑΛΟΓΩΣ ΤΟΝ ΕΧΟΜΕ ΤΑΥΤΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ SANTA CLAOUS ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ.

    Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΠΑΔΙΣΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΘΛΙΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΦΡΟΥΤΟ
    ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ.
    ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ
    ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ??????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αλήθεια είναι, ότι οι "άγιοι πατέρες" της εκκλησίας έπνεαν (και πνέουν) μέναια κατά του Ελληνισμού?
    Άντε! Δεν το πιστεύω!
    Και ο ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ?
    Απάτη κι αυτό?
    Α! Δεν θα το αντέξω!
    Συγκρίνουν τον Όμηρο με τους κατσικογάμηδες της Παλαιάς Διαθήκης?
    Ωϊμέ! Δεν θα το αντέξω!!!!
    Τι? Ο Χριστιανισμός επιβλήθηκε με την βία στους Έλληνες δολοφονώντας τους και καίγοντας τα ιερά τους?
    Ασύστολα ψεύδη! Και ποιός τα λέει αυτά?
    Οι τρείς Ιεράρχες! Οι προστάτες των Γραμμάτων των Νεοελλήνων μαθητών?
    Ψέματα! Ψέματα! Αυτά τα λένε οι εγκάθετοι που παραγγέλνουν πίτσες στον Λεβέντη!

    Πρόβατα του Κυρίου σας! Επιβληθήκατε στον Ελληνισμό με την βία!
    Κάντε τον σταυρό σας στον Θεό που πιστεύετε να μην αποβληθήτε με την ίδια βία!
    Ο Πατερούλης

    Υ.Γ. Δεν ξέρω για την Αγιά Σοφιά, αλλά τους μιναρέδες της μπορείτε να τους βάλετε στον κώλο σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. http://indy.gr/other-press/boycott-coca-cola-products

    "Dispatches" Mark Thomas on Coca-Cola (2007)

    http://thepiratebay.org/torrent/3901072/Dispatches_Coca-Cola_Expose_with_Mark_Thomas_Ch._4___2007_11_19_

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΛΟΙΔΩΡΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    Άρθρο της Anne Applebaum.(αμερικανο-εβραία δημοσιογράφος, σύζυγος του εβραίου υπουργού εξωτερικών της Πολωνίας) στην «Ουάσιγκτον Ποστ».
    23-12-2008

    Με το Σκοπιανό συνδέει τις ταραχές στην Ελλάδα, με επίκεντρο την Αθήνα, το φύλλο με ημερομηνία 23/12/2008, της εφημερίδας, κύριος εκφραστής του αμερικανικού κατεστημένου και υποστηρικτής των απόψεων της εκάστοτε Αμερικανικής Κυβέρνησης.
    Μεταξύ άλλων στο εξαιρετικά αρνητικό «άρθρο» της Anne Applebaum για τα γεγονότα υπάρχει εκτεταμένη αναφορά και στο …σκοπιανό : «Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε., η μεγαλύτερη συνεισφορά της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική συνίσταται στην ξεροκέφαλη πολιτική της να θέτει προσκόμματα στην διεθνή αναγνώριση της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» - για λόγους που είναι περίπλοκοι να τους αναλύσουμε - εκτός αν η τελευταία αλλάξει το όνομά της σε FYROM «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», ένα ακρωνύμιο που όλοι οι υπόλοιποι θεωρούν καταγέλαστο. Σε ότι αφορά την εσωτερική πολιτική οι Έλληνες είναι διαβόητοι για την χάλκευση οικονομικών στοιχείων που ήταν απαραίτητα για την είσοδό τους στην ζώνη του ευρώ».

    Εντύπωση προκαλεί ότι το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ κείμενο δημοσιεύθηκε πρώτα στο American Enterprise Institute της αμερικανικής πρωτεύουσας, που έχει τίτλους συνεργασίας με την Αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών C.I.A και βασικά αποτελεί παρακλάδι αυτής! Όπως έλεγαν πηγές, προσκείμενες στο αμερικανικό Intelligence, πρόκειται για συνταγμένο κείμενο από αμερικανικό κρατικό φορέα, που δόθηκε και στην «Ουάσιγκτον Ποστ», όπως στο προαναφερόμενο Ινστιτούτο προς δημοσίευση.

    Πρέπει να επισημάνουμε, με την ευκαιρία αυτή, πώς σύσσωμος ο αμερικανικός Τύπος και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εξακολουθούν να κρατούν ζωντανά - αν και δεν υπάρχουν - τις ταραχές στην Ελλάδα και προς την κατεύθυνση, ότι αποβλέπουν στην ανατροπή της Κυβέρνησης Καραμανλή και, κατά περίεργο τρόπο, να επιμένουν στην προκήρυξη γενικών εκλογών στην Ελλάδα.

    Τέλος, τις τελευταίες μέρες, τα πάσης φύσεως αμερικανικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα τονίζουν ότι:

    1.Ο πληθωρισμός είναι σε δυσθεώρητα ύψη.
    2.Οι τουρίστες φεύγουν από την Ελλάδα και πάνε στην Τουρκία και θα χρειασθούν χρόνια, για να επιστρέψουν στη διαλυμένη Ελλάδα.
    3.Παρουσιάζουν το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, ως την μόνη διάδοχο λύση για την εκτόνωση της πολιτικής κρίσης και
    4.Δεν παραλείπουν να συνδέουν τις πολιτικές ταραχές στην Ελλάδα και με αναμενόμενες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως γράφουν χαρακτηριστικά, Ισπανία και Ιταλία.

    Πρόκειται για πρόδηλη προσπάθεια, όπως διατείνονται αξιόλογοι πολιτικοί αναλυτές, πρόκλησης ευρύτερων συγκρούσεων στη Βαλκανική, με απώτερο και αποκλειστικό στόχο πρόκλησης ζημιάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι διακαής πόθος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής!

    ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ.

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΩΡΙΜΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ (Σκοπιανό, Κύπρος, λιμάνια, ρωσικοί αγωγοί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Eίσαστε καλά ή χάνετε λάδια;

    Ποιούς ειδωλολάτρες εννοούσε;
    Διαβάστε καλύτερα τα παρατιθέμενα αποσπάσματα.
    Τους σοφούς των Ελλήνων βρίζει ο Μ. Βασίλειος και "την μανίαν του Ομήρου".
    Ποιούς ειδωλολάτρες; Τους Έλληνες ονομαστικά βρίζει!

    Πάρτε και το βιβλίο: Τα Υβριστικά κατά των Ελλήνων επίσημα κείμενα της Ορθοδοξίας" να διαβάσετε χριστιανικά μπινελίκια κατά των Ελλήνων και όλου του Ελληνικού Πολιτισμού.

    Χριστιανικές ακατανόμαστες ύβρεις κατά του Γαληνού, κατά της Σαπφούς, κατά του Ευκλείδη κλπ!
    Τι το ειδωλολατρικό έχει η Ιατρική Επιστήμη, τι η Λυρική Ποίηση, τι ειδωλολατρικό έχει η Ευκλείδια Γεωμετρία;

    Στόχος τους η Ελλάδα ήταν και είναι και ο Ελληνικός Πολιτισμός.

    Ξυπνάτε ρεεεεεεεεεεεεεε!!!!!

    Μαρία Πενταγιώτισσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 5 Ιανουάριος 2009 7:14 μμ

    Το να επικαλείται ένα πρόβατο του αποβλακωμένου χριστιανικού ποιμνίου τον A Einstein για την κατανόηση/δικαιολογία της χριστιανικής μπούρδας είναι στο πνεύμα της ρήσης του A Einstein.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΓΑΠΗΤΑ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΑ
    ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ
    ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΤΕ ΑΓΙΟΥΣ, ΜΙΛΑΝΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΝΟΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΚΟ ΠΝΕΥΜΑ.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΙΟ ΜΙΣΗΤΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ.
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟΥ
    ΠΕΡΙ ΕΘΝΙΚΩΝ.

    ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ.
    "...ΠΟΙΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ? ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ..."( ΛΟΓΟΣ ΑΡ. 27)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Από την εποχή όμως των τριών ιεραρχών τα πράγματα έχουν αλλάξει. Δεν μπορείτε να το δείτε και οι μεν και οι δέ; Είναι δυνατόν να προσπαθείτε να διαλύσετε τους έλληνες; Ευτυχώς όμως οι περισσότεροι δεν συμφωνούν με καμμία πλευρά εκ των δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αμόρφωτοι Λατίνοι, Γερμανοί και Γύφτοι μισέλληνες έχουν ξεσαλώσει κατά των Ελλήνων και το δείχνουν με διάφορους τρόπους.

    Λέτε να μπορέσουν να μας αφανίσουν μόνοι τους ή θα χρειαστούν και τη βοήθεια σκοπιανοβουλγάρων και τουρκοτατάρων?

    Τουλάχιστον ας μην τους ψηφίζουμε ώστε να μην υπονομεύουν την Ελλάδα μέσα στην ίδια την Βουλή των Ελλήνων!

    Κλωτσιές αντί για ψήφους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. den "poylaaei" allo o "nsxhmatismos"?

    den ntreposaste??? koroideyete ton kosmo gia 30 eyro??/ ayta elegan oi prainofrouroi tou dr koutsoukou stin Milioni se kati "dimoesiogrfius "aristerous me dexia tsepi" !
    O "pragmatikos anasximatismos" meta tis ekloges ...
    GIATI KANENAS DEN PIEZEI GIA EKLOGES???
    OLOI TROME??

    Tora trexte stin rigilis gia kanena taliro...
    Kiti Pasp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν περίμενα να το πω ποτέ αυτό αλλά...

    ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΝΑΛΥΣΗ

    Political activist and journalist Mark Thomas travels to South America, India and the US to investigate the way in which Coca-Cola and its suppliers operate and the extent to which they upholds moral and ethical obligations.

    Coca-Cola is one of the most iconic brands of both the 20th and 21st centuries. Promoting itself as the drink of freedom, choice and US patriotism, the company's feel-good factor is recognized worldwide and reflected in its enormous profits.

    But behind this carefully crafted image exists a company accused of environmental damage, human rights violations and questionable business practices.

    In the program we go on journey from the company's days with a cocaine ingredient, its close collaboration with Nazis, a history of discrimination against black workers, alignment death squads and murder in Colombia, child labor in El Salvador and the depredation of vital water supplies in India and elsewhere.

    At the end of the program, we are tantalized by possible flirtations with neuro-marketing and the undoubted power of its branding and advertising appeal.

    Thomas, a long-term critic of Coca-Cola's more controversial practices, finds disturbing evidence which undermines its effervescent image as a force for good and which has prompted a global consumer backlash.

    Ο Πολιτικός ακτιβιστής & δημοσιογράφος Mark Thomas ταξιδεύει στη Νότια Αμερική, την Ινδία & τις ΗΠΑ για να διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο η Coca-Cola & οι προμηθευτές της λειτουργούν & το βαθμό που διατηρούν τις χρηστές & ηθικές υποχρεώσεις.

    Η Coca-Cola είναι ένα από τις πιο απεικονισθέντα εμπορικά σήματα τόσο του 20ου όσο & του 21ου αιώνα. Προωθείται ως το αναψυκτικό της ελευθερίας, της επιλογής & του Αμερικανικού πατριωτισμού, ο παράγoντας της καλής διάθεσης της εταιρίας αναγνωρίζεται παγκοσμίως & απεικονίζεται στα θεόρατα κέρδη της.

    Αλλά πίσω από την προσεκτικά κατεργασμένη επιδέξια εικόνα υπάρχει μια εταιρία κατηγορούμενη για περιβαλλοντική ζημία,παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων & ύποπτες επαγγελματικές πρακτικές.

    Στο πρόγραμμα κάνουμε ένα ταξίδι στις ημέρες της εταιρίας με ένα συστατικό κοκαϊνης, στη στενή της σχέση με τους Ναζιστές, σε μια ιστορία διακρίσεων κατά των μαύρων εργατών, ευθυγράμμισης με τα θανατικά & δολοφονικά αποσπάσματα στην Κολομβία,παιδικής εργασίας στο Ελ Σαλβαδόρ & διαρπαγής ζωτικών αποθεμάτων νερού στην Ινδία & αλλού.

    Στο τέλος του προγράμματος, σκανδαλιζόμαστε από τις πιθανολογούμενες ερωτοτροπίες με τη νευροπροώθηση προϊόντων & την αδιαμφισβήτητη δύναμη της εμπορικής & διαφημιστικής της έλξης.

    Ο Thomas,ένας πολύχρονος κριτικός των πιο αμφιλεγόμενων πρακτικών της Coca-Cola,ανευρίσκει ενοχλητικά αποδεικτικά στοιχεία που υπονομεύουν την αφρώδη εικόνα της ως μιας δύναμης του καλού & που έχουν ωθήσει σε μια παγκόσμια καταναλωτική αρνητική αντίδραση.

    http://indy.gr/other-press/boycott-coca-cola-products &
    http://thepiratebay.org/torrent/3901072/Dispatches_Coca-Cola_Expose_with_Mark_Thomas_Ch._4___2007_11_19_

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος : 5 Ιανουάριος 2009 7:21 μμ


    Ρε ανωνυμε,ολοι μαλακιες λετε.Ο Ελληνας διωχθηκε σαν Εθνικος,που ηταν συνωνυμα.Αλλα οταν πατε στην εκκλησια και ανεχεστε τις ανθελληνικες μαλακιες της Παλαιας λεγομενης διαθηκης,μετα τι θελετε.Να μην μπουν οι Ισραηλινοι στην Γαζα;Αφου και σεις συνενοχοι ειστε,διαποτισμενοι απο το πνευμα του Δαυβιδ και του Ιακωβ.Μας εχουν περικυκλωσει,καταλαβετε το.Αποτιναξτε πρωτα τα συνειδησιακα σκουπιδια της προπαγανδας και μετα να εχετε γνωμη.Ακομη πιστευεις στον Αι Βασιλη;Υπαρχει και διασημωτερος.Ο Αι Γαμισου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση